餐廳: 逸東軒
資訊:

Michelin One star for many years and we finally come to visit Yat Tung Heen, so many ppl coming here to have lunch and as we too haha, strong chinese environment and i like the paintings here haha esp three orange swimming fishes super lovely hahaa Deep fried Taro Puffs with minced pork and shrimp is okay but a bit of disappointment, because this one is one of best sim sim here, yes the taro is quite soft though not that outstanding, just like in other chaliu, maybe i have rather high expectatio
dim sum
, because this one is one of best sim sim here, yes the taro is quite soft though not that outstanding, just like in other chaliu, maybe i have rather high expectation on michelin one star sad…

Deep fried Custard Bun is a lovely one haha
, it is made of mantou with custard sauce, i think the chef deep fried mantou which having yummy egg yolk custard sauce insides haha
Deep fried Custard Bun
BBQ Pork Pastry with sesame is the bessst one here here hahaaaa
super yummy and delicious
, in very good standard, i like the super friable layer with very good degree of soft and crispy texture i’m lovein it soso much loveyayaa this one is a must have item yaya, you know what i say when you try it, haha and the bbq pork is soso yummy
BBQ Pork Pastry with sesame
Shanghai Soup Dumplings with minced pork is pretty disappointing sosad
, really just okay, the one we tried in shanghai seems much more outstanding sad but they are so much cheaper lolll
appetizer common beans with preserved meats is surprisingly good haha
, i like soft beans and well seasoning bacons haha
jasmine tea
outsides:
insides:
menu:
guess maybe the staffs are pretty busy because really many ppl come here, they always putting wrong plate lolll, but most staffs are so helpful and friendly haha, very good dinning environment
, and i like the room of Yat Tung Heen haha
5 分鐘 (堂食)
午餐
jasmine tea
2025-07-31 893 瀏覽
有朋自遠方來,是時候來逸東軒,看看米芝蓮一星的實力。保健老火湯 — 南北杏陳腎西洋菜煲豬腱$380(一煲)天時熱飲碗老火湯,消暑清熱,口味溫和,男女老少皆宜。湯料加上少許醬汁,味道已很好。尤其豬腱,質地軟嫩,容易咀嚼。黃金脆豆腐$118充滿回憶的一道巧手小吃,這裡做得不錯,色澤金黃,外脆不油膩,內嫩保持水份。脆皮片皮鴨(兩食)$888一食:配傳統春餅、青瓜、青蔥及海鮮醬這個片皮鴨應該是我印象中吃過最難忘的一次,真的皮脆肉香。鴨肉沒有膻味之餘,質地軟嫩。純鴨皮入口酥脆,油香四溢,肥而不膩,配上春餅、青瓜、青蔥及海鮮醬,完美的配搭。二食:生菜包鴨崧首次吃以鴨肉烹調的生菜包,感覺新鮮。先純吃一口鴨崧,這轉嚐到有一點點鴨膻味,可幸恰宜調味令膻味不會太明顯。然後以生菜包鴨崧吃,發現膻味消失,新鮮的生菜把鴨崧變得更香更可口。野菌魚湯浸時蔬$238人大了吃飯時總會叫一客蔬菜。炎夏總想吃點濕潤的東西,魚湯有驚喜,沒有腥味,並為生菜帶來清新的感覺,怪不得是推介之作。環境舒適,空間寬敞,服務周到,以米芝蓮來說,我想價格不算太高吧。我最滿意是片皮鴨,有機會我想再吃。
有朋自遠方來,是時候來逸東軒,看看米芝蓮一星的實力。

保健老火湯 — 南北杏陳腎西洋菜煲豬腱
$380(一煲)

黃金脆豆腐$118
黃金脆豆腐

脆皮片皮鴨(兩食)$888
一食:配傳統春餅、青瓜、青蔥及海鮮醬

二食:生菜包鴨崧

野菌魚湯浸時蔬$238
野菌魚湯浸時蔬

黃金脆豆腐
野菌魚湯浸時蔬
2025-07-08 4017 瀏覽
2025年6月24日 (星期二) 11:00am 29°C 環境光亮整潔,餐具乾淨。 餐廳裝潢以傳統典雅風格為主,牆壁掛上中國古風彩畫。 餐桌之間的距離遠,比較寧靜舒適。 侍應們服務殷勤,態度禮貌,主動幫忙斟茶,值得一讚! 人數:4人 HK$760 電話訂座,不用等位 銀芽肉絲炒麵 - 麵餅分成 4 份,容易分配,夾起來也方便。麵條炸得金黃,脆卜卜,豬肉絲和茨汁不跟麵混合,令整體更雅觀,肉質新鮮,味道不鹹。 香麻叉燒酥 - 熱烘烘,鬆軟香口,叉燒餡味帶少甜,好味道!【推介之選】❤❤❤ 帶子蒸燒賣 - 滑溜帶子,體積正常,燒賣味道偏淡一些,感覺健康。 香荽牛肉球 - 牛肉味鮮,不會靱。 蒜茸鮮蝦春卷 - 超級脆口,蒜味香濃,啖啖滋味,正呀!【推介之選】❤❤❤ 沙嗲金錢肚 - 爽口惹味 筍尖鮮蝦餃 - 餃皮厚了點,餡肉味道正常。 芫荽蔥花鮮蝦腸粉 - 完全不熱,皮質厚乾,味道不合格 ~《 餐 牌 》:《 門 面 》:【 溫 馨 提 示 】:❶ 接受電話訂座❷ 另收加一服務費

2025年6月24日 (星期二) 11:00am 29°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

餐廳裝潢以傳統典雅風格為主,牆壁掛上中國古風彩畫。

餐桌之間的距離遠,比較寧靜舒適。

侍應們服務殷勤,態度禮貌,主動幫忙斟茶,值得一讚!

人數:4人 HK$760

電話訂座,不用等位

香麻叉燒酥

帶子蒸燒賣

香荽牛肉球

香荽牛肉球 - 牛肉味鮮,不會靱。
蒜茸鮮蝦春卷

沙嗲金錢肚

沙嗲金錢肚 - 爽口惹味
筍尖鮮蝦餃

筍尖鮮蝦餃 - 餃皮厚了點,餡肉味道正常。
芫荽蔥花鮮蝦腸粉

芫荽蔥花鮮蝦腸粉 - 完全不熱,皮質厚乾,味道不合格 ~

《 餐 牌 》:

蒜茸鮮蝦春卷
沙嗲金錢肚
筍尖鮮蝦餃
2025-04-06 10615 瀏覽
想食逸東軒好耐架啦!又趁restaurant week食下lunch🥳真係不愧為米芝蓮一星餐廳,真係好好食呀!香港餐廳週午宴(💰248pp)🔸江南美點▫️筍尖鮮蝦餃(10/10)冇食過咁好食嘅蝦餃,有筍,蝦肉鮮味爽脆juicy,皮薄韌度適中!▫️瑤柱菜苗餃(8.5/10)菜苗餃都正架其實,不過蝦餃好味啲。▫️蜂巢芋角(9/10)鬆軟,酥脆,芋香濃郁,真係出色架喎!🔸 保健老火湯(8/10)👌🏻🔸 百花煎釀帶子(10/10)帶子嫩、蝦滑爽,煎得剛好,個汁鮮味鹹度適中,帶出帶子同蝦嘅鮮香味!連棵菜都係嫩同爽脆清甜架,咬落一啲根都無。🔸 魚湯雲耳浸津白(8/10)👌🏻🔸 揚州炒飯(9/10)飯炒到粒粒分明!蝦粒、肉粒、菜粒,全部炒得好香,好好味呀!🔸 紅棗雪耳燉萬壽果(8.5/10)睇下你鐘唔鐘意木瓜,木瓜味道強,唔會太甜,我就幾鐘意啦!🔸 馬拉糕(7/10)正常嘅馬拉糕,無乜特別,不過濕咗啲。Overall評分: 9/10🥳一定會去再食呀!Yummy!!

香港餐廳週午宴(💰248pp)

🔸江南美點

▫️筍尖鮮蝦餃(10/10)

▫️瑤柱菜苗餃(8.5/10)
菜苗餃都正架其實,不過蝦餃好味啲。

▫️蜂巢芋角(9/10)
鬆軟,酥脆,芋香濃郁,真係出色架喎!

🔸 保健老火湯(8/10)👌🏻

🔸 百花煎釀帶子(10/10)

🔸 魚湯雲耳浸津白(8/10)👌🏻

🔸 揚州炒飯(9/10)
飯炒到粒粒分明!蝦粒、肉粒、菜粒,全部炒得好香,好好味呀!

🔸 紅棗雪耳燉萬壽果(8.5/10)
睇下你鐘唔鐘意木瓜,木瓜味道強,唔會太甜,我就幾鐘意啦!

🔸 馬拉糕(7/10)
正常嘅馬拉糕,無乜特別,不過濕咗啲。

Overall評分: 9/10🥳

一定會去再食呀!Yummy!!
  • 筍尖鮮蝦餃
2025-08-03 0 瀏覽
🍽️ 逸東軒香港佐敦「逸東酒店」星級粵菜食府🥢由主廚譚棟師傅帶領👨‍🍳憑傳統手工粵菜🥡連續九年(2017-2025)攞到米芝蓮一星🌟仲獲過《南華早報》100 Top Tables等多個獎項🎖️⚜️餐廳裝潢走1920年代上海酒館風格,用咗暗調燈光、深木色家具同復古磁磚,搭配牆上嘅中國水墨畫,低調得來有格調 🇭🇰香港餐廳週午宴🍤 江南美點✨筍尖鮮蝦餃:皮薄煙韌,蝦肉爽彈鮮甜,筍粒令口感更有層次✨婆參帶子餃:餡料飽滿,帶子嫩滑,海參煮到軟糯入味,蠔汁芡香🤏好啱鍾意濃味嘅人✨蠔皇叉燒包:包身鬆軟,叉燒餡半肥瘦,蜜汁甜度適中 🍲 保健老火湯木瓜湯飲落順喉滋潤🤏陣陣紅蘿蔔香味 🍤珊瑚琵琶豆腐蝦豆腐釀入彈牙蝦膠🦐蟹黃醬汁鮮香濃郁🫶🍄 鮑汁花菇扒時蔬花菇厚身軟滑👍煮得非常淋🫶鮑汁芡濃郁帶膠質🤏🍚 香蔥燒肉粒炒飯炒得乾身粒粒分明,燒肉粒脆皮唔油膩,蔥香提味,簡單但鑊氣足🍰 是日甜品:✨紅荳沙淡淡陳皮香!紅荳煲到起沙但保留少少顆粒口感,蓮子軟糯無苦味,甜度控制得啱啱好✨馬拉糕質地鬆軟🤏蛋香自然,甜度輕怡‼️追加:招牌叉燒腸粉($88)一道頗失望既腸粉!腸粉皮厚又嚡口,叉燒餡偏瘦唔夠香🥲可以Skip
🍽️ 逸東軒

🇭🇰香港餐廳週午宴
🍤 江南美點
✨筍尖鮮蝦餃:皮薄煙韌,蝦肉爽彈鮮甜,筍粒令口感更有層次

✨蠔皇叉燒包:包身鬆軟,叉燒餡半肥瘦,蜜汁甜度適中

🍲 保健老火湯
木瓜湯飲落順喉滋潤🤏陣陣紅蘿蔔香味

🍤珊瑚琵琶豆腐蝦
豆腐釀入彈牙蝦膠🦐蟹黃醬汁鮮香濃郁🫶

🍄 鮑汁花菇扒時蔬
花菇厚身軟滑👍煮得非常淋🫶鮑汁芡濃郁帶膠質🤏

🍚 香蔥燒肉粒炒飯
炒得乾身粒粒分明,燒肉粒脆皮唔油膩,蔥香提味,簡單但鑊氣足

🍰 是日甜品
✨紅荳沙

✨馬拉糕
質地鬆軟🤏蛋香自然,甜度輕怡

‼️追加:招牌叉燒腸粉($88)
2025-07-31 0 瀏覽
今日同朋友嚟食午茶,我哋叫咗蝦餃、燒賣、粉果、叉燒酥、蝦腸、灌湯餃、馬拉糕、棉花雞。蝦餃燒賣都唔錯,大粒彈牙爽口。粉果略嫌菇味唔夠,但勝在皮薄。蝦腸蝦肉彈牙但略嫌蝦味唔夠。灌湯餃皮好快林左,但有隻鮑叫魚,湯都好鮮甜。馬拉糕唔係好甜果種,整體鬆軟但唔夠香。棉花雞就得雞有味,其他都冇乜味,賣相都唔係好吸引。叉燒酥,叉燒多汁,酥皮好香,但酥皮味蓋過左叉燒味。整體而言試一次就夠。
2025-07-31
2025-07-03 3977 瀏覽
🥢明爐蜜汁叉燒拼脆皮燒腩仔 $408最值得食嘅一道菜叉燒係堅好食 肉嫩味夠 燒腩仔皮超脆又唔會燶🥢脆皮乳豬琵琶豆腐 $398🥢砂鍋薑蔥焗生蠔 $328🥢聖子粉絲煲 $448🥢鮮沙薑陳皮生煎雞 $328落單職員介紹嘅菜 話味道有驚喜最後有驚無喜又鹹又酸又甜 完全俾陳皮蓋過晒所有味完全唔知食緊乜一路食一路唸係邊個天才創造出呢道菜🥢花膠鮮杏汁燉白肺湯 $198普通嘅湯一個 仲有啲偏鹹花膠得一舊仔 仲要得手指尾咁大多謝晒所謂嘅米芝蓮一星 除咗叉燒真係出色 無comment嘅都只係正正常常 唔係特別出色又無咩特色可以咁講有好多大排檔更加好食環境同服務更加唔值一星無服務可言 無職員會主動幫你refill水壺每次都要自己嗌職員只有價錢真係收緊一星
🥢明爐蜜汁叉燒拼脆皮燒腩仔 $408

環境同服務更加唔值一星
無服務可言 無職員會主動幫你refill水壺
每次都要自己嗌職員
只有價錢真係收緊一星
價格可以參考下點心紙,朋友話呢度嘅價格比網紅店貴唔多,真係幾合理。同樣喺佐敦,高鐵過嚟只需十分鐘,住呢家飯店就更加方便啦。❤️ **推薦:蒸點 帶子燒賣 $48** 仲有個菜苗餃咁嘅嘢,無影相。 蒸點嘅重點就係水份,真係可以食到佢哋用上湯製作,食落去汁都帶鮮味,真係比二星嘅潤做得仲好,超驚艷!🤧 **炸點:** 我點嘅兩個炸點都比較普通,油份比一般店少,經理話佢哋客人比較注重健康😅,但我早就打算唔健康先點嘅。**灌湯餃 $98** 唔係話唔好,真係值呢個價,材料豐富,適合想飲湯嘅朋友,海鮮鮮味貫徹整個湯底。不過同樣一星嘅國金軒相比,佢嘅灌湯餃就冇咁出色。總括嚟講,我一定會再來食!平日下午茶時段好安靜,餐廳經理好熱情,樂意介紹餐點,服務真係一流。如果預算比較多,可以過嚟食下點心,享受安靜嘅氛圍😉兩個人食飽大約400蚊,跟深圳嘅香宮差唔多價格,不過香港嘅食品安全會好啲。

同樣喺佐敦,高鐵過嚟只需十分鐘,住呢家飯店就更加方便啦。

❤️ **推薦:蒸點 帶子燒賣 $48**
仲有個菜苗餃咁嘅嘢,無影相。

🤧 **炸點:**

**灌湯餃 $98**

2025-06-25 3237 瀏覽
逸東軒用餐,整體環境舒適且是BB友善餐廳,服務態度良好。叫左鼎食聚套餐:前菜包括叉燒、話梅茄子和芥末雲耳海蜇頭:叉燒質感鬆化且蜜味適中,話梅茄子開胃,雲耳海蜇頭爽口,整體前菜正常發揮。花膠杏汁白肺湯,濃郁好喝,湯水品質有驚喜且適合補身品嘗。二弄玻璃蝦球偏鹹,好彩有菜中和下。XO醬西蘭花海星斑球味道,魚肉彈牙入味。黑椒香煎安格斯牛柳感覺採用港式栗粉製作,口感不錯。薑米蟹肉蛋白炒飯乾身且美味,甜品香芒卷伴棗皇糕表現正常。整體來說,菜式穩定,有精緻賣相,適合聚餐。
逸東軒用餐,整體環境舒適且是BB友善餐廳,服務態度良好。

薑米蟹肉蛋白炒飯乾身且美味,甜品香芒卷伴棗皇糕表現正常。

整體來說,菜式穩定,有精緻賣相,適合聚餐。
前茶
父親節
信用卡優惠
花膠杏汁白肺湯
香芒卷伴棗皇糕
復活節假第三日,約咗閨蜜去米芝蓮餐廳《逸東軒》食Set Lunch,好耐無咁chill過嘅午餐時光~☺️💕🍽️ Set lunch 有:✅ 三款點心(每款都好鍾意😍)✅ 老火湯夠哂濃郁補身✅ 魚湯雲耳津白,清清地好解膩✅ 楊州炒飯粒粒分明✅ 馬拉糕香軟綿密✅ 紅棗雪耳糖水甜度啱啱好❤️其中最驚喜係點心,蜂巢芋角真係太感動~香港依家好少見到有酒樓仲有做🥹✨餐廳環境舒服,員工又有禮貌又高效率~幫我地不停斟水,感覺被悉心照顧💕💕💰Set lunch 每位$248(另收加一茶錢),以米芝蓮嚟講性價比唔錯👍🏼下次想試下佢哋晚市menu😋

🍽️ Set lunch 有:
✅ 三款點心(每款都好鍾意😍)
✅ 老火湯夠哂濃郁補身
✅ 魚湯雲耳津白,清清地好解膩
✅ 楊州炒飯粒粒分明
✅ 馬拉糕香軟綿密
✅ 紅棗雪耳糖水甜度啱啱好❤️

下次想試下佢哋晚市menu😋

2025-04-20
團購
2025-05-24 6672 瀏覽
平淡之中須找些特別日期,得閒係要去搵啲好嘢食吓。逸東軒就聽咗好耐,終於要去一吓。唔想諗就揀咗一個米芝蓮升級盛宴。逸東一品薈萃-醉雞唔夠滑,但有玫瑰花香味;叉燒半肥瘦,厚身都唔韌,味道豐富;話梅番茄,去皮爽口,蕃茄同話梅味道平衡,微甜,感覺面頭加了一點話梅粉。珊瑚蛋白白花釀帶子-蛋白滑,加入蟹膏味道濃鬱,底層用了一片節爪承起帶子來人蒸,帶子爽口但鮮味被蛋白蓋過。佛跳牆-有海參、花膠、雞腳、菇、瑤柱、螺頭。一字骨十頭鮑-一字䯎軟骨爽脆、肉質淰、美中不足是我嗰舊有豬騷味,南乳汁味道適中。鮑魚煮得淰,有鮮味。豉油王煎斑球-師傅煎功一流,外面微微香脆,入面魚肉鮮嫩和能保持魚的肉汁。外面醬汁味道調配得很好,豐富但不會搶走魚的味道。和牛炒飯-入面有蔥菜和牛,粒粒分明,口感豐富脆爽,稍為未夠乾身,味道略嫌偏淡。甜品方面芒果糯米卷-凍凍的,芒果香甜擂沙湯圓-暖暖的,外面煙韌,入面流沙芝麻餡,甜度適中。南瓜西米露-熱熱的,味道偏淡。整體嚟講,菜式設計有心機,從味道、口感去到溫度都有唔同嘅設置,值得讚賞。稍嫌性價比不足。題外話,佢哋個wine list係唔夠精準,攪錯咗啲嘢。

佛跳牆-有海參、花膠、雞腳、菇、瑤柱、螺頭。

甜品方面
芒果糯米卷-凍凍的,芒果香甜
擂沙湯圓-暖暖的,外面煙韌,入面流沙芝麻餡,甜度適中。
南瓜西米露-熱熱的,味道偏淡。

題外話,佢哋個wine list係唔夠精準,攪錯咗啲嘢。
2025-05-21
  • 豉油王煎斑球
  • 香芒糯米卷
  • 蜜汁叉燒
2025-05-23 5346 瀏覽
第三次嚟,今次係第二次試晚市,水準keep到服務態度亦好好,上菜會主動介紹菜式,落單時亦會推薦菜式例湯非常香濃,好推薦每一次嚟都叫例湯飲!叉燒肥瘦均勻,肉質好腍唔會好嚡口片皮鴨一如既往keep到水準,鴨皮夠脆又唔會好肥黃金豆腐外脆內軟,豆腐好滑,推薦!椒鹽九肚魚比較失色,對比出邊大排檔,少咗陣鑊氣咕嚕肉炸到外脆內軟,肉質夠腍,個汁都好夠味香芒糯米卷正常味道,都好味,但沒有驚喜價錢偏貴,但用餐環境好好,服務亦好好, WhatsApp訂枱留車位都好方便,絕對會再嚟
第三次嚟,今次係第二次試晚市,水準keep到
服務態度亦好好,上菜會主動介紹菜式,落單時亦會推薦菜式

例湯非常香濃,好推薦每一次嚟都叫例湯飲!
叉燒肥瘦均勻,肉質好腍唔會好嚡口
片皮鴨一如既往keep到水準,鴨皮夠脆又唔會好肥
黃金豆腐外脆內軟,豆腐好滑,推薦!
椒鹽九肚魚比較失色,對比出邊大排檔,少咗陣鑊氣
咕嚕肉炸到外脆內軟,肉質夠腍,個汁都好夠味
香芒糯米卷正常味道,都好味,但沒有驚喜

2025-04-21 4114 瀏覽
結婚周年紀念 來個心水逸東軒 ,從不失望,精緻中菜,好好service 價錢合理啦 唔會趕客走 ,慢慢享受久違高汁中菜。推介珊瑚蛋白百花帶子 ,甜品擂沙湯丸好有驚喜,長假結束來食,好滿足😎😎😎 城中高汁中餐之選👍👍
小編今日來到佐敦一間中菜餐廳「逸東軒」,這家餐廳自2017年起榮獲米芝蓮一星榮譽✨主打經典地道的傳統手工粵菜,餐廳裝潢以舊上海餐館為靈感,充滿復古上海的氛圍,茶具更以青花瓷設計,為食客帶來星級精緻的用餐體驗,適合各位來朋友家庭聚餐或特別慶祝👏🏼必食推介「鴻運脆皮雞(1隻) 」原隻脆皮雞烤至金黃酥脆,香脆薄身的外皮,雞肉肉質鮮嫩多汁🐔黃油的香氣與鹽香融合,整體香不膩口,十分推介的經典明爐燒味菜式🙌🏻「鮑汁花菇扒時蔬」新鮮時蔬揀選西蘭花,西蘭花口感爽脆🥦 花菇厚實且充滿香氣,吸收了鮑汁的精華,味道濃郁且充滿層次感,必食鮮蔬之選🍄 「明爐蜜汁叉燒」選用上等半肥瘦脢頭肉,帶蜜糖甜香,肉汁豐膄帶點焦香,口感柔滑軟綿,肥瘦比例剛好,外邊微微焦香,大力推介的米芝蓮星級代表菜👏🏼「脆皮燒腩仔」烤至金黃的豬皮薄香脆,脂肪和腩肉層層分明,肉質肥瘦分明,香味垂涎脂香,入口即化味道郁香豐腴,肉嫩甘香,每啖燒腩仔都是一口大小而絲毫不膩🧡🍽 :鴻運脆皮雞(1隻);明爐蜜汁叉燒;脆皮燒腩仔;鮑汁花菇扒時蔬(西蘭花) 👅好味指數:8.5/10;8.5/10;8.5/10;8.25/10💰消費:HK$528;HK$29

💰消費:HK$528;HK$298;HK$238;HK$238
📍 地址:逸東軒 (佐敦),佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B2樓
呢間酒店其實幾吊腳, 油麻地地鐵站出都要行五至七分鐘以上. 去到reception, 帶位嘅女仔都算係幾有禮貌. 一坐低一位男士就過嚟問我飲咩茶我正在諗緊嘅時候佢即刻話畀我聽佢哋有啲咩茶可以選擇咁都幾醒目嘅,由於我係訂咗dining city嘅套餐,個侍應問我係咪想食呢個套餐嘅時候我有啲奇怪,佢話其實我都可以選擇食其他嘢嘅. 好訂得你嗰餐等我諗住食呢個餐啦咁就冇再改,你要問我飲唔飲酒,咁我就約佢畀個酒單我睇吓,咁有一個疑似係事走私嘅人過嚟畀咗個ipad我教我點樣點酒. 最後我揀咗一杯布斤地嘅紅酒.呢個套餐係498蚊一位,包括前菜,有叉燒燒腩仔同埋一個醬茄子. 之後有一個杏汁白肺湯,兩弄水晶蝦球,鮑汁花菇炆鵝掌,魚湯浸時梳,瑤柱蛋白松子炒飯,萬壽果雪耳糖水蒸馬拉糕.叉燒夠腍厚切醃得比較淡口.燒腩仔好好食個皮係鬆脆,啲豬肉仲有肉汁👍杏汁白肺湯唔夠熱,好濃嘅杏仁味,蝦球兩食都做得唔錯,一種蝦有兩種口感,花菇好厚身,鵝掌炆得好入味, 魚湯浸時蔬嘅魚湯,好鮮甜,炒飯乾身唔多油,木瓜糖水夠滋潤.整體上都係好食.
整體上都係好食.
前菜,叉燒,燒腩仔,醫茄子
魚湯浸時梳
鮑汁花菇炆鵝掌