🧋🧋🧋獨有米麻糬台式飲品店市面上有好多台式飲品店,要突圍而出真係唔容易,今次係我第一次飲迷客夏,朋友話呢度嘅米麻糬好正,而且係呢間獨有,但價錢吾平,原本想要杯平嘅加$7配米麻糬,但店員話只有鮮奶系列先可以加,大家留意啦!▫️只有鮮奶系列先可以加米麻糬🆗米麻糬草莓鮮奶 -$45飲品好靚,雖然吾算大杯,但好足料,米麻糬俾咗好多,飲完會好飽。米麻糬的確充滿米香,好軟好黏的。走冰的,但草莓味都吾夠濃,吾係好飲到,呢款試一次就好,下次試其他。
🧋🧋🧋
獨有米麻糬台式飲品店

▫️只有鮮奶系列先可以加米麻糬

🆗米麻糬草莓鮮奶 -$45

外賣自取
2023-05-14 122 瀏覽
台灣過江龍迷客夏,已經嚟左香港五年啦平時行街經過都會買番杯黎飲前排同朋友仔去APM行街見到開左迷客夏即刻買杯一邊行街一邊飲✾ 龍眼椰椰3.2 $48蘆薈、仙草、芋圓,三選二每杯足足有32粒香甜龍眼仲用上100%天然椰清水同椰奶入口濃稠,濃厚龍眼同椰子香味蘆薈爽口;芋圓軟糯煙靭整體冰涼清爽,超岩炎炎夏日飲✾ 脆脆可可伯爵茶凍 $47忌廉或芝士奶蓋,肥妹揀左芝士奶蓋芝士奶蓋綿密幼滑,鹹鹹地帶奶香而奶蓋上灑了脆脆薄片朱古力味超濃郁,伯爵茶凍嫩滑帶清香茶味而伯爵茶凍可中和朱古力甜味,唔會感到漏整體口感層次豐富
台灣過江龍迷客夏,已經嚟左香港五年啦
平時行街經過都會買番杯黎飲
前排同朋友仔去APM行街見到開左迷客夏
即刻買杯一邊行街一邊飲

✾ 龍眼椰椰3.2 $48
蘆薈、仙草、芋圓,三選二
每杯足足有32粒香甜龍眼
仲用上100%天然椰清水同椰奶
入口濃稠,濃厚龍眼同椰子香味
蘆薈爽口;芋圓軟糯煙靭
整體冰涼清爽,超岩炎炎夏日飲

✾ 脆脆可可伯爵茶凍 $47
忌廉或芝士奶蓋,肥妹揀左芝士奶蓋
芝士奶蓋綿密幼滑,鹹鹹地帶奶香
而奶蓋上灑了脆脆薄片
朱古力味超濃郁,伯爵茶凍嫩滑帶清香茶味
而伯爵茶凍可中和朱古力甜味,唔會感到漏
整體口感層次豐富
外賣自取
2023-05-10 166 瀏覽
Mikesha係我成日行過見到 但無飲過🥲原來已經係香港都5️⃣年咁耐🫣真係而家先知佢地係健康手調飲品從來唔用奶精 只用鮮乳所以主打鮮奶系列🐄*❣️米麻糬草莓鮮奶 $45好難得有我鍾意嘅麻糬加落手調飲品到🤩🤩麻糬雖然唔係話好大煙韌度不過飲嘅時候都好有口感😋❤️唔知係咪因為草莓醬每日新鮮製作(?)草莓味的確幾濃郁🍓而唔係啲假草莓味就算鮮奶嘅出現🥛草莓味都仲係好突出❣️芝士奶蓋綠茶 $37奶蓋太甜同無味往往減低左我對奶蓋嘅興趣🫠都係男朋友無啦啦心血來潮話要飲我就整啖試試😝😍唔飲唔知 “Milksha” 個芝士奶蓋甜度同味道都勁恰當唔太甜之餘 但有保持到芝士奶蓋個份味道而個綠茶茶底都好香茶香味🍵奶蓋飲到一半再同綠茶攪勻真係幾時都咁正🫶🏻
Mikesha係我成日行過見到 但無飲過🥲
❣️米麻糬草莓鮮奶 $45
好難得有我鍾意嘅麻糬加落手調飲品到🤩🤩
麻糬雖然唔係話好大煙韌度
不過飲嘅時候都好有口感😋❤️
唔知係咪因為草莓醬每日新鮮製作(?)
草莓味的確幾濃郁🍓而唔係啲假草莓味

唔太甜之餘 但有保持到芝士奶蓋個份味道
而個綠茶茶底都好香茶香味🍵
奶蓋飲到一半再同綠茶攪勻真係幾時都咁正🫶🏻
2023-05-04 91 瀏覽
Milksha 觀塘新分店來自台灣的迷客夏❣招牌必飲:手感芋圓芋泥鮮奶微冰 ︳正常糖獨愛芋泥鮮奶,所以必試!台灣直送大甲芋頭,濃濃芋香味,用攪拌機全部打勻,口感綿滑,仲有好多芋圓邊啜邊飲,飲完一杯已經飽肚!珍珠伯爵紅茶拿鐵 (珍珠鮮奶茶)微冰 ︳少糖呢間D珍珠煙煙韌韌、白色的~~ 同平常看到的那些不同~香濃伯爵紅茶膽,茶底都幾出,醒神微甜,無罪惡感!都有好多其他味道下次可以再試試!買完先見到有oatly燕麥奶,加$6就有🥲🥲
Milksha 觀塘新分店
來自台灣的迷客夏❣

招牌必飲:手感芋圓芋泥鮮奶
微冰 ︳正常糖
獨愛芋泥鮮奶,所以必試!
台灣直送大甲芋頭,
濃濃芋香味,用攪拌機全部打勻,
口感綿滑,仲有好多芋圓邊啜邊飲,
飲完一杯已經飽肚!

珍珠伯爵紅茶拿鐵 (珍珠鮮奶茶)
微冰 ︳少糖
呢間D珍珠煙煙韌韌、白色的~~
同平常看到的那些不同~
香濃伯爵紅茶膽,茶底都幾出,
醒神微甜,無罪惡感!

都有好多其他味道
下次可以再試試!

買完先見到有oatly燕麥奶,加$6就有🥲🥲