2024-06-06 0 瀏覽
-手作麻薯仙草杯 $32北海道米麻薯+手作仙草+任選三款配料本身已經好鍾意迷客夏嘅米麻薯每次去飲廢水抵一定會加依家出埋甜品仲咁抵食 真係可以日日去食!雖然比出面嘅甜品份量人細但米麻薯夠香夠煙靭👍🏼仙草味道唔會好假就算加埋三款配料都唔會話得好少而且配料都係新鮮有咬口加埋椰奶真係細細碗都夠!推薦揀手工綠茶凍同糯香小丸子👍🏼
-手作麻薯仙草杯 $32
北海道米麻薯+手作仙草+任選三款配料

本身已經好鍾意迷客夏嘅米麻薯
每次去飲廢水抵一定會加
依家出埋甜品仲咁抵食 真係可以日日去食!

雖然比出面嘅甜品份量人細
但米麻薯夠香夠煙靭👍🏼仙草味道唔會好假
就算加埋三款配料都唔會話得好少
而且配料都係新鮮有咬口
加埋椰奶真係細細碗都夠!

推薦揀手工綠茶凍同糯香小丸子👍🏼
2024-06-01 0 瀏覽
Milksha全新推出手工仙草杯‼️八款自家製手工配料每日門市新鮮製作🙌🏻超抵價錢就食到 CP值好高🤑.📌手工麻糬仙草杯 $32手工嫩仙草+北海道米麻糬+三款手工配料{手工芋圓, 白玉珍珠, 蜜餞紅豆, 手工綠茶凍, 天然蘆薈, 現熬嫩仙草(額外追加), 糯香小丸子(每日18:30後供應)}.今次揀左手工芋圓, 白玉珍珠同蜜餞紅豆 三款都同仙草好夾😍有米麻糬千祈唔好錯過 每日限量供應 真係超好食 質地柔軟 煙煙韌韌 淡淡糯米香🍚手工芋圓食到淡淡天然芋頭香🍠白玉珍珠有咬口 好似黑珍珠咁🍡紅豆甜甜地🫘仙草滑捋捋 好清爽🖤另配左椰奶 不過撈勻左 椰香味唔出 但起到中和作用🥥全部夾埋一齊食 每啖口感層次都好豐富 勁快KO💯
Milksha全新推出手工仙草杯‼️

蜜餞紅豆
手工仙草杯
手工嫩仙草
2024-04-25 126 瀏覽
山政小山園焙茶鮮奶($36)原來小山園係全日本最高級嘅茶園 🍂 用到高質嘅原材料 貴得有道理 焙茶味香濃突出,唔會太澀,小小回甘,搭配順口的鮮奶,啖啖充滿茶香同奶香😍 焙茶控要試下呢杯!—𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $30-40 𝗉𝗉 🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10📍 迷客夏 Milksha觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)1樓L1 - 11號舖
山政小山園焙茶鮮奶
山政小山園焙茶鮮奶($36)

𝗐𝗈𝗎𝗅𝖽 𝗋𝖾𝗏𝗂𝗌𝗂𝗍: yes
💳 𝗉𝗋𝗂𝖼𝖾 $30-40 𝗉𝗉
🌟 𝗈𝗏𝖾𝗋𝖺𝗅𝗅 8/10
📍 迷客夏 Milksha
山政小山園焙茶鮮奶
迷客夏喺觀塘APM有分店,食完lunch之後小編就同朋友路過就順便買返一杯~<巨峰葡萄芝芝> $48水果加芝士奶蓋,飲品以巨峰葡萄冰沙為基底,搭配Q彈葡萄粒,口感豐富!濃郁葡萄香加上厚芝士,鹹甜交織一啖接一啖,不知不覺就喝曬。<米麻糬芋泥鮮奶> $45鮮奶x鬆軟芋泥x米麻糬作基底搭配。鮮奶香醇,入口絲滑順喉,每一啖都品嚐到軟糯米麻糬同芋頭顆粒,甜度剛剛好感受到芋頭的天然甜香

<巨峰葡萄芝芝> $48
<米麻糬芋泥鮮奶> $45
見到Milksha推出咗升級版嘅北海道🇯🇵白鳥糯米米麻糬,食完lunch即刻去試吓😍💜米麻糬芋泥鮮奶🐄🥛用上北海道白鳥糯米製作嘅米麻糬入口柔軟、香滑,配埋粒粒芋泥一齊食,口感豐富又飽肚 😋米麻糬煙煙韌韌,非常軟糯,甜度適中,但要用少少力吸先飲到,麻糬控記得去試吓🤤~米麻糬同芋泥本身都帶有一定甜度,但加入鮮奶後就令整體甜度平衡了,入口更順滑🐮🍼🌟米麻糬係每日限量供應,想試升級版嘅米麻糬嘅朋友就記得早啲去🌟

💜米麻糬芋泥鮮奶🐄🥛

2024-03-11 123 瀏覽
同妹喺觀塘行街街,見到Milksha有日本北海道米麻糬,鍾意煙韌口感嘅我地,就忍唔住買左一人一杯過口癮😍我叫左杯好特別嘅法式草莓綠茶拿鐵+北海道米麻糬,menu寫係用左荷蘭嘅草莓🍓最治癒係望住店員將一球又一球嘅米麻糬放入杯🤤製成品都幾粉紅,一直好好奇草莓加左綠茶會係咩味😂但原來唔太飲到綠茶味,反而有d似草莓鮮奶,幾清甜,米麻糬嘅米味都幾出,口感好滑好Q彈🧡呀妹叫左杯山政小山園焙茶燕麥奶+北海道米麻糬,呢杯茶味比較香濃,揀左1分甜剛剛好😋

2024-03-06 64 瀏覽
呢日陪朋友買野飲,當朋友靜靜企喺度等緊落單既同時,我開咗句聲叫咗句「唔該」,朋友馬上叫住我示意等就OK啦,同時店員應該都聽到我句唔該所以都非常悔氣咁回應好忙要等等,我就醒覺原來朋友應該習慣咗呢間野既店員就係咁,飲咗麻糬牛奶確實好味同口感好得意,我應該會再去第2間分店飲的
2024-02-13 110 瀏覽
話說一去到見到佢個Menu有新上市嘅四季春拿鐵就諗住試一試佢其實我本身比較少就咁飲飲四季春,不過如果有芝士奶蓋嘅話,我通常都會揀芝士奶蓋四季春或者芝士奶蓋烏龍茶其實一拎出嚟果陣,係有少少嚇親,以為佢搞錯。因為發現佢真係好似一杯奶咁。其實有少少愕然,但係諗深一層又覺得都合理。因為四季春本身佢個顏色都係偏向淺色。飲落其實就係飲到茶味同奶味感覺茶味係出嘅,飲到四季春嘅味嘅。但係就覺得有啲單調。可能如果你加啲珍珠會好啲。如果有飲開芝士奶蓋四季春嘅朋友仔,我諗呢杯四季春拿鐵就似係你攪勻咗成杯芝士奶蓋四季春嘅感覺。不過佢$29就真係唔貴,我覺得

飲落其實就係飲到茶味同奶味

不過佢$29就真係唔貴,我覺得
2024-02-12
今次嚟到呢間店試佢哋嘅招牌草莓麻糬鮮奶,一飲入口,就知道我揀得無錯!首先,啲草莓鮮得嚟,就好似啲水果剛剛從田裡頭揀咗出嚟咁,酸酸甜甜好開胃。而且麻糬質地好討好,又煙又韌,有咬勁得滯,同嗰滑溜溜嘅鮮奶混埋一齊,嘩,真係口感層次分明到我心都要溶咗!😍每一啖飲落去,草莓嘅甜香、米麻糬嘅軟Q同鮮奶嘅濃滑交替襲嚟,真係飲完一啖仲想再飲。而且仲一邊飲一邊有得嗌「好味哋!」😎有時飲嘢佢唔止要解渴,更要有種幸福感覺啫,而呢杯草莓麻糬鮮奶就完全做到呢點!👌過癮得嚟唔膩口,簡直係呢個炎夏最正嘅清涼劑!街坊鄰居如果想飲得開心,又想飲得健康,真係一定要試吓!🍓🥛

2023-12-23 132 瀏覽
慢慢吞吞做事要人等勁耐,乜都話冇貨整一杯等成20分鐘,慢過自己既人落單都有得拎先真心唔得,邊有人翻工會咁。唔會再買,建議大家都唔好選擇,有排先拎得曬時間。。。。
2023-12-15 120 瀏覽
啱啱同男朋友同埋朋友一齊去買嘢飲,之後喺門口企咗大概5分鐘左右,店員明明知道出邊有客,都仲系度玩緊嗌左聲唔該都冇反應🌚 跟住後面都有其他客人喺度排隊,其他客人都開始出聲話佢知唔知出邊有客㗎仲喺度玩緊?講真,我自己都係做呢一行咁樣嘅服務真係自己打自己生招牌雖則佢哋成班妹妹三條女 但係我平時都有買開呢間,第一次見到佢哋咁樣服務態度唔想做可以唔做 咁你不如直接辭職啦跟住我嗌咗一杯黑糖珍珠鮮奶(cold)+多芒芝芝嗰杯芒果整完之後就擺喺度,我嗰杯明明係沙冰 倒完杯沙冰出嚟正常下一步就係倒芝士奶蓋 但係佢就咁擺咗喺度 我真係黑人問號咗?以為佢行入去拎芝士奶蓋出嚟啦,點知完全冇理過杯嘢。之後我真係燥底,就直接鬧埋佢 「我杯嘢你係咪諗住攤凍先至到芝士奶蓋?」佢哋先至講咗句「啊,叫你倒芝士奶蓋,一個就卸膊比另一個」。如果大家想受氣嘅話,我就建議你哋買囉同埋我覺得你哋應該要再培訓吓啲員工囉就算你哋幾好飲,我都唔會再幫襯
講真,我自己都係做呢一行
咁樣嘅服務真係自己打自己生招牌
雖則佢哋成班妹妹三條女
但係我平時都有買開呢間,第一次見到
佢哋咁樣服務態度
唔想做可以唔做 咁你不如直接辭職啦
跟住我嗌咗一杯黑糖珍珠鮮奶(cold)+多芒芝芝
佢哋先至講咗句「啊,叫你倒芝士奶蓋,一個就卸膊比另一個」。

如果大家想受氣嘅話,我就建議你哋買囉
同埋我覺得你哋應該要再培訓吓啲員工囉
就算你哋幾好飲,我都唔會再幫襯
多芒芝芝  黑糖珍珠鮮奶
2023-12-11 83 瀏覽
係行行吓APM見到依一間好多人排隊,心思思想試吓🤤同行朋友話我知呢間芋泥超好味一定要試😋咁我就叫咗杯米麻糬芋泥鮮奶,果然芋泥好綿好好味,份量又夠多,奶味香濃,見到店員將暖笠笠嘅麻糬搽滿哂個杯,食落超級煙靭,混埋芋泥同芋粒口感真係超驚喜,好正🤩不過啜上嚟就需要啲力度😂朋友就叫咗杯珍珠鮮奶烏龍茶,茶味夠晒濃,珍珠有咬口,正常發揮✅下次會想試埋佢個手感芋圓芋泥鮮奶🤤米麻糬芋泥鮮奶珍珠鮮奶烏龍茶

珍珠鮮奶烏龍茶

2023-09-15 320 瀏覽
台灣過江龍「Milksha」已進駐香港五年✨因堅持採用天然食材製作茶飲,將最原始風味帶俾顧客,所以一直深受大眾歡迎💕🔹手感芋圓芋泥鮮奶($43)軟糯芋頭粒配煙韌芋圓,口感當有層次💋厚滑鮮奶中亦帶有濃郁芋香,飲落甜而不膩👏🏻難怪喺眾多選擇入面成為最熱門飲品👑🔹脆脆宇治抹茶芝芝($47)沙冰般的質感❄️幼滑芝士奶蓋鹹甜得宜,上面嘅粒粒開心果果仁脆身可口🥜再配搭甘香不澀嘅宇治抹茶,抹茶控必試😍

🔹手感芋圓芋泥鮮奶($43)

🔹脆脆宇治抹茶芝芝($47)
2023-09-09 193 瀏覽
📍迷客夏 (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城五期L1層11號舖台灣過江龍Milksha在香港有多間分店,有多種配料如芋頭、黑糖、仙草等,超多選擇,人氣手搖飲品,今次同朋友一人一杯😃🥛🥤☁️芋圓4.2(配仙草和芋泥)$43可以一次過滿足食仙草同芋泥,芋泥大小不一,口感豐富,濃郁芋頭味,芋圓煙韌,有咬口,加上鮮奶,好夾,好好飲😚☁️宇治抹茶鮮奶(丸久小山園使用)$38抹茶控要試下呢杯,宇治抹茶濃郁香滑,唔會太澀,小小回甘,甜度可根據自己喜好選擇的#觀塘#觀塘美食#香港#hongkong#hkfood#hkfoodie#食好西#相機食先#手機食先#香港好去處#週末好去處#情侶好去處#閨蜜好去處#芋頭#黑糖#米麻糬#冬瓜#茶凍#草莓#仙草#奶蓋#宇治抹茶#台式飲品#打卡#drinks#eating_and_working_in_h_觀塘
📍迷客夏 (觀塘)
觀塘觀塘道418號創紀之城五期L1層11號舖

☁️芋圓4.2(配仙草和芋泥)$43

☁️宇治抹茶鮮奶(丸久小山園使用)$38
宇治抹茶鮮奶(丸久小山園使用)

#觀塘#觀塘美食
#茶凍#草莓#仙草#奶蓋
#宇治抹茶#台式飲品
#打卡#drinks
#eating_and_working_in_h_觀塘
5 分鐘 (外賣自取)
芋圓4.2
宇治抹茶鮮奶(丸久小山園使用)
2023-09-01 114 瀏覽
😋MilkshaDrinks ordered😋1. Earl grey milk tea 2. Bubble Earl grey milk tea👧🏻🗣️ The drinks store is originated from Taiwan, which is called Mi Ke Sha. The milk tea is mixed with fresh milk🥛and earl grey tea🍵. Most of the milk tea in Hong Kong used milk powder with water and non-dairy creamer. While Milksha insist to use fresh milk🥛. 💰💲2️⃣9️⃣pp
😋Milksha

Drinks ordered😋
1. Earl grey milk tea
2. Bubble Earl grey milk tea

💰💲2️⃣9️⃣pp
Earl  grey  milk  tea
2023-08-30
10 分鐘 (外賣自取)
$29 (宵夜)