一向都好鍾意Milksha嘅仙草杯,但大埔分店嘅員工同食物質素都好差。- 落單時,店員冇禮貌,語氣差。到拎甜品時,我遞番張單俾店員,店員無視。(呢位店員係長頭髮,冇戴眼鏡。)- 衛生問題,店員冇戴口罩,一路整仙草杯一路傾偈。- 芋泥仙草杯嘅芋泥好硬,未煮夠。- 份量比其他分店少,芋泥嘅size係平時嘅一半。

- 衛生問題,店員冇戴口罩,一路整仙草杯一路傾偈。

- 芋泥仙草杯嘅芋泥好硬,未煮夠。

- 份量比其他分店少,芋泥嘅size係平時嘅一半。

2025-05-30
10 分鐘 (外賣自取)
金髮收銀女員工態度極差,有喺呢間買嘅都知我講邊個,去得手搖店其實我都唔expect有咩service,行上前落單,佢不斷整理自己手上物品,唔緊要,明白佢忙,咁正常落得單就會俾signal客人,等到佢抬頭,同佢對望咗幾秒,佢先一副俾人阻住收工嘅樣講:「要咩」,把聲細到幾乎聽唔到。唔緊要,門口擠滿等野飲/甜品嘅人,等咗十五分鐘,期間佢不材料入甜品碗嘅時候,不斷大力冚蓋,放甜品上枱俾客人嘅時候更加成碗跌咗落地,跌咗竟然要個排隊等落單嘅客人幫佢拎返上嚟,仲要問個客人有冇漏到出嚟,然後見冇,就照俾點咗呢碗甜品嘅客人。該位客人完全沒有得到道歉、亦沒有被詢問介唔介意拎一碗跌落地嘅甜品,甚至嗰位客人根本完全唔知道呢件事嘅發生。然後,甜品就咁樣直接放上枱面等客人自行拿取,沒有袋,沒有餐具,我上前詢問係咪冇膠袋?該職員望都冇望過我,繼續用蚊滋嘅聲講咗句:「袋要收一蚊」。其實收錢時可否問一句需唔需要膠袋?係咪當每一個客人都係回頭客?好笑嘅係,我並唔係第一次喺度買嘢,每一次我都冇主動提出過要膠袋,亦都冇俾人問過需唔需要膠袋,但每次我拎甜品嘅時候都係有膠袋及餐具。請問迷客夏會否提供多一點員工培訓?或者有冇俾清晰
金髮收銀女員工態度極差,
有喺呢間買嘅都知我講邊個,
去得手搖店其實我都唔expect有咩service,
行上前落單,佢不斷整理自己手上物品,
唔緊要,明白佢忙,咁正常落得單就會俾signal客人,
等到佢抬頭,同佢對望咗幾秒,
佢先一副俾人阻住收工嘅樣講:「要咩」,
把聲細到幾乎聽唔到。

唔緊要,門口擠滿等野飲/甜品嘅人,
等咗十五分鐘,期間佢不材料入甜品碗嘅時候,
不斷大力冚蓋,放甜品上枱俾客人嘅時候更加成碗跌咗落地,
跌咗竟然要個排隊等落單嘅客人幫佢拎返上嚟,
仲要問個客人有冇漏到出嚟,
然後見冇,就照俾點咗呢碗甜品嘅客人。
甚至嗰位客人根本完全唔知道呢件事嘅發生。

然後,甜品就咁樣直接放上枱面等客人自行拿取,
沒有袋,沒有餐具,
我上前詢問係咪冇膠袋?
該職員望都冇望過我,繼續用蚊滋嘅聲講咗句:「袋要收一蚊」。
其實收錢時可否問一句需唔需要膠袋?
係咪當每一個客人都係回頭客?
好笑嘅係,我並唔係第一次喺度買嘢,
每一次我都冇主動提出過要膠袋,
亦都冇俾人問過需唔需要膠袋,
但每次我拎甜品嘅時候都係有膠袋及餐具。

請問迷客夏會否提供多一點員工培訓?
或者有冇俾清晰指引或監察過分店員工工作?
員工趕客事少,損失嘅只係 貴品牌,
但員工暴躁地預備食品,
甚至食品當住十幾個客人面前跌完落地
都繼續俾其他客人食嘅話,
我無法想像我哋望唔到嘅空間入面發生過幾多次跌咗落地嘅事件。
希望迷客夏認真對待食品同加強員工培訓。
大伏!8點幾去到冇咩人 店員態度超級差 連張單都係pat係枱再飛走仙草甜品嘅份量係其他分店買到嘅一半, 基本上不3下食晒, 係個杯嘅三份一, 唔清楚本身間舖頭係冇Standard跟 定點建議大家去返其他分店!
大伏!

8點幾去到冇咩人 店員態度超級差
連張單都係pat係枱再飛走

仙草甜品嘅份量係其他分店買到嘅一半,
基本上不3下食晒,
係個杯嘅三份一,
唔清楚本身間舖頭係冇Standard跟 定點

建議大家去返其他分店!
外賣自取
2024-06-24 369 瀏覽
我叫杯草莓芝芝,輪候飛8號,等咗20分鐘,中間段時間,見佢已經叫到10幾號飛,問佢點解唔係跟號碼,佢話做甜品先,呢啲係乜嘢邏輯? 講到質素,奶蓋係幾滑,不過太稀,冇乜香味,底層草莓似係沙冰,冇乜草莓味,冇果肉,$44唔值

草莓芝芝