餐廳: 辦館 (KC100)
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
👍🏻日式叉燒豬骨湯烏冬 $38叉燒醃得入味,豬骨湯清甜有家庭料理feel🤣味道:7/10性價比:7/10-👍🏻叉燒忌廉雞湯意粉 $42忌廉雞湯清清地,唔會好膩😆叉燒粒半肥瘦,份量做下午茶岩岩好味道:7/10性價比:7/10-👍🏻榛子鮮奶咖啡 $38Latte奶味香濃得黎唔會蓋過啡味榛子味都幾突出,仲有拉花大大杯都幾抵飲🤣味道:8/10性價比:8/10-👍🏻巨峰提子梳打 $38甜度岩岩好,濃郁得黎無藥水味唔係淡到溝水個種soda凍冰冰解渴一流😛👍🏻味道:8/10性價比:7/10-食物質素ok,但值得一讚係個環境👍🏻餐廳設計簡約,行休閒文青路線落地玻璃透到陽光好光猛,加上冷氣夠大,坐得好舒服😎星期日呢區人比較少,嗌杯野飲靜靜地坐下都幾chill😌-📍#辦館 (KC100)葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #葵涌 #葵涌美食 #葵涌好去處 #葵涌打卡 #葵興 #葵興美食 #葵興好去處
👍🏻日式叉燒豬骨湯烏冬 $38
叉燒醃得入味,豬骨湯清甜
有家庭料理feel🤣
味道:7/10

👍🏻叉燒忌廉雞湯意粉 $42
忌廉雞湯清清地,唔會好膩😆
叉燒粒半肥瘦,份量做下午茶岩岩好
味道:7/10

👍🏻榛子鮮奶咖啡 $38
Latte奶味香濃得黎唔會蓋過啡味
榛子味都幾突出,仲有拉花
大大杯都幾抵飲🤣
味道:8/10
性價比:8/10
👍🏻巨峰提子梳打 $38
甜度岩岩好,濃郁得黎無藥水味
唔係淡到溝水個種soda
凍冰冰解渴一流😛👍🏻
味道:8/10
性價比:7/10

食物質素ok,但值得一讚係個環境👍🏻
餐廳設計簡約,行休閒文青路線
落地玻璃透到陽光好光猛,加上冷氣夠大,坐得好舒服😎
星期日呢區人比較少,嗌杯野飲靜靜地坐下都幾chill😌

📍#辦館 (KC100)
葵涌葵昌路100號KC100地下1號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #美食 #香港美食 #外賣 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #葵涌 #葵涌美食 #葵涌好去處 #葵涌打卡 #葵興 #葵興美食 #葵興好去處 #葵興打卡 #葵涌小店 #kc100 #lifeatkcc #kcc #coffee #coffeeshop #cafe #hkcafe #葵涌cafe #葵興cafe #咖啡店 #咖啡 #拉花 #latte #lof10hk
2021-06-06
  • 榛子鮮奶咖啡
無意中發掘到呢個舒服唔多人嘅好HEA處,餐廳以簡潔白色為主,環境闊落坐得幾舒服,假期可以同朋友嚟靜靜地傾下偈,落地大玻璃透日光,餐廳隔離仲有畫廊,真係可以hea一個下午喺下午茶時間嚟到,唔太肚餓揀咗tea set連埋野飲~黑松露炒蛋吐司⭐️⭐️⭐️黑松露味濃,炒蛋亦炒得啱啱好唔好老, 最緊要即叫即整~日式叉燒豬骨湯烏冬⭐️⭐️⭐️作為下午茶嚟講份量唔錯,叉燒夠入味,豬骨湯味濃,有家的味道。鮮奶抹茶⭐️⭐️⭐️整體牛奶味比較重,但又唔會蓋過抹茶味,而且甜度啱啱好,喺一個寧靜舒服嘅環境慢慢飲好寫意~人均消費:$40

喺下午茶時間嚟到,唔太肚餓揀咗tea set連埋野飲~

黑松露炒蛋吐司⭐️⭐️⭐️
黑松露味濃,炒蛋亦炒得啱啱好唔好老, 最緊要即叫即整~

日式叉燒豬骨湯烏冬⭐️⭐️⭐️

鮮奶抹茶⭐️⭐️⭐️

人均消費:$40
2021-07-17
呢個weekend去開葵涌 經過KC100就入左去呢間café休息下 店舖光線充足 人唔太多 環境幾舒服 唔會好逼咁 絕對係星期六日好去處 可以同三五知己坐低飲杯咖啡 食個tea 傾吓計☺️叫咗一個日式叉燒豬骨湯烏冬 同埋一份花生奶醬吐司 一杯棉花糖朱古力同一杯hazelnut latte 🤤食物同飲品整體味道都唔錯 而且價錢十分實惠 地鐵站行過去5分鐘左右 加上環境幾靜 方便同朋友傾計 有時行街行到攰攰地 坐低休息一下都好唔錯☺️

2021-07-12 26 瀏覽
週末好去處到葵涌 KC100 佛羅倫斯小鎮,地下有間辦館 LOF10食下嘢又可歎咖啡☕,係一個舒服嘅好地方食野😊 之後仲可以去Outlet 名店掃貨🛍 🥙黑松露炒蛋吐司 $42好香黑松露加係滑蛋上面,吐司烘底好好味 🥙咸牛肉炒蛋吐司 $40咸牛肉加入炒滑蛋,再配吐司更滋味😋 🍹巨峰提子梳打 $38夏日一杯巨峰提子加梳打好清涼,提子味特別鮮甜 🍨棉花糖朱古力 $44凍朱古力上面加好多美味棉花糖,又有朱古力脆脆係入面,好飲又可以食到棉花糖

🥙黑松露炒蛋吐司 $42
好香黑松露加係滑蛋上面,吐司烘底好好味

🥙咸牛肉炒蛋吐司 $40
咸牛肉加入炒滑蛋,再配吐司更滋味😋

🍹巨峰提子梳打 $38
夏日一杯巨峰提子加梳打好清涼,提子味特別鮮甜

🍨棉花糖朱古力 $44

2021-07-12 24 瀏覽
朋友嘅水晶店喺附近星期日幫佢執完貨就過咗嚟葵興食個late lunch法式百里香烤春雞配薯蓉跟餐配一個西蘭花忌廉湯,口感幾 Creamy春雞嫩滑, 醬汁甜甜地帶香草味加埋薯蓉感覺飽飽的日式叉燒豬骨湯烏冬叉燒入味, 豬骨湯唔算太濃, 呢個感覺有啲家庭feel是日精選北海道蛋糕今日係Cheese cake, 入口濕潤, 餅底鬆脆, 加埋面嘅果醬好清新唔會太膩Iced Mocha蜜桃梳打兩杯嘢飲都唔算太甜, 夏日消暑絕對係啱晒星期日嘅餐廳唔算太多人感覺好闊落今日咁好天定更加好feel唔想出去人迫, 呢間餐廳絕對一個好嘅選擇
朋友嘅水晶店喺附近
星期日幫佢執完貨就過咗嚟葵興食個late lunch

法式百里香烤春雞配薯蓉
跟餐配一個西蘭花忌廉湯,口感幾 Creamy
春雞嫩滑, 醬汁甜甜地帶香草味
加埋薯蓉感覺飽飽的

日式叉燒豬骨湯烏冬
叉燒入味, 豬骨湯唔算太濃, 呢個感覺有啲家庭feel

是日精選北海道蛋糕
是日精選北海道蛋糕

Iced Mocha
蜜桃梳打
兩杯嘢飲都唔算太甜, 夏日消暑絕對係啱晒

星期日嘅餐廳唔算太多人感覺好闊落
今日咁好天定更加好feel
唔想出去人迫, 呢間餐廳絕對一個好嘅選擇
週末周圍都係人😭週末周圍都係人😭週末周圍都係人😭#假日帶住小朋友已經攰 #仲要周街都係人 #真係人都癲.俾我搵到個 #世外桃源 #靚靚cafe其實係我老公話我知🙈佢有次見客發現呢間辦館今日放假帶埋寶寶來 #家庭樂 tea一tea❤️一來到 #好安靜 😍好舒服!有feel💞.原來呢間 #辦館 係聯乘出前一丁除咗 #coffee #招牌吐司 仲有麵餐🍜[紅豆牛油吐司]寶寶最多紅豆,超多紅豆泥+大粒紅豆😋再加大片牛油好正,寶寶食唔停口吐司烘得幾鬆脆✨唔錯~.[叉燒忌廉雞湯意粉]三個字😎:可以連個湯都飲埋嘅湯意粉👍🏻我中意佢味道唔太重,飲落個湯唔味精又唔油膩💞而且個湯仲有雞碎肉!寶寶又好岩食!叉燒都唔錯,比較茶記食開嘅味道無咁油,OK如果要挑剔…就係湯要再多啲!我想飲多啲哈哈哈哈哈🙈PS不過食開重味人士未必中意.[cappuccino]正常[mocha]無甜重可可味,啡味略淡.😌假日可以優靜和家人坐下☕嘆下啡 #影下相 #打卡炎炎夏日響冷氣房享受微微日光…#要再來....#ca師奶餐廳_葵涌
#假日帶住小朋友已經攰 #仲要周街都係人 #真係人都癲
俾我搵到個 #世外桃源 #靚靚cafe
其實係我老公話我知🙈佢有次見客發現呢間辦館
今日放假帶埋寶寶來 #家庭樂 tea一tea❤️
一來到 #好安靜 😍好舒服!有feel💞
原來呢間 #辦館 係聯乘出前一丁
除咗 #coffee #招牌吐司 仲有麵餐🍜
[紅豆牛油吐司]
寶寶最多紅豆,超多紅豆泥+大粒紅豆😋
再加大片牛油好正,寶寶食唔停口
吐司烘得幾鬆脆✨唔錯~
[叉燒忌廉雞湯意粉]
三個字😎:可以連個湯都飲埋嘅湯意粉👍🏻
我中意佢味道唔太重,飲落個湯唔味精又唔油膩💞
而且個湯仲有雞碎肉!寶寶又好岩食!
叉燒都唔錯,比較茶記食開嘅味道無咁油,OK
如果要挑剔…就係湯要再多啲!我想飲多啲哈哈哈哈哈🙈
PS不過食開重味人士未必中意
[cappuccino]正常
[mocha]無甜重可可味,啡味略淡
😌假日可以優靜和家人坐下☕嘆下啡 #影下相 #打卡
炎炎夏日響冷氣房享受微微日光…
#要再來
#ca師奶餐廳_葵涌
Matcha latte 🍵 鮮奶抹茶 🥛 $36呢款鮮奶抹茶嘅綠茶味好濃郁,味道亦都好重牛奶味,加埋面頭個靚靚心形拉花,真係好加分💚Rose latte 🌹 玫瑰鮮奶咖啡 ☕️ $38個人比較鍾意玫瑰鮮奶口味,有淡淡的玫瑰味得來味道又唔會好假,上面同樣有個心形嘅拉返,整體味道唔會太甜,仲有少少玫瑰花瓣好啱打卡🤳🏻Spaghetti with chasiu and chicken cream soup 叉燒忌廉雞湯意粉🍝🍗 $42雖然湯底有少少淡🥣,但係有少少似忌廉湯嘅感覺真係好creamy😋,叉燒同埋雞嘅份量唔太多,不過因為湯底嘅關係食完成分意粉都已經覺得好飽Tonkatsu soup chasiu udon 🍜 日式叉燒豬骨湯烏冬 $38呢個叉燒湯烏冬真係好足料啊,入面有超級甜嘅粟米🌽、日式魚蛋、蟹柳條同埋叉燒,湯底嘅味道有少少鹹,整體來講呢個價錢性價比都高呢間葵涌店個環境好靚,裝修風格以白色簡單為主,附近仲有畫廊有畫展睇,係星期六日嘅消閑好去處🍷
Matcha latte 🍵
鮮奶抹茶 🥛 $36
Rose latte 🌹
玫瑰鮮奶咖啡 ☕️ $38

Tonkatsu soup chasiu udon 🍜
日式叉燒豬骨湯烏冬 $38

2021-07-04 91 瀏覽
🌸假日好去處🌸葵涌辦館🍽趁住今天星期日假期,想慢活享受週末假期,又想嘆返個下午茶,就想起了一間位於葵涌的雅致餐廳-「辦館」❗️所以今日就去了這間餐廳享受了一個非常Chill 的下午茶☕️餐廳裝修非常簡潔企理,而且設耐很多復古懷舊的擺設,加上座位寬敞舒適,客人都能在光猛優雅的環境用餐❗️而且服務員的工作態度也十分友善,他們都非常之清楚了解餐廳提供的食物❗️能夠向客人詳盡地介紹菜式❗️而我們一行二人,共光顧了以下餐點:1️⃣🌟叉燒忌廉雞湯意粉 $42中式叉燒香脆惹味,忌廉雞湯味道香濃,意粉彈牙,中西合璧配搭味道一流❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️2️⃣🌟黑松露炒蛋多士🍞$42黑松露香濃,炒蛋幼滑,厚多士香脆❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️3️⃣🌟Rose Latte☕️ 跟餐加$28玫瑰Latte 奶味香濃,而且更配有玫瑰花🌹的淡淡花香,味道格外清新怡人,而且更有心型拉花及食用玫瑰花瓣的配襯,絕對是咖啡控的打卡📸之選❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️4️⃣🌟棉花糖朱古力🍫 跟餐加$34棉花糖朱古力賣相精緻,飲品上鋪滿朱古力脆脆粒及
🌸假日好去處🌸葵涌辦館🍽

而我們一行二人,共光顧了以下餐點:

1️⃣🌟叉燒忌廉雞湯意粉 $42
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️❌
叉燒忌廉雞湯意粉

2️⃣🌟黑松露炒蛋多士🍞$42
黑松露香濃,炒蛋幼滑,厚多士香脆❗️
黒松霞炒蛋多士

3️⃣🌟Rose Latte☕️ 跟餐加$28
Rose  Latte

4️⃣🌟棉花糖朱古力🍫 跟餐加$34
棉花糖朱古力賣相精緻,飲品上鋪滿朱古力脆脆粒及粒粒棉花糖,朱古力味道濃郁,不會太甜❗️
棉花糖朱古力

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳環境優雅舒適❗️地點鄰近葵興港鐵站,屬於葵涌區內的慢活週末假期好去處❗️客人可以在餐廳chill 住享用餐點,值得推介給大家✅
2021-07-04
叉燒忌廉雞湯意粉
黒松霞炒蛋多士
Rose  Latte
棉花糖朱古力
Lof10 辦館 (KC100) 🌮|葵涌 Lof10 辦館 環境舒適 假日好去處|在葵涌和朋友staycation之後在附近逛一下,發現附近都有新的商場和outlet,逛完街之後打算找一下Cafe坐下吃點東西,休息一下。所以就找到了KC100的辦館,環境都很不錯,挺舒適的,加上陽光打下來,很通透,很舒服。這裡的下午茶相比午餐都挺劃算的,有甜的,有咸的,也有很多飲品的選擇。🍜日式叉燒豬骨湯烏冬 $38烏冬上鋪上了一片日式叉燒,蟹棒和大量玉米。材料算豐富,但如果叉燒再多一片就更好了~叉燒比較乾,味道還好,蟹棒不會煮得過軟,挺鮮味,玉米甜甜的,不錯~湯底是豬骨湯,濃郁,鹹味剛好,我也喝了挺多口的。烏冬也算是彈牙,分量以下午茶來說,挺剛好的~🍜叉燒忌廉雞湯意粉 $42一上菜,就被那幾塊燒得超剛好的叉燒給吸引了!還有些焦焦的,超級吸引~吃起來也非常好,甜甜咸咸的,有點像日式串燒和中式燒味中間的味道。湯底是忌廉雞湯,湯底看起來濃厚,但喝起來味道不太足,可以再濃一點。意粉是扁意粉,分量很足,個人比較喜歡再彈牙一點的意粉。🍺冰搖蜜桃紅茶 $40(跟餐-$10)甜度,冰度都很足夠。可以不用額外少甜、少
Lof10 辦館 (KC100) 🌮
|葵涌 Lof10 辦館 環境舒適 假日好去處|

🍜日式叉燒豬骨湯烏冬 $38
湯底是豬骨湯,濃郁,鹹味剛好,我也喝了挺多口的。
烏冬也算是彈牙,分量以下午茶來說,挺剛好的~

🍜叉燒忌廉雞湯意粉 $42
意粉是扁意粉,分量很足,個人比較喜歡再彈牙一點的意粉。

🍺冰搖蜜桃紅茶 $40(跟餐-$10)
甜度,冰度都很足夠。可以不用額外少甜、少冰,挺好喝的
杯底還有粒粒的蜜桃肉,朋友超喜歡有果肉的飲品,能增加滿足感的口感

🍹棉花糖朱古力 $44(跟餐-$10)
一開始我也很擔心會不會太甜,但真的還好!但其實是一點也不甜
感覺好像用了純巧克力粉沖泡起來的感覺,甜度非常低,甚至是無糖~
我個人挺喜歡這杯的,因為甜度低,傷害低很多。再加上上面有加上粒粒棉花糖和巧克力球球
可以用吸管戳來吃,配上無糖的巧克力聽挺不錯的

服務:上菜的速度正常,很有耐心~

🌟整體CP值:7/10
2021-07-03 41 瀏覽
Tea Set (3PM - 6PM)*逢一至五下午茶時段,跟餐飲品一律減$10*1. 日式叉燒豬骨湯烏冬 ($38)豬骨味夠濃,烏冬彈牙,日式叉燒相對粗糙少少2. 叉燒忌廉雞湯意粉 ($42)叉燒有驚喜,夠香口又唔會好韌。反而個湯底相對淡味咗咗少少,意粉用咗扁意粉,不過就唔太入味3. 冰搖蜜桃紅茶 ($40*)是次最鍾意嘅item!好香蜜桃味,唔會太甜,而且仲有粒粒蜜桃肉喺底,好鍾意好鍾意!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)4. 凍棉花糖朱古力 ($44*)意外地唔甜,不過感覺入面有啲水同朱古力分離嘅感覺,呢個價錢可以有其他更好嘅選擇整體嚟講,呢個tea set價錢算係不過不失啦~份量嚟講亦係正正常常嘅下午茶份量,同預期差唔多。而我地去嗰日可能因為人手不足嘅關係,好多枱食完嘅碗碟都未執,而枱面亦有啲漬,同張雲石枱有啲格格不入( ・᷄ὢ・᷅ ) 不過店員好有禮貌,而且清潔嘅時候都有用酒精噴下再抹,所以相信衛生方面係無問題嘅!下午茶時段顧客唔多,同朋友坐底傾計都係舒服嘅!
Tea Set (3PM - 6PM)
*逢一至五下午茶時段,跟餐飲品一律減$10*

1. 日式叉燒豬骨湯烏冬 ($38)
豬骨味夠濃,烏冬彈牙,日式叉燒相對粗糙少少

2. 叉燒忌廉雞湯意粉 ($42)

3. 冰搖蜜桃紅茶 ($40*)

4. 凍棉花糖朱古力 ($44*)

下午茶時段顧客唔多,同朋友坐底傾計都係舒服嘅!
2021-07-03 45 瀏覽
約左朋友去葵涌KC100既outlet到行下,行完之後見到附近有呢間cafe 好似幾舒服咁,就入去食翻個tea傾下計抖下😙環境好舒服,而且下午茶時間唔算多人,星期六日放假既時候約朋友黎呢度食少少嘢chill下都幾唔錯~Tea set 選擇唔算好多,但係唔同款式都有,多士、烏冬、蛋糕、餐蛋麵呢啲都有齊。想食日式又得、西式啲又得、港式都得👍 1⃣️黑松露炒蛋吐司($42)下午茶食翻個吐司就啱曬。吐司都幾厚,烘得面頭好脆,切既時候一切落去就聽到脆脆既聲音🤗炒蛋鋪滿曬成個吐司,黑松露味道好濃🤤慢慢切開一塊塊,黑松露多士搭上脆脆既多士慢慢細味,悠悠閒閒咁食真係幾relax。  2⃣️日式叉燒豬骨湯烏冬($38)有一片幾厚既叉燒、粟米、蟹柳,呢個豬骨湯烏冬食落個人覺得係比較港式既味道,湯底幾香濃。下午茶呢個價錢黎講都幾抵食。  3⃣️玫瑰鮮奶咖啡($38)靚靚既拉花加埋啲玫瑰花瓣裝飾😍飲到玫瑰既香味,幾唔錯。  4⃣️鮮奶抹茶($40)有好靚既漸層效果🤩鍾意抹茶既人啱曬嗌杯黎飲。

1⃣️黑松露炒蛋吐司($42)
黑松露炒蛋吐司

2⃣️日式叉燒豬骨湯烏冬($38)
日式叉燒豬骨湯烏冬

3⃣️玫瑰鮮奶咖啡($38)
玫瑰鮮奶咖啡
靚靚既拉花加埋啲玫瑰花瓣裝飾😍飲到玫瑰既香味,幾唔錯。

4⃣️鮮奶抹茶($40)
有好靚既漸層效果🤩鍾意抹茶既人啱曬嗌杯黎飲。
玫瑰鮮奶咖啡
2021-07-02 26 瀏覽
《辦館》葵涌附近開咗幾多商場同食肆等大家假日可以感受下寂靜無人既工商區~今日嚟到呢間有玩味既辦館食個tea~黑松露炒蛋吐司($42)港式茶餐廳口味,就咁睇好似平平無奇,切開見到個蛋係勁厚!炒蛋香滑,黑松露好香但可以再多啲~是日精選北海道蛋糕($36)呢個有驚喜,係焦糖布丁味既cake!! 唔會好甜,好香焦糖布丁同芝士味🍮 我好快就食晒成個!棉花糖朱古力(熱,$40)抹茶鮮奶($40)外型真係好呃like 😍 棉花糖份量唔少,仲有啲可可粒喺上面~ 不過味道略嫌太苦!抹茶鮮奶比較重奶味,可以多返少少抹茶balance下就好~
《辦館》
葵涌附近開咗幾多商場同食肆
等大家假日可以感受下寂靜無人既工商區~
今日嚟到呢間有玩味既辦館食個tea~

黑松露炒蛋吐司($42)

是日精選北海道蛋糕($36)

棉花糖朱古力(熱,$40)
抹茶鮮奶($40)
抹茶鮮奶比較重奶味,可以多返少少抹茶balance下就好~

2021-07-01 11 瀏覽
葵涌kc100開咗個名牌outlet,假期梗係去行下啦!🤭🤭冇乜嘢賣好靜咁🤫🤫不如去食嘢啦 😅經過呢間裝潢幾清新好乾淨嘅小店叫 「辦館」入去睇下有咩食先啱啱下午茶時間咁梗係食下午茶啦日式叉燒豬骨湯烏冬 $38 + 柚子梳打 $28個豬骨湯底好正呀啲湯清清淡淡唔鹹,啱晒我哋啲鐘意清淡嘅人食啦有叉燒,仲有蟹柳同埋鳴門魚蛋好多粟米粒添😊woo好日式好好味呀 ,柚子梳打就必屬佳品大熱天時飲番杯凉透心叉燒忌廉湯意粉 $42 + 巨峰提子梳打 $28個忌廉湯真係可以飲曬佢呀叉燒好似bbq嗰啲叉燒,有啲肥膏啖啖肉好好食㗎 巨峰提子梳打好有提子未呀花生奶醬多士 $28再嚟多個奶醬多厚身嘅,啲奶醬好多呀👍脆卜卜💯黑松露炒蛋多士 $42黑松露有好多呀睇到喇連埋個麵包一齊食好似食緊早餐咁啲雞蛋好滑捋捋呀
啱啱下午茶時間咁梗係食下午茶啦

日式叉燒豬骨湯烏冬 $38 + 柚子梳打 $28
個豬骨湯底好正呀
啲湯清清淡淡唔鹹,啱晒我哋啲鐘意清淡嘅人食啦
大熱天時飲番杯凉透心

叉燒忌廉湯意粉 $42 + 巨峰提子梳打 $28

個忌廉湯真係可以飲曬佢呀
叉燒好似bbq嗰啲叉燒,有啲肥膏啖啖肉好好食㗎
巨峰提子梳打好有提子未呀

花生奶醬多士 $28
再嚟多個奶醬多厚身嘅,啲奶醬好多呀👍脆卜卜💯

黑松露炒蛋多士 $42

• 叉燒忌廉湯意粉
  • 黑松露炒蛋多士
  • 巨峰提子梳打
2021-06-28 33 瀏覽
話說今日本身打算同婆婆食飯慶祝但某啲原因取消咗兩婆孫首次飯聚咁就約咗母親大人出咗去食下午茶成間舖係以白色雲石為主嘅佈置架本身都抱住興奮嘅心情 打卡模式諗住啟動咖嘛喺門口望入去 間舖空無一人包括職員同顧客啊咁再行入啲去見職員佢哋食緊飯 我舉手示意喔最無奈望咗一眼我哋就繼續食飯 仲以為落場添搞到勁尷尬 之後睇翻餐牌寫三點就開始緊啦喎打個電話先有人理我哋 再柯打開始呢個下午茶後嚟職員都有主動拎餐具俾我哋 同介紹食品嘅-Tea Set-Luncheon Meat & Fried Egg Noodles ($38)出前一丁餐蛋麵 ($38)-Spaghetti with Chasiu & Chicken Cream Soup ($42)叉燒忌廉雞湯意粉 ($42)賣相幾好 啲叉燒好靚 食落軟嫩值得一讚但意粉太稔 而且個忌廉雞湯無味 扣咗分-CoffeeRose Latte ($42)玫瑰鮮奶咖啡 ($42)-TeaMarshmallows Chocolate ($44)棉花糖朱古力 ($44)朱古力面上有滿滿棉花糖同美碌脆粒而朱古力嘅味道較稀 如果少冰會更佳-P.s. 購買Tea Set
話說今日本身打算同婆婆食飯慶祝
搞到勁尷尬 之後睇翻餐牌寫三點就開始緊啦喎
打個電話先有人理我哋 再柯打開始呢個下午茶
後嚟職員都有主動拎餐具俾我哋 同介紹食品嘅
Tea Set
出前一丁餐蛋麵 ($38)
叉燒忌廉雞湯意粉 ($42)
賣相幾好 啲叉燒好靚 食落軟嫩值得一讚
但意粉太稔 而且個忌廉雞湯無味 扣咗分
Coffee
Rose Latte [ICE] ($42)
玫瑰鮮奶咖啡 [凍] ($42)
Tea
Marshmallows Chocolate [ICE] ($44)
棉花糖朱古力 [ICE] ($44)
朱古力面上有滿滿棉花糖同美碌脆粒
而朱古力嘅味道較稀 如果少冰會更佳
P.s. 購買Tea Set 加配飲品一律減 $10
2021-06-02
試食活動
2021-06-28 34 瀏覽
[葵興]辦館(KC100) .黑松露炒蛋吐司食剩指數:30/100今次下午茶時段估唔到咁多人Tea set連烏冬同意粉都售完咁我地就叫左兩個吐司~黑松露炒蛋都幾香吐司烘底係厚切飽足感十足.咸牛肉炒蛋吐司食剩指數:30/100咸牛肉炒蛋呢個組合由細食到大當然係唔會中伏~牛肉唔會太咸炒蛋同吐司同上一份差不多如果搽多啲牛油更正!.Hazelnut Latte 食剩指數:10/100Hazelnut Latte唔會太甜咖啡味同榛子甜味都幾balance拉花就基本啦~.Macha Latte 食剩指數:10/100Macha Latte個拉花係鯨魚~都幾有心思抹茶味好足夠不過無落糖~加返就無問題了!
[葵興]辦館(KC100)
食剩指數:30/100
今次下午茶時段估唔到咁多人
Tea set連烏冬同意粉都售完
咁我地就叫左兩個吐司~
黑松露炒蛋都幾香
吐司烘底係厚切
飽足感十足
咸牛肉炒蛋吐司
食剩指數:30/100
咸牛肉炒蛋呢個組合由細食到大
當然係唔會中伏~
牛肉唔會太咸
炒蛋同吐司同上一份差不多
如果搽多啲牛油更正!
Hazelnut Latte
食剩指數:10/100
Hazelnut Latte唔會太甜
咖啡味同榛子甜味都幾balance
拉花就基本啦~
Macha Latte
食剩指數:10/100
Macha Latte個拉花係鯨魚~
都幾有心思
抹茶味好足夠
不過無落糖~
加返就無問題了!