今日去左沙灘後再回筲箕灣食飯,因為酒友關係,最後中菜為主,男人知道我鐘意食雞,所以話不如試下這間“越華會”,我地好彩大約早幾個鐘打去位同 問有冇冰筒之類。之後到都等了半個鐘有多才入到去。我地今次買了3枝白酒,但點知黎到話有筒冇冰....明明打黎話有冰筒,點知原來冰筒只限冰筒不包冰,酒友男勁吾開心去7仔買冰返黎。叫了4個餸加1個炒面,最後$100仲有餘,超抵!~脆皮豆腐$58:脆都呢...但豆腐好滑又夠熱,最重要係脆都咁油都好少,推介!!!䓤油雞半隻$95:雞一黎4個人都嘩然..勁多䓤油係雞度,一食落又香加雞夠滑,好味到停吾到,䓤油係我地4個人最愛,吾會叫飯的我們都叫了2個 用來送䓤油。可想而知味道有多麼好味道,我地4個努力地食晒所有䓤油!魚湯浸辣蜆$72:魚湯味重,有少少胡椒味,好味又香口。蜆夠大隻同甜,粉絲吸左湯汁之後更加好味。薑汁炒芥蘭$45:芥蘭新鮮,都夠翠綠。薑汁較少。豉油王炒面$42:本人其實吾太喜歡吃炒面,但都覺炒面身比較幼同油份較少,食落舒服這間店真的抵又好味道,但一定要4人或以上黎吃飯才可以多點選擇,好期待下次再來吃其他不同菜式。

脆皮豆腐
䓤油雞半隻
魚湯浸辣蜆
薑汁炒芥蘭
薑汁炒芥蘭$45:芥蘭新鮮,都夠翠綠。薑汁較少。
豉油王炒面

2015-06-06
脆皮豆腐
䓤油雞半隻
  • 䓤油雞
2015-05-12 1929 瀏覽
星期日唔想落街食又唔想煮飯,就叫左工人落去筲箕灣間越華會買野食啦。今次就想特別介紹幾樣好食嘅菜色。第一樣就係蒜香排骨。佢其實有少少似大家平時食嘅咕嚕肉,但佢嘅呢就無咁酸,反而甜味會多d,都幾開胃嫁!第二樣就係佢嘅口水雞啦。佢嘅口水雞就唔算話非常辣嘅,小妹可以接受倒嘅程度啦,但佢嘅汁就非常適合撈飯啦,如果有多更可留返嚟撈烏冬,十分好食!最後一樣就係佢嘅越華會炒飯啦。差唔多每次都會嗌嫁啦。飯上面有d乾嘅蒜片喺度啦,再加埋入面嘅原粒蝦真係一流,真心推介大家去嗌呢個飯。

口水雞
2015-05-01
外賣自取
  • 蒜香排骨
2014-07-20 3652 瀏覽
其實越華會已光顧了多年,無論是灣仔或是筲箕灣這家水準一直是這麼穩定,另外速度也是上乘,基本上可以說一落單起5分鐘內必有小菜上台,而且是一鼓作氣到尾。可能有些人會對這趕急的的情況不慣,更莫要說店內空間也不大,想安落吃一頓有時也要相對的耐性。 出現此情況無他,就是人流太多而已,就像今晚一樣,6點剛到已經9成滿,剩下的也是留座而已,難怪訂台時已說明個半鐘時間......就連侍應說星期天一晚可以做到4輪....實在很瘋狂。點小菜方面沒有太大心得,每台都很喜歡叫的黃金豆腐,沙拉骨不能不叫。即使你不喜歡就這樣看著餐牌亂叫效果也是會很不錯,有時餐牌上沒的其實也可以試叫看。今晚人數不多所以也只是隨便叫:花生眉豆雞腳湯: 湯非常的濃,材料非常的多以致水份減少所以只能倒出6碗而已,但以一個好味的湯打頭陣已不為過。鹹蛋黃中蝦:雖然不是蒸,但蝦還是很新鮮,最重要鹹蛋黃上得很平均而且蝦身非常香脆,絕對不弱於蒜蓉開邊蒸。黃金豆腐: 不用多說吧!每台必叫的。西芹炒鮮斑塊:這道小菜有分有鮮字和沒鮮字,分別在於用的魚是否新鮮,如果沒有鮮字用的是雪藏魚,價錢也平上一半,但我們卻要了有鮮字的,用上新鮮斑腩果然不同凡響,新鮮

鹹蛋黃中蝦
黃金豆腐: 不用多說吧!每台必叫的。
西芹炒鮮斑塊:這道小菜有分有鮮字和沒鮮字,分別在於用的魚是否新鮮,如果沒有鮮字用的是雪藏魚,價錢也平上一半,但我們卻要了有鮮字的,用上新鮮斑腩果然不同凡響,新鮮魚肉附著重膠質的皮再配著茨汁非常美味,而且整道菜也很夠獲氣。
沙拉骨:又是出色的一道,咕嚕方法加上沙拉汁看似簡單但因為工序多了所以不是外間店能看到,而且出面更常見到的是骨比肉多。

老實說食物真是十年如一日的出色,以在下光顧多年的經驗失手的次數非常低,不過如果有改善的地方也相信是估內空間台與台非常近和食得太料趕。

題外話/補充資料: 冬瓜盅最好預先訂,像今次雖然6點到但還是沽清了
2014-07-20
  • 黃金豆腐,沙拉骨
2014-06-07 3707 瀏覽
今天,因為有件開心事要慶祝,所以想吃海鮮以慶祝一下。西貢、布袋澳等專門吃海鮮的,價錢好貴。想到筲箕灣越華會海鮮價廉物美,小菜巧手,所以駕車往筲箕灣。訂位時,老闆說可以將車泊在店外。但又怕被抄牌,所以泊在附近屋苑,也很方便。我們點了三款海產類。還有,我在越華會必吃的椒鹽炸豆腐:豆腐嫩極了!好滑!外面並非厚厚的脆漿,而是薄薄的脆漿。豆腐放久了,外皮依然很脆。椒鹽不濃,沾泰式甜辣椒醬,好好味!這是我在越華會必吃之選! 魚湯浸蜆:熱騰騰的魚湯,未吃蜆,先喝一口魚湯,很鮮甜,少辣,有胡椒香味。好多蜆,肉厚厚的,剛熟。細細咀嚼時,蜆肉鮮甜,跟魚湯很搭配。蟹黃雙面黃:好大碟,上面鋪滿蟹黃蟹肉。但蟹黃不算太香濃。又可能是米粉底炸得太香,反而搶了蟹黃的香味。加一點點醋,才更帶出蟹黃味。份量十足,兩個人真的吃不完。酥炸生蠔:生蠔好大隻!肉厚得很!炸得剛好,蠔肉厚嫩,滿口濃郁豐富。不過,生蠔太大隻了。如果大夥兒分享還好,兩個人分享,太膩了。
今天,因為有件開心事要慶祝,所以想吃海鮮以慶祝一下。
西貢、布袋澳等專門吃海鮮的,價錢好貴。
想到筲箕灣越華會海鮮價廉物美,小菜巧手,所以駕車往筲箕灣。
訂位時,老闆說可以將車泊在店外。
但又怕被抄牌,所以泊在附近屋苑,也很方便。

我們點了三款海產類。
還有,我在越華會必吃的椒鹽炸豆腐:

豆腐嫩極了!好滑!
外面並非厚厚的脆漿,而是薄薄的脆漿。
豆腐放久了,外皮依然很脆。
椒鹽不濃,沾泰式甜辣椒醬,好好味!
這是我在越華會必吃之選!

魚湯浸蜆:

好多蜆,肉厚厚的,剛熟。
細細咀嚼時,蜆肉鮮甜,跟魚湯很搭配。

蟹黃雙面黃:

好大碟,上面鋪滿蟹黃蟹肉。
但蟹黃不算太香濃。
又可能是米粉底炸得太香,反而搶了蟹黃的香味。
加一點點醋,才更帶出蟹黃味。
份量十足,兩個人真的吃不完。

酥炸生蠔:

生蠔好大隻!肉厚得很!
炸得剛好,蠔肉厚嫩,滿口濃郁豐富。
2014-06-07
  • 炸豆腐
2014-06-04 2764 瀏覽
(31-5-2014 Sat)同男友o係東區,臨時約佢o既朋友IN一家三口同NT夫婦出o黎開餐,幸好咁o岩佢o地都可以,IN決定o黎呢o度食,但只book,到9:00pm,冇所謂啦.我同男友8:45pm到,當時未有位,收銀就mark o左我o地兩個人到o左,然後等齊人喇,我見都有枱,不過為免店方以為我o地未到齊,都係同收銀講我o地已人齊先,一講,就即刻俾張枱我o地啦. 安頓好後就諗食咩o野,我o地要1. 椒鹽豆腐好乾身,一啲都唔油,外脆內滑,但我覺得椒鹽味唔夠.2. 薑蔥屈蠔都幾大隻同惹味,可惜o既係唔夠熱,而IN o既太太唔食蠔,咁o岩一煲有5隻.3. 大蝦伊麵大蝦爽口,蔥粒夠香,伊麵夠腍,都唔錯o既.4. 好似係辣汁炒蜆呢個我食到微辣同有啲甜味.5. 沙拉骨有炸過幾香口,酸甜味o岩o岩好.6. 金銀蛋白菜仔原本想叫上湯勝瓜,但賣晒;咁金銀蛋莧菜?賣晒.最後就揀呢個.金銀蛋口感竟然係硬,白菜仔正常冇問題.7. $48.00一隻o既蒜蓉粉絲蒸特大蟶子共6隻蟶子鮮甜冇問題吖.8. 蝦多士賣相一樣係唔油膩,多士炸得乾身,同樣係冇乜問題.總括而言, o野食都OK,除o左蝦多士外,其他都略嫌唔

安頓好後就諗食咩o野,我o地要

1. 椒鹽豆腐
好乾身,一啲都唔油,外脆內滑,但我覺得椒鹽味唔夠.

2. 薑蔥屈蠔

3. 大蝦伊麵
大蝦爽口,蔥粒夠香,伊麵夠腍,都唔錯o既.

4. 好似係辣汁炒蜆
呢個我食到微辣同有啲甜味.

5. 沙拉骨
有炸過幾香口,酸甜味o岩o岩好.

6. 金銀蛋白菜仔

金銀蛋口感竟然係硬,白菜仔正常冇問題.

7. $48.00一隻o既蒜蓉粉絲蒸特大蟶子共6隻
蟶子鮮甜冇問題吖.

8. 蝦多士
蝦多士
賣相一樣係唔油膩,多士炸得乾身,同樣係冇乜問題.

總括而言, o野食都OK,除o左蝦多士外,其他都略嫌唔夠鑊氣同唔夠熱,應該都係早已整定啦,唔係都唔會上枱上得咁快,上枱唔快又點可以快啲返枱?

服務:
唔錯,開頭我同IN入去話人齊俾枱我o地,我就叫另外幾位入去,佢o地聽唔到,店員就幫手大叫X生7位.

IN o左個白飯,呢餐埋單共$1,044.00,人頭消費唔計IN o既細女啦.

我第一次同家人o黎食o既食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1961151&tc=sr2rvw&con=rvwer
2014-05-31
$174.00 (晚餐)
蝦多士
2014-03-09 2890 瀏覽
香港其實有好多炒小菜名很好味。家附近有間出名的叫越華會。都真是不錯。order了幾款,包括海鮮豆腐湯、椒鹽鮮魷、咕嚕肉、炒豆苗和煮蜆。名菜椒鹽鮮魷和咕嚕肉果然有水準,特別喜歡咕嚕肉,外面炸醬好脆但不太厚,肉質嫩但無乜肥膏。海鮮豆腐湯材料足,味道也不錯,而其他菜式都幾有水準,份量足,最適合一家大細去試!
2013-12-31
如果到筲箕灣吃飯,很多朋友介紹我去越華會。今晚和老公二人order 3道菜,食了$370。服務員頗有禮。誠邀到店外推介當日海鮮。有介紹長過手掌的豉油炒大海蝦約$270,較實肉的越南肉蟹或糕蟹約220-300左右。我們最後叫了一碟朋友推介炸豆腐,正! 脆皮簿不過略欠小許調味 (我個人較喜歡濃味) 如果食炸豆腐我會推介鴻星酒家, 更正! 我們還order了越華會海鮮湯,湯底很重胡椒豬的味道,海鮮味較小。但材料很足,有花蟹clams, 帶子,tomatoes, 豆腐, 姑類, 聖子,老公很喜歡胡椒豬肚湯,所以likeee! 我覺得飲唔到海鮮味,失望,但帶子好鮮甜,surprise me. 最後一碟是最貴: 金湯蟹粉兩麵黃 $168,下面是米粉底上面是蟹粉sauce, 賣相有點似粟粉sauce, 但頗好味,最想推介是試下面個米粉,興幸沒有改為麵底,因為我 終於明白什麼叫"鬆化". 總結: 下次我會叫一大班朋友盡試所有野。小人食會有d貴
黃金炸豆腐 $58, good! 但鴻星酒家 better.
金湯蟹粉兩麵黃 $168, 推介試米粉底
越華會海鮮湯 $百幾蚊, 普通,但朝胡椒味太重海鮮味小咗
2014-01-10
金湯蟹粉兩麵黃 $168, 推介試米粉底
  • 黃金炸豆腐 $58 good! 但鴻星酒家 better.
  • 金湯蟹粉兩麵黃 $168 推介試米粉底
2013-08-18 1894 瀏覽
好友M帶同2個仔仔從越南回港渡假,表示想食海鮮兼食糖水,一個地方可以同時滿足其兩個願望,就非筲箕灣莫屬了﹗越華會,平靚正,更是小妹的不二之選了。一行七人,就在此用餐了,並要了3碗白飯。蜆大隻肉厚鮮甜,惜部份有沙粒,湯底粉絲也略嫌偏少,友人表示魚湯底椒味極重。保持一貫的水準,炸得鬆脆軟腍,啖啖肉,酸甜度適中,加上蒜碎同炸,香口惹味﹗半邊切的海中蝦以大量蒜蓉及豉油同蒸,再灑上蔥花,香氣撲鼻令人垂涎欲滴。海中蝦不算太大隻,但肉質鮮甜且非常爽口,蝦頭還有肥美的橙紅蝦膏。椰菜花、藕片、菜心及菇混合蒜蓉同炒,炒得香口而不算油膩,味道清淡而具口感。 海鮮湯頗足料,用料新鮮,有一隻花蟹、蜆、鮮蝦、豆腐及蕃茄,湯鮮甜且帶蕃茄香。小妹個人略嫌胡椒粉過多,蓋過了海鮮自然的鮮甜味。將魚身的肉起出切片,先走油,即是用油抄成球,再配上事先灼好的西蘭花快炒,然後埋芡上碟。嘩﹗全碟有8大件肉質嫩滑彈牙、外皮爽脆的斑球,芡汁薄薄的,咬落去啖啖肉真係好滿足,絕對是抵食、健康而營養之首選也。大斑起肉後剩下的魚頭和魚腩部分,則剁成小塊,放在碟上與蒜蓉蒸熟,然後加上豉油、熟油和蔥花。坊間頭腩魚肉一般不多,但這兒魚肉卻甚多。廚師

魚湯浸大蜆 $65
蜜餞蒜香骨 $62
蒜蓉開邊蒸海中蝦 $136
蒜茸炒雜菜 $48
越華海鮮湯 $118
大斑兩味 @ 西蘭花炒球 $248
大斑起肉後剩下的魚頭和魚腩部分,則剁成小塊,放在碟上與蒜蓉蒸熟,然後加上豉油、熟油和蔥花。坊間頭腩魚肉一般不多,但這兒魚肉卻甚多。廚師時間掌握得極準,且蒸得入味,魚肉超級鮮嫩幼滑,又有蒜茸的香味。雖則多骨,仍教人欲罷不能。將剩下的蒜蓉汁拌飯同吃更是滋味無窮﹗﹗誠意推薦﹗
大斑兩味 @ 蒜蓉蒸頭腩
炸得金黃乾身香口的椒鹽鮮魷也是極品,是小妹吃過最好的﹗魷魚肥厚新鮮而不韌,黏著薄薄而香口鬆化的粉漿,椒鹽味夠香,配合得天依無綘,好味﹗
椒鹽焗鮮魷 $68
 逢星期六、日、假期,茶芥小食 $5位,還要加一服務費。可以的話,平日來光顧較為化算。今日小食乃炸花生及醃蘿蔔也。
餐前小食
2013-08-17
蜜餞蒜香骨 $62
蒜蓉開邊蒸海中蝦 $136
大斑兩味 @ 蒜蓉蒸頭腩
椒鹽焗鮮魷 $68
2013-06-09 1476 瀏覽
剛剛星期日晚一行四人吃晚飯,明知一定多人所以五點打去訂位先,聽電話女士非常好禮貌(見有些食評投訴服務欠佳,可能繁忙時間實可理解),於電話話表明六點可即有位,但七點就要到場再等位,心想無所謂,反正不太肚子餓,最終到達稍等十五分鐘,雖然已經全場爆滿,但是已獲安排入座。入座發現實在座無虛席,每位員工也非常忙碌,基本擺柢碗筷及菜單已經趕緊忙其他了!沒打緊,反正也不會對這些小型菜館服務有太大期望,最重要是味道及價錢,之前光顧數次兩者也屬中上水準。最終柯打了五款餸:辣湯浸蜆:味道中規中鉅,但是應該叫上湯不是辣 湯,因為一點不辣。蔥油雞半隻:才$90 半隻看價錢便知道不可能用新鮮雞,但那些堆滿了的薑蔥才是主角呢。椒塩鮮尤:粉漿剛剛好,不會一大舊,炸得也夠脆及不會過火,好味道!大班兩味:西蘭花炒班片及蒜容蒸頭腩炒球夠鑊氣,蒸頭腩更是非常入味,一致認同為是晚最好味的,量也不算少,才$245!真的比自己買差不多錢!連三碗白反及一支大啤,埋單六百多少少,絕對超值!要數缺點可能係枱較擁擠,繁忙時間要有等位的心理準備及裝修未算豪華!
最終柯打了五款餸:
大班兩味:西蘭花炒班片及蒜容蒸頭腩
連三碗白反及一支大啤,埋單六百多少少,絕對超值!

• 大班兩味
2013-05-08 1259 瀏覽
同家人一行6人星期日去左越華會食晚飯. 除左我, 屋企人全都唔係第一次黎呢度食飯.因為有打電話去訂檯所以一去到就有位俾我地. (當日下午先打去訂既)叫左好多餸, 我就講下頭兩位我覺得最好味既.第一位:: 蔥油雞, 超好味!!! 雞肉超滑加上蔥油,真係一道菜都可以'送'到一碗飯喇! 第二位:: 黃金蝦, 好好味!! 蝦夠晒大隻,又炒得唔會太乾身! 另外我地叫左..黃金炸豆腐:: 炸多半分鐘會好味d豉油王炒麵:: 冇特別, 重要係咸左小小o者o者唐生菜:: 夠晒味! 生蠔煲:: 不過不失

叫左好多餸, 我就講下頭兩位我覺得最好味既.

另外我地叫左..

黃金炸豆腐:: 炸多半分鐘會好味d
豉油王炒麵:: 冇特別, 重要係咸左小小
o者o者唐生菜:: 夠晒味!

生蠔煲:: 不過不失

題外話/補充資料: 因為冇預先訂定冬瓜盅, 去到叫先知賣晒..下次一定要係訂位果時叫定湯先!
2013-05-05
  • 蔥油雞
  • 黃金蝦
2013-02-08 901 瀏覽
兩位舊同事有心地午休來筲箕灣和我們飯聚,越華會自是不二之選今次六個人我們點了五款午市客飯share同吃西炒飯($38送熱飲)色水跟味道都不對辦,茄味不足;配料選用急凍雜豆,再扣一分…京都豬扒($38送熱飲)豬扒塊數不少,肉質軟腍不柴;醬汁味道做得很好,濃淡適中星米($38送熱飲)今天的星米稍為淡了,失準了,濃香味不足豆卜排骨($38送熱飲)豆卜味道正常,排骨沒吃到,不作評論豆腐火腩($38送熱飲)豆腐幼滑入味,火腩則有點肥肉過多
兩位舊同事有心地午休來筲箕灣和我們飯聚,越華會自是不二之選

今次六個人我們點了五款午市客飯share同吃

西炒飯($38送熱飲)
色水跟味道都不對辦,茄味不足;配料選用急凍雜豆,再扣一分…

京都豬扒($38送熱飲)
豬扒塊數不少,肉質軟腍不柴;醬汁味道做得很好,濃淡適中

星米($38送熱飲)
今天的星米稍為淡了,失準了,濃香味不足

豆卜排骨($38送熱飲)
豆卜味道正常,排骨沒吃到,不作評論

豆腐火腩($38送熱飲)
豆腐幼滑入味,火腩則有點肥肉過多
2013-02-07
  • 京都豬扒
2013-01-11 718 瀏覽
今天午餐,和同事去越華會,非常懷念它的星米!午饍時段相當旺場,我們一行六人都沒桌子可以坐,要少待一會才有空桌!六人決定點五個餐share來吃!所謂的餐就是一個麵 / 飯 送一個熱飲!是日之選每份$38豆腐火腩飯豆腐嫩滑,火腩入味,份量不少!略嫌獻汁過份"生粉"了一點!京都肉排醬汁酸甜惹味,味道調得恰好,豬排軟熟無骨不肥!但奇怪地豬排有咖哩味於其中!星洲炒米依然非常好吃的星米!越華會的星米是我吃過最好吃的一間!曾經有一陣子它的水準下降了,還幸今次再吃也是一樣好吃!米粉咖哩味炒得相當均勻入味,不算太油!配料比例下得恰到好處,叉燒絲味鮮不肥!整體味道無敵!(不過蝦子是急凍無味蝦,我不吃的!)白菜炒牛肉用了蝦醬來炒的白菜牛肉,相當惹味!白菜鮮嫩無渣,牛肉嫩滑肉味ok!薑蔥爆雞薑蔥味道炒得很香,雞肉嫩滑,不錯!總括來說,越華會的小菜炒得真的蠻有水準,味道也調得很好,份量不少,收價合理!是值得推介和回頭再吃的小店!(不過環境跟衛生差了一點)
今天午餐,和同事去越華會,非常懷念它的星米!

豆腐火腩飯
豆腐嫩滑,火腩入味,份量不少!略嫌獻汁過份"生粉"了一點!

京都肉排

星洲炒米

白菜炒牛肉

薑蔥爆雞
薑蔥味道炒得很香,雞肉嫩滑,不錯!

2013-01-11
  • 星洲炒米
2012-12-24 366 瀏覽
基於上次親臨筲箕灣越華會 留下好印象後, 本次再來一嘗其他小菜除了點了上次的越華會海鮮湯, 蒜香炒雜菜外,今次還點了 豉油雞, 野菌炒牛柳絲, 和 咕嚕肉豉油雞偏鹹, 但雞肉夠滑,夠入味, 份量亦足, 價錢相對較貴....野菌炒牛柳絲入味, 牛柳絲不太乾, 夠熱及軟身, 易入口及咀嚼, 份量亦足, 菇菌種類亦多. 味道偏濃, 送飯一流咕嚕肉肉較特別, 因為是扁身的, 夠香口, 夠酸夠味, 汁的稀濃度亦適中....總括而言, 驚喜沒有第一次光顧般深印象, 但心中仍是感覺此食肆味道不俗 (可是價錢較昂貴)

除了點了上次的越華會海鮮湯, 蒜香炒雜菜外,

今次還點了 豉油雞, 野菌炒牛柳絲, 和 咕嚕肉

豉油雞

咕嚕肉
2012-12-24
  • 越華會海鮮湯
2012-11-19 251 瀏覽
每次路過筲箕灣越華會總是人山人海, 今天終有機會一試....味道真的幾好, 但價錢都較非常昂貴, 很多每道菜式都接近或過HKD$100, 環境亦較擠逼, (在筲箕灣區算是非常貴的食肆了)侍應服務態度都不過不失, 幾快手.蔥花走地雞: 一看見就覺好誇張了!!!! 很多蔥呀, 但好有蔥香及雞肉鮮味! 正!!!!!!!!越華會海鮮湯: 超正! 鮮味十足, 料足, 價錢都ok (HKD$110). 喝了數碗還想喝!! 內有一隻花蟹, 鮮蝦, 蜆, 帶子, 豆腐,番茄, 菇類........誠意推薦, 值得一試蒜香炒雜菜: 這是一道較平宜的菜式(HKD$55), 但沒有令食客失望, 比什菜煲好食. 如果覺食肉太多/ 其它菜式都已花費好貴的朋友, 可以試一試這道菜

侍應服務態度都不過不失, 幾快手.

蔥花走地雞
越華會海鮮湯
蒜香炒雜菜
蔥花走地雞
越華會海鮮湯
蒜香炒雜菜
2012-10-15 168 瀏覽
食物退步中,服務仲要差到死!叫兩個餸外賣,等左一個鐘,只做了一個餸;催單時,有個伙記仲阿支阿左,話係要咁等㗎啦!!!原來係呢到叫外賣係要等起碼一個鐘,但落單時個阿姐話大約三十分鐘有得拎,咁嗰時又唔見出聲!最終只取了做左個餸,另一個退錢。叫外賣原來等一個鐘都唔應該催單嘅,催單者真係唔啱喇,原來係咁~~大家自己評評理啦。
食物退步中,服務仲要差到死!
2012-10-14
60 分鐘 (外賣自取)