2015-03-17 1054 瀏覽
本以為今晚是開心的開年飯,誰知變來飲飽不吃醉情況,真的是飲飽,由7點半坐至10點半23人只吃過頭2盆刺身,每次入單等半小時,催單時每次答案換來無你們的單,重新寫過,但飲品單就即刻送到,仲幫你開埋,怕你唔夠飲。食物來說,分量少,味道差,比如說所有刺身,不新鮮,賣相求其,等到其他壽司,紫菜是林的,芥末魷魚只吃到芥末,沒有魷魚,醬汁多到嚇死人,醬汁撈飯無分別,軍艦都係醬多料少。其他熱食如羊架,茄子,火鍋。。。羊架拿到無牙都可以食,火鍋配料全部入雪,唔知要等幾耐先可以放入湯內,最出色要講下清湯湯底,清水一鍋,完全睇唔到有其他野係入面,食齊人仕必選

題外話/補充資料: 訂座時如以團購有時間限制,但我們選擇正價228一位成人,115一位小童,因不想吃得太趕,接線員亦提及5位送1位,當大家坐定時,服務員報數是17大4小,但結帳時看到時接近5000大元收費,沒有買5送1,小童仲收5位添,無食物之餘,看見張單直頭一肚火,跟他們說了才更改。用餐期間已多次跟服務員說我們等了很久都沒有食物到,接近10點其中一位服務員跟我們說,你們現在想吃什麼?我幫你入單打尖,當時朋友們已飲飽,再沒有興趣等了。真的想講,做唔到唔好接咁多位,換來只有更差既劣評
2015-02-23
2015-01-31 1197 瀏覽
很差很差很差! !!!本來見到外觀不錯就入去試下.跟同事一起點了焗芝士咖哩吉烈豬排飯,牛扒飯及牛栁飯,諗住午餐set不包飲品都算有茶也ok!可是用黑色日式杯裝著的開水 -_________-12:45點餐卻1:15才來齊!天呀!我的lunch time沒了一半!!我們還要是第一批進來的!已經要等半小時!心想其他人的EQ真高!!最大問題是難吃!! 所有都難吃! 我的咖哩超咸 !! 跟本不是焗, 等了這麼久, 這竟然是微熱也沒有焗後的燶邊! 慘! 同事們的牛! 甚麼牛也是硬! 硬到最後要吐! 一定一定不會再來!!
很差很差很差!
-_________-
最大問題是難吃!! 所有都難吃! 我的咖哩超咸
2015-01-27
2014-11-03 2708 瀏覽
Lunch time同同事一齊嚟食,午餐時段set lunch幾抵,49蚊有個牛肉鍋,就佢啦!前菜係中華沙律,冇咩特別,白飯係質地黏黏煙韌既珍珠米,不錯!牛肉鍋係壽喜鍋湯底,偏咸,牛肉份量都算足可惜太肥,配料有生蛋冬菇金菇豆腐少量粉絲黃牙白小棠菜一棵,豆腐5係街市檔口果d,因為街市果d豆腥味重我從來5鍾意食,1試便知龍與鳳,係5係百福就5知不過肯定係類似既豆腐。麵鼓湯冇咩特別普通野,略咸。鶴園街呢頭日本料理5多,5係佢就加太賀,不過加太賀午餐set實在太行貨,呢度價錢實惠水準都算ok,都係一個午餐好去處。
午市套餐牛肉鍋
2014-10-31
2014-08-29 3743 瀏覽
有驚喜的團購體驗!和家人一起去試,地點比較偏僻,從理工大學行過去要半個鐘,的士10分鐘,自己開車附近有停車場(10分鐘步行)。一坐低先叫刺身壽司,帶子最低食,新鮮肉厚,火炙更有風味;海膽、鵝肝壽司偏細份,但味道可以;甜蝦、三文魚、吞拿魚等正常水準。帶子如果不跟壽司落單,刺身方式上碟就很細粒難食。天附羅,炸得不錯。串燒有驚喜:1. 用孜然粉燒,燒牛肉粒和豬頸肉,好香和肉質嫩!2. 鹽燒蝦,夠大條,平時街市都要$40先得6-8條海蝦,所以抵食!仲有蝦膏!3. 蒜蓉燒蠔,都好食,但燒完縮小太細件。4. 燒脆肉瓜、菠蘿,不錯!汽水和冷熱清酒任飲,韓式定日式汽水一支市價都值$8,飲品款式多!唯獨要講的是,紙巾服務,香港地,我無試過餐廳要紙巾是要俾$1買tempo,想要多一張最薄墊餐具的「紙仔」,女服務員直接說沒有!太小氣了!(我們當然不敢動旁邊桌上的薄紙巾)這店老闆食物方面舍得花錢,但服務就一般。
有驚喜的團購體驗!

一坐低先叫刺身壽司,帶子最低食,新鮮肉厚,火炙更有風味

帶子如果不跟壽司落單,刺身方式上碟就很細粒難食。

天附羅,炸得不錯。

串燒有驚喜:
1. 用孜然粉燒,燒牛肉粒和豬頸肉,好香和肉質嫩!

3. 蒜蓉燒蠔,都好食,但燒完縮小太細件。

4. 燒脆肉瓜、菠蘿,不錯!

這店老闆食物方面舍得花錢,但服務就一般。

2014-08-28
  • 串燒牛肉
  • 串燒豬頸肉
  • 帶子刺身壽司
  • 帶子火炙壽司
  • 鹽燒大蝦
  • 燒蠔
2014-07-20 4078 瀏覽
上二,三個月食完,今次又係團購,仲要有九折,平左,可能星期日啦,大約7點都九成滿坐。。。講返食物,又係刺身行頭,上次八爪魚好雪雪地味,今次整體刺身就無呢個問題,但帶子刺身依舊細細粒,但放心,可以叫帶子壽司頂住,因為大大粒,幾好味,同時軟殼蟹手卷都仲係好好味。。。今次叫左d和食,和風肥牛,ginger雞柳等,味道一般,但太大碟了,好頂胃。。。其它串燒一品牛,豚肉等都不錯,所有炸物比上次無咁油,good, 至於燒壕就一般了,整體好味,但如果可以有雪糕或少少甜品,咁就完美了。。
上二,三個月食完,今次又係團購,仲要有九折,平左
,可能星期日啦,大約7點都九成滿坐
。。。
2014-07-20
2014-06-25 3892 瀏覽
為兒子提早過生日,是日光顧了紅磡赤城,傍晚大概6點半到達,店里環境有點幽暗。首先上場是火窩其它食材陸續上場再叫碟魚生,混在一起大雜錦,我都分不清到底吃得是什麼魚了兒子叫了好多串燒

首先上場是火窩

其它食材陸續上場

再叫碟魚生,混在一起大雜錦,我都分不清到底吃得是什麼魚了

兒子叫了好多串燒

2014-06-07 3840 瀏覽
Paid $296 (+ $104 mandatory cash-only tips) for 2 BeeCrazy coupons for an all-you-can-eat dinner for 2 people.Decor: Good (4/5)- had a couple rooms where one can sit on the floor like izakayas in Japan.Food: Mediocre (2.5/5)- Sushi/Sashimi (salmon, tuna, scallop, shrimps..): bland, but no good nor bad surprises- Grilled sticks (chicken cartilage, beef cubes, pineapples..):  OK but a bit dry- All you can drink pop/beer/sakeService (1/5)- Coupons were only valid between 6:00~9:00pm AND 9:00pm~12:0

Decor: Good (4/5)

Food: Mediocre (2.5/5)

Service (1/5)
- Coupons were only valid between 6:00~9:00pm AND 9:00pm~12:00am but NOT spanning the two sections (strange rule...but whatever, my fault for missing fineprints). We arrived at 8:00pm and were told that we had to leave at 9:00pm even though there were plenty of seats left.  Waiter said we could stay longer if there were no customers waiting, so we agreed seeing that the restaurant was not even a quarter full.

Nevertheless, the manager said "last call" (to us only) at 8:40pm and made us pay the bill at 9:00pm even though there were PLENTY of seats left and no waiting customers.
We stayed after paying the bill to finish the remaining food, but one of the waitresses told us to stop chatting and finish the food because it was already past 9:00pm (again, still with plenty of seats left and no waiting customers).  WOW...

Overall Summary:
- Food is acceptable for $200 per person.  (Not much different than places in MongKok for similar price range)
- Not a fan of them putting the $52/person mandatory "cash-only" tip in the fineprint of the deal (Feels a little scammy).
- Quality definitely not up-to-par if original value is $520 (as claimed in the deal).
- Bad service.  They really wanted us out of there the moment I showed them the BeeCrazy coupons...

Conclusion:
Will not return.
2014-06-06
2014-05-06 4336 瀏覽
平時去開尖沙咀,旺角食放題,老尖就三佰幾,貴D質素好小小但又唔值這個價,旺角就佰幾二佰蚊,張貨就價,質素麻麻,有次约咗朋友去红磡(加㐅賀)用餐,途經發現這間放题,同朋友攪到心大心细,因為九点嗰場都係兩佰蚊有找,同朋友相討完三比二通過就去試試,结果真的有驚喜,裝修還可以,日式和風嗰種,服務都幾好,可能當天不是太多客人,最好就係D剌身,寿司,串燒,剌身品種好多夠新鲜,有要求的我都覺得滿意,寿司首選海胆,鹅肝,軟殼蚧手卷,火炙三文鱼,火炙左口鱼邊,入口即溶一個字正,串燒首選大蝦,生蠔,未食落口巳经流哂口水,因為香味寧我食欲大增,飲品就主打樂天品牌真係質素至上,連火鍋都有只可用超值嚟形容還有天婦羅,羊架都係合格之作,唯一失望就係冇雪糕,不過有糖水送整體好滿意,一定有下次
平時去開尖沙咀,旺角食放題,
只可用超值嚟形容
整體好滿意,一定有下次
2014-05-05
$198 (宵夜)
信用卡優惠
  • 鹅肝
  • 海胆寿司串燒蝦同燒蚝
2014-03-09 4911 瀏覽
今年情人節黎呢到試下,BOOK位時CONFIRM可以食3小時,6點至9點,7點鬆D去到,全場9成滿了,被安排坐路口位,而且坐位好逼,同隔離好CLOSE之餘仲不停比侍應撞,食物方面上得唔算快,有少少漏單及減少份量,寫6隻焗蠔最後黎4隻,款式唔算多,同埋最後8點半就叫我地走啦,實際得一個半鐘食,好趕呀,仲有食完先發覺今晚冇食過菜,先回想返完原冇炒菜食啦~由於座位太逼所以只係映左一張相就算啦
2014-02-14
情人節
  • 焗蠔
2014-01-21 4318 瀏覽
同老婆食完,赤城前身係"魂",成間格局都無乜點變,反而而家在日本食物上多左野食,但炸物係小左。。講返食物,刺身。。甜蝦,凡立貝,三文魚,飽片等都幾好食,帶子就細粒d, 至於媽媽魚,八爪魚,吞拿魚,赤貝其實都幾ok,但有幾件感覺似剛在雪櫃拿出來,好重雪味,呢度真係有待改善軟殼蟹手卷,蟹子,海膽軍艦好味,可以encored,仲有燒蟹棒,曼魚,吞拿魚腩等壽司,可以一試一口牛可口,燒茄子燒得剛剛好,蒜蓉扇貝都係不錯的,其實羊排味道不錯,但燒得耐左,食落有d "un",當然還有乜鹽燒蝦,雞翼,雞軟骨,雞腎等。。不過不失,至於仲有d蝦天婦羅,同吉列蝦,豬排等,唔知係咪同老婆食得太飽,覺得d炸蝦好多油,食到個人好"流",食落仲要無乜味其實仲有d火煱可以點,但真係食得太飽了,食唔落,比唔到意見整體食物以價錢而言,我會覺得有交待了,大家可以一試
,呢度真係有待改善
軟殼蟹手卷,蟹子,海膽軍艦好味,可以encored
,仲有燒蟹棒,曼魚,吞拿魚腩等壽司,可以一試

其實仲有d火煱可以點,但真係食得太飽了,食唔落,比唔到意見

整體食物以價錢而言,我會覺得有交待了,大家可以一試
2014-01-21
  • 燒茄子,一口牛
2013-12-16 3451 瀏覽
今日與朋友去一間新開的放題店,位於紅磡食街附近,裝飾也很好,六時到達﹔侍應招呼我鬥們坐於吧枱﹔我先點了炭燒生蠔、海蝦,鹽燒大海蝦及一口牛粒燒;十餘分鐘後侍應端來滿載我點的食物,我先試炭燒生蠔。蠔香慢慢滲出,香氣四溢。蠔肉鮮甜肥美,蒜蓉更提升了蠔的鮮香,美味與滿足感同時填滿口腔。鹽燒大海蝦、既爽又鮮甜好味﹔一口牛粒燒,配合汁料,肉類鮮味鬆軟!坐在吧枱前欣賞師傅細心燒烤,香氣四溢,同時享受味覺與視覺的享受。我的朋友點了三文魚刺身、北寄貝及軟殼蟹手卷等。我的朋友也說很好值得一讚。我們坐了ニ小時也食了很多美食,非常飽﹔還有火鍋,我決定下次一試。
2013-12-02
其他
  • 炭燒生蠔、海蝦,鹽燒大海蝦
  • 三文魚刺身
2013-11-14 2858 瀏覽
今天我過了難過的一天,因為食了一堆從冰箱拎出黎既刺身放題的重點應該係刺身,呢間既刺身比一般超市還要差,應該是從內地進口。吞拿魚好難食,三文魚好腥,海膽壽司又腥又霉,甜蝦沒有味,帶子十分細粒,咬落去完全係急凍味…從來未試過食完刺身後口腔裡充滿著腥味,我突然發覺超市既壽司係物超所值之後黎左一堆串燒和炸物。雞肉串燒衰過百佳個D,一口牛好un,雞腎只有硬而沒有味道,雞軟骨D骨咬唔爛,羊架好un亦完全咬唔開,食到牙都爛。燒茄子十分油,炸蠔也有腥味,在不想咬爛牙既情況下唯有揀番食急凍味刺身總括黎講,成餐都好咸,好渴左好耐,D食物唔新鮮,D肉好un,仲要收我$218一個人再加埋一,真心嬲,簡直係對唔住自己條脷
今天我過了難過的一天
,因為食了一堆從冰箱拎出黎既刺身
一堆炸物
…從來未試過食完刺身後口腔裡充滿著腥味
,我突然發覺超市既壽司係物超所值

之後黎左一堆串燒和炸物。雞肉串燒衰過百佳個D

,真心嬲
,簡直係對唔住自己條脷
2013-11-14
  • 從來都沒有
第一次寫食評, 原是希望介紹好的店舖給大家, 誰知道就是給這店批評一番。預早慶祝父親節, 從網上團購這間店的優惠券,因為一家人喜歡日式放題, 故嚐試不同的店舖。搭入這間店才知道自己中伏, 以下是對此店之不滿:1. 處理手法不周團購紙上寫了要早兩天訂位登記, 我就早三天預訂, 當天還有職員打電話給我確認。早五分鐘到達店舖, 店員竟然說沒有位!!!!!!! 我一向不喜歡和食店爭吵, 但那刻真的忍不了!甚麼是訂位? 不是應該留位給有預訂的人嗎??如果想做多點生意, 而失去給客人的誠信, 客人一定不滿意。等了十多分鐘, 店員才給我們一間房間, 剛好門外亦有幾位客人訂了位而正在等候,店員問我們可否搭枱, 當我們說觀看那房間後, 就不同意搭枱。 因為房間細少, 而且根本容不下十人。 最後幾位客人好心讓房間給我們, 因為他們仍在等待其他朋友。這店舖的處理手法令本人不滿。2. 食物質素我沒有為店內的食物拍下一張照片, 原因是不值一拍。放題最重視的是刺身、壽司、天掃羅、燒物等。刺身: 不值一題, 沒有色澤, 帶有雪藏味, 叫完一round 沒有再encore, 甚至後悔點了太多壽司: 很大件, 可接受的
第一次寫食評, 原是希望介紹好的店舖給大家,
誰知道就是給這店批評一番。

預早慶祝父親節, 從網上團購這間店的優惠券,
因為一家人喜歡日式放題, 故嚐試不同的店舖。
搭入這間店才知道自己中伏, 以下是對此店之不滿:

1. 處理手法不周
早五分鐘到達店舖, 店員竟然說沒有位!!!!!!!

我一向不喜歡和食店爭吵, 但那刻真的忍不了!
甚麼是訂位? 不是應該留位給有預訂的人嗎??
如果想做多點生意, 而失去給客人的誠信, 客人一定不滿意。
等了十多分鐘, 店員才給我們一間房間,
剛好門外亦有幾位客人訂了位而正在等候,
因為房間細少, 而且根本容不下十人。
最後幾位客人好心讓房間給我們, 因為他們仍在等待其他朋友。

這店舖的處理手法令本人不滿。

2. 食物質素
我沒有為店內的食物拍下一張照片, 原因是不值一拍。
放題最重視的是刺身壽司、天掃羅、燒物等。

壽司: 很大件, 可接受的水平, 軍艦也不錯
手卷: 可以一試
天掃羅: 全店至佳的食物, 蝦和番薯有水準
燒物: 串燒麻麻; 羊架不錯; 燒蠔就普通; 多春魚及豬扒太厚粉。
其他: 湯烏冬可以一試, 沙拉太多醬, 蟹粥味道咸
飲品: 估不到有茶記式的凍檸茶

總括而言: 食物普通, 不值我所付出的金錢

作為一間可留住顧客心的店舖, 其實並不難,
給顧客一份信心, 一份美味菜式,
就是這樣容易。

我不會再來的。

另外, 我要說的是以上內容全是屬實!
題外話/補充資料: 其實店內的姐姐服務是不錯和友善
2013-06-11