餐廳: 賞茶
資訊:

2020-12-07 101 瀏覽
幾個月前食依家先得明post, 印象中豬扒好稔室內設計唔錯之後花咗啲時間拎起部機影咗幾幅相,顏色配搭相宜。食物即叫即整(等咗15分鐘左右) 極品賞奶茶但記唔起個味道。
2020-08-01 450 瀏覽
賞茶係全港其中一間超多分店嘅手搖茶飲店唔計以10間已結業嘅分店,目前共有18間分店既有台式茶飲,亦提供少量台灣小食有堂食座位,去唔到旅行都可以食少少地道小食止吓旅行癮今次無坐低食嘢,只係買咗杯茶飲因為天氣實在太熱,行兩步都身水身汁,又口渴一杯冰凍飲品可以解解暑買得嘢飲當然要幫襯良心店啦夏天飲返杯冬瓜檸檬 $24,解渴之餘亦可以解暑仲可以清熱祛濕,冰凍冬瓜檸檬酸甜味豐富,冰爽又開胃冬瓜向來可生津、降暑而冬瓜檸檬中嘅紅糖則益氣補血、健脾暖胃冬瓜配紅糖絕對老少咸宜夏天最啱就係買杯黃色茶飲,保證清爽
賞茶係全港其中一間超多分店嘅手搖茶飲店
唔計以10間已結業嘅分店,目前共有18間分店
既有台式茶飲,亦提供少量台灣小食
有堂食座位,去唔到旅行都可以食少少地道小食止吓旅行癮
今次無坐低食嘢,只係買咗杯茶飲
因為天氣實在太熱,行兩步都身水身汁,又口渴
一杯冰凍飲品可以解解暑
買得嘢飲當然要幫襯良心店啦

夏天飲返杯冬瓜檸檬 $24,解渴之餘亦可以解暑
仲可以清熱祛濕,冰凍冬瓜檸檬酸甜味豐富,冰爽又開胃
冬瓜向來可生津、降暑
而冬瓜檸檬中嘅紅糖則益氣補血、健脾暖胃
冬瓜配紅糖絕對老少咸宜
夏天最啱就係買杯黃色茶飲,保證清爽

2020-07-03
2020-06-12 343 瀏覽
嘗茶飲品就飲得多,食飯都係第一次🤣 食物選擇雖然唔算好多,我地叫咗個「台式肉燥雞排乾拌手作麵」同「豬軟骨鹵蛋乾拌手作麵」,兩碗分別都係$53,附送奶茶/ 黃金烏龍茶。不過傻仔咗,叫完先知雞扒原來係炸雞扒😔😔 雞排乾拌手作麵比較乾,啲麵亦冇乜味,唔推薦😢
「台式肉燥雞排乾拌手作麵」同「豬軟骨鹵蛋乾拌手作麵」
2020-06-07 194 瀏覽
賞茶作為一間深黃既連鎖店 絕對值得支持早係去年反送中爆發之後 賞茶更加推出社福界 / 醫護半價優惠雖然樂富係處於金大仙區域 但係呢到既黃店真係少得可憐樂富商場更加只有賞茶同埋對面既西餐廳係黃店 希望黎緊可以多D黃店選擇講返樂富賞茶 佢每日都有套餐可以選擇 價錢略貴 今次點左煎雞排拼花枝丸卡邦尼芝士撈烏冬 配 凍蜂蜜綠茶 ($53)雞排係用椒鹽醃 夠入味 花枝丸夠野味 卡邦尼芝士撈烏冬係好新意芝士醬岩岩好唔會覺得好流 每次諗唔到食乜野都會過黎支持
賞茶作為一間深黃既連鎖店 絕對值得支持
雖然樂富係處於金大仙區域 但係呢到既黃店真係少得可憐

講返樂富賞茶 佢每日都有套餐可以選擇 價錢略貴
芝士醬岩岩好唔會覺得好流 每次諗唔到食乜野都會過黎支持
  • 煎雞排拼花枝丸卡邦尼芝士撈烏冬
2020-05-25 166 瀏覽
芝士奶蓋綠茶嘅芝士十分濃厚,芝士味充足,而且芝士份量尚算多,加埋綠茶一齊飲唔會感覺太膩,另外,可能是綠茶既關係,就算無叫半糖/小糖都唔會太甜,甜度剛好。算是一間很不錯的台式飲品店。

2020-05-07 196 瀏覽
今日經過開樂富 就見到賞茶有餐廳 唔係淨係賣珍珠奶茶☕️星期六都有下午茶餐 價錢我覺得好抵啊一個set加埋有麵有杯奶茶☕️飲佢係幾舊鹽酥雞加份麵有烏冬 米粉 公仔麵揀我地今次就揀咗米粉 撈埋食一流我個人認為鹽酥雞好好食😋😋黎到唔會凍曬 又唔會落咗好多粉去炸食落好鬆化咁 值得推薦比大家野飲都係正正常常 無咩話好特別咁而佢個冬茶又唔會好甜😋😋整體都不錯 價錢合理 就可以飲杯野抖抖最適合又想飲台式飲品 又想食啲野嘅人去食🙈🙈
今日經過開樂富 就見到賞茶有餐廳 唔係淨係賣珍珠奶茶☕️
整體都不錯 價錢合理 就可以飲杯野抖抖
最適合又想飲台式飲品 又想食啲野嘅人去食🙈🙈
2020-04-30
2019-10-22 758 瀏覽
今日因為想唔到巴士所以唯有 行咗去樂富食完飯先返屋企, 又唔係好食得落嘢就諗住食少少嘢啦。 行過間間都好似好大份咁,路過見到賞茶, 48蚊一個餐唔算貴仲包埋嘢飲, 正如每一天寫 食評,我都係唔鍾意太甜嘅嘢。 蜂蜜綠茶少甜就啱啱好喇。 佢個茶底打得幾好要完之後仲有少少泡, 小冰都仲好夠凍。 另外食咗個雞扒魚腐卡邦尼cheese撈烏冬, 芝士味都係夾薯條多啲, 落去烏冬上面就口感一般。 不過個烏冬有幾好味。 雞扒同魚腐就簡簡單單, 普通茶嘅嗰隻。 呢度食都係下午茶開心啲
2019-10-22
現金券
  • 蜂蜜綠茶
2019-09-12 434 瀏覽
食物質素一般 滷水雞翼冇咩味 勝在飲品味道唔錯 味道:👍🏻👍🏻 服務:👍🏻👍🏻 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻賞茶:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
食物質素一般 滷水雞翼冇咩味 勝在飲品味道唔錯
味道:👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
價錢:👍🏻👍🏻👍🏻
賞茶:
樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
2019-09-09 341 瀏覽
想不到珍珠奶茶店也會有台式的食物 這次來到樂富的賞茶 見到晚餐時段也是$50左右,而且還送上珍珠奶茶,性價比10分高。我們叫了一個雞腿肉躁撈麵和一個雞翼豬軟骨撈麵。雞腿的滷水汁調味相當不錯,而且份量亦不少,豬軟骨值得推薦,煮得好林身,而且亦都好入味,配上撈麵跟珍珠奶茶絕對是一種享受。本身跟餐係送一杯奶茶,若果要珍珠或者仙草就要另外加錢了。而且店面嘅位置寬闊,通風系統做得不錯,所以也沒有油煙味,只是冷氣可以大一點。

2019-09-05 246 瀏覽
-這間茶飲店好像都開在屋村住宅區而且有不少分店平常經過的時候也覺得生意不錯喔-◾️#小時候波霸奶茶 HKD $22鮮奶茶跟奶茶之間我掙扎了超久🤣但奶精調出來的奶味會更厚一點就點了這一杯請大家記得要點半糖以下因為真的真的很甜........(我怎麼會有勇氣點全糖😢)珍珠也是單純的甜味但我覺得是蠻Q的這個價格覺得可以喔-◾️#芝士奶蓋紅茶 $30看到芝士奶蓋總是期望很高而這款的芝士奶蓋會喝到芝士塊的但說實在的,喝奶蓋真的不想再咬東西😞我比較喜歡順滑的奶蓋而且芝士味也沒有很濃至於紅茶算是不苦不澀(可以我點全糖的關係)但這杯全糖卻不會覺得很甜-這間店比較像第一代的珍奶店雖然東西沒有很驚人或是想再喝的衝動但由於分店很多又近民宅區在沒什麼選擇的情況下也是不錯的喔🤣👍🏼(重點是良心店家👍🏼) (各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌗🌑服務分數: 🌕🌕🌘🌑🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑總分數: 🌕🌕🌕🌑🌑-賞茶(樂富)🍴樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪📞3188 4613🕐星期一至日11:30-21:30-

這間茶飲店好像都開在屋村住宅區
而且有不少分店
平常經過的時候也覺得生意不錯喔

◾️#小時候波霸奶茶 HKD $22
鮮奶茶跟奶茶之間我掙扎了超久🤣
但奶精調出來的奶味會更厚一點
就點了這一杯
請大家記得要點半糖以下
因為真的真的很甜........
(我怎麼會有勇氣點全糖😢)
珍珠也是單純的甜味
但我覺得是蠻Q的
這個價格覺得可以喔
◾️#芝士奶蓋紅茶 $30
看到芝士奶蓋總是期望很高
而這款的芝士奶蓋會喝到芝士塊的
但說實在的,喝奶蓋真的不想再咬東西😞
我比較喜歡順滑的奶蓋
而且芝士味也沒有很濃
至於紅茶算是不苦不澀
(可以我點全糖的關係)
但這杯全糖卻不會覺得很甜
這間店比較像第一代的珍奶店
雖然東西沒有很驚人或是想再喝的衝動
但由於分店很多
又近民宅區
在沒什麼選擇的情況下也是不錯的喔🤣👍🏼

(重點是良心店家👍🏼) (各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
🍴樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
📞3188 4613
🕐星期一至日11:30-21:30
2019-08-19 236 瀏覽
其實樂富餐廳選擇挺多,在這兒上班,每天中午也會想食什麼。今天因為想飲芝士奶蓋綠茶所以選左賞茶作午餐自從第一次試了這兒的芝士奶蓋綠茶後便念念不忘因為賞茶的奶蓋內含芝士粒粒,口感較其他奶蓋豐富但不膩,選少甜恰到好處。是我signature drink而且lunch比單點飲品便宜午市套餐$48蚊 (包指定飲品有4 款), 但我每次也會比$10蚊轉奶蓋芝士綠茶---及會免費升級至600cc至於午餐選了豬軟骨魚腐烏冬
其實樂富餐廳選擇挺多,在這兒上班,每天中午也會想食什麼。
今天因為想飲芝士奶蓋綠茶所以選左賞茶作午餐
自從第一次試了這兒的芝士奶蓋綠茶後便念念不忘

而且lunch比單點飲品便宜

至於午餐選了豬軟骨魚腐烏冬
  • 芝士奶蓋綠茶
2019-06-11 309 瀏覽
聽講樂富商場,入面嘅百貨公司會搬走, 所以我也來湊湊熱鬧。 行咗街幾個鐘之後,都要搵個地方休息一下。夏日炎炎,當然想飲番杯冰凍嘅飲品. 遙望過去平台,見到有一間裝修幾靚嘅嘗茶,店面裝修精緻,走小清新路線, 表面面積很大,設有座位給顧客在堂內用膳。店面的餐牌睇到有套餐,亦有單點的台式飲品 。在店外研究一番後,還是只想淨係飲杯冰凍飲品。 最後揀咗波霸極品嚐鮮奶茶, 特別order少糖同少冰。波霸極品嚐鮮奶茶真的是比較失望, 奶茶的茶味不夠香濃, 而且奶味很稀薄。 以這樣的價錢其實有更多好的選擇

遙望過去平台,見到有一間裝修幾靚嘅嘗茶,

。 最後揀咗波霸極品嚐鮮奶茶, 特別order少糖同少冰。

波霸極品嚐鮮奶茶
真的是比較失望, 奶茶的茶味不夠香濃
, 而且奶味很稀薄
。 以這樣的價錢其實有更多好的選擇

2019-02-26 462 瀏覽
之前經過以為只賣台式飲品,到今日先知有套餐堂食。R君話因為佢晏d踢波,只會食少少野,所以揀左呢間。由於時間關係,佢影左menu俾我揀食咩。R君的煎豬扒拼花枝丸湯烏冬&凍日月潭紅茶賣相幾吸引,搞到我有d後悔無揀呢個。我食左一粒炸花枝丸(即係墨魚丸),個樣好似魚蛋😂幾彈牙同足料,唔係平時個d好實既假墨魚丸👍🏻飲左幾啖紅茶,清清地,茶味唔濃又唔太甜,不錯。我食鹽酥一口雞拼貢丸沙茶乾拌即食麵&熱蜂蜜綠茶🍵我唔鐘意食貢丸,兼其實想食有湯既野,但為了鹽酥雞而叫左呢個😗鹽酥雞外脆內嫰,貢丸都不錯,唔鐘意貢丸既我接受到,麵係普通即食麵😂起初睇menu覺得d食物偏向輕食,所以特登揀麵,望落份量有d少,驚唔飽,點知食完岩岩好。總括而言,食物味道唔鹹,唔會食完好口渴,份量適合細食或淨係想食少少野既人😀p.s. 1 紙杯設計幾特別,熱飲同凍飲(好似)都係用紙杯。p.s. 2 自己攞食物同食完要回收返餐具同餐盤。

R君的煎豬扒拼花枝丸湯烏冬&凍日月潭紅茶

我食鹽酥一口雞拼貢丸沙茶乾拌即食麵&熱蜂蜜綠茶🍵

p.s. 2 自己攞食物同食完要回收返餐具同餐盤。
2018-12-30 272 瀏覽
There have so so so many drink shops open recently, that’s why for me is fine , no matter which brand I just focus their type of drink. Today I try for this “A nice Gift”, I order a cup of 柚子烏龍茶(hot) and not too sweet, the service is good, as I order a hot tea but I don’t want too hot, they help to make it warm which I can drink it now. Good experience and nice drink

2018-12-06 229 瀏覽
返工黎開呢頭,試下d餐廳。今日就黎到賞茶,其實未見過佢有餐廳,可能我見識少😂所以就黎睇試吓台式餐廳。見到佢個Menu上面嘅餐好抵,我就叫咗個L1餐。喺門口買嘢飲嗰到直接order會俾個通知器你,當佢響嘅時候就可以去拎返自己嘅餐啦值得一提嘅係佢嘅套餐飲品有波霸奶茶,蜂蜜綠茶加錢就可以玩佢啲特色台灣野飲啦等左10分鐘到就有得食啦。🔹 L1 台式肉操雞扒拌手作麵 $48 set 評分6/10 本身睇佢外貌好吸引,但食落口嘅時候就有啲失色滷蛋偏鹹將肉操撈勻啲面之後都沒有味道而且偏油。分量都只係啱啱好。但麵質是彈牙的。雞扒方面沒有太肥嘅脂肪,唔鞋ge而且多汁但lunch Time來講值得一試

等左10分鐘到就有得食啦。

本身睇佢外貌好吸引,但食落口嘅時候就有啲失色
但lunch Time來講值得一試