餐廳: 賞茶
資訊:

2020-05-07 21 瀏覽
今日經過開樂富 就見到賞茶有餐廳 唔係淨係賣珍珠奶茶☕️星期六都有下午茶餐 價錢我覺得好抵啊一個set加埋有麵有杯奶茶☕️飲佢係幾舊鹽酥雞加份麵有烏冬 米粉 公仔麵揀我地今次就揀咗米粉 撈埋食一流我個人認為鹽酥雞好好食😋😋黎到唔會凍曬 又唔會落咗好多粉去炸食落好鬆化咁 值得推薦比大家野飲都係正正常常 無咩話好特別咁而佢個冬茶又唔會好甜😋😋整體都不錯 價錢合理 就可以飲杯野抖抖最適合又想飲台式飲品 又想食啲野嘅人去食🙈🙈
今日經過開樂富 就見到賞茶有餐廳 唔係淨係賣珍珠奶茶☕️
整體都不錯 價錢合理 就可以飲杯野抖抖
最適合又想飲台式飲品 又想食啲野嘅人去食🙈🙈
2020-04-30
2019-10-22 698 瀏覽
今日因為想唔到巴士所以唯有 行咗去樂富食完飯先返屋企, 又唔係好食得落嘢就諗住食少少嘢啦。 行過間間都好似好大份咁,路過見到賞茶, 48蚊一個餐唔算貴仲包埋嘢飲, 正如每一天寫 食評,我都係唔鍾意太甜嘅嘢。 蜂蜜綠茶少甜就啱啱好喇。 佢個茶底打得幾好要完之後仲有少少泡, 小冰都仲好夠凍。 另外食咗個雞扒魚腐卡邦尼cheese撈烏冬, 芝士味都係夾薯條多啲, 落去烏冬上面就口感一般。 不過個烏冬有幾好味。 雞扒同魚腐就簡簡單單, 普通茶嘅嗰隻。 呢度食都係下午茶開心啲
2019-10-22
現金券
  • 蜂蜜綠茶
2019-09-12 395 瀏覽
食物質素一般 滷水雞翼冇咩味 勝在飲品味道唔錯 味道:👍🏻👍🏻 服務:👍🏻👍🏻 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 價錢:👍🏻👍🏻👍🏻賞茶:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
食物質素一般 滷水雞翼冇咩味 勝在飲品味道唔錯
味道:👍🏻👍🏻
服務:👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
價錢:👍🏻👍🏻👍🏻
賞茶:
樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
2019-09-09 304 瀏覽
想不到珍珠奶茶店也會有台式的食物 這次來到樂富的賞茶 見到晚餐時段也是$50左右,而且還送上珍珠奶茶,性價比10分高。我們叫了一個雞腿肉躁撈麵和一個雞翼豬軟骨撈麵。雞腿的滷水汁調味相當不錯,而且份量亦不少,豬軟骨值得推薦,煮得好林身,而且亦都好入味,配上撈麵跟珍珠奶茶絕對是一種享受。本身跟餐係送一杯奶茶,若果要珍珠或者仙草就要另外加錢了。而且店面嘅位置寬闊,通風系統做得不錯,所以也沒有油煙味,只是冷氣可以大一點。

2019-09-05 224 瀏覽
-這間茶飲店好像都開在屋村住宅區而且有不少分店平常經過的時候也覺得生意不錯喔-◾️#小時候波霸奶茶 HKD $22鮮奶茶跟奶茶之間我掙扎了超久🤣但奶精調出來的奶味會更厚一點就點了這一杯請大家記得要點半糖以下因為真的真的很甜........(我怎麼會有勇氣點全糖😢)珍珠也是單純的甜味但我覺得是蠻Q的這個價格覺得可以喔-◾️#芝士奶蓋紅茶 $30看到芝士奶蓋總是期望很高而這款的芝士奶蓋會喝到芝士塊的但說實在的,喝奶蓋真的不想再咬東西😞我比較喜歡順滑的奶蓋而且芝士味也沒有很濃至於紅茶算是不苦不澀(可以我點全糖的關係)但這杯全糖卻不會覺得很甜-這間店比較像第一代的珍奶店雖然東西沒有很驚人或是想再喝的衝動但由於分店很多又近民宅區在沒什麼選擇的情況下也是不錯的喔🤣👍🏼(重點是良心店家👍🏼) (各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌗🌑服務分數: 🌕🌕🌘🌑🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑總分數: 🌕🌕🌕🌑🌑-賞茶(樂富)🍴樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪📞3188 4613🕐星期一至日11:30-21:30-

這間茶飲店好像都開在屋村住宅區
而且有不少分店
平常經過的時候也覺得生意不錯喔

◾️#小時候波霸奶茶 HKD $22
鮮奶茶跟奶茶之間我掙扎了超久🤣
但奶精調出來的奶味會更厚一點
就點了這一杯
請大家記得要點半糖以下
因為真的真的很甜........
(我怎麼會有勇氣點全糖😢)
珍珠也是單純的甜味
但我覺得是蠻Q的
這個價格覺得可以喔
◾️#芝士奶蓋紅茶 $30
看到芝士奶蓋總是期望很高
而這款的芝士奶蓋會喝到芝士塊的
但說實在的,喝奶蓋真的不想再咬東西😞
我比較喜歡順滑的奶蓋
而且芝士味也沒有很濃
至於紅茶算是不苦不澀
(可以我點全糖的關係)
但這杯全糖卻不會覺得很甜
這間店比較像第一代的珍奶店
雖然東西沒有很驚人或是想再喝的衝動
但由於分店很多
又近民宅區
在沒什麼選擇的情況下也是不錯的喔🤣👍🏼

(重點是良心店家👍🏼) (各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
🍴樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
📞3188 4613
🕐星期一至日11:30-21:30
2019-08-19 216 瀏覽
其實樂富餐廳選擇挺多,在這兒上班,每天中午也會想食什麼。今天因為想飲芝士奶蓋綠茶所以選左賞茶作午餐自從第一次試了這兒的芝士奶蓋綠茶後便念念不忘因為賞茶的奶蓋內含芝士粒粒,口感較其他奶蓋豐富但不膩,選少甜恰到好處。是我signature drink而且lunch比單點飲品便宜午市套餐$48蚊 (包指定飲品有4 款), 但我每次也會比$10蚊轉奶蓋芝士綠茶---及會免費升級至600cc至於午餐選了豬軟骨魚腐烏冬
其實樂富餐廳選擇挺多,在這兒上班,每天中午也會想食什麼。
今天因為想飲芝士奶蓋綠茶所以選左賞茶作午餐
自從第一次試了這兒的芝士奶蓋綠茶後便念念不忘

而且lunch比單點飲品便宜

至於午餐選了豬軟骨魚腐烏冬
  • 芝士奶蓋綠茶
2019-06-11 284 瀏覽
聽講樂富商場,入面嘅百貨公司會搬走, 所以我也來湊湊熱鬧。 行咗街幾個鐘之後,都要搵個地方休息一下。夏日炎炎,當然想飲番杯冰凍嘅飲品. 遙望過去平台,見到有一間裝修幾靚嘅嘗茶,店面裝修精緻,走小清新路線, 表面面積很大,設有座位給顧客在堂內用膳。店面的餐牌睇到有套餐,亦有單點的台式飲品 。在店外研究一番後,還是只想淨係飲杯冰凍飲品。 最後揀咗波霸極品嚐鮮奶茶, 特別order少糖同少冰。波霸極品嚐鮮奶茶真的是比較失望, 奶茶的茶味不夠香濃, 而且奶味很稀薄。 以這樣的價錢其實有更多好的選擇

遙望過去平台,見到有一間裝修幾靚嘅嘗茶,

。 最後揀咗波霸極品嚐鮮奶茶, 特別order少糖同少冰。

波霸極品嚐鮮奶茶
真的是比較失望, 奶茶的茶味不夠香濃
, 而且奶味很稀薄
。 以這樣的價錢其實有更多好的選擇

2019-02-26 439 瀏覽
之前經過以為只賣台式飲品,到今日先知有套餐堂食。R君話因為佢晏d踢波,只會食少少野,所以揀左呢間。由於時間關係,佢影左menu俾我揀食咩。R君的煎豬扒拼花枝丸湯烏冬&凍日月潭紅茶賣相幾吸引,搞到我有d後悔無揀呢個。我食左一粒炸花枝丸(即係墨魚丸),個樣好似魚蛋😂幾彈牙同足料,唔係平時個d好實既假墨魚丸👍🏻飲左幾啖紅茶,清清地,茶味唔濃又唔太甜,不錯。我食鹽酥一口雞拼貢丸沙茶乾拌即食麵&熱蜂蜜綠茶🍵我唔鐘意食貢丸,兼其實想食有湯既野,但為了鹽酥雞而叫左呢個😗鹽酥雞外脆內嫰,貢丸都不錯,唔鐘意貢丸既我接受到,麵係普通即食麵😂起初睇menu覺得d食物偏向輕食,所以特登揀麵,望落份量有d少,驚唔飽,點知食完岩岩好。總括而言,食物味道唔鹹,唔會食完好口渴,份量適合細食或淨係想食少少野既人😀p.s. 1 紙杯設計幾特別,熱飲同凍飲(好似)都係用紙杯。p.s. 2 自己攞食物同食完要回收返餐具同餐盤。

R君的煎豬扒拼花枝丸湯烏冬&凍日月潭紅茶

我食鹽酥一口雞拼貢丸沙茶乾拌即食麵&熱蜂蜜綠茶🍵

p.s. 2 自己攞食物同食完要回收返餐具同餐盤。
2018-12-30 257 瀏覽
There have so so so many drink shops open recently, that’s why for me is fine , no matter which brand I just focus their type of drink. Today I try for this “A nice Gift”, I order a cup of 柚子烏龍茶(hot) and not too sweet, the service is good, as I order a hot tea but I don’t want too hot, they help to make it warm which I can drink it now. Good experience and nice drink

2018-12-06 214 瀏覽
返工黎開呢頭,試下d餐廳。今日就黎到賞茶,其實未見過佢有餐廳,可能我見識少😂所以就黎睇試吓台式餐廳。見到佢個Menu上面嘅餐好抵,我就叫咗個L1餐。喺門口買嘢飲嗰到直接order會俾個通知器你,當佢響嘅時候就可以去拎返自己嘅餐啦值得一提嘅係佢嘅套餐飲品有波霸奶茶,蜂蜜綠茶加錢就可以玩佢啲特色台灣野飲啦等左10分鐘到就有得食啦。🔹 L1 台式肉操雞扒拌手作麵 $48 set 評分6/10 本身睇佢外貌好吸引,但食落口嘅時候就有啲失色滷蛋偏鹹將肉操撈勻啲面之後都沒有味道而且偏油。分量都只係啱啱好。但麵質是彈牙的。雞扒方面沒有太肥嘅脂肪,唔鞋ge而且多汁但lunch Time來講值得一試

等左10分鐘到就有得食啦。

本身睇佢外貌好吸引,但食落口嘅時候就有啲失色
但lunch Time來講值得一試

2018-11-24 161 瀏覽
行行吓街朋友肚餓就入咗去賞茶食個tea。30幾蚊來講個份量都叫啱啱好。佢碗粉味道有啲奇怪,同啲肉燥唔係太夾。碗湯反而有少少驚喜,個味道唔錯,紫菜都幾好味。但係啲貢丸就麻麻哋。杯奶茶就正正常常,冇乜特。
2018-10-24 212 瀏覽
行樂富咗一陣街之後,有啲口痕口渴,所以又搵咗一間台式飲品買黎飲吓☺️比我見到賞茶呢間台式飲品,佢除左有台式飲品之外,仲有得堂食,食麵食小食等等😊飲品都有非常多既選擇,例如有原味茶、果茶、波霸系列、芝士奶蓋茶等等。飲品亦都可以揀冰量同甜度。我叫左杯冬瓜鮮檸檬🍋加珍珠,少冰半糖。價錢係$25蚊,雖然叫左微糖,但都非常之甜,就算少冰,冰既份量都好似無乜減少過。飲落都係覺得添加劑多,一d都唔似新鮮的😅😅

飲品亦都可以揀冰量同甜度。
外賣自取
2018-10-13 122 瀏覽
我喜愛台式飲料,特愛芋頭奶。今日經過樂富又想飲杯就買左 賞茶 熱芋頭奶綠。 等左10分鐘左右職員就叫到我手上既號碼票。第一口我覺得..甜,我諗半甜應該較適合我。今日等飲品既途中發現原來賞茶有App,有儲分優惠,下次大家可以留意下。
我喜愛台式飲料,特愛芋頭奶。
第一口我覺得..甜,我諗半甜應該較適合我。
今晚食完飯,覺得仲未飽,就去買杯野飲,點知就中伏了!見呢間賞茶好似係好多地方開左分店,一直都未試就試下啦!芝士奶蓋紅茶 $28芝士奶蓋好稀身,而且d芝士定奶粉好似未搞溶,飲到好多一粒粒😰,一d都唔滑身,同我之前飲過幾間d芝士奶蓋好唔同😓味道好似普通奶茶,冇乜芝士味!🤭係我飲過最唔掂的芝士奶蓋😩唯一可取係個杯身畫上插畫幾令,同有得堂食,有套餐同下午茶!不過呢杯芝士奶蓋紅茶真係好令我失望,早知叫芋頭牛奶算🙈
今晚食完飯,覺得仲未飽,就去買杯野飲,點知就中伏了!

見呢間賞茶好似係好多地方開左分店,
一直都未試就試下啦!

芝士奶蓋紅茶 $28

味道好似普通奶茶,冇乜芝士味!🤭
係我飲過最唔掂的芝士奶蓋😩
唯一可取係個杯身畫上插畫幾令,
同有得堂食,有套餐同下午茶!

不過呢杯芝士奶蓋紅茶真係好令我失望,早知叫芋頭牛奶算🙈
2018-08-11
$28 (其他)
2018-06-05 384 瀏覽
原來賞茶都有堂食😳平時外賣野飲就多,反而好少見到堂食,今次都係第一次食`其實我覺得樂富冇咩野特別好食,同同學平平地食下台灣野~~台式肉燥雞排拌手作麵$48雞排金黃香脆,仲係好大塊,手作麵唔會太乾,麵質偏腍,但若果麵可以彈牙啲會比較好,肉燥汁撈麵不錯~~如果鹵蛋係糖心蛋既話,就更加好!!我覺得整體正正常常,亦都唔係特別驚喜~套餐還包括#珍珠奶茶,略嫌茶味淡啲,不過珍珠好有咬口❤️賞茶地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪
其實我覺得樂富冇咩野特別好食,同同學平平地食下台灣野~~
台式肉燥雞排拌手作麵$48

如果鹵蛋係糖心蛋既話,就更加好!!

我覺得整體正正常常,亦都唔係特別驚喜~

套餐還包括#珍珠奶茶,略嫌茶味淡啲,不過珍珠好有咬口❤️

賞茶地址:樂富聯合道198號樂富廣場1樓1116號鋪