餐廳: 貓麵
資訊:

2024-05-11 24 瀏覽
呀姐態度極差都算。加辣—小辣 加1蚊!要餐具 (木筷子)加1蚊!!都冇問題。成個麵,得嗰兩條,係兩條雞絲同一大塊雞皮 真係成塊雞皮!夠膽收32蚊!! 講返個味,係普通到極點嘅撈撈。憑咩咁多人吹奏呢間「貓麵」!
呀姐態度極差都算。
加辣—小辣 加1蚊!
要餐具 (木筷子)加1蚊!!
都冇問題。
講返個味,係普通到極點嘅撈撈。憑咩咁多人吹奏呢間「貓麵」!

2024-02-07 252 瀏覽
🌟貓麵黑松露帶子炒意粉💰53貓麵好多人排隊,不過都值得嘅,好食👍👍👍意粉好爽口,一碗滿晒,食完都飽左大半,帶子都有好多粒,黑松露撈埋啲意粉好開胃。缺點係:店員服務態度麻麻地,冇乜耐性。總括:食物係可以嘅,係服務態度有耐改變。
🌟貓麵
黑松露帶子炒意粉💰53
貓麵好多人排隊,不過都值得嘅,好食👍👍👍
缺點係:店員服務態度麻麻地,冇乜耐性。

總括:食物係可以嘅,係服務態度有耐改變。
2023-11-12 411 瀏覽
落單時同個客講,我問你咩你就答咩,唔問你就唔好出聲,一開始就問咩麵底(答中無比人鬧),問咩醬(答中無事),問有冇餸係辣(佢有分邊啲餸辣邊啲唔辣,我想食嘅餸都係唔辣個啲所以答冇),然後點完佢問我要唔要蒜我話少蒜,然後想開口同佢講加辣,佢見個啲冷麵有痴住剪走緊時,佢叫我唔好嘈(🥲),佢話會換啲麵比我,然後確認好要咩餸後,佢就開始撈,我米同佢單聲要加辣,就開始比佢鬧,問候我係咪有問題,係咪想比人鬧,頭先問你有冇辣你又話無,而家又加辣,鬧完仲同排我後尾個客笑笑口話個腦有問題想博鬧,最尾比錢時聽唔清楚,問多句又比人反白眼加壓制怒火既聲線話$39!自問去葵廣咁耐都忍佢,每次去都買,平時都慣哂佢份人講嘢係小小揶揄同小小鬧人,但今次為咗一句加辣鬧到全條巷都望住我,以後都會唔幫襯了…
2023-10-29 360 瀏覽
見有舊芝士响度,想叫意粉,見到黏咗張紙仔寫住「繁忙時間 意粉暫停」,有禮貌地問邊個時段會恢復供應,以為避開早、晚市,老闆娘反晒白眼咁講,我哋唔繁忙,我就執笠啦。無言。走人。
2023-08-25 480 瀏覽
撈麵嗰位阿嬸又串又惡,落單嗰陣叫人唔好岀聲,一路反白眼一路叫你講嘢你先好講野,乜野態度😅😅我都係講我要食咩啫。。。講野又大大聲,你就算係老板都唔洗咁惡吖,咁唔想整就執左佢啦。食物嗰方面真係勁普通,其實唔洗特登去食,同其他舖頭賣嘅咪又係一樣。環境衛生就更加唔洗講啦,煮野食嗰啲全部都冇戴手套又冇洗手。完全唔明白點解仲未執笠,態度極差,冇錯,係極度差,連茶記姐姐都有禮貌過佢一百萬倍,冇誇張,大家可以去觀察下,記住唔好幫襯,除非想受氣

2023-08-25
2023-08-24 408 瀏覽
葵廣有好多好食嘅小店,好多人推介呢間位於葵廣2樓嘅貓麵😺試完個人覺得好一般,價錢亦唔特別平,完全唔明點解會有咁多人推介🤷🏻‍♀️得一位哥哥仔負責夾餸撈麵,哥哥仔講野勁快,鬼食泥咁,完全聽唔到講緊咩🫥 啲餸用膠兜裝住,有啲係凍櫃,有啲就咁係櫃面🥙 📌叫咗2個餸: 粉皮、豬耳、雞絲 (麻辣汁) $36份量方面真心少,得半碗咁上下😮 唔知係咪粉皮就黎賣哂所以份量咁少,同埋勁碎😖豬耳,雞絲份量都唔多😣至於調味,就係一般四川麻辣味,無咩特別。總括黎講唔難食,但好普通,試一次就夠,葵廣有好多其他選擇🤗🌟推介指數:😈😈😈(5😈為滿分)

📌叫咗2個餸: 粉皮、豬耳、雞絲 (麻辣汁) $36

總括黎講唔難食,但好普通,試一次就夠,葵廣有好多其他選擇🤗

🌟推介指數:😈😈😈(5😈為滿分)
2023-08-10 302 瀏覽
撈麵嗰邊難食🤮,薯粉又夾生,服務態度又差到爆,超級冇耐性講野又快,仲有俾嗰x樣你,好似殺父仇人咁,又唔係好好食,都唔知點解咁鬼多人排隊🙄但見意粉嗰邊唔錯,都幾用心整
但見意粉嗰邊唔錯,都幾用心整
2023-06-19 489 瀏覽
呢間我之前嚟親葵廣都冇食過畢竟😂有食開想食嘅野但係食落有驚喜😲行過聞到好香👃🏼吖原來都唔錯佢個冷麵😮其實幾好食有啲彈性又冇話好硬啲口水雞真係夠辣香麻🐔然後又夠嫩又唔韌舒舒服服廿幾蚊咁又飽左🤑輕鬆🤓肥仔指數:🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分#foodiehk #food #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #hk #hkig #Instagram #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #foodblogger #葵涌廣場 #葵廣 #黃店 #黃色經濟圈 #口水雞 #冷麵 #salivachicken #貓麵 #coldnoodles #chill #性價比高 #抵食
呢間我之前嚟親葵廣都冇食過
然後又夠嫩又唔韌
舒舒服服廿幾蚊咁又飽左🤑
輕鬆🤓

肥仔指數:🐒🐒🐒🐒/5🐒滿分

墨魚嘴 & 手撕雞 & 蟹籽冷麵 (麻辣汁) ($44)-今次係第一次食,唔知選咩醬汁、配料。本身見到太多的食評都說員工態度西,都有少少怕。但今次員工態度好好,同我都算係有講有笑,仲簡單咁講左3-4樣受歡迎既配菜。員工話人氣配菜有手撕雞同墨魚嘴,所以我就叫曬2樣再另加蟹籽。-👌🏻手撕雞冇想像中咁多咁滑,但味道同調味都好好。墨魚嘴肉質緊實有嚼勁,好好食。蟹籽脆卜卜,我自己中意。-我好都中意佢既麵底,麵底爽滑有彈性,唔會一餅野咁。仲因為員工用碗攪攪下,令每條都沾滿醬汁,不會出現無味/太重味的情況。青瓜絲更加令整體口感升級,建議唔好拒絕~(唔使加錢)。性價比都okay,會再食。
墨魚嘴 & 手撕雞 & 蟹籽冷麵 (麻辣汁) ($44)
👌🏻手撕雞冇想像中咁多咁滑,但味道同調味都好好。
墨魚嘴肉質緊實有嚼勁,好好食。
蟹籽脆卜卜,我自己中意。
  • 墨魚嘴
2023-05-07 425 瀏覽
之前去呢間店買2碗麵,諗住分開講完1碗要乜嘢餸同要咩調味,之後再講第2碗。呀姐整緊第1碗就已經叫我比錢,咁我就即刻講「唔好意思,我仲要買多1碗」。點知嗰呀姐態度係超級差,勁大聲話我做乜唔一早講,等佢整好第一碗我先講要第2碗。自問有講「唔好意思」、「唔該」,但係佢都勁冇禮貌,大大聲鬧。咁唔同餸同唔同味,都係要分開整2碗,唔係太明白點解要咁樣嘅語氣同態度去鬧人。見有啲人話幾好食,但係咁嘅態度真係無辦法再幫襯。
見有啲人話幾好食,但係咁嘅態度真係無辦法再幫襯。
2023-04-22 378 瀏覽
話說當日買隻手撕雞肶,點知佢用緊個對手套又收錢又煮野嘅手,幫人拆雞肶肉,佢應該要換左對手套整啲手撕食物,咁嘅衛生常識都無,真係得人驚😖😖,我轉頭都唔敢食拋左,又浪費$同食物,其實佢當野目測都好有問題,但真係夠膽係人面前整出嚟😰😰
2023-04-20
20 分鐘 (外賣自取)
$28 (其他)
2023-03-31 445 瀏覽
呢間係葵廣2樓既貓麵真係貼錢買難受揀完餸短髮阿姐👱🏾問我要唔要辣 要辣加$1啦我話要少辣👱🏾:咁姐係加$1啦 (唔好老脾既態度)之後👱🏾再問要唔要加青瓜我問洗唔洗加錢?👱🏾:問得你就唔洗加啦(唔好老脾既態度x2)我好無奈 我全程好聲好氣亦冇其他人排隊冇禮貌都算但唔好串串貢同黑我面葵廣咁多小店 我好後悔揀左呢間小店我好少出post講餐廳或小店不是呢間真係唔出唔得仲要唔係好食到要特登去食!雖然今次遇到不愉快經歷,但我都會繼續幫襯其他葵廣小店👍🏾
呢間係葵廣2樓既貓麵真係貼錢買難受
揀完餸
短髮阿姐👱🏾問我要唔要辣 要辣加$1啦
我話要少辣
👱🏾:咁姐係加$1啦 (唔好老脾既態度)
之後👱🏾再問要唔要加青瓜
我問洗唔洗加錢?
👱🏾:問得你就唔洗加啦(唔好老脾既態度x2)
我好無奈

我全程好聲好氣
亦冇其他人排隊
冇禮貌都算
但唔好串串貢同黑我面
葵廣咁多小店 我好後悔揀左呢間小店
我好少出post講餐廳或小店不是
呢間真係唔出唔得
仲要唔係好食到要特登去食!
雖然今次遇到不愉快經歷,但我都會繼續幫襯其他葵廣小店👍🏾
2023-03-30
2023-03-30 311 瀏覽
葵廣名物之一,伴隨住既係超差態度。問多兩句好似得罪佢咁已經係閒日黎幫襯,仲要無人排隊,態度都係咁差加錢唔係問題,但個格令到人唔想再幫襯佢就算幾好食都好,咁既態度真係會令人卻步況且仲要唔平添 bad experience
葵廣名物之一,
伴隨住既係超差態度。問多兩句好似得罪佢咁
已經係閒日黎幫襯,
仲要無人排隊,態度都係咁差
加錢唔係問題,但個格令到人唔想再幫襯佢

就算幾好食都好,咁既態度真係會令人卻步
況且仲要唔平添
bad experience
2022-12-18 601 瀏覽
#貓麵 🍴冷麵配鰻魚+豬頸肉+娃娃菜 葵廣熱門小食長期多人排隊買真係有原因😂三樣配菜同冷麵,青瓜絲,蒜泥撈埋好夾食落辣辣地好開胃😋不過衛生情況真係可以改善下排隊嘅時候亦都被迫吸入好多附近嘅油煙同埋要幫老闆娘平反下 態度其實唔差😎性價比指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 (5分為滿分)好味指數 😋😋😋 (5分為滿分)環境舒適度 ⭐️ (5分為滿分)📍貓麵 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2011號舖
#貓麵

🍴冷麵配鰻魚+豬頸肉+娃娃菜
葵廣熱門小食
長期多人排隊買真係有原因😂
三樣配菜同冷麵,青瓜絲,蒜泥撈埋好夾
食落辣辣地好開胃😋
不過衛生情況真係可以改善下
排隊嘅時候亦都被迫吸入好多附近嘅油煙
同埋要幫老闆娘平反下 態度其實唔差😎

性價比指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 (5分為滿分)
好味指數 😋😋😋 (5分為滿分)
環境舒適度 ⭐️ (5分為滿分)

📍貓麵 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2011號舖
2022-11-02 539 瀏覽
朋友推介葵廣要去食呢間貓麵,仲溫馨提示店員西口西面,當輪到你但未諗定食咩會比人鬧,前面個客問完話無然後你又問返相同野又會比人話。所以我幫襯前都諗好食乜先至敢排隊,整個過程店員又無預期中態度惡劣,正正常常咁啦。.食物方面,先揀麵類 $21,揀個懶有詩意既醬汁名,之後再揀餸,每款 $6-8,有辣有唔辣,揀完,撈匀,搞掂食碗麵!我呢碗粉皮味道唔錯,萵筍,雞腳筋,鵝腸正正常常都好食,份量亦算係咁,但整體又唔算話好特別。