6天前
去過唔同既貓貓Cafe, 旺角上樓既「貓啡」係最chill既一間,木系小清新設計,靠背地墊、小帳篷裝飾,令人有仿如置身在家的休閒感。這裡的貓也是自由自在滿場走的,而且大部分收養的都係流浪貓,亦有貓貓可領養,真正的Pet friendly。保障貓咪健康衞生,入場都要除鞋或者穿上鞋套。依度既貓貓都好友善,亦打理得乾淨,完全無異味,見啲貓貓食得訓得,隻隻肥肥白白,就知佢哋生活得好開心,每隻貓既頸帶都附有QR code, 可以睇到佢哋既名稱同資料。食物方面以西餐同輕食為主,亦有意粉等主食,質素仲好好添,真係喜出望外。明太子蟹肉扁意粉賣相精緻,一絲絲蟹肉滲入意粉之中,加上濃稠的醬汁和鹹鮮的明太子,混合起來每條意粉都掛滿醬汁配料,味道口感都十分好。炸薯角配黑松露沙律醬薯角香脆鬆化,本身已經好惹味,再點上香濃的黑松露醬更加美味。燒章魚丸子 - 好難得餐廳內食到章魚燒,仲要即叫即做,熱辣辣漲卜卜真係特別好味,外脆內軟,鱆魚粒都幾大,加埋木魚碎同埋紫菜絲,好有街頭風味。百香果菠蘿沙冰 - 好有夏日感覺,味道清新沙冰幼滑,沒有添加糖份都好清甜,好解渴。朱古力沙冰 - 味道香濃細緻,加上忌廉更加幼滑。
明太子蟹肉扁意粉
炸薯角配黑松露沙律醬