2022-07-05
🍱豬屋日本料理🍱📍:大圍田心街10-18號雲疊花園地下4號舖最近上網搵到呢間抵食嘅日式小店 住喺我屋企人附近 咁難得過到大圍 一於去試吓佢😍呢間舖頭主打丼飯 亦都有小食、炸物同串燒等 價錢都比較便宜 可能因為唔係市區嘅關係🙈鍾意食日本嘢嘅一定要去試吓!!🍱名古屋便當佢哋呢度有好多款便當供應 想食鰻魚 所以叫咗呢個😍一個便當裏面有四格 飯類嗰邊可以有兩個選擇 有咖喱汁或者燒汁 我揀咗咖喱汁 食落係甜甜地嘅日式咖喱🍛 唔會好辣 薯仔好淋同入味 仲有紅蘿蔔!有螺肉做前菜 仲有炸雞同魚餅 睇落去勁豐富😍 梗係要講吓佢嘅主菜鰻魚 鰻魚俾咗半份 食落去冇乜碎骨 燒到好香口 亦都比較厚身 都唔錯嘅😍呢個飯同屋企人兩個人食啱啱好 🍆燒茄子好想食燒物 見到佢個燒茄子幾吸引 於是叫左 佢一份有四件 好濕潤 燒到好香口 上面仲有啲木魚碎 味道唔差🤣🦑照燒原隻魷魚筒70幾蚊來講都幾抵食 魷魚好煙韌彈牙 燒到多汁入味 真係原條魷魚切件 好抵食啊😍
📍:大圍田心街10-18號雲疊花園地下4號舖
🍱名古屋便當