📍「豐味窯雞」- 觀塘😎餐廳位於觀塘工業中心一期7樓,都幾近地鐵站,落order 係即叫即整,所以建議提早打電話/whatsapp 落單,去到就可以即刻拎😎宜家仲做緊外賣自取優惠,只要買原隻窯雞,加1️⃣蚊就可以加購甜品🍧🍴 原隻豐味窯雞💰HK$168✨推薦指數:8.5/10店家用保溫袋+錫紙包住隻雞,保持食物熱度😇唔好講笑,隻雞由觀塘拎返去元朗都仲熱辣辣♨️另外亦都配有手套,唔驚食到圍都係又整到隻手污糟哂,夠哂貼心🤗一撕開隻雞就爆哂汁,超juicy 😍雞肉醃得勁入味,而且雞肉嫩滑唔鞋,夠哂惹味😋👍🏻🍴是日甜品💰HK$1✨推薦指數:8/10$1就有大大碗冰粉好抵呀🤩食落黑糖味幾香唔算太甜,冰粉口感幾好,仲有啲小芋圓、爆珠增加口感,性價比好高👍🏻😆
📍「豐味窯雞」- 觀塘

🍴 原隻豐味窯雞
💰HK$168
✨推薦指數:8.5/10

🍴是日甜品
💰HK$1
✨推薦指數:8/10
2025-08-21 0 瀏覽
觀塘工廈真系臥虎藏龍!話說窯雞聽過好耐但都未食過~前排去左一間隱藏於官塘工業中心嘅人氣外賣店——「豐味窯雞」!佢哋系純外賣店,所以我預時間拎返屋企同屋企人分享👀🍗 招牌豐味窯雞佢哋嘅窯雞真系即叫即制,用三黃雞同秘制香料醃制,再即場用窯爐炭燒,好罕有!仲要用上兩層錫紙同保溫袋,真系熱辣辣兼香噴噴!只雞燒到金黃色,外皮帶微微焦香,但又唔會太油膩。用手輕輕一撕,好輕易做到「骨肉分離」 🐔而雞肚裡面仲塞滿咗洋蔥、蔥等配料,更加惹味!店家好貼心,會附送勞工手套、膠手套同辣粉,等你可以放肆用手撕嚟食!想講我拎完過左2個鐘先食,都仲熱辣辣好勁!🍧 一元甜品而家外賣自取買原只窯雞,就可以用$1加購每日精選甜品!我嗰日系冰粉~清清甜甜,口感涼爽,依排天氣咁熱岩曬!

佢哋系純外賣店,所以我預時間拎返屋企同屋企人分享👀

🍗 招牌豐味窯雞

想講我拎完過左2個鐘先食,都仲熱辣辣好勁!

🍧 一元甜品
2025-08-20 0 瀏覽
香港都有好好味嘅窯雞呀。位於觀塘工業區嘅風味窰雞, 鄰近地鐵站。收工上去拎外賣返屋企慢慢嘆, 真係一流啊打開錫紙,見到佢有脆皮, 餐廳提供埋手套,方便用手食。拎到返屋企隻雞仲會出煙, 好新鮮。咬落去好有雞味,仲有肉汁,香港地真係好難食到咁好味嘅雞。我哋加咗一蚊,換咗一碗糖水, 入邊系小芋圓, 同埋小啫喱, 雖然只係一蚊,但味道都唔錯喎。🌟 外賣自取優惠:買原隻窯雞,即可以一元優惠價加購 每日精選甜品。🌟 川式口水雞飯 或 殿堂級蔥香雞飯 外賣自取優惠價 $39。

香港都有好好味嘅窯雞呀。

2025-08-19 0 瀏覽
觀塘工廈豐味窯雞真係一個意外驚喜!$168一隻原隻窯雞,新鮮即做,自取外賣熱騰騰。雞皮烤得金黃微焦,咬落脆口,雞肉嫩滑多汁,連雞胸都軟嫩不乾,入口係是洋蔥和香料的濃郁味道。撕開時肉汁四溢,簡單配飯已經很滿足。包裝用錫紙保溫,返屋企,放低咗一個鐘,一共儲存咗兩個鐘,打開嘅時候仲係暖同有煙,附送手套和辣椒粉,細心又實用。$1加購的冰粉清甜爽口,好好食。店在觀塘工業中心,近觀塘站D3出口,步行約8分鐘,位置算方便。建議先預訂,雞賣完就無得食!整體味道和質感都令人回味,值得一試。
2025-08-19 0 瀏覽
#🐒😋今日娘親去完街 係 #官塘工業中心 外賣咗隻雞返嚟拎出嚟個下已經聞到好香 😂😂😂都要留返開飯先食得 買原隻雞 +$1 有 #是日糖水不過我食完都唔知碗糖水係咩嚟 😂口感幾似桃膠咁 仲有啲粒粒口感唔錯到咗重口戲就係隻 #雞 焗返熱再香啲一路係到諗就咁1隻雞到底點解會咁香 🤤🤤🤤剪開個陣先知原來塞咗咁多材料係隻雞入面整體嚟講隻雞都好滑 仲有好多醬汁食落唔會好乾 店家仲好細心準備埋手套實行食雞自由 就咁撕隻雞脾出嚟咬都仲得啦 🐥🐥🐥
#🐒😋
整體嚟講隻雞都好滑 仲有好多醬汁
食落唔會好乾 店家仲好細心準備埋手套
實行食雞自由 就咁撕隻雞脾出嚟咬都仲得啦 🐥🐥🐥
2025-08-18 0 瀏覽
今日岀開去觀塘,緊係順手要試埋豐味窯雞既原隻雞啦!佢隻雞真係幾有水準!🔥原隻窯雞啲皮燒得香脆,咬落去有啲焦香,雞肉嫩滑唔鞋口,啲肉汁鎖得好,唔會乾柴。味道唔算重手,食落夠juicy!最抵係加一蚊就有甜品,我嗰日係冰粉,清甜解膩,食完雞再嚟個甜品,感覺好滿足。外賣自取仲方便,唔使等太耐,佢地會比埋勞工手襪同膠手襪我哋,近我哋方便食!🧤我見佢既川式口水雞飯 或 殿堂級蔥香雞飯 外賣自取係優惠價 $39,下次一於試吓🍽️

2025-08-18 0 瀏覽
最近屋企搞咗場生日派對,聽朋友講話觀塘呢一間 (豐味窯雞)!幾好食😋所以就買返屋企試吓啦一早預訂咗,所以好快就已經取到貨了。以傳統土窯或現代窯爐烤製,外皮金黃油亮,上桌時帶著淡淡的炭火煙燻香氣,雞肉被密封在錫紙,拆開瞬間蒸氣混著香料味撲鼻而來,令人食慾大開。 雞皮呈現琥珀色,薄而微脆,脂肪被逼出後口感不膩,表面塗抹蜜糖,帶微甜焦香。 雞胸部位仍保持嫩滑,腿肉則更為彈嫩,撕開時可見纖維間滲出清澈雞汁,口感勝過一般電烤雞。

一早預訂咗,所以好快就已經取到貨了。

2025-08-16 0 瀏覽
再次Encore✨觀塘的原隻豐味窯雞,絕對是晚餐/減肥的福音。窯雞即叫即整,可能要稍等,但值得!原隻抵食唔止,返到屋企仍然熱辣辣!超多汁 Juice!肉質鮮嫩多汁!雞肉的調味相當到位,香料的運用恰到好處!好惹味👍🏻(可以嗌半隻㗎如果覺得食唔晒)D雞汁我用來浸菜食,好正!最值得讚嘅係細心💕有埋手套方便淨係用王撕嚟食🤣咁raw咁食都好正✨✅除了窯雞外,一元甜品、川式口水雞飯 、殿堂級蔥香雞飯都很有水準。

D雞汁我用來浸菜食,好正!

2025-08-04
5 分鐘 (堂食)
2025-08-16 0 瀏覽
返屋企食飯次次都會外賣加餸,等媽咪可以煮少一樣餸🤣 第一次訂呢間喺公司附近嘅窯燒雞🐔佢哋只做外賣🥡 即叫即整,order之後大約等10分鐘就有得拎每隻窯雞大約有兩斤重🤪用錫紙封得密實,包裝好企理👍🏻 拎到返屋企都唔使額外加熱~ 打開香噴噴,賣相金黃色好吸引😍 入面肉質鮮嫩多汁,雞胸、雞髀、雞翼好輕易就可以分開直接食,其他部位就用絞剪就可以簡單咁分開👍🏻醃製嘅香料調味適中,唔會太鹹~啖啖肉好過癮🥰另外佢哋都有提供辣椒粉增添風味🌶️ 應該會再encore 😍😍原隻窯雞 $168/隻

原隻窯雞 $168/隻
2025-07-14
10 分鐘 (堂食)
  • 窯雞
2025-08-13 0 瀏覽
好友食過話不錯推介比我,我先電話預訂後就親身去觀塘工業中心第一期7樓G室B單位《豐味窯雞》買外賣回家吃,簡簡單單廚房內有大焗爐、大電飯煲、電磁爐、煮食器具、多款調味料,並聞到香噴噴的燒雞香味。豐味窯雞 $168 :保溫袋裝住用兩層錫紙包好的燒雞,回家仍熱辣辣打開即傳出燒雞香味,雞頗大隻,雞肉嫩滑,雞肚塞滿洋蔥、蔥、香料好惹味,手撕即食最正又爆汁。食店配備勞工手套、即棄膠手套、辣粉,非常貼心抵讚👍👍

食店配備勞工手套、即棄膠手套、辣粉,非常貼心抵讚👍👍

• 豐味窯雞
1K
2025-08-12 0 瀏覽
觀塘友注意!想食高質又抵食嘅窯燒雞?🍗🔥 咁就一定要試下豐味窯雞啦!佢哋嘅窯雞真係皮滑肉嫩,香到不得了!好有水準😋屋企加餸,試咗佢哋嘅招牌菜,真係好正!👍豐味窯雞(半隻)佢哋嘅豐味窯雞,用秘製香料醃製,再用窯爐燒烤,燒到金黃香脆,煮到骨肉分離,肉質夠曬嫩滑,一啖咬落去,啲肉汁湧曬出嚟,唔洗加調味都勁好味!💯 依家外賣自取買原隻窯雞,仲可以用$1蚊優惠價加購每日精選甜品🤩川式口水雞飯另外,佢哋嘅雞飯都唔可以錯過,啲雞肉好滑,配埋佢哋嘅麻辣醬汁,好惹味🌶️ 仲配埋紫菜蛋花湯~而且依家外賣自取優惠價只係$39,真係超值!

屋企加餸,試咗佢哋嘅招牌菜,真係好正!👍

豐味窯雞(半隻)

川式口水雞飯
2025-08-12 0 瀏覽
上次同屋企人食過翻尋味 所以今日專登去觀塘再買黎食呢間嘅窯雞係用三黃雞🐔即場炭燒雞身燒得均勻 皮脆得嚟唔會太油肉質幾嫩滑 特別係雞髀位幾入味調味都算簡單 主要係鹽同少少香料所以唔使驚太咸 ‼️‼️而包裝方面用左錫紙同保溫袋所以一個鐘車程拎到返屋企都仲暖暖地袋入面好貼心仲有手套咁就可以用手大大啖咁食😋而家仲做緊優惠 加一蚊就有碗冰粉冰粉滑捋捋 清清甜甜啱晒而家咁熱嘅天氣食❤️如果經過附近 想食即燒雞可以試下但就要預少少等候時間 因為真係即叫即燒 不過可以先打電話落單再預返時間去拎👍🏻
上次同屋企人食過翻尋味

如果經過附近 想食即燒雞可以試下
但就要預少少等候時間 因為真係即叫即燒
不過可以先打電話落單再預返時間去拎👍🏻
2025-08-06 132 瀏覽
成日都見到人推介呢隻窯雞,今日有幸係觀塘行完街,買返屋企加餸🤩即叫即做既窯雞,有兩層錫紙包住,返到屋企都仲係熱,一打開即刻食得,一打開錫紙雞香味即刻湧出嚟,聞到都好開胃,窯雞雞肉嫩滑,細細力用手一撕就做到骨肉分離,味道岩岩好,份量三個人食再加個餸都夠飽‼️豐味窯雞既位於觀塘地鐵站附近,步行約五分鐘都會去到,亦可以用外賣APP,叫外賣直接放達至屋企門口,加餸都勁方便,佢地送埋對勞工手套用黎打開錫紙,仲有膠手套撕開隻雞同埋辣粉用作調味。

2025-08-05 88 瀏覽
朋友前排食過 覺得唔錯就推薦左俾我🙊🙊即叫即製嘅豐味窯雞,用左兩層錫紙再加一個保溫袋保溫,由觀塘拎到返屋企 (車程一小時) 都仲係熱到出煙。一打開錫紙 已經聞到香噴噴雞味,整隻雞size 唔算細,足夠3-4人食,外皮烤到金黃色,肉質嫩滑,輕輕一撕就可以拆左雞脾和雞翼,超正❣️調味唔算太濃郁,反而咁樣先食到雞味,洗出來嘅雞汁仲可用用來‘撈’飯,用來加餸一流👍🏻👍🏻不過地點就真係遠左同僻左少少🤏🏻
朋友前排食過 覺得唔錯就推薦左俾我🙊🙊

不過地點就真係遠左同僻左少少🤏🏻

試食活動
🐷~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~🐽【 觀塘隱世窯雞·原隻汁多肉嫩 】#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🍗豐味窯雞|$168/原隻無意間發現左觀塘一間隱世既窯燒雞外賣店,原隻窯雞即叫即整🫢一上到去就已經拎得唔洗等好耐窯雞外皮燒至焦黃色,雞肉肉質軟嫩多汁,一撕就離骨,中間釀左好多配料調味,食落一啲都唔dry~配碗雞油飯就一流😍平日收工想加餸外賣一隻燒窯雞一流😌·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·🍻 @chickendinn_er 🍖📍 #豐味窯雞 觀塘觀塘道472-484號官塘工業中心第一期7樓G室B單位🕵🏼‍♀️Find others in:#beerpig觀塘#beerpig粵菜·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#🍻🍖 質素: