2021-07-08 245 瀏覽
又未到晚餐時間,但又好肚餓,咁岩行過太子呢條為食街,於是去呢間小店黎個餃子下午茶。估唔到舖頭細細,下午5點時段都幾多人,咁證明咗有一定受歡迎嘅程度。餃子嘅味道好多,都有成15款!而且配搭好自由,可以煎/湯餃,又可以配唔同嘅湯底,例如:酸辣湯或者椰子海帶先計豬骨濃湯。除咗餃子,餐廳亦都有一啲涼拌嘅小食或者前菜。我就梗係要試晒兩款啦,不過始終要留肚食晚餐,所以最後都只係叫咗七隻餃子。呢個湯餃嘅湯底係海帶椰子雞骨濃湯,無落味精,好健康呢,似屋企煲咁樣,淡淡帶甜味。眼都可以見得出佢每粒餃子都包得好飽滿,皮薄餡靚,入邊嘅餡料脹脹的,真材實料,絕不欺貨。麻辣白菜鮮肉餃一咬開你就會見到有帶辣椒油嘅湯汁濺出來,食落帶有微微嘅麻辣香味,十分過癮。鍾意食辣嘅朋友一定要點呢款。冬菇鮮肉餃除咗香氣四溢嘅冬菇粒,仲有木耳條,所以食落有嚼勁,而且豬肉餡料都可以保持到肉汁。紫衣甘藍粟米鮮肉餃呢個味道有驚喜,見到佢入邊嘅餡料顏色已經好吸引。另外佢個紫椰菜煮完都非常爽口,配襯埋粟米粒爽口彈牙。芫荽鮮肉黃金餃呢一個絕對係邪惡嘅選擇,你可以加錢,就可以加一堆黃金鋪滿喺你嘅煎餃上邊,就係鹹蛋黃呀!我呢一個芫荽控見到,實在好高

除咗餃子,餐廳亦都有一啲涼拌嘅小食或者前菜。

冬菇鮮肉餃

紫衣甘藍粟米鮮肉餃

芫荽鮮肉黃金餃

我呢一個芫荽控見到,實在好高興,你見到佢嘅餡料係貼住餃子邊,真係好足料!煎咗嘅餃子仲香,下出邊外層脆卜卜,入邊嘅肉汁就瞬間爆發出嚟。

我估唔到小店嘅餃子都做得好出色,而且味道多,總有一款你啱你心水。
2021-07-07
2021-06-23 369 瀏覽
太子好多餃子店,聽講呢間好多款式,所以今次試一試佢!👍🏻咸蛋黃雲耳白菜鮮肉餃新出既咸蛋黃味真係好推薦大家試!(老闆專登請左我食兩隻)一黎到滿怖蛋黃碎,仲有好足夠既咸蛋黃漿,食落咸香,滋味!雲耳既爽口為餃子既口感昇華左,豐富左!👍🏻椰菜鮮肉餃 配上椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,湯底椰味幾香,飲落好有住家湯既味道,雞味絕對唔係來自雞粉,我最後仲飲哂成碗湯(鍾意辣既朋友可以加上餐廳自家制既菜莆粒!)餃子粒粒飽滿,餃皮唔厚而且餡料爆滿。真係食一碗已經好夠飽!👍🏻梅菜粟米鮮肉餃加10配上惹味酸辣湯底,湯底好多蔥花、芹菜,飲落唔熗口,易入口,唔似一般既酸辣湯,呢到係湯水既稀狀。梅菜有小小咸,但粟米既清甜又剛好可以中和到~👍🏻麻辣白菜鮮肉餃(煎)一上枱真係嘩左聲,煎得金黃脆口,麻辣味唔重,而白菜碎好多,食落十分juicy !(全部加$2就可以有煎餃)👍🏻涼拌雲耳叫小碟份量已經好夠。雲耳好爽脆,同樣好夠凍,清洗得好乾淨!呢個醬汁十分惹味,仲帶點指天椒既辣。👍🏻甜蜜蜜雞中翼餐廳先把雞翼浸過滷水汁,淋上好多既蜜棧,甜得黎好清香又唔鹹,雞翼好入味。(有得揀3隻/5隻)👍🏻涼拌海蜇海蜇好爽口,而且好夠凍!加上適量既蔥
太子好多餃子店,聽講呢間好多款式,所以今次試一試佢!

👍🏻咸蛋黃雲耳白菜鮮肉餃

👍🏻椰菜鮮肉餃

👍🏻梅菜粟米鮮肉餃

👍🏻麻辣白菜鮮肉餃(煎)

👍🏻涼拌雲耳

👍🏻甜蜜蜜雞中翼

👍🏻涼拌海蜇
海蜇好爽口,而且好夠凍!加上適量既蔥花配上微酸既醬汁,作為開胃菜一流!

👍🏻聽到老闆同員工既對話,佢連職員既血壓都關顧埋!

💡餐廳座位唔多,但堂食、外賣既人流都不斷
  • 椰子海帶鮮雞豬骨湯
餐廳:豐信餃子店 (太子)地址:太子汝州街17號地下A號舖最近去咗位於太子既豐信餃子店,未入座已經大排長龍,無論堂食定外賣都好多人等緊,應該有某啲原因吸引咁多人,等我又搵吓喺咩原因先🥸雖然店舖較細,不過麻雀雖小,五臟俱全,有大約15款餃子任君選擇,無論係煎餃湯餃定金沙餃都各有特色,今次我就試咗佢哋幾款餃子🥟,每隻餃都好大粒啊🤩韭菜鮮肉湯餃雙併香菇鮮肉湯餃 ($54/各5隻)湯餃最重要緊喺個湯底,太清會似烚餃,而呢到最出名就喺椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,無加任何味精👍🏻,椰子同豬骨湯配合得相輔相成,幾清甜😋。無論韭菜鮮肉餃定香菇鮮肉餃,餡料都非常足,仲有淡淡麻油香🤩。要留意如果想雙拼就要加$2喇✌️椰菜鮮肉邪惡金沙餃 ($51/7隻)除咗湯餃,煎餃亦有唔同風味。聽店員講佢哋啱啱新出邪惡金沙餃,見到隔離枱有人慕名而嚟,所以就加左$15將椰菜鮮肉煎餃轉做邪惡金沙餃,所謂金沙餃其實喺將外面嘅餃皮用蛋黃漿煎香,再撒上蛋黃碎,而餡料就比顧客自己揀鍾意嘅口味😝。開頭以為用蛋黃煎嘅嘢都特別油膩,但食落口唔單止外脆內軟😍,蛋黃亦唔會好重口味,加上我哋食椰菜鮮肉餃,食多幾舊個胃都唔會好濟🤤。依個邪惡金沙餃喺限量發
餐廳:豐信餃子店 (太子)
地址:太子汝州街17號地下A號舖

韭菜鮮肉湯餃雙併香菇鮮肉湯餃 ($54/各5隻)
無論韭菜鮮肉餃定

椰菜鮮肉邪惡金沙餃 ($51/7隻)
依個邪惡金沙餃喺限量發售㗎,想試就快喇🤞

香煎豆腐 $15
除咗餃子,小食都喺餃子店其中一個賣點。當中有15款小食,今次試咗個香煎豆腐,一入口就有好香胡椒味,好有驚喜😏,如果平時鍾意用胡椒調味嘅你就啱晒😂

飲品價錢都算實惠,$10一大枝豆漿,仲有自家製嘅菊花蜜、青檸蜜、柑桔蜜同埋甘草茶,潤喉兼清熱😎
2021-06-18
2021-06-17 357 瀏覽
- 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝘁 -環境 : 8/10服務: 8/10味道: 8.9/10影相: 8.8/10性價比 : 9.3/10回頭率 : 9/10➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖位置太子嘅「豐信餃子」店舖細細,但經常滿坐咁受歡迎,理由好簡單平靚正之餘,仲要即叫即製粒粒都係用足料架🙆‍♀️.餐牌雖然只有十五款餃,但款款都各有千秋~餃子分成兩Set 7隻 / 10隻 小編建議雙拼(+$2),兩款味道隨你分配🙈.©煎餃 10隻$52煎餃黎講小編推薦麻辣白菜鮮肉餃加芝士粟米鮮肉餃🥟前者,豬肉加入麻辣元素啖啖肉香之餘,麻辣惹味,超香口後者,豬肉餡添合芝士濃香,芝士味好突出加上粒粒粟米增加口感添💕.©湯餃 10隻 $42湯底有椰子海帶鮮雞豬骨濃湯重味者可以轉配酸辣湯底($10)酸香麻辣嘅濃湯,既開胃又惹味,真係大讚👍湯餃揀左紫甘藍粟米豬肉餃同香菇鮮肉餃前者,深紫色嘅肉餡,望落好吸引~口感爽脆,值得一食😈後者,香菇味濃厚加上滿滿時粒粒菇肉口感一流😋.©甜蜜蜜雞翼 $23雞翼肉經已煮得夠腍入味加上甜甜嘅味道,正呀😘.©涼拌手拍青瓜 $15青瓜輕脆酸而開胃不過若如再冰凍D就最正😎.©香煎豆腐 $1

- 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝘁 -
環境 : 8/10
服務: 8/10
味道: 8.9/10
影相: 8.8/10
性價比 : 9.3/10
回頭率 : 9/10
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
位置太子嘅「豐信餃子」
店舖細細,但經常滿坐
咁受歡迎,理由好簡單
平靚正之餘,仲要即叫即製
粒粒都係用足料架🙆‍♀️

餐牌雖然只有十五款餃,但款款都各有千秋~
餃子分成兩Set 7隻 / 10隻
小編建議雙拼(+$2),兩款味道隨你分配🙈

©煎餃 10隻$52
煎餃黎講
小編推薦麻辣白菜鮮肉餃加芝士粟米鮮肉餃🥟
前者,豬肉加入麻辣元素
啖啖肉香之餘,麻辣惹味,超香口
後者,豬肉餡添合芝士濃香,芝士味好突出
加上粒粒粟米增加口感添💕

©湯餃 10隻 $42
湯底有椰子海帶鮮雞豬骨濃湯
重味者可以轉配酸辣湯底($10)
酸香麻辣嘅濃湯,既開胃又惹味,真係大讚👍
湯餃揀左紫甘藍粟米豬肉餃同香菇鮮肉餃
前者,深紫色嘅肉餡,望落好吸引~
口感爽脆,值得一食😈
後者,香菇味濃厚加上滿滿時粒粒菇肉
口感一流😋

©甜蜜蜜雞翼 $23
雞翼肉經已煮得夠腍入味
加上甜甜嘅味道,正呀😘

©涼拌手拍青瓜 $15

自家製嘅涼茶突好受歡迎
味濃而不含防腐劑架🙆‍♀️

2021-06-15
2021-06-13 363 瀏覽
今日去左太子整d野,上網睇下附近有咩食。想食得無咁heavy,落雨濕濕又想食碗熱湯,咁岩就見到餃子店,係太子地道小店。平日夜晚都有唔少街坊排隊,咁應該唔會差得去邊,即刻排隊啦。最後都排左十五分鐘左右,排到熱一熱即刻要叫返枝野飲。呢度既飲品都係自家製入落個樽度,感覺無添加,而且配搭都幾養生,唔會太甜。兩個人叫左個小食拼盤share,呢度既招牌係秘製既滷水汁,色水夠但鹹味唔過分,最緊要係味道入哂食材入面! 牛𦟌真係好腍滑,而且有好多舊好足料!雞腎就較為爽口,都唔會好大陣腎味。雞翼難得滷得入味之餘d皮唔會爛哂,仲係好飽滿,肉質都係嫩既。最後加埋兩個半邊溏心蛋,蛋黃漿住口果份rich既感覺好正估唔到煎餃先黎,煎到十分脆卜卜熱辣辣,金黃色得黎又唔會浸住油芝士雖然無拉到絲,但都食得到好濃郁綿密既芝士,加埋清甜粟米粒,呢個配搭一定要係食煎餃咖喱都係另一款一定要食煎先正既口味,用上印度黃咖喱粉,香口得黎帶微辣,加埋爽口椰菜粒同豬肉,非常惹味見住呀姐雙手不停淥餃,完全唔駛睇時間,因為已經淥得好熟手,睇隻餃變色已經知幾成熟,岩岩好唔會淥爛d餃皮。畢竟呢度既餃皮都唔算好厚,仲要摺咁多花,包咁多餡到隻隻飽滿,

青檸蜜 ($10); 羅漢果甘草茶 ($10)

招牌秘汁拼盤

牛𦟌真係好腍滑,而且有好多舊好足料!
雞腎就較為爽口,都唔會好大陣腎味。
最後加埋兩個半邊溏心蛋,蛋黃漿住口果份rich既感覺好正

招牌秘汁拼盤

芝士粟米鮮肉餃 ($42/7); 咖喱椰菜鮮肉餃 ($38/7)

芝士粟米鮮肉餃

咖喱椰菜鮮肉餃

見住呀姐雙手不停淥餃,完全唔駛睇時間,因為已經淥得好熟手,睇隻餃變色已經知幾成熟,岩岩好唔會淥爛d餃皮。畢竟呢度既餃皮都唔算好厚,仲要摺咁多花,包咁多餡到隻隻飽滿,自己返屋企淥好驚會淥爛

湯餃除左無咁熱氣之外,味道一d都唔輸蝕。因為呢度個湯底係自家製既椰子海帶鮮雞豬骨湯底,雖然湯面有少許雞油,但煲到咁白身又濃稠,就知係真材實料

紫甘藍粟米鮮肉餃 ($36/7); 韭菜鮮肉餃 ($36/7)

紫甘藍姐係紫椰菜,切粒後放湯好腍,配埋爽脆既粟米口感好豐富。

紫甘藍粟米鮮肉餃

韭菜就比平時食既切得長條d,大段d韭菜味道更重,菜同肉既比例都岩岩好。
韭菜鮮肉餃

雖然係好辣既男友叫,但估唔到係我呢個唔係點食辣既人覺得麻辣好正
花椒既麻加埋少少香辣,充滿左係肉汁裡面,而白菜係呢個時候就充當住泡菜既角色,真心好食

麻辣白菜鮮肉餃

香菇鮮肉餃都係呢度既招牌,冬菇香到咬開隻餃子第一啖已經聞到
因為無菜係個餡料既關係,肉質就比較實淨,有d似蒸肉餅既感覺啖啖肉。
香菇鮮肉餃

本身諗住食少d carbs,所以淨係食餃子唔加麵;但係見到有咁多款口味又心思思想試多d,變左要七隻仲雙拼咁。最後一人食左十隻餃子,加埋拼盤同野飲,份量非常之夠,係街坊抵食之選

麻辣白菜鮮肉餃 ($39/7); 香菇鮮肉餃 ($42/7)
青檸蜜 ($10); 羅漢果甘草茶 ($10)
芝士粟米鮮肉餃
  • 芝士粟米鮮肉煎餃
  • 咖哩椰菜鮮肉餃
  • 雙拼煎餃
2021-07-25 0 瀏覽
呢間餃子店係呢頭真係好受歡迎,遲d到都要係門口攞飛等位,而門口晚市嘅時候都好多人等外賣,生意真係好好好彩嗰日我夠早到,唔洗等太耐都有位叫咗3款餃子:芫茜湯餃、粟米芝士煎餃子同埋金沙口味嘅白菜豬肉餃,原本以為金沙口味係一款餃子,但原黎佢屬於一個醬料,我地可以揀任何一款餃子去配呢個金沙醬等餃子嘅時候我叫咗我最中意嘅小食海蜇,好爽口,唔會太冰太硬,調味合適唔會太咸,搭d蔥花就再清新d呢款煎豆腐都唔差,入面好嫩滑,調味似椒鹽味,更有d似“媽咪麵”嘅調味😂芫茜湯餃個人好鍾意,一黎個湯底正,清甜味道自然,我飲完之後冇味精湯口渴口乾嘅感覺,重點係芫茜味好香,一般芫茜熟咗之後香味會減少,但呢款餃子咬落去芫茜味仍然好出,愛茜之人必點芝士粟米煎餃都唔錯,入面好濕潤,個人覺得芝士味唔算好濃郁,點到即止嘅感覺,但無可否認餃子煎過之後真係好香最後一款金沙口味,冇我想像中咁膩wo!唔會因為搭咗個醬之後變太咸,我覺得已鹹蛋口味嘅食物黎講呢個係偏輕口味,但個人覺得恰到好處,仍然係值得一試嘅

好彩嗰日我夠早到,唔洗等太耐都有位

天氣熱一些,一於去豐信食餃子,剛巧遇到新出的限量邪惡金沙餃,當然要試吓啦。店員話可以任選餃子去做,我們揀選了粟米芝士餃,外皮金黃香脆,粟米香甜,拉出濃厚芝士絲,配上咸蛋醬,口感香濃,的確是頗邪惡。紫菜餃,咬落去滿滿紫菜,口感扎實,不會有鬆散的感覺,配上椰子豬骨雞湯,兩者十分之夾。小食拼盤,裡邊有牛𦟌、雞翼、雞腎、滷水蛋,牛𦟌和雞腎很軟腍,滷得夠入味。涼拌海蜇,口感爽口,作為餐前小食不錯。另外我們點了支羅漢果茶和凍柚子蜜,不太甜,又有滋潤喉嚨好處。

涼拌海蜇,口感爽口,作為餐前小食不錯。

2021-07-22 0 瀏覽
太子有條餃子街,因為好多舖頭都係食餃子,今日嚟到太子嘅另一邊,喺街頭見到呢一間舖頭,好住小店要我哋支持嘅心態,就入咗去。估唔到餃子嘅種類都幾多蔬菜嘅話椰菜、白菜、西洋菜都有。豬肉、牛肉、羊肉餡料都有!每隻都幾飽滿㗎,但今日想重點介紹嘅係呢一個黃金流沙餃子。餃子皮煎得非常薄,又脆卜卜,仲要唔太油膩,面頭有好多鹹蛋黃碎,份外滋味,又夠鹹!另外欣賞小店有好多自家煲嘅涼茶,羅漢果、菊花茶都可以試一試!仲要特別大枝,真材實料!雖然佢係小店,不過我相信左鄰右里嘅街坊都好熟悉,特別見到佢做好多外賣!!

2021-07-22 0 瀏覽
正啊!新推出左 🥢邪惡金沙餃🥢 +$15(限量供應)好彩今次早黎先試到。個人建議最好就揀D餡無咁濃既款式黎配搭,咁就唔會搶哂D味。今次我就揀左 🥢雲耳椰菜鮮肉餃🥢 $48/10隻呢個餡本身個味就唔係好強烈,帶少少麻油味而且好爽脆。 鹹蛋黃好似唔洗錢咁,比得勁多勁足。邪惡金沙餃最好就同fd share,一個人食3~4件會有少少膩,叫碗湯餃飲下湯balance返哂。🥢麻辣白菜鮮肉餃🥢 & 🥢芝士栗米鮮肉餃🥢 $42/8隻值得一而再再而encore之選,呢2款味道都好鮮明,一個川味麻香;一個甜美奶香。🥢涼拌藕尖🥢 $30食左咁多餃,叫返D清爽既野制衡一下。

個人建議最好就揀D餡無咁濃既款式黎配搭,咁就唔會搶哂D味。

今次我就揀左 🥢雲耳椰菜鮮肉餃🥢 $48/10隻
呢個餡本身個味就唔係好強烈,帶少少麻油味而且好爽脆。
鹹蛋黃好似唔洗錢咁,比得勁多勁足。

🥢麻辣白菜鮮肉餃🥢 & 🥢芝士栗米鮮肉餃🥢 $42/8隻

🥢涼拌藕尖🥢 $30
食左咁多餃,叫返D清爽既野制衡一下。
出太子搵嘢食,行過見到呢間食餃子唔知點解咁多人等,咁就諗跟埋一齊等吓。 等咗15分鐘左右終於有位。因為舖頭唔大,唔係擺到好多張枱🥲。 極度有興趣佢個邪惡金沙餃,原來每一款餃子都可以變做金沙餃+15蚊就可以😌 佢餐牌有成15種餃子🥟 因為想食唔同嘅口味我哋揀咗雙拼🥰 一個揀咗椰子海帶鮮雞豬骨濃湯❤️ 佢個湯底真係好好味,住家湯味,飲得出係冇味精。我就揀咗一半係麻辣白菜鮮肉餃,一半就係香菇鮮肉餃。隻餃子大個隻匙羹😱麻辣嘅好香又唔會太辣,幾野味。香菇鮮肉餃,一咬落去冬菇嘅香味爆曬出嚟🤘🏻我叫呢兩款都同個湯好夾,直情飲晒碗湯,飽死🤤朋友就揀咗酸辣湯底,嚟到先知原來唔係上海嗰隻酸辣湯🤣好彩佢係芫荽愛好者,唔係真係企咗喺度🤣,好香麻辣味,有啲似口水雞個汁咁!佢就叫咗一半雲耳椰菜鮮肉餃,一半芫荽鮮肉餃。因為呢兩隻餃本身唔係濃味,所以夾埋酸辣湯底食啱啱好!食完唔夠飽再加多幾隻芝士粟米鮮肉餃,叫左加金沙👍🏻芝士味加上咸蛋黃味🤤 真心覺得自己叻,簡直perfect match! 仲有叫咗兩個小食,滷水拼盤同埋海蜇,兩樣嘢都好入味!滷水拼盤入邊有好多嘢,有蛋、有雞翼、有雞腎同埋牛展,牛展又厚切又入味❤️

佢餐牌有成15種餃子🥟 因為想食唔同嘅口味我哋揀咗雙拼🥰
我就揀咗一半係麻辣白菜鮮肉餃,一半就係香菇鮮肉餃。
隻餃子大個隻匙羹😱麻辣嘅好香又唔會太辣,幾野味。

朋友就揀咗酸辣湯底,嚟到先知原來唔係上海嗰隻酸辣湯🤣
佢就叫咗一半雲耳椰菜鮮肉餃,一半芫荽鮮肉餃。
因為呢兩隻餃本身唔係濃味,所以夾埋酸辣湯底食啱啱好!

真心覺得自己叻,簡直perfect match!

仲有叫咗兩個小食,滷水拼盤同埋海蜇,兩樣嘢都好入味!
2021-07-22 4 瀏覽
涼拌雲耳,雲耳爽口,酸中而帶微辣,加上蒜蓉嘅香味, 令人非常開胃。招牌秘汁拼盤,拼盤有鹵水雞翼、牛展、鴨腎同埋雞蛋,鹵汁偏甜,係我喜愛嘅味道;鹵水牛展索盡五香,加上軟嫩嘅口感,非常美味。韭菜鮮肉餃,揀選咗海底椰鮮雞豬骨濃湯,我相信嚟呢間餃子店嘅人,過半數都係衝住呢啖湯而嚟嘅,湯底豬骨味濃,伴隨著淡淡嘅雞味同埋海底椰嘅清香,係切切實實嘅喧賓奪主,不過主角韭菜餃都不能睇少,肉身飽滿之餘仲有濃烈嘅韭菜味,嗜韭者必食。芝士粟米鮮肉餃,加15蚊就可以有呢一個邪惡金沙版,金沙即係爆香咗嘅鹹蛋黃碎,特別揀咗呢個芝士餃嚟到配襯番個鹹蛋黃,兩者果然一如我所料襯到絕,美妙絕倫。

麻辣白菜鮮肉餃拼芝士粟米鮮肉餃(酸辣湯)七隻酸辣湯味道似酸辣粉個種湯底 所以又酸又辣 非常惹味🥰 配埋個麻辣白菜鮮肉餃 就係麻酸辣交涉在舌頭中~ 芝士粟米比例都岩岩好 唔會太膩~素餃(冬菇、雲耳、雪耳)拼南瓜粟米鮮肉餃(椰子海帶鮮雞豬骨濃湯)七隻素餃口感較黏口 南瓜粟米餃比較鮮甜。湯底方面好濃郁 淡淡椰子既香味😌涼拌海蜇 $20呢個覺得係必叫! 海蜇好入味 醬汁亦都夠多😍 麻油味好香😚涼拌皮蛋 $20欖菜四季豆 $25四季豆好爽脆清甜🤓 欖菜味道唔算出 但整體都覺得不錯👌🏻豆漿 $10柑桔蜜 $10

麻辣白菜鮮肉餃拼芝士粟米鮮肉餃(酸辣湯)七隻

四季豆好爽脆清甜🤓 欖菜味道唔算出 但整體都覺得不錯👌🏻

豆漿 $10

柑桔蜜 $10

2021-07-21 0 瀏覽
係太子有一間餃子店 店舖面積唔大 但係長期大排長龍😛 我哋今日一於去左試下 即使8點去到都要等大概15分鐘先可以入座 可見佢哋既餃子深受大家歡迎🤣呢到一共有13款口味既餃子 可以配搭2款湯底/轉為煎餃🥟 仲有多款風味小食 勁吸引 我哋忍唔住叫左好多款泥試😍 1. 雙拼湯餃 第一碗湯底揀左椰子海帶鮮雞豬骨濃湯 湯底真係勁正 無味精超濃好鮮甜 飲到一滴不漏👅 餃子可以揀7/10隻 我地就揀左10隻雙拼南瓜粟米鮮肉餃同雲耳椰菜鮮肉餃 真係又大粒皮薄餡靚唔係講笑😱 南瓜粟米鮮肉餃好有驚喜 咬落好多肉汁 南瓜加粟米真係非常香甜 必試‼️ 雲耳椰菜鮮肉餃口感一流 同椰子湯好夾👍🏻2. 湯餃 第二碗湯底揀左酸辣湯 都幾辣幾好重口味 所以就配左麻辣白菜鮮肉餃😆 麻辣味好出 就算浸左酸辣湯都食到 鍾意食辣嘅朋友仔一定要試吓🤪3. 煎餃 揀左出名既芝士粟米鮮肉餃 各款煎餃仲可以+$15化身為邪惡金沙餃😏😏 即係加上鹹蛋黃 極邪惡嘅拉絲芝士配上鹹香惹味鹹蛋香真係超好食 咬開香佢哋餃子皮入邊充滿栗米同香甜肉汁 好正丫🤤4. 涼拌手拍青瓜 細分份量都唔少 調味啱啱好 爽脆好食😋5. 香煎豆腐 新鮮煎好 加上准鹽

4. 涼拌手拍青瓜 細分份量都唔少 調味啱啱好 爽脆好食😋
涼拌手拍青瓜

5. 香煎豆腐 新鮮煎好 加上准鹽 香口惹味👅
香煎豆腐

6. 涼拌藕尖 出面少見有得食 加咗泡椒 食落都有d辣🌶 不過因為都有酸味調和 所以好開胃 藕尖爽嫩 值得一試👍🏻
涼拌藕尖

飲品都幾多選擇 我哋就揀左豆漿同埋柑桔蜜 豆漿幾好唔會太甜👍🏻 柑桔蜜係鹹柑桔 感覺好清熱好健康😍
小店真材實料 用心製作 難怪咁受歡迎🌟
涼拌手拍青瓜