招聘中
月薪 (面議)
$17,500-$20,000
月薪 (面議)
2023-04-26 378 瀏覽
4️⃣2023/4/24/Mon/12:39/walk in唔駛等,午餐時段,全滿座,剛好有人走唔駛等。二人埋單免加一共$119,平均每人$59.50。舖位在大本型商場內近扶手電梯,算易搵,裝修正常,坐位偏窄,唔係好舒服,感覺也算乾淨,招呼姐姐友善有禮,落單快,上菜也算快,價錢合理,味道可以。唔係住個頭,又不是太吸引,應該唔會再去。整體75分~路經會再試。80分~重慶酸辣小辣湯底+雞肉+炸醬$44,湯底辣味剛好,雞內嫩,好味。70分~湖南酸辣湯底+豬潤$39,湯底無乜味,豬潤分量多,但偏老左小小。40分~細罐裝可樂$9,貴貴貴。75分~細蒜泥白肉$27,好味,但份量真係太少。
整體75分~路經會再試。
40分~細罐裝可樂$9,貴貴貴。
75分~細蒜泥白肉$27,好味,但份量真係太少。
2023-04-24
$59.5 (午餐)
2022-09-08 509 瀏覽
我由細到大都好鐘意食譚仔,真係唔知點解,但真係可以一星期食一次,油塘有得食我就勁開心!因為我響油塘返工架,哇卡卡最鐘意食佢炸醬雞肉,每次都會食依2個送,因為?冇得解。。覺得譚仔一定要食炸醬呀!👍👍

2022-06-11 558 瀏覽
今日同朋友行經譚仔見到新出88蚊二人套餐,仲可以試埋新出嘅芝士泡菜撈米。即刻坐低叫左一碗芝士泡菜撈米加魚腐(小辣)加$1芝士超多超濃,泡菜夠味夠多,完全夠撈,第一次食就上左癮,原來芝士同泡菜同米線係咁夾!可以唔使加辣,因為會搶咗芝士啲香味,不過都好好味!下次再試!食極唔停口!另一碗泡椒酸菜魚湯(三小辣)加$4雞肉加酸菜另上呢隻泡椒酸菜魚夠麻夠酸,必叫嘅酸菜另上感覺會多d,同時又唔會畀湯浸到無味同唔脆。呢個係食酸菜嘅秘訣。川辣木耳黑柏葉$29牛柏葉原本嘅顏色就係黑色,白色係漂白過。呢隻黑柏藥牛味好濃,配埋川汁一流!🤤二人套餐叫特飲唔使加錢!就叫左最貴嘅鹹檸七同埋龍鳳可樂!

即刻坐低叫左一碗
芝士泡菜撈米加魚腐(小辣)加$1

下次再試!食極唔停口!

另一碗
泡椒酸菜魚湯(三小辣)加$4
雞肉加酸菜另上

川辣木耳黑柏葉$29
川辣木耳黑柏葉

牛柏葉原本嘅顏色就係黑色,白色係漂白過。
呢隻黑柏藥牛味好濃,配埋川汁一流!🤤

二人套餐叫特飲唔使加錢!就叫左最貴嘅鹹檸七同埋龍鳳可樂!
咸檸七
龍鳳可樂
川辣木耳黑柏葉
咸檸七
龍鳳可樂
2021-11-22 894 瀏覽
我諗都冇乜人未食過譚仔,而我去食親譚仔譚仔,我一定會嗌雞肉蕃茄湯,至於加唔加辣就睇個人喜好。—————————有陣時我都會試吓係五少二少辣,加埋蕃茄湯嘅酸味,都幾過癮。而且譚仔最近新加咗鮮魚片,都係我最近常嗌嘅一個餸,因為譚仔嘅鮮魚片,魚油香味都幾多,加上食落唔使lur骨,鍾意食魚都幾爽。不過係有少少貴。而家食親譚仔,今日定會加杯凍檸茶,雖然譚仔唔係茶餐廳,但係佢嘅凍檸茶飲落非常港式,10分地道,加埋少甜就最fit。同埋譚仔有嗌小米,想食個下午茶,又唔想食太飽,都可以試吓喺譚仔嗌小米線,仲有得減一蚊tim!————————其實大本營都真係幾少食肆,就算有都成日玩手,譚仔做咗咁耐都算係咁。
—————————
有陣時我都會試吓係五少二少辣,加埋蕃茄湯嘅酸味,都幾過癮。
————————
2021-10-30 472 瀏覽
我有一個朋友,佢係超級鍾意食譚仔嘅,基本上去到邊一區如果都有譚仔附近嘅話佢都會食🤣一樣好神奇嘅嘢,佢話油塘呢一間分店整嘅味道係最好食😂😂真係唔知點解,可能個廚師特別好😂😂-我哋今次就食咗雞肉三小辣,同埋五隻土匪雞翼,我有一淡湯,又真係覺得好似比起出面其他分店係特別濃味,但係食完又唔會有口渴嘅感覺🤣同埋佢嘅辣度都控制得非常好👍土匪雞翼亦都整得好出色,咬落口好多汁,而且亦都好夠芝麻🤣👍
2021-08-11 562 瀏覽
我一向係譚仔控,呢排周圍見到佢嘅新出品麻辣汁烤雞🐔炸醬撈米線🍜宣傳海報,梗係要試吓啦😋今次係外賣order,平時食湯米線就試得多,撈米線就未試過,加埋惹味炸醬配料,果然係絕配喎😗。佢預設為五小辣,啱晒我唔係太食得辣嘅食客😁烤雞🐔肉味道濃郁,有口感,但我就略嫌份量太少喇,下次唔該加返多啲啦😜。整體感覺係好味嘅,會再幫襯,不過下次試吓堂食撈米線先。

整體感覺係好味嘅,會再幫襯,不過下次試吓堂食撈米線先。
2021-08-09
外賣自取
2021-08-07 295 瀏覽
邪惡指數: 🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️又鍾意食米線又鍾意食辣嘅我,當然係譚仔同三哥啲常客。見今日又落雨,諗住叫個譚仔外賣過吓癮:⭕️ 雞肉魚片頭麻辣米線(大辣) - 湯底夠麻夠辣,不過偏鹹,食完之後會有啲口渴。餸方面通常必嗌雞肉炸醬,不過可惜今日炸醬已經賣晒🥺雞肉正常唔會太鞋口,而魚片頭相比起雞肉份量比較多,口感彈牙。⭕️ 土匪雞翼 - 孜然粉香口惹味,係必叫嘅小食💁🏻‍♀️
邪惡指數: 🐽🐽🐽
好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

⭕️ 土匪雞翼 - 孜然粉香口惹味,係必叫嘅小食💁🏻‍♀️
外賣送餐
2021-07-29 206 瀏覽
今日order左外賣返屋企食,梗係要食呢期好hot嘅香茜皮蛋魚湯配脆肉鯇米線🍜啦,再加一碗蕃茄湯底墨魚丸雞絲🐔米線🍜。味道依然同堂食一樣咁好味👍🏻👍🏻,米線彈牙爽口,墨魚丸、鯇魚🐟一向都不錯。皮蛋和蕃茄湯底味道也啱啱好,鍾意佢唔會太濃。不過😅⋯可能係因為外賣嘅關係,除米線🍜和墨魚丸之外,其他餸跟堂食份量不同😟份量太少⋯太少⋯太少🥺特別係皮旦粒和蕃茄粒🥲🥲希望會改善一下啦🥰。如果份量都夠,咁就good 喇🥲

2021-07-27
2021-07-27 188 瀏覽
平時自己一得閒就會食譚仔,都算係油塘譚仔嘅熟客仔。今日如常去譚仔解決午餐,見到有新嘅撈米線,一於就試吓! (平時自己都好鍾意食撈麵類)我最後叫咗呢款新米線,二小辣!另外加咗個豬肚絲。可能叫呢款嘅人唔多,又正正Lunch時間,所以都等咗幾個字。米線一嚟到嘅時候,第一個比我嘅感覺就係:外觀唔太討好…不過唔緊要,未到先至係王道。喺味道方面,我覺得炸醬嘅味好香,同撈米線個感覺好配合,再加上有少少酸菜,有酸辣嘅感覺,感覺幾新鮮。不過辣度唔太夠,始終我只係叫二小辣。如果大家食得辣的話,試嘅時候不妨叫辣D。總括來講,我覺得個味道唔錯,推薦大家試。

總括來講,我覺得個味道唔錯,推薦大家試。
2021-05-03 479 瀏覽
以前細個俾朋友話鐘意食芫茜蔥係男人,當時真係覺得自己好怪,但人漸漸大了發現其實好多同道中人,諗返都覺得自己又低能又攪笑😂芫茜仲要配至愛既魚,一定要去幫襯啦,先後分别試過兩間,味道都係心目中所想既好味,先飲一淡湯開始感受芫茜香,魚肉質感小小爽,吾係一咬就散哂,而芫茜自然係成碗米線既主角大本營分店比例係多D既,試過第二間加錢想要多D都唔係多好多, 而LEE間唔洗加都有咁既份量。。。。係抵讚  👍(配埋土匪雞翼無得輸)

2021-04-28
2021-04-16 304 瀏覽
冧住叫個三餸既皮蛋莞茜湯二小米線啦,翻到屋企發現原來佢幫我落左4餸米線加麻辣二小😡😡😡下?我叫個湯就係想食莞茜既啦因為,加皮蛋又係加5蚊,轉皮蛋莞茜湯又係加5蚊,幫我變左四餸仲要再蝕左又食5到想食既痴線,想幫公司賺錢都5係甘樣樣係嘛,仲要係叫外賣翻到屋企先發現,真係打去同佢地講都廢事,打過去得自己勞氣,真心好失望以後5會再幫襯油塘譚仔即使我係住呢頭都好,睇到我呢個評論既各位下次去一定要睇清楚佢係咪落左你叫既野食check清楚先好。
2021-04-16
20 分鐘 (外賣自取)
2021-03-06 385 瀏覽
譚仔新出品:泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇喜歡食酸辣及脆肉鯇,這碗米線一次過滿足我的兩個願望,當然要試。原價$42,加$10多一份脆肉鯇。米線設定是5小辣,但食落似3小辣,可能加入了泡椒、剁椒和指天椒。脆肉鯇幾彈牙,肉質結實,配合酸辣湯底,十分美味!好快就食到碗底朝天,以後去譚仔又多一健康個選擇,推薦給喜歡酸辣及食魚的朋友。
譚仔新出品:泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
泡椒酸菜魚湯米線配脆肉鯇
  • 泡椒酸辣湯脆肉鯇米線
#小秘書 一向對 譚仔 有啲抗拒,硬係覺得佢店內有陣怪味😅 而且湯底偏咸、價錢都唔算特別平,加個 #小食、再嚟杯 #凍飲,七八十蚊一定走唔甩🤪 比著以前,我會寧願叫碗 #火腿通 加大量 #胡椒粉 撈勻嚟食,感覺特別爽😙不過 #女人口味 嘅嘢真係話變就變... 呢日我除咗係為 癲噹 貓室 (din-dong) #揮春 而嚟,更係為新出嘅 「#泡椒酸菜 #脆肉鯇 #魚湯米線」而幫襯🤤 一如以往,#譚仔 門口排滿食客,好彩企咗5分鐘左右已經輪到我哋✌🏻 除咗 #米線,我哋通常會加個 #土匪雞翼 做 #小食... 呢日都唔例外🤤 土匪雞翼即叫即炸、夠哂香口🤤 至於 #新口味 嘅 #泡椒酸菜脆肉鯇魚湯米線 亦無令我失望❤️ 首先個外貌同餐牌上嘅相有九成相似,實在難得😉 #五小辣 嘅湯底,比我想像中易接受,酸酸辣辣嘅口味,配埋啲魚湯,好鮮甜🤤 雖然我對 #脆肉鯇魚片 無特別喜好,不過清淡嘅魚片,配以濃湯一齊入口,確係有另一番風味🤤埋單嘅時侯,滿心歡喜可以拎埋啲揮春走... 點知原來係買外賣先有㗎👉🏻👈🏻 唔知係咪我當時個失望樣出哂嚟😅 阿姐竟然自動話補返俾我❤️唔通人靚真係著數啲嘅🤣🤣

2021-01-24
本人唔係話食過好多分店,但點會食過5至7間。但油塘呢間係食過咁多間,最難食嘅一間湯底長期都係勁淡,食落去無味重慶酸辣,永遠都係得啲辣油味,又無咸味乜無酸味。唔知大家覺唔覺得因為問過朋友,佢都係咁覺得
本人唔係話食過好多分店,但點會食過5至7間。
但油塘呢間係食過咁多間,最難食嘅一間

湯底長期都係勁淡,食落去無味

重慶酸辣,永遠都係得啲辣油味,又無咸味乜無酸味。
唔知大家覺唔覺得
因為問過朋友,佢都係咁覺得

由中學就開始食譚仔,由清湯食到二小辣,食咗譚仔咁多年,好似都未認真為譚仔寫一篇食評,今日突然心血來潮就嚟寫返篇啦😄過橋米線套餐 Supreme Combo ($57) (二小辣) - 套餐份量都好充足,夠晒兩個人食- 麻辣二小辣辣度啱啱好,食都好過癮,食到停唔到口- 配料款式多樣化,有墨魚丸、竹笙、牛肉、雞肉、豬肉、牛肉丸、生菜等等,五花八門,一個套餐就可以試晒咁多樣餸😆- 湯底都幾香濃,香香辣辣,一上台就已經聞到香辣味蜀香肚絲(豬肚) ($25)- 豬肚絲份量都幾多,兩個人分享一個食到好滿足- 辣味醬汁好惹味,有少少辣,但係辣得好過癮,非常好味,餸米線好正凍檸茶($9)- 檸檬茶幾好飲,甜度正常- 平均每次食都有3塊檸檬片,足料👍🏻譚仔簡直係CP價超高嘅餐廳之選,會繼續幫襯🥰

- 套餐份量都好充足,夠晒兩個人食
- 麻辣二小辣辣度啱啱好,食都好過癮,食到停唔到口
- 湯底都幾香濃,香香辣辣,一上台就已經聞到香辣味

蜀香肚絲(豬肚) ($25)
- 豬肚絲份量都幾多,兩個人分享一個食到好滿足

凍檸茶($9)
- 檸檬茶幾好飲,甜度正常
- 平均每次食都有3塊檸檬片,足料👍🏻

譚仔簡直係CP價超高嘅餐廳之選,會繼續幫襯🥰
過橋米線套餐
蜀香肚絲(豬肚)
凍檸茶
2020-11-02
過橋米線套餐
蜀香肚絲(豬肚)
凍檸茶