2010-08-04 45 瀏覽
補番之前之火煱食評旺角店和尖沙咀店任食時段不同,這兒任食時段要九時後既然來到,下次假期前才試任食吧而且很想試試多人盛讚的番茄湯底要了二人海觧套餐,湯底選了麻辣和番茄湯底:麻辣個湯底很香,一陣陣花椒味,聞到覺得好開胃,又不會太辣,好啱我口味反而個番茄湯底麻麻地,無セ蕃茄鮮味,酸酸甜甜咁,有點失望,不過起碼試過了海鮮拼盤:有半邊龍蝦.桂花蚌.蝦.鮮魷,蠔.班片.肥牛等,材料麻麻地,覺得唔係好新觧,但不致於變霉,穩陣起見,我們沒有吃蠔,怕拉肚子=.=點心拼盤:有小籠包.奶皇包.蝦餃.和水晶义燒包,,點心用火煱去烹調,只係覺得有新鮮感,味道實在是怪怪的因始終覺得點心傳统蒸製才好吃,不過試下都幾得意這樣的質素,都係任食時段較化算不是任食時段,滙豐信用咭九折
補番之前之火煱食評
旺角店和尖沙咀店任食時段不同,這兒任食時段要九時後

既然來到,下次假期前才試任食吧
而且很想試試多人盛讚的番茄湯底

要了二人海觧套餐,湯底選了麻辣和番茄

因始終覺得點心傳统蒸製才好吃,不過試下都幾得意

這樣的質素,都係任食時段較化算
不是任食時段,滙豐信用咭九折

2010-05-04
2010-08-02 7 瀏覽
七人行黎譚魚頭烚下烚下個陣只係7點鐘唔算太多人一到9點任食時段就開始滿座我地要左鴛鴦湯底 (麻辣+蕃茄)麻辣真係好辣!!!蕃茄好好味, 不過好............油同好紅!! (加左色素?)野食有一樣一定要推介就係水晶叉燒包!!!! 好好味!!!!除左散叫, 我地要左個推介既"牛魔王"最初聽落"牛魔王"咁犀利就連肥牛都唔要點知d餸唔多有牛, 鮑魚, 珊瑚蚌, 象拔蚌, 魚頭, 蠔同好多好多菜(我地安慰自己, 緊係多菜啦!!! 牛食菜架ma, 唔多菜又點叫牛魔王)我地今次係用左openrice既coupon1-3人用一張, 4-6兩張, 如此類推所以呢晚扣左$90同場仲有抽獎係$100 coupon不過要下次用
七人行黎譚魚頭烚下烚下
個陣只係7點鐘
唔算太多人
一到9點任食時段就開始滿座

我地要左鴛鴦湯底 (麻辣+蕃茄)
麻辣真係好辣!!!
野食有一樣一定要推介
就係水晶叉燒包!!!! 好好味!!!!

除左散叫, 我地要左個推介既"牛魔王"
最初聽落"牛魔王"咁犀利
就連肥牛都唔要
點知d餸唔多
有牛, 鮑魚, 珊瑚蚌, 象拔蚌, 魚頭, 蠔同好多好多菜

我地今次係用左openrice既coupon

不過要下次用
2010-07-31
  • 蕃茄湯底
2010-07-05 2 瀏覽
在Sex and the city 2 一片中,Carrie與Mr Big結婚兩年,已好像老父老妻般,Carrie繼續與姊妹們夜夜笙歌,而Mr Big只顧下班後回家叫外賣,在床上看殘片.Carrie說希望我倆之間,仍保持著一點火花.....大家走在一起已半年,當然沒有Carrie與Mr Big之間的危機感存在,我倆依然不斷產生"火花",好像這一夜,便去到女友平日不吃的味道 - 譚魚頭.因為女友一向不嗜辣,連小辣也受不起.而我也是第一次,光顧這個飲食品牌.是夜到訪旺角雅蘭的譚魚頭,假若是球迷的話,大可去灣仔店,但阿根庭對南韓兩隊皆不是我所支持,所以還是去位置比較方便的旺角店.晚上的譚魚頭,既可吃火窩,亦可點小菜.菜式方面,真的要多謝FL兄之建議,如果我倆貿貿然上來,也不懂得去點菜呢.兩個人不會吃得多,首先上桌的是辣子龍蝦,保守起見只要小辣,此龍蝦質素甚佳,肉質厚而爽甜,麻辣味道有層次,先由豐厚的麻香,走到去刺激的辣味,對我倆小辣是剛剛好,如果是大辣,恐怕支持不住了.鮮椒雪花蚌又是出色,碟下面的濃惹而不辣的醬油,令到爽嫩的雪花蚌味道,得以提升.小弟更說這碟醬油更可來伴麵吃.反吃魚翅之聲越來

反吃魚翅之聲越來越盛,現今有很多食店正在找代替品,這一道金釣瓜燕,的而且確是有點魚翅加燕窩之感覺,湯底濃甜有層次,用上冬瓜來刨絲,絕對有消暑之作用.懶理是否冬瓜當魚翅了.

最後結尾的是不辣的酸辣粉,面頭還有豬腸作配料,湯底火紅如血肉池林,味道酸而濃香,雖然走辣但不失刺激,樂而不淫,用上的紅薯粉入口細滑,吸收了湯汁之後更加好吃.

吃了以上四道,價錢為四百,這處是香港,消費指數又不能與大陸相比.如果人多一點,更可吃到其他川菜味道,早前譚魚頭飯局因有事在身而不能出席,如果下次有同類型飯局,希望可以參與其中吧.
  • 以上全部
2010-06-14
週末想飲茶又想不到好地方,稻香的也去到很厭倦,最後就來到這裡。來到的時候也頗多人,而且要等位呢! 不過等了大概 5 分鐘就有位了~這裡飲茶環境也可以,算寬敞舒服,不過吃到一半的時候覺得幾熱,冷氣看來不太夠。午市點心看上去頗多選擇,不過全部也是非常大路的食物,和一般酒樓無異,沒什麼特式點心選擇。最後我們叫了三個點心一個飯,也非常夠飽肚了。叫蒸魚頭是因為覺得這個他們應該會弄得較好吃,不過食落就麻麻,個憲汁太稠太多,而且幾甜口,魚云亦沒什麼鮮味,被憲汁的味道蓋過了,所以不太好吃。另外叫了一個燕麥流沙包,由於是燕麥包,所以食落會比較「鞋」口,口感和平日吃的唔一樣。個包帶甜味,餡都算流沙,夠香亦吃到蛋黃,不過餡料好似少左D。叫左個糯米糍,因為見人地叫好似幾好食咁,不過黎到原來係唔好食的。因為佢半鹹半甜咁,食落好怪唔似甜品,外皮偏薄而且亦唔夠煙靱,而且太多椰絲啦,作為甜品實在唔得。叫左個飽肚既鹹魚肉餅煲仔飯,呢個反而幾好食,肉餅食落係偏彈牙既口感,加埋有鹹魚既香味要黎送飯幾好食。味道唔會太鹹,飯亦蒸得剛好,呢個算係最好食。係其他地方飲得悶悶地偶然黎呢度都OK,不過講真佢既點心唔算特別出色,無特別唔

係其他地方飲得悶悶地偶然黎呢度都OK,不過講真佢既點心唔算特別出色,無特別唔需要特登黎。
麻麻既蒸魚云
燕麥流沙包
蒸飯都幾好
唔係太好食既糯米糍
燕麥流沙包
蒸飯都幾好
2010-06-04 4 瀏覽
話說與同事出外食lunch,有人提議去飲茶,又有人話要試新地方,最後有人提議去譚魚頭飲茶.睇睇點心紙,選擇都幾多,重點係價錢平,12-2pm大中小點同價; 早或下午茶更平添!燕麥流沙包 - 燕麥suppose係健康食品,但加埋流沙(即蛋黃)就立刻變成不健康食品... 哈哈... 燕麥無味,所以食落與普通流沙包並無分別,我反而嫌個芯唔夠'流沙'.市橋白賣 - 點這個全因為個名夠攪笑,完全估唔到會係乜. 外型似燒賣但食落似鯪魚球的東西,可惜太乾,我寧願食普通燒賣.總括來講,其實譚魚頭飲茶唔錯,食物味道大部份都OK,價錢又相宜,搵位亦唔難,可以再幫襯.
2010-05-16 12 瀏覽
一早已經想試依間火鍋店.前幾日旺角行完街經過見到大大隻招牌就上去試試.V.9點後係任食.如果要任飲就要每位加多10蚊.茶錢.再加一.2個人都要300蚊埋單.水晶叉燒包,依個本人覺得幾得意配搭係蕃茄湯底.白鮮片.要加28蚊,任食唔包,味道幾鮮.都幾大片.海蝦,依個麻麻地.因為食到D肉係梅左依間其實都可以,下次會再試試!

水晶叉燒包,依個本人覺得幾得意配搭係蕃茄湯底.
白鮮片.要加28蚊,任食唔包,味道幾鮮.都幾大片.
海蝦,依個麻麻地.因為食到D肉係梅左

依間其實都可以,下次會再試試!
2010-05-05 14 瀏覽
由零九年至今,單是川菜大局 (兩圍起計)已經搞過四次,這是第五次了。難得一班愛麻愛辣的食友仍然繼續支持,又來了兩圍。先上涼菜六小碟,再吃熱菜。首先是老虎菜、青椒絲、紅椒絲、洋蔥絲做成的涼菜,幾款東西均是爽口,配以少許日本芥辣的味道,感覺清新,是一道很恰當的開胃小吃。譚魚頭的蒜泥白肉,跟坊間的有點不同,它是用軟滑的豬肉包裹著爽脆的黃瓜,再淋上蒜泥和辣汁,吃起來刺激之餘,更有層次感,而蒜泥跟辣油的味道平衡得很好。再來的是雞絲粉皮,雞絲幼嫩,粉皮又是幼滑爽口,還有恰到好處的辣油,同樣好吃。涼拌豆腐,原來是用上玉子豆腐,跟辣油是分開上。自行放上適當份量的辣油,拌一拌,可以吃了。只要辣油調校得好,配合滑溜的日本豆腐,那有不好吃的道理。香辣鴨舌是專為龍哥而設的。而對於我來說,這些軟滑的鴨舌,以香辣的做法,只要夠入味,就會好食,這裡也做到了。最後的涼菜為酸辣象拔蚌,有點似泰式的風味,吃落是酸辣兼備,卻沒有蓋過象拔蚌的鮮味,而象拔蚌本身質感爽脆,水準不錯。難怪食友之後再去打邊爐時,也點名要encore這個涼菜。涼菜就此完結,到熱菜上場了。打頭陣的先麻辣龍蝦,上檯時大家都嘩嘩聲,但其實這味麻辣的川菜很多

涼菜就此完結,到熱菜上場了。打頭陣的先麻辣龍蝦,上檯時大家都嘩嘩聲,但其實這味麻辣的川菜很多食友已不是第一次食。花椒辣椒炒起的龍蝦,是麻辣之餘,亦不會掩蓋龍蝦的味道,不會浪費。同時,龍蝦肉彈牙,大家都喜歡。

之後是風味玉香鴨,自行把鴨肉、青紅椒粒和粟米粒的餡料放入包包內,得意又好吃。其實,單是餡料本身已很吸引,會長亦笑言單單這些餡料,已可以送一碗飯,所言甚是。

來到金瓜粉蒸肥牛粒,用兩個南瓜上,盛著粉蒸肥牛,賣相滿分。坊間很多地方做粉蒸排骨,但個人不是太喜歡排骨的質感,改了肥牛,估不到效果又不錯,吃起來更加實在。南瓜肉當然也不要浪費,用匙把肉刮出來吃。

用鐵板上的川菜還是第一次試,這道鐵板墨魚鬚,上桌時「沙沙」聲,很是吸引。墨魚鬚爽口,配以適度的辣味,且是熱辣辣的,自然受歡迎。

還有芝麻魚頭,炸香了的魚頭塊,灑上芝麻,再加辣椒、花椒粉以及陳醋,既是香脆,又有麻辣味,亦帶著少許的酸酸甜甜,是幾特別的。

鮮椒雪花蚌,雪花蚌又滑又爽口,點上醬油更是美味。再加上青椒和鮮花椒的配搭,食友KK最為喜歡。其實坊間很少有地方可以吃到鮮花椒,這個麻味跟乾的花椒粒有點不同,蠻特別的。

再來鮑菇煸金錢肚,是煸得乾身,鮑菇亦爽口入味,有食友稍嫌金錢肚有點韌,是唯一要挑剔的地方。

其實川菜也不是全部辣的,吃罷咁多款的辣菜,又來一個不辣的金釣瓜燕。以冬瓜刨成絲,弄成像燕絲一般的,面頭幾隻蝦米,就是金釣,食友們都十分欣賞。上湯和蛋做成的芡汁,夾著冬瓜肉吃,清清地的一味。

來到這時候,飽得七七八八,以幼滑的酸辣粉作為麻辣菜色的結尾,當然之後還有生果和甜品

甜品是酒糟粉子,最喜歡酒糟的味道,也滲著桂花的清香。不像上海菜的放著寧波湯丸,取而代之是簡單無餡的粉子,這就是四川甜品了。

最後,每人半隻夏威夷木瓜作是晚的總結,木瓜幾清甜,喜歡的話,可以加點檸檬汁去調一調味。

多謝會長及夫人安排是次的飯局,還有ET幫手編位。

感謝龍哥借出專業相片~

更多相片可見:http://fabricelau.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html
酸辣象拔蚌
風味玉香鴨
金瓜粉蒸肥牛粒
鮮椒雪花蚌
2010-04-20 16 瀏覽
上星期五晚相約一班舊同學食飯兼同其中一位慶祝生日, 點知"奇異"o既事情就開始發生:1) 坐低咗大約5-10分鐘, 前後有4個waiters 問我飲咩茶, 打邊爐定食小菜? 我已經講咗要等埋其他朋友先決定, 而茶就一早叫咗, 只係未到. 我覺得員工之間要有溝通, 唔sure位客人係等緊waiter叫o野, 定係點, 就應該同負責o個個area o既員工溝通咗先, 而唔係不停咁煩客人! 2) 最後決定打邊爐, 我地總共有8個人, 叫咗個6人餐. 見佢有咁多o野食 (前菜, 窩窩頭, 象拔x刺身, 4-6個魚頭, 6款打邊爐食物, 生果盤同甜品), 價錢都ok. (呢個package原價1,8xx, join會員就有88折再即減多一百, 都唔係平, 算係合理). 所以就即俾$200入會. 打邊爐食物選擇都ok多, 最少有廿款俾你揀6款. 當然係揀最貴o既食物啦~ 美國肥牛, 珊瑚蚌, 雪花蚌, 海蝦等海鮮類, 再加個"四川水餃". 落咗order冇幾耐, 有個好似部長o既女人行埋o黎, 用"質問"o既語氣問我點解叫"四川水餃"! 大佬, 你放後落個package度俾人

大佬, 你放後落個package度俾人揀, 就預咗有人會要o架啦~ 之後就話我做乜唔叫d貴o既o野, 例如美國肥牛, 珊瑚蚌呢d. 我話已經叫咗, 跟住佢仲話, 但你叫咗"四川水餃", 點解唔叫呢d呀??? 指住個餐牌話我知, 以為我唔明佢講乜!! 最後我火都o黎,
叫佢讀一次張order紙寫咗咩, 佢先知自己錯!

3) 差唔多食完, 我個fd出咗去叫人幫我地準備拎個生日蛋糕出o黎, 點知有個waiter 走埋o黎問我地係咪要拎個蛋糕!?
玩踢爆!! 咩surprise 都冇晒啦~ 高潮位o黎喇 --> 個waiter 將個蛋糕原封不動, 連膠袋, 連個盒, 就咁拎過o黎.....
我眼都凸埋~ 從未遇過呢d咁o既服務!
我原封拎個蛋糕出水吧, 叫個waiter拎隻碟裝住個蛋糕, 佢竟然話拎緊! 唔明我意思... 要我再三解釋先知要點做!!!
跟住佢仲可以問我一個極度不知所謂o既問題, "咁駛唔駛切埋?"
我真係呆咗一呆... 我反問番佢"而家係咪你生日!?" 拎咗個蛋糕o黎就話同我執下張枱, 乜唔係執完枱先!?? 算~ 但佢竟然可以分開8次去執!!! 我地唱緊生日歌, 準備切蛋糕, 佢係咪應該停手!? 但佢好似當我地透明咁, 以為自己好盡責!

4) 埋單o既時候, 個waiter冇問我拎張會員卡, 亦都冇話我知要俾番張紙佢. 係我自己醒起行出去俾番張減一百蚊o既優惠劵, 跟住個cashier先問我拎張會員卡!! 點解要我自己行出去個cashier度, 而唔係個waiter行埋我張枱問我拎呢???

呢餐飯係我出街食飯咁耐, 遇到o既最最最差服務!!! 乜o野服務態度? 乜o野待客之道? 我唔會再去食飯, 更加會同身邊朋友/同事分享呢件事, 提醒佢地, even冇得揀都唔好去呢間食!
2010-04-16
慶祝紀念
生日
2010-02-19
我覺得呢間野的職員一D禮貌都沒,我果日同D朋友去食飯,話到明要火鍋任食,咁佢地叫我地入去坐,一睇張餐牌,樣樣都標左價錢。一睇就知有問題la,問個職員,佢話而家唔係任食的wor,你要任食要在出面等。跟住就行左去,我地呆左lor,再叫佢過黎,佢今次叫我地出去再等過。有沒搞錯!!!!!!!!!咩服務態度呀?我唔知佢地點做生意lor!!!~~叫我地走,話要俾張桌別人,我真係呆左~~~沒試過D人惡到咁嫁~~~激死!!!!!我一定唔會去呢間食嫁~~~哼!

2010-02-16
2010-02-18 11 瀏覽
We always go some restaurants all couples will not go on Valentine's DayTherefore, we choose this Hot Pot Restaurant!!!Not many ppl came here for dinner except the large family.We chose a set of beef with many many seafood!Total 600 something for two, I think it is worth!We ordered an extra dish of 龍躉片, it was really delicious without any bones!Pre-ordered one dessert of 椰王鄧雪烚~ quite nice, full of coconut taste with egg white!The service was excellent, all the waiters and waitresses were full of

The service was excellent, all the waiters and waitresses were full of smile!
慶祝紀念
情人節
  • 龍躉片
2010-02-08 9 瀏覽
4個人去譚魚頭打邊爐, 叫咗:$288的牛魔王海鮮set:叫做咩都有d, 我地4個人, 剛剛好d蝦、鮑魚仔、蠔係4隻, 可以一人一隻。有4份一個魚頭。牛肉就少咗d, 亦唔太靚 (佢聲稱係日本和牛嚟咖喎)…其他有多款的蚌類….&大量菜墊底。呢個set包竹庶水一渣 (for 4杯半啦)蕃茄湯底:都幾香。魚皮鮫:麻麻地。芝士腸:唔會衰得去邊。西洋菜:ok啦。豬下青:ok啦。鮑魚粒丸:都幾好食。唔多夠食, 追加:四寶丸:都幾好食。菠菜:ok啦。鵝腸:我唔食, 所以唔知。另叫一罐可樂。個人嚟講, 勁唔like佢有大量蔥的油豉調味….但又唔可以就咁問佢攞豉油, 因為係要收$10的。人地”稻x”果d調味嘢無限量添加咖嘛。嘢食唔特別好食。侍應都ok, 有個阿姐都幾風趣。不過唔知關唔關事, 我食完無幾耐就肚痛。埋單$856。
4個人去譚魚頭打邊爐, 叫咗:

蕃茄湯底:都幾香。
魚皮鮫:麻麻地。
芝士腸:唔會衰得去邊。
西洋菜:ok啦。
豬下青:ok啦。
鮑魚粒丸:都幾好食。

唔多夠食, 追加:
四寶丸:都幾好食。
菠菜:ok啦。
鵝腸:我唔食, 所以唔知。

。埋單$856。
2010-02-05
忘了帶相機, 照片就欠缺了一直不算很喜歡火鍋/邊爐, 不是因為熱氣, 而是會搞到"一身邊爐味". 但在友人推薦下還是吃了一回譚魚. 9點後的任吃版本, 感覺OK, 可再試.大約分四點說明說明...1. 對比9點前的正價邊爐材料單, 9點後的略有縮水, 但不算過火, 可理解. 一些"中高級"材料非任吃而有半價, 但仍不算便宜. 不過很多任吃料的水準都不錯, 包括水產和肉類都頗新鮮, 蔬菜也算頗乾淨, 無砂也不會有難看的葉子, 每一份上桌量也算足.2. 湯料本身不錯, 而且補充時是加湯而非加水. 因為材料夠"乾淨", 較少血水之類的"廢料", 湯底兩個鐘後還是保持得較好的.3. 服務不算差, 但感覺有改善空間. 例如服務員水準有參差不齊, 落單時有錯漏. 但還不算"好大鑊", 眾人都話頂得住(更差的還有很多嘛4. 價格在我吃過的邊爐而言算中等偏上, 但水準也算OK. 當然不可過份地要求.整體論吃得過, 不怎樣驚艷.
忘了帶相機, 照片就欠缺了

大約分四點說明說明...

整體論吃得過, 不怎樣驚艷.
2009-12-01 5 瀏覽
個晚約了朋友黎打邊爐,因為好多人話個蕃茄鍋正,所以特地試下,叫左蕃茄+麻辣鍋因為未到任食,但又好餓,所以散叫材料點左個牛肉seafood盆,口水雞,粟米,芝心包,魚腐,油麥菜,雞子基本上D材料都唔錯,由其係芝心包,第一次食,原來幾得意WOD牛肉幾嫩,好味^^個蕃茄鍋好特別,好新鮮~埋單770,感覺食左唔多野下次可以試下任食客^^
因為未到任食,但又好餓,所以散叫材料
基本上D材料都唔錯,由其係芝心包,第一次食,原來幾得意WO
D牛肉幾嫩,好味^^
個蕃茄鍋好特別,好新鮮~
埋單770,感覺食左唔多野
下次可以試下任食客^^
2009-11-27
  • 蕃茄鍋
  • 芝心包
恕我見識少…真係未食過咁差既任食火鍋…星期六9點同友人黎食任食火鍋…8點5x分…門口好多人等叫飛…以為咁多人等…應該唔會差得去邊掛…9點1x分入座之後立即點蕃茄湯底同火鍋用料…結果9點45分先送湯底黎…但仲未有野食…火鍋用料唔駛煮架…成30分鐘都出唔到?! 我同友人催左一輪…最後9點5x分先開始逐碟逐碟上…食物用料一般…蕃茄湯底唔係所講既咁正…衛生亦有待改善…包括器皿,食具同廁所…服務都幾差…侍應會扮睇唔到你…你叫佢做既.佢又做得慢…唯一值得讚既係…佢加水係加湯…所以個湯底唔會愈打愈淡…永遠唔會再去呢度既任食火鍋…就算唔駛錢都要諗諗…
恕我見識少…真係未食過咁差既任食火鍋

星期六9點同友人黎食任食火鍋

9點1x分入座之後立即點蕃茄湯底同火鍋用料…
結果9點45分先送湯底黎…

食物用料一般…蕃茄湯底唔係所講既咁正…

衛生亦有待改善…包括器皿,食具同廁所…

服務都幾差…侍應會扮睇唔到你…你叫佢做既.佢又做得慢…

唯一值得讚既係…佢加水係加湯…所以個湯底唔會愈打愈淡…

永遠唔會再去呢度既任食火鍋…就算唔駛錢都要諗諗…
2009-10-16 8 瀏覽
大約中午時間 ( 忘了確切的時間 ) , 大中點 $10 , 特點 $16 , 幾抵食 XO醬炒蘿蔔糕蘿蔔糕一粒粒的, 唔太稔 , 唔會散開 , 唔太硬 , 加上"XO醬"增添惹味 ( d XO醬味不似一般的XO醬味 )唔錯 , 可以一試 蟹粉小籠包 $16 的蟹粉小籠包 , 不要對d蟹粉期望過高把它看成一般的的小籠包 , 算合格了 蝦蛟size 小 , 味道ok , 同富金d差不多燒賣比一般酒樓的好 牛肉腸粉腸粉滑 , 牛肉比一般酒樓的好食 , 可以一試魚雲ok 的

大約中午時間 ( 忘了確切的時間 ) ,
大中點 $10 , 特點 $16 , 幾抵食

XO醬炒蘿蔔糕
蘿蔔糕一粒粒的, 唔太稔 , 唔會散開 , 唔太硬 ,
唔錯
, 可以一試
蟹粉小籠包

$16 的蟹粉小籠包 , 不要對d蟹粉期望過高
把它看成一般的的小籠包 , 算合格了

蝦蛟
size 小 , 味道ok , 同富金d差不多
比一般酒樓的好
牛肉腸粉
腸粉滑 , 牛肉比一般酒樓的好食 ,
可以一試
魚雲