招聘中
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2024-02-15 86 瀏覽
晚餐時間,我去咗又一城Food Court嘅譚仔三哥,點咗碗豬肉麻辣米線,另加$12加配雲耳,仲有杯凍檸茶,整個用餐體驗真係令人滿意。首先,譚仔三哥嘅豬肉麻辣米線真係勁!湯底辣而不燥,麻香味足,啖啖辣椒油帶出嘅香氣令人一試難忘。米線自己本身滑嫩,吸滿咗湯底嘅精華,每一啖都係滿滿嘅滿足感。至於豬肉,煮得剛剛好,肉質鮮嫩,完美融入麻辣湯底之中。雲耳口感爽脆,同麻辣湯底嘅結合出奇地好,為整碗米線帶來咗額外嘅層次同清新感。呢個小小嘅加配選擇,令整碗米線嘅口感同風味都豐富咗好多。當然,辣中帶有清新嘅凍檸茶,就係完美嘅飲品選擇。喺享受麻辣嘅同時,一杯清涼嘅凍檸茶能夠有效解膩,令整個用餐體驗更加圓滿。譚仔三哥喺又一城Food Court嘅位置方便易搵,員工服務快捷,即使係繁忙嘅晚餐時間,都能夠保持嘅效率同親切。餐廳嘅環境簡潔舒適,無論係同朋友定係家人一齊,都係食個快捷又美味嘅晚餐嘅好地方。

豬肉麻辣米線、重口味雲耳、凍檸茶

2024-02-08
豬肉麻辣米線、重口味雲耳、凍檸茶
2023-09-29 287 瀏覽
放學一諗唔到食咩就會去食三哥,都算係窮人恩物🤣🤣我每次都係叫雞肉+生菜,然後要酸辣湯底,唔要飲品的話只需$45👍🏻酸辣湯底就冇得揀辣度既,不過我就覺得呢個辣度岩岩好,同埋酸酸地好開胃👍🏻雞肉每一舊都好嫩口,份量都唔少,生菜就清甜好味,每一碗配料都好多,有腐皮芽菜韭菜👍🏻
放學一諗唔到食咩就會去食三哥,都算係窮人恩物🤣🤣
2023-07-03 349 瀏覽
上次去買外賣 返到屋企發現個過橋變咗一餸今次外賣返去又唔見咗個小食漏單率100%次次都係咁俾咗錢又冇咗樣嘢食 谷鬼氣…………………………………………………………..
上次去買外賣 返到屋企發現個過橋變咗一餸
今次外賣返去又唔見咗個小食
漏單率100%
次次都係咁俾咗錢又冇咗樣嘢食 谷鬼氣
…………………………………………………………..

外賣自取
2023-03-22 536 瀏覽
位於又一城food court入面嘅譚仔,算係又一城食飯最平價嘅選擇。午餐晚餐時間都會非常多人,最耐試過排30分鐘都未有得取餐,因此建議如果外賣自取可以打定電話過來book,會快好多。食物質素同其他譚仔冇分別,但係有時姐姐會控制唔好辣度,十小都變到好辣。
2023-03-20
15 分鐘 (外賣自取)
  • 墨魚丸,腩肉,酸辣湯
2022-11-05 691 瀏覽
This takeaway restaurant is a good choice among the expensive restaurants in Festival Walk. As it is in the food court, it is a bit hard to find a table and the wait for food is quite long due to the crowd. However, the staff are very hardworking and efficient. They keep the place clean as well.We ordered 過橋米線 with tomato soup base and 蒜泥白肉. The noodles were served in an enormous portion, which I think is bigger than the Tamjai one. The tomato soup base is quite rich and the noodles are a bit st

We ordered 過橋米線 with tomato soup base and 蒜泥白肉. The noodles were served in an enormous portion, which I think is bigger than the Tamjai one. The tomato soup base is quite rich and the noodles are a bit sticky. The pork flavoring is just right, but the taste may linger in your mouth for an hour or two.

2022-11-05
2022-10-28 388 瀏覽
成個food court最長人龍就係譚仔三哥,喺又一城裡面,食米線價錢相宜又多餸揀,自然多人排隊。Food court夠哂大,唔怕冇位坐。晚飯時間,排5分鐘落單,坐低等大約10分鐘就可以拎野食,都算可以啦!蕃茄湯底配牛肉雞肉薯粉超大碗,一路拎返埋位都怕滿瀉,見到都食慾大增。平時米線就食得多,今次加$2食薯粉,灰灰曲曲咁,好有彈力,唔算好索汁,但比米線煙韌。蕃茄湯底幾好味,有3-4舊蕃茄,甜甜地。唔算係蕃茄濃湯,但過下蕃茄癮都唔錯。至於牛肉同雞肉就係偏瘦同鞋。
蕃茄湯底配牛肉雞肉薯粉
超大碗,一路拎返埋位都怕滿瀉,見到都食慾大增。
2022-10-24
2022-10-08 334 瀏覽
之前三哥嗰個鹿茸肥牛砂砂湯米線食完一次已經上癮🥹🥹🥹可惜冇幾耐就轉左另一隻款式🥲不過好彩大家集氣成功❗️令到三哥嘅砂砂湯同埋肥牛強勢回歸🥹😍三哥而家供應砂砂湯嘅門店增設50間❗️🥰今次特登去咗九龍塘又一城食😚🤙🏻🤙🏻🤙🏻砂砂湯嘅味道依然好味😚今次叫左五小辣嘅砂砂湯😋😋😋有砂砂湯嘅中和底下令到湯底更易入口🥰如果想食辣又想食砂砂湯可能要比平時叫辣少少🤩砂砂湯底令到肥牛更加入味🥹🥹🥹米線都索晒湯底所以好好食😋😋😋
之前三哥嗰個鹿茸肥牛砂砂湯米線食完一次已經上癮🥹🥹🥹
如果想食辣又想食砂砂湯可能要比平時叫辣少少🤩
砂砂湯底令到肥牛更加入味🥹🥹🥹
米線都索晒湯底所以好好食😋😋😋
2022-08-21 359 瀏覽
- 譚仔三哥不時都會有啲新搞作,今次就試吓佢哋6月推出嘅新豬肉韭菜餃子🙆🏻‍♀️•🥟姬松茸新豬肉韭菜餃子米線 💰42 (少米 -$1)新豬肉以豌豆、非基改大豆、冬菇同米製作出嚟嘅配方,比動物肉熱量低 66%,但同時提供更多膳食纖維😌👍🏼揀咗配米線、清湯、走腐皮~ 餃子有六隻,皮比較厚,不過食落同普通韭菜豬肉餃子差唔多,幾好😚 米線仲有姬松茸,自己覺得唔使加其他配料都已經足夠,整體唔會話好有驚喜,但係可以試吓😆

🥟姬松茸新豬肉韭菜餃子米線 💰42 (少米 -$1)
2022-08-17 196 瀏覽
譚仔三哥米線各種口味都有特色,三哥酸辣和麻辣最佳。十小辣已經勁辣,不建議點中辣及以上,普通人不能承受的辣度。米線很入味,最贊的配菜是竹笙。小菜的話推薦口水汁雞翼。午時很多人排隊,建議錯開高峰用餐時間,一般十一點半前不會排隊。這家店在全港有很多分店,都好好食。偶爾推出折扣套餐,比如雞翼和涼拌黃瓜加一份米線只要五六十塊錢,實在物美價廉,非常划算。很推薦能吃辣的朋友光顧,差不多是在香港吃過的最平價的辣味餐館了
2021-07-17
2022-07-07 284 瀏覽
譚仔三哥,味道一向出色,所以邊間都好多人。去左九龍塘分店,多人到就甘買野食都排左15分鐘,原來得2個人做野,勁慢。而加有一個優惠,凡叫一碗米線就可加錢叫埋野飲同小食。麻辣豬脷唔錯,夠香夠辣,豬脷口感都幾爽,值得推介。

麻辣豬脷
麻辣豬脷
食譚仔一定要記得係黑色碗!三哥!🖤九龍塘呢間分店出名等得耐,因為實在太多學生幫襯🤣而且啲姐姐手腳都好似慢啲咁⋯😳不過都無損我對譚仔嘅熱衷😍😍呢間譚仔長期做緊優惠,加$12就有一個小食同埋飲品😎👍🏻好抵呀,平時加凍飲🥤已經要$10🥺小食可以揀雲耳/豬耳/青瓜等~酸酸辣辣都幾開胃🙌🏻我今晚食得簡簡單單,蕃茄湯+1餸魚蛋有6粒🤣先$38,朋友揀咗炸醬同埋雞肉,就$42😆大大碗好抵食👌🏻次次我都會叫少米,又可以減一蚊😌🤍Food court多位又闊落,坐得舒服👌🏻不過譚仔三哥呢間服務嘅速度真係有待改善🙏🏻🙏🏻
食譚仔一定要記得係黑色碗!三哥!🖤
今日去九龍塘又一城,行到晚飯時間見耐冇食三哥,所以上左去food court 到食譚仔三哥。去到見到menu 有新野,係tyson yoshi 賣廣告既水煮湯老油條鴨血米線,雖然心大心細驚伏,但最後都鼓起勇氣試下🤓🤓其實雖然佢係sell 水煮湯,但其實係可以揀其他湯底,例如麻辣。但我都係揀左推介既水煮湯,而水煮湯都有得揀辣度,我就揀左小辣挑戰下🤩🤩🤩 另外仲加$8 加左我最愛既竹笙😙一見到碗線見到個湯底紅卜卜已經好興奮,再見到好多餸更加開心。 個油條係on side比,所以唔洗驚啲湯浸到淋曬,要食先放落個湯到。不過條油條本身係偏硬,如果想食淋啲索多啲湯可能就要擺耐啲。至於鴨血都有4-5嚿,口感正常,我另外加既竹笙仲有大量,覺得好抵😝😝😝 唔知係咪因為太耐冇食譚仔,真係覺得好好食,辣得好過癮,食到好飽都要繼續食😝 希望佢可以加入core menu 啦😎😚😜😜我走左韭菜同芽菜on side 既油條

我走左韭菜同芽菜

on side 既油條
2022-04-06 255 瀏覽
⭕起點畢架山終點獅子山途徑波波天文站,為左可以行更遠的路加上無限的體力,我地去左位於九龍塘又一城4/f food court的譚仔。⭕我叫左過橋米線,麻辣10小辣(實小喇),木丸(勿演),火腿,魚蛋(兒蛋),炸醬,腐皮,韭菜,豆卜(竹笙),畜牲,腩肉(懶郁),豬膶(之忍),雞肉(肌肉),非常豐富,辣度夠辣非常適合新手上路,嘴唇麻痹辣得過癮,豬膶軟硬適中,麵質一如平時爽滑有咬口,炸醬少油膩。 ⭕個人感想:服務非常好,座位亦舒適,份量比平時多d,水平能夠保持一致。 🏘地址:九龍九龍塘達之路80號又一城2樓L2-20號舖

🏘地址:九龍九龍塘達之路80號又一城2樓L2-20號舖
2022-03-30
  • 過橋米線
11月中某一個星期六,去做義工前先去又一城食個quick lunch,譚仔三哥係我嘅首選,叫咗普通酸辣少米,雞肉,牛肉,木耳絲,竹苼,冬菇加個生菜全走。次次都係咁叫。去譚仔多數自己先己一人食飯先去,因為啲米缐我係唔點食,又會飲曬啲湯,咁奇怪嘅習慣唔想被朋友睇到🙈。希望遲啲佢哋會同譚仔一樣,有米線轉生菜嘅選擇。呢間啲餸真係特別少,又貴過人,不過又一城,呢個都係抵食之選嘅
2021-10-05 387 瀏覽
又一城餐廳好多都唔平,food court入面嘅譚仔三哥米線算係經濟實惠,所以一直係人氣之選,平時都好多人排隊。晏晝叫咗個煳辣湯底嘅芽菜腐竹米線外賣返學校食,42蚊。味道同其他舖差唔多,湯底香辣惹味,腐竹同湯底幾夾,吸收晒湯底嘅香濃味道。芽菜帶幾分清爽,中和返啲辣味。順帶一題,譚仔上市之後連外賣餐具包裝都高質啲。

晏晝叫咗個煳辣湯底嘅芽菜腐竹米線外賣返學校食,42蚊。
順帶一題,譚仔上市之後連外賣餐具包裝都高質啲。
煳辣腐竹芽菜米線
外賣自取