2024-06-04 11 瀏覽
呢間超級好味嘅西樹泡芙🥰佢地位於旺角港鐵站,好方便我哋一出站就可以買到啦!先從白桃乳酪泡芙($29)🍑講起,外層酥皮香脆幾脆,一啖就散開喇!入面嘅白桃忌廉芝士超級香甜,白桃味超濃郁,啖啖都係滿口香甜,幾滋味呀!🤤芒果乳酪泡芙($32)🥭就更加勁啦!佢地用咗超級新鮮嘅芒果,芒果味超級濃郁,配上香滑嘅乳酪,真係幾滋味!啖落去真係停不到口,一不小心就會一口氣食晒啦!😆而家就嚟到我最鍾意嘅士多啤梨乳酪泡芙($31)🍓啦!新鮮嘅士多啤梨同香滑乳酪嘅味道真係太清新清爽啦,啖完仲想再食添!酸酸甜甜嘅味道真係勁過癮,啖落去就想一路啖落去啦!🤩最後,就嚟到最特別嘅紫薯麻糬泡芙($32)🍠啦!入面嘅紫薯麻糬超級香甜滑溜,同酥皮嘅口感反差好大,食落超有驚喜感!真係幾意想不到,啖落去真係停不到口啊!🥰西樹泡芙 (旺角站) (旺角)旺角港鐵旺角站MOK 11號舖#foodie #foodporn #hkfoodie #泡芙 #甜品 #香港美食 #旺角美食 #foodstagram #instafood #dessertporn #甜品控 #delicious #yummy #foodgasm #foodcoma

西樹泡芙 (旺角站) (旺角)
旺角港鐵旺角站MOK 11號舖

#foodie #foodporn #hkfoodie #泡芙 #甜品 #香港美食 #旺角美食 #foodstagram #instafood #dessertporn #甜品控 #delicious #yummy #foodgasm #foodcoma #foodheaven #sweettooth #甜品狂熱 #甜品攻略 #甜點
2024-06-03
屋企人買返嚟嘅飯後甜品成日經過旺角或觀塘地鐵站會見到每次都傳來陣陣香味,所以吸引到好多人去買😆做緊$93任選五款口味▶️ 士多啤梨乳酪應該係原味以外另一款經典人氣口味雖然話係乳酪,但唔太食得出,感覺同正常白忌廉冇分別士多啤梨唔酸但不至於香甜🍓加上得好少🥲 (好似一開四),變相只係食緊忌廉同泡芙好在泡芙本身口感還可以,輕身空氣感重,外面少脆▶️ 白桃吉士呢個嘅白桃就甜好多🍑但係似罐頭生果吉士比忌廉杰身挺身,有香濃雲呢拿味,同時較甜,質感幼滑creamy如果士多啤梨配吉士可能會好食啲 haha▶️ 榛子tiramisu有條手指餅,食落有tiramisu咖啡味☕️▶️ 流心朱古力布甸面頭有舊朱古力布甸🍮冇流心,只係成日跌出嚟😂成個好朱古力🍫▶️ 特濃吉士甚本上就係將大量吉士填滿泡芙中心,鍾意吉士/creamy者可試-每件泡芙都好大個,泡芙做得蓬鬆輕身可惜自己覺得口感上差少少,可能太空氣,又冇聞落去咁香🙂忌廉扁多,但又做唔到好似雪糕咁嘅效果,有啲太creamy而生果可以落多啲,令泡芙更有質感只能話泡芙唔係我杯茶🫢平均$19個我會覺得唔值
屋企人買返嚟嘅飯後甜品
成日經過旺角或觀塘地鐵站會見到
每次都傳來陣陣香味,所以吸引到好多人去買😆
做緊$93任選五款口味

▶️ 士多啤梨乳酪
應該係原味以外另一款經典人氣口味
雖然話係乳酪,但唔太食得出,感覺同正常白忌廉冇分別
好在泡芙本身口感還可以,輕身空氣感重,外面少脆
士多啤梨乳酪

▶️ 白桃吉士
呢個嘅白桃就甜好多🍑但係似罐頭生果
如果士多啤梨配吉士可能會好食啲 haha
白桃吉士

▶️ 榛子tiramisu
有條手指餅,食落有tiramisu咖啡味☕️
榛子tiramisu

▶️ 流心朱古力布甸
面頭有舊朱古力布甸🍮冇流心,只係成日跌出嚟😂
成個好朱古力🍫
流心朱古力布甸

▶️ 特濃吉士
每件泡芙都好大個,泡芙做得蓬鬆輕身
可惜自己覺得口感上差少少,可能太空氣,又冇聞落去咁香🙂
忌廉扁多,但又做唔到好似雪糕咁嘅效果,有啲太creamy
而生果可以落多啲,令泡芙更有質感
只能話泡芙唔係我杯茶🫢
平均$19個我會覺得唔值
2024-05-13 12 瀏覽
嚟到旺角地鐵站, 想買少少手信 去朋友舖頭。 原本想買西餅 最後見到西樹泡芙。呢度有好多選 咁首先我就叫咗芒果西樹泡芙。芒果大大 粒粒 忌廉好creamy. 咬落個皮好脆, 甜得嚟又唔太漏. 第二款我揀就係白 桃西樹泡芙, 白桃 清香 淡淡的甜在心頭, 忌廉好creamy 一大咬落去美的和諧, 用來下午茶 就最啱. 最後一款我叫咗紫薯 泡芙, 紫薯味濃鬱 打到好cream, 軟滑 骰盅恰當好處. 包裝上 很靚很橘子 服務員態度很好 下次如果唔想買西餅 西樹泡芙係 一個好選擇

呢度有好多選 咁首先我就叫咗芒果西樹泡芙。

2024-04-11 29 瀏覽
🎈 建議場合:#普通拍拖  👤 建議人數:外賣💸 人均消費:<$50【1個人食咗啲咩?】- 原味忌廉泡芙⭐⭐⭐⭐⭐「口痕好味小食」個原味忌廉泡芙,真係令我驚艷不已!經過間鋪頭,就已經可以聞到一陣淡淡嘅香甜味道,令人垂涎欲滴。泡芙本身有一個金黃色嘅脆皮,入口之後就融化於舌尖,咬落去嘅感覺真係酥脆多醬。佢唔會太甜,所以唔會過份沉悶。最重要嘅係裡面嘅忌廉,絕對係這個泡芙嘅亮點。佢嘅忌廉香濃滑嫩,完美地平衡咗淡淡的甜味,每一口都係一個滋味的享受。忌廉本身帶有微微的香草風味,增添咗層次感。泡芙呢個尺寸啱啱好,唔會太大太小,食一個,啱啱好。仲有一個好處就係可以隨時享用,唔會覺得太過飽。總括而言,呢個原味忌廉泡芙真係一個美味的小食,適合任何時候享用。佢嘅脆皮、香濃的忌廉以及適中的甜度,確實令人難以抗拒。如果你鍾意甜品,絕對唔可以錯過呢款泡芙。我一定會再買返嚟,同朋友分享呢個美味。如果你仲未試過,快啲去試下,你一定唔會後悔!📍 *西樹泡芙*旺角港鐵旺角站11號舖 (港鐵旺角站E2出口 約0分鐘路程)
🎈 建議場合:#普通拍拖
👤 建議人數:外賣
💸 人均消費:<$50

【1個人食咗啲咩?】

- 原味忌廉泡芙

⭐⭐⭐⭐⭐「口痕好味小食」

📍 *西樹泡芙*
2024-03-31 27 瀏覽
我就覺得唔值呢個價錢🥲🥲🥲雖然呢呢一間泡芙舖頭已經出名咗好多年😇😇但係佢哋啲泡芙真係每況愈下😭😭😭我仲記得以前食嘅時候覺得好好食 同埋成日都好似有好多配料咁樣撻埋一齊食好正😂😂但係而家出嗰啲味道好似冇乜新意,同埋啲味道越嚟越hea…🫨🫨仲有諗住試返啲普普通通嘅款式味道😂😂😂諗住揀個Oreo實冇死啦點知都可以俾佢整到好似死甜咁樣🤣🤣🤣中間嘅餡料亦都係毫無特別之處不值一提😂老實講 對比起而家市面上咁多買泡芙嘅競爭對手呢間嘢咁嘅質素真係搞唔掂..
我就覺得唔值呢個價錢🥲🥲🥲
雖然呢呢一間泡芙舖頭已經出名咗好多年😇😇
但係佢哋啲泡芙真係每況愈下😭😭😭

仲有諗住試返啲普普通通嘅款式味道😂😂😂
諗住揀個Oreo實冇死啦
點知都可以俾佢整到好似死甜咁樣🤣🤣🤣

中間嘅餡料亦都係毫無特別之處不值一提😂
老實講 對比起而家市面上咁多買泡芙嘅競爭對手
呢間嘢咁嘅質素真係搞唔掂..
2024-03-23 26 瀏覽
有一段時間沒吃西樹泡芙了, 突然之間想吃甜品便想起它了, 因為它的分店很多, 許多都在地鐵站內, 十分方便。今次我為了過口癮, 一連嘗試了白桃乳酪、朱古力三重奏及榛子意大利芝士三種味道, 蠻滿足的。白桃乳酪味道:有白桃肉, 配上乳酪的味道, 酸酸甜甜的, 令胃口大增。朱古力三重奏味道:有三層不同的朱古力, 可以我不是朱古力粉絲或味蕾特別好的人, 一口咬下去分不出三種層次, 只吃到濃濃的朱古力味道, 口味挺好的。榛子意大利芝士味道:喝咖啡也會愛選榛子味道的, 這有不太濃的榛子味, 配上芝士的少許肥膩感, 吃過後會有些少飽肚的感覺, 是不錯的選擇。

白桃乳酪味道:
有白桃肉, 配上乳酪的味道, 酸酸甜甜的, 令胃口大增。

朱古力三重奏味道:

榛子意大利芝士味道:
西樹泡芙 @chezchoux📍旺角港鐵旺角站MOK 11號舖我又來買甜品食啦😆好喜歡食西樹出品泡芙分店眾多~隨時隨地都有間分店係附近即買即食😙泡芙香脆~配上幼滑忌廉~多重口感今期仲出左黃金滿屋~流心奶黃肉鬆泡芙面鋪滿大量肉鬆~鹹香又惹味配搭夾心香甜奶黃醬~咬落去爆漿口感佢地多款經典口味都好正😁以新鮮水果作為食材🥭芒果乳酪泡芙 ~ 鮮甜芒果果肉配搭酸甜乳酪🍫朱古力三重奏泡芙~超濃香朱古力味層次豐富#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦 #西樹泡芙
西樹泡芙 @chezchoux

佢地多款經典口味都好正😁以新鮮水果作為食材
🥭芒果乳酪泡芙 ~ 鮮甜芒果果肉配搭酸甜乳酪

🍫朱古力三重奏泡芙~超濃香朱古力味層次豐富

2024-02-20 31 瀏覽
成日嚟旺角經過都聞到香噴噴,今次終於買一盒試吓😋😋😋首先試咗佢新推出嘅「黃金滿屋」,其實係流心奶黃肉鬆泡芙。食落去好濃味,加上肉鬆增加口感,真係好滿足。另外試咗一個濃朱古力布甸泡芙。布甸超濃厚朱古力味同埋好滑。同其他泡芙唔一樣,呢個泡芙上面加一個布甸仔,咁就方便女仔細啖咁食。最後試咗一個榛子Tiramisu。朱古力泡芙,中間夾Tiramisu泡芙cream超香甜,唔會太甜,亦都唔會太膩。再加上榛子粒,口感即刻upgrade 👍🏻
成日嚟旺角經過都聞到香噴噴,今次終於買一盒試吓😋😋😋

♡ 人氣泡芙專門店 |西樹泡芙 ♡-適逢新年假期~ 梗係要食下甜品獎勵吓自己啦🥰 今日又嚟到人氣泡芙專門店 今次同樣都係揀咗三個泡芙 除咗自己食之外 仲同朋友開心share添😌- ♡ 黃金滿屋 ♡ $33呢個係新出嘅產品~~ 餡料係流心奶黃肉鬆 真係唔錯 有少少出乎意料之外嘅好食😛-♡ 芒果乳酪 ♡ $32喺士多啤梨同佢之間揀咗好耐🤣芒果好甜 加埋乳酪真係好夾-♡ 朱古力三重奏 ♡ $29呢個每次嚟到西樹泡芙都係必點嘅✨口感層次豐富 朱古力味香濃-❥#⇢店鋪資料:西樹泡芙 (旺角)旺角港鐵旺角站MOK 11號舖
♡ 人氣泡芙專門店 |西樹泡芙 ♡
適逢新年假期~
梗係要食下甜品獎勵吓自己啦🥰

今日又嚟到人氣泡芙專門店

今次同樣都係揀咗三個泡芙

除咗自己食之外 仲同朋友開心share添😌
♡ 黃金滿屋 ♡ $33

呢個係新出嘅產品~~
餡料係流心奶黃肉鬆 真係唔錯

呢個每次嚟到西樹泡芙都係必點嘅✨
口感層次豐富 朱古力味香濃

#
⇢店鋪資料:
西樹泡芙 (旺角)
旺角港鐵旺角站MOK 11號舖
2024-02-16 17 瀏覽
新年期間梗係要食啲好意頭嘅野啦🧧西樹泡芙推出咗個新產品叫做「黃金滿屋」👑🏠有創意呀~呢家買一件「黃金滿屋」加$20多一件泡芙係可以自選口味~ 旺角呢間店嘅泡芙都係係入面即時整,所以新鮮脆口經過喺門口都香噴噴♨️🔸流心奶黄肉鬆 $33🔸士多啤梨乳酪 $31🔸朱古力三重奏 $29每一款嘅泡芙係脆卜卜~流心奶黄肉鬆既肉鬆又超多😆 屬於鹹款甜品朱古力三重奏鍾意食朱古力嘅一定會舔舔脷,因為朱古力味濃😙
新年期間梗係要食啲好意頭嘅野啦🧧
西樹泡芙推出咗個新產品叫做「黃金滿屋」👑🏠
有創意呀~

呢家買一件「黃金滿屋」加$20多一件泡芙
係可以自選口味~

旺角呢間店嘅泡芙都係係入面即時整,所以新鮮脆口
經過喺門口都香噴噴♨️

🔸流心奶黄肉鬆 $33
🔸士多啤梨乳酪 $31
🔸朱古力三重奏 $29
每一款嘅泡芙係脆卜卜~
流心奶黄肉鬆既肉鬆又超多😆 屬於鹹款甜品
朱古力三重奏鍾意食朱古力嘅一定會舔舔脷,因為朱古力味濃😙
2024-02-16 12 瀏覽
每次返工行過旺角地鐵站,都會聞到好香嘅烘焙味,但每次都趕時間買唔到。今日襯假期經過,終於有機會買到西樹泡芙。 今次總共買咗三個泡芙, 其中一款係新年限定版,叫做黃金滿屋,好好意頭。其實佢係流心奶黃肉鬆味,平時都好少見有咁樣嘅配搭。除咗泡芙本身外脆內軟,內餡嘅奶黃忌廉,配上表面滿滿嘅肉鬆,鹹鹹甜甜,口感好得意。 另一款我揀咗濃朱古力味。食落去原來除咗泡芙上面嘅cream同中間嘅布甸係朱古力味之外,連泡芙本身都係朱古力味,味道香濃,好適合朱古力味愛好者。 最後一款係士多啤梨味泡芙。賣相非常吸引開胃。士多啤梨咬落口甜而不膩,加埋乳酪作為內餡,感覺好清新,最好就係用黎做飯後甜品。 一口氣食哂三件真係好飽肚,充滿滿足感。 最後要讚一下包袋,店員好細心咁係盒入面放埋乾冰,就算攞到返屋企先食,泡芙同入面嘅cream都保持到溫度唔會融化。

一口氣食哂三件真係好飽肚,充滿滿足感。

2024-02-15 13 瀏覽
次次經過西樹泡芙,都會覺得好香忍唔住望下有咩味既泡芙。 臨近新年見佢出左限定既黃金滿屋(流心奶黃肉鬆),就買埋士多啤梨乳酪泡芙同芒果乳酪泡芙同屋企人一齊食啦~店員會主動比埋小乾冰包,以保持泡芙既溫度。🌟流心奶黃肉鬆泡芙面鋪滿肉鬆,一咬就會有大量流心奶黃餡,奶黃餡口感偏厚身,味道鹹中帶點甜。🌟士多啤梨乳酪泡芙又到左士多啤梨既季節,緊係要食返個士多啤梨乳酪泡芙,泡芙皮蓬鬆酥脆,士多啤梨既酸甜配上乳酪忌廉,好滿足~🌟芒果乳酪泡芙我見好多人買,我又買返個~🤭泡芙內餡有大大粒既芒果肉。泡芙口感唔錯,KEEP 住脆,芒果都係半甜半酸,好開胃!得閒同屋企人開心share 下泡芙都唔錯~又可以買多幾種唔同既味道!❤️
次次經過西樹泡芙,都會覺得好香忍唔住望下有咩味既泡芙。

🌟流心奶黃肉鬆

🌟士多啤梨乳酪泡芙

🌟芒果乳酪泡芙

2024-02-02 20 瀏覽
收工經過旺角地鐵站, 咁岩見到有間賣日式泡芙, 個賣相好靚, 同埋有好多唔同款式, 就買左3件番屋企試下.高質外賣盒, 實用加美觀一盒岩岩裝好3件, 完整無缺士多啤梨乳酪芭芙 Strawberry Yoghurt - 入面勁多士多啤梨, 粒粒都好甜. 配上大量cream+乳酪, 感覺好清新芒果乳酪芭芙 Mango Yoghurt - 個芭芙十分鬆脆, 配上大量鮮甜芒果,  加上上大量cream+乳酪, 食完即係想食第2個新產品, 黃金滿屋 - 必試推介, 超大量肉鬆, 加上吉士醬, 非常特別, 鐘意試新野既一定要試下

高質外賣盒, 實用加美觀

一盒岩岩裝好3件, 完整無缺

2024-02-01
2024-01-20 28 瀏覽
旺角地鐵站內有西樹泡芙,每次返工上班又或者下班收工,總會聞到好香的牛油味和泡芙味道。下午食完飯,覺得還差一點點,於是就即興去買西樹泡芙,地鐵一落樓梯就見到,即買即拎,一來一回都不用2分鐘,哈哈,舖頭太近地鐵站的好處。紅豆抹茶布丁$29Neil 喜歡的口味,紅豆加抹茶本來就很夾,無論是飲料又或者甜品,一樣好味。今次 Neil 選擇紅豆抹茶布丁,如無意外的好食,哈哈。抹茶味濃郁。紅豆蓉甜度適中。滋味~濃朱古力布丁$29Kyle 揀了特濃朱古力,黑黑啡啡的,黑色的誘惑。濃烈的朱古力,頂部不同質感的慕絲忌廉加布丁,朱古力控一定很開心。士多啤梨乳酪$31我最喜歡就是食水果,這款士多啤梨乳酪清甜新鮮,乳酪微酸的味道,增加了食慾。飯後食一食甜品,開心又一天。

紅豆抹茶布丁$29

濃朱古力布丁$29

士多啤梨乳酪$31

2024-01-16
$29 (其他)
2024-01-18 16 瀏覽
每次行過旺角站E出口都會聞到陣香味,原來係「西樹泡芙」的泡芙香🤤🤤「西樹泡芙」係一間日式泡芙專賣店🇯🇵,主打每日新鮮焗製的日式泡芙~款款賣相精緻,口味選擇仲好多添!!今次試咗以下幾款口味:-🍑白桃吉士泡芙外層微脆,入口鬆化,帶淡淡的牛油香~~內餡有白桃果肉同吉士忌廉,白桃味道鮮甜,又唔會太甜膩🤤🤤🍓士多啤梨乳酪呢個係佢地的人氣產品之一,賣相好吸引!!選用新鮮的時令士多啤梨,味道酸酸甜甜~配上幼滑的乳酪忌廉,啖啖滿足❤️❤️🍫朱古力三重奏選用60%濃朱古力,朱古力味十分濃郁😋😋面層有瑞士朱古力醬同香脆合桃粒,口感好豐富~朱古力控必試呢!!

今次試咗以下幾款口味:
🍑白桃吉士
泡芙外層微脆,入口鬆化,帶淡淡的牛油香~~
內餡有白桃果肉同吉士忌廉,白桃味道鮮甜,又唔會太甜膩🤤🤤

🍓士多啤梨乳酪
呢個係佢地的人氣產品之一,賣相好吸引!!

🍫朱古力三重奏
選用60%濃朱古力,朱古力味十分濃郁😋😋