2012-11-19 218 瀏覽
雖然之前o既經驗唔係咁好 , 但每次經過呢間泡芙店 ,都會被陣陣o既香味吸引住 , 就好似今日經朗豪坊行落地鐵站經過呢間我未幫襯過o既分店 , 見到新推出o既斑蘭口味 , 仲有雪櫃裏面真係有焦糖布丁o既泡芙 , 都總係忍唔住買1. 斑蘭味~ 青綠色o既忌廉 , 真係好似平時食到o個 d 斑蘭蛋糕咁青 xd好有三眼仔 feel , 味道好香 , 有少少椰子味 , 說不出o既獨特軟滑o既斑蘭忌廉夾o係鬆化美味o既泡芙裏面 , 實在很不錯2. 焦糖布丁味~ 第一次o係沙田分店新開張o既時候食過完全唔覺有布丁 今次因為o係雪櫃見到有 " 真材實料 " o既製成品 , 當然不放過焦糖醬雖然唔多 , 但雞蛋布丁己經夠美味喇 , 好滑好香蛋味 , 先食左上層泡芙 , 小心翼翼咁拎好泡芙底 , 輕輕咬下布丁及底層可以見到布丁震騰騰咁 , 味道同泡芙果真相襯 , 食完立即改觀喇 xp## 泡芙小小一個 , 夾住像風一樣輕軟忌廉 , 食完唔會飽 , 盛惠 $ 17
雖然之前o既經驗唔係咁好 , 但每次經過呢間泡芙店 ,
都會被陣陣o既香味吸引住 , 就好似今日經朗豪坊行落地鐵站
經過呢間我未幫襯過o既分店 , 見到新推出o既斑蘭口味 ,
仲有雪櫃裏面真係有焦糖布丁o既泡芙 , 都總係忍唔住買
1. 斑蘭味
軟滑o既斑蘭忌廉夾o係鬆化美味o既泡芙裏面 , 實在很不錯

2. 焦糖布丁味
~ 第一次o係沙田分店新開張o既時候食過完全唔覺有布丁