6天前
裕記牛什魚蛋粉麵香港有咩多?牛什魚蛋粉麵係其中之一,咁要做得好食,先至吸引到人,今日匆匆一餐午餐,食完之後感覺良好,可以分享一下朋友叫了一碗鮮蝦雲吞麵,雲吞大大粒包得靚靚,蝦肉非常彈牙新鮮,雲吞麵個湯底都好緊要,的確係好鮮甜,飲一啖都想飲晒成碗,呢個湯底令到碗麵都爽滑啲聽到隔籬枱食炸魚皮食到索索聲,我哋都即刻叫返一份,原來係包好一包包拎出嚟,自己食幾多倒響個碟度,咁樣既不浪費食物,亦都保持魚皮爽脆,做得好!食落口就知道點解枱枱都叫,爽脆而冇油膱味,就已經夠讚好啦由於我自己戒食飯,但又好鍾意食肉,所以個招牌牛全部就最啱我啦,全部包括牛腩牛筋牛肚牛柏葉同肥牛,真的很牛哈哈!每一樣都咁有咬口入味,而唔會腍冇晒味,特別係牛腩嘅香味好正,鍾意辣嘅加少少辣椒油更加相得益彰,而更加鍾意嘅係牛筋,煮到個煙韌到剛剛好,食咁多肉都要食返碟油菜嘅,叫咗芥蘭,真係好爽口喎,咁當然灼嘅功夫唔少得,拿捏得相當好呢度最好嘅,就係樣樣嘢都自由配搭又有個特價俾你,例如飲品,當中檸檬茶嘅茶底做得唔錯,都想讚吓店員非常有禮貌,又多一個好食處了