We reserved the whole restaurant for Nakano Mama’s birthdaySummary:--View from restaurant: -/10 (Ground floor, no window, no view at all)--Renovation/Design: 5/10 (Typical Japanese Izakaya)--Atmosphere:8/10 (This is a private party birthday celebration for my godmother)--Service:8/10 (This is a private event) --Food(Taste 8/10 Plating 8/10 Ingredient 9/10)Overall comments:You can feel the heart, passion and effort the chef put in the dishes. The preparationwork is highly appreciated, from gettin

Summary:

Overall comments:
work is highly appreciated, from getting the fresh ingredients from farm/sea to
plane to table promptly. You will be moved. If you are a tourist, highly
recommend you to go to Kanidou Noda, it worths a journey to HK just to try this
restaurant. If you had been to quite a few Michelin 3 stars restaurants in HK
and around the world like me, this is a place that you would love to come again
for fine dining and for special occasions.

This restaurant deserve at least Michelin 1 or 2 stars.

Details:
We have a tailor made hand-written menu for each guest

Appetizer
--Uni+Tofu, Octopus Sashimi+ Fresh and fatty oyster
--King’s crab’s leg sashimi, Tuna Otoro+ Fresh and fatty oyster
(Extremely fresh ingredients. It’s no difference to that served from sea to table. Served with 3 sauce. Perfectly match
and amplify the freshness and sweetness )
--Extremely fresh Katsuo Sashimi Sushi + A5 Wagyu Sushi +Shrimp Tempura
(Extremely fresh ingredients. Wagyu is A5 but not greasy. Chef is skillful in handling the Tempura which is crispy and not
greasy at all)

Main:
--smoked A5 Wagyu +Mochi + sweet potato

--Smoked Mantis Shrimp+ sweet potato
not greasy. Cleverly plated with a slice of potato to supplement a little
sweetness to the plainly flavored Wagyu and Shrimp which is intended to epitomize
the original flavor)

--Wagyu and Uni Fried
rice (Chef is skillful, fried rice not greasy you can’t taste a bit of oil. Wagyu
and Uni are fatty in nature and this may not be the best match with fried rice.
Bit stomach filling)

--Grilled eel with
Marigold (one of the best eel I had, even in Japan. You can smell scent of charcoal,
just slightly. Juicy eel, crispy skin, perfectly flavored sauce)

--King’s crab’s cover (Fresh. Nothing more to comment on)

Soup:
- Lobster Miso shiru ( deliberately salty Shiru to add some flavor to the lobster. Miso is self-made
by the chef. Carefully flavored. Perfect touch)

- Fresh Lobster Tempura/Fresh
Abalone Tempura (Preserve the freshness of this expensive and exclusive
ingredients despite being deep fried)

-Fried mochi with Marigold/Fried
mochi with Uni & Caviar with sliced crab (Mochi made from flour and fry on
the spot, Marigold added to the freshness which is the highlight)

Dessert:
-Yubari Melon + Peach + Blueberry with Yubari Melon jelly (Fresh, Fresh and Fresh. Naturally but not too overly sweet)

-Mocha Milk pudding with black bean and gold (Bitterness of Mocha is balanced by the natural flavor
of Hokkaido Milk. Sweetness is carefully monitored by right amount of sugar.
Black bean is the perfect touch)
2020-09-26
2020-01-28 3259 瀏覽
餐廳得一個Omakase menu $1650可以+$300 食鹿兒島炭燒和牛或鰻魚 (我2樣都加哂,還掂第一次黎,試哂佢!和牛就正常,但燒鰻魚出色!可一試👍🏼)一開頭師父會俾盤海產🦀🦪🐟你影相,介紹番今晚會serve 咩食材 (因為menu係完全無mention 有咩菜式😅🦀而我最鍾意佢個毛蟹腳刺身,鮮甜爽口,可惜一啖就食得哂!過吾到口癮🙈🦀鱈長蟹燒完仲好有肉汁,最重要全部開哂殼,一🥢即食得,最岩懶得拆蟹嘅人(即係我🤪)🐟汁煮喜之次冬天當造嘅深海魚,皮同肉之間充滿油分,肉質嫩滑 ,仲入口即化🤤
餐廳得一個Omakase menu $1650

🐟汁煮喜之次

2019-10-09 2921 瀏覽
食左一餐全蟹宴,間日本料理店裝修好和風,好靚啊,座位舒適,最中意就系果個蟹肉飯了,滴蟹黃撈埋滴飯,超香超惹味,滴蟹肉好有層次感,又鮮甜,哩個蟹肉飯真系正到不得了,中意食蟹肉噶朋友可以去哩間店試試哦!
2019-09-08 2847 瀏覽
上環日式蟹料理好久沒在香港吃日本蟹了,餐廳只有一個omakase的餐牌,今次外加了餐廳推介的燒鰻魚。意想不到燒鰻魚也不錯,生蟹和生蠔很好吃,而且賣相很好,推介蟹肉海膽魚子烏冬! 蟹腳略嫌有點過咸,整體不錯。服務: 食物講解有待進步
2019-06-04 3139 瀏覽
從來未一次過吃這麼都係第一次就來蟹道餐牌上沒有說明每一道菜色是什麼比賽前店員都仔細介紹菜式醬汁煮法等前菜的帶子很好吃令人最難忘的蟹肉刺身第一次食生蟹感覺還可以但我還是喜歡接下來的燒蟹太滋味了蟹殼不難拆 很容易就吃到回味無窮新鮮蟹肉 滿滿蟹肉汁邪惡的蟹膏蟹肉飯吃到最後已經很飽了實在吃不下!打包回家繼續吃好幸福❤️
從來未一次過吃這麼都係第一次就來蟹道

蟹肉飯吃到最後已經很飽了
實在吃不下!打包回家繼續吃
好幸福❤️
2019-04-08 3034 瀏覽
吃飯沒有拍照的習慣,所以只說自己印象深刻的地方食物篇:食物還不錯,東西新鮮。不是不好吃,只是沒有驚艷的感覺。喜歡吃蟹的可以一試,但不是必吃。看廚師不停地幫八爪魚按摩,明白為什麼他的八爪魚吃上去會那麼軟。服務篇:人客在門口站了好幾分鐘,廚師叫了兩次,差點跑去後廚,服務員才出現。兩個服務員站在我們身後閒談,也沒有把我們吃完的盤子收走。環境篇:餐廳有腥味,因為賣蟹的關係?吃東西的時候有小蒼蠅繞著飛,討厭。因為服務不好而印象深刻,甚至bypass了對食物的感覺,對一家餐廳來說真的不是一個好的兆頭。
吃飯沒有拍照的習慣,所以只說自己印象深刻的地方

食物篇:

服務篇:
兩個服務員站在我們身後閒談,也沒有把我們吃完的盤子收走。

環境篇:

2019-04-05
2019-03-20 2761 瀏覽
好耐之前經過九如坊,八卦想知道呢條街有咩餐廳,跟住就見到呢間蟹道野田 🦀🦀 適逢老公生日正日,而且星期日好多上環嘅日本餐廳都唔開。但係呢間居然開,我哋又得閒,於是就book位!餐廳裏面應該得20個位,我哋就坐bar抬望住師傅整 食咗頭幾味餸都好似唔係好飽,於是我哋就以為會唔夠飽,實在太天真啦!!!因為係好多食物,但係重點大家要畀啲耐性,佢最尾出場嘅蟹肉蟹膏撈飯正到不得了呀食完呢個飯真係飽到上心口, 而且中間所有嘅餸菜師傅都有唔同嘅方法去處理。鍾意食蟹嘅朋友絕對唔可以錯過呢間餐廳呀! menu只得一款就係$1650一位,可以加$300燒牛肉或者燒鰻魚 🐠 但係得三片,其實係可以唔需要點嘅,淨係食蟹都好滿足!

2019-03-10
$2000 (晚餐)
生日
  • 毛蟹
2019-03-06 2088 瀏覽
久聞上環有一間食蟹的日本餐廳水準不錯,及一日本朋友極力推介此間餐廳,懷着期盼嘅心情嚟試試蟹道野田嘅OMAKASE。裝飾非常和風, 一入門口一張長長的楓木BAR枱,對面就有三個4人位的榻榻米包箱。是日一行5人,安坐BAR枱之後,店員睇到我哋安頓好之後才會行過來介紹鋪頭的主打,我們一心想來食蟹,所以好快就落ORDER叫5個 OMAKASE。之後,日本師傅就會過嚟逐一介紹今日新鮮到嘅海產,仲比足時間我地影相打卡。一嚟先俾熱毛巾抹完手,就上左初冬懷石頭盆,青魚卷、燒銀杏、燒和牛、炸蟹、煎蛋、三文魚芝士、青瓜、合桃豆腐、清湯腌菜、炸銀魚,外觀精緻,前菜味道較為清淡,味道較為鮮,銀杏較甜及有咬口。再嚟就係刺身,有赤身及毛蟹腳,大家睇樣頭就知當晚毛蟹質數如何,蟹肉質感細滑但爽口,食味異常甘甜,好吃。再嚟就係鱈場蟹腳,一上台開蓋蟹香味撲面而來,師傅工力深厚,燒得蟹肉剛剛好, 蟹肉肉汁還停留在蟹肉身上,肉質爽口鮮甜,出色。再嚟炸蟹卷,我個人覺得一般,春卷皮有點韌,唔得脆口,扣分。蟹肉海膽-鱈場蟹肉加紫海膽,當天來貨是北海道的紫海膽,口感 creamy,濃郁的海胆味充斥著整個口腔,隨著口腔回溫,加上鱈場蟹

燒鱈場蟹

再嚟炸蟹卷,我個人覺得一般,春卷皮有點韌,唔得脆口,扣分。
炸蟹卷

蟹肉海膽-鱈場蟹肉加紫海膽,當天來貨是北海道的紫海膽,口感 creamy,濃郁的海胆味充斥著整個口腔,隨著口腔回溫,加上鱈場蟹肉鮮甜,好吃。
蟹肉海膽 (未開蓋)

海膽鮑魚 - 神來之筆為在旁的鮑魚肝汁,把鮑魚的鮮味推上了好幾個層次,不錯吃!
海膽鮑魚

三文魚子鱈場蟹肉井飯-當晚最為出色的一道料理!把蟹汁用來煲飯,每一粒米也帶着鮮甜蟹味,蟹肉拆得夠散,米與蟹肉完美的融合,再加上海膽及三文魚子。海膽及三文魚特有的甜味又帶出別一個層次!絶品!
三文魚子鱈場蟹肉井飯

柚子啫喱-以清爽作一個完美的結束。
2018-10-30
2019-03-04 580 瀏覽

毛蟹腳刺身

燒鱈場蟹

再嚟炸蟹卷,我個人覺得一般,春卷皮有點韌,唔得脆口,扣分。
炸蟹卷

蟹肉海膽 (未開蓋)
蟹肉海膽 (開咗蓋)

三文魚子鱈場蟹肉井飯

柚子啫喱-以清爽作為一個完美的結束。
2018-10-30
毛蟹腳刺身
蟹肉海膽 (未開蓋)
蟹肉海膽 (開咗蓋)
  • Omakase
2019-01-08 2188 瀏覽
来上環換錢順便約朋友吃飯。下午12點到,店裡沒有其它客人,之後也只來了一桌。(本來要去隔壁天秀,但是滿座,這裡一個客人都沒有,是感覺有點中伏)我選了第二的懷石,朋友選了bento。其實兩個餐分別不大,我的餐一道一道上(保持食物的溫度),她的就一個便當盒,但是內容差不多。最大分別是魚湯和最後的蟹肉飯。兩個餐差了HKD200,值不值得見仁見智。整體來說,蟹味都被其他的味道蓋過了,沒吃到蟹鮮味但鹹味和過重的調味讓人感覺很膩。一餐下來加了3,4次茶(因為口很乾)。話說海鮮應該不會讓人有非常飽的感覺但是這頓下來晚餐應該可以省了。

1990 瀏覽
2019-01-08
2018-12-13 1631 瀏覽
朦仔好少過港島區,除非有要事!今次出來上環係因為有對食物要求好高的日本朋友極力推介的一間餐廳,食蟹簡直無得頂,朦仔一於約埋朋友走出新界,衝入上環試一試🤤🤤一出地鐵口行多5分鐘就搵到,門口幾有氣勢同有時尚感,大大隻蟹一眼認到,相當期待 一入就見到相當日式的設計,廚師係好近距離,位唔算好多,不過好溫馨的感覺👍👏與友人同坐之後,店員好好服務,講解返鋪頭的主打,我地一心想來食蟹,所以cfm廚師拍板的蟹餐!特別要講一講,order完之後,日本師傅就選好食材,係我地面前一一介紹,好貼心,仲比足時間我地影相打卡😍😍😍真心讚👍👍用熱毛巾抹完手,就上左前菜,大蝦煎帶子加部分時蔬配上特質湯汁啫喱,外觀精緻,口感清新,十分開胃!刺身方面有毛蟹 ,鰹魚 ,同好creamy的生蠔😋😋 主食係燒鱈場蟹同花咲蟹,一上臺已經陣陣蟹香味撲面而來,已剪好的蟹腳一打開,流曬口水,用特製的蟹叉輕輕一挑成隻蟹棒就出左來,放入口,啖啖肉😭😭😭真係好感動,好鮮甜!天婦羅更令我眼前一亮 ,第一次吃龍蝦天婦羅,淡淡鮮甜龍蝦肉,酥脆嘅天婦羅外衣,外蘇內軟,好出色!廚師拍板仲有好處就係食完一道先會再上另一道菜,等我慢慢嘆佢個毛蟹 ,廚師拆
廚師拍板仲有好處就係食完一道先會再上另一道菜,等我慢慢嘆佢個毛蟹 ,廚師拆好曬肉加上蟹膏,真係好爽。
最後仲有主食蟹肉拌飯同龍蝦味增湯,係感受味蕾享受的同時又可以填飽肚子,真係回味無窮,環境加埋美食同服務,好似去左日本的感覺,👏👏👏🤤真係完全係超乎的美食之旅
2018-11-27 1516 瀏覽
食蟹食蟹,秋風未起都可以食正蟹架嘛🤤 今日拉到男友嚟到上環食日式蟹肉料理,非常期待呀🦀🦀 店舖細細嘅,但裝修得體幾四正。前菜係海膽苦瓜豆腐🤤海膽多到每啖都有,配埋魚子口爆效果一流🤤 生蠔要滴小小汁落去,成個味道升華左!刺身沙律好肥美,可以多幾舊仲好!蟹刺身好特別,口感似jelly~~ 長腳蟹非常貼心,全部都開左殼👍🏻👍🏻對於我呢d懶人真係福音:-D 肉質彈牙彈牙,食落鮮甜多汁🙏🏻 天婦羅🍤雖然份量唔多,但龍蝦肉好大件!肉炸得剛好,保持到肉嘅質感,外脆內軟(^^) 炸青瓜好有趣,炸嘅都依舊清新!蟹肉蟹膏簡直係天上美食真心!蟹膏好滿好豐富,味道very rich!! Mix with蟹肉食更有texture~ ❤️❤️ 煙薰魚亦係出色作品,燒得皮脆不油膩,魚肉口感彈牙新鮮👀 舖面粟米加左牛油,好香味👨🏻‍🍳 魚子蟹肉飯👅👅爆多魚子同蟹肉撈好,食落好豐富!甜品係超甜蜜瓜🍵🍵呢餐真心豐盛到不得了⭐️⭐️
食蟹食蟹,秋風未起都可以食正蟹架嘛🤤

今日拉到男友嚟到上環食日式蟹肉料理,非常期待呀🦀🦀

店舖細細嘅,但裝修得體幾四正。

魚子蟹肉飯👅👅爆多魚子同蟹肉撈好,食落好豐富!

甜品係超甜蜜瓜🍵🍵呢餐真心豐盛到不得了⭐️⭐️
蟹道野田喺上環的九如坊,門面只有一隻蟹的裝飾,充滿神秘感。店內的坐位不多,但由佈置用餐具都相當用心,而且店內整潔明亮,感覺就像置身於日本的餐廳之內。出咗Bonus個人就豪氣好多,餐牌都唔洗睇,直接交由廚師發辦。Order咗冇耐,廚師就捧咗成Tray海鮮黎,然後用日文夾雜日式的英語去介紹今天的時令食材,包括有皇帝蟹、毛蟹、龍蝦、喜之次和北寄貝。啲海鮮仲喺度郁下郁下,而未煮之前先給客人驗貨,給予客人信心,亦令我們非常期待,真正未出發先興奮。兩位廚師都係日本人,一路埋首做料理之餘,亦有細心留意客人的用餐進度,食完一碟先上另一碟,整個體驗真的非常之好。先上的是一系列的頭盤,有蟹肉海帶香菇、海膽、和牛、粟米、炸魚和鯖魚箱押壽司。款款都咁好味,當中令我印象深刻的是盛著蟹肉海帶香菇的那一杯冷盤,蟹的鮮味非常突出,作為開胃前菜真的很不錯。之後上菜的是刺身,我是頭一次吃活的北寄貝,肉質很爽甜,比熟的北寄貝好吃一千倍!毛蟹蟹腳,廚師已預先把殻剪開,方便食用,蟹肉刺身的質地有點黏口,滲出淡淡蟹肉的清香。鰹魚刺身沙律很有驚喜,醬汁酸酸甜甜的,配鰹魚刺身真係非常醒胃!而洋葱應該有輕輕焯過,味甜不會嗆喉。之後到燒

蟹道野田喺上環的九如坊,門面只有一隻蟹的裝飾,充滿神秘感。

而洋葱應該有輕輕焯過,味甜不會嗆喉。

之後到燒皇帝蟹,烤至微焦的外殻傳出陣陣炭烤海鮮的獨有香氣。而份量真係唔講得笑!

蟹腳部份已預先剪開,真正啖啖肉,無論點淨食、蟹醋或者青檸汁都一樣咁好食!

而店員亦會奉上蟹簽,方便吃蟹鉗和蟹身的位置。

炸物有龍蝦、小青椒、同埋茄子天婦羅,仲炸咗條龍蝦鬚同埋尾黎做裝飾添!店員上菜的時候,特別用心地把食物放在最方便客人食用的位置,無論食用角度或者拍照角度都係好正。

龍蝦天婦羅上的薄薄一浸炸粉脆口而且唔油膩,亦緊緊鎖住了龍蝦的肉汁!龍蝦肉質彈牙爽甜,鮮味十足,正到無朋友。

這個擺盤很誇張,神秘的面紗交由客人揭起。

是毛蟹的蟹肉和蟹膏,伴上一小𢸶海葡萄。蟹肉蟹膏煮熟之後再冷凍,蟹膏的濃厚味道和蟹肉的鮮味出晒黎!

下面是一個用冰雕而成的冰碗,以保持蟹肉蟹膏的冰涼口感,真的很有心思。

上菜前把燒好的喜之次加上蓋煙燻一會,喜之次的魚油加上了煙燻的香氣,味道非常獨特而且濃郁!魚肉亦十分肥美,魚味十分突出,而伴碟的粟米和炸蟹仔都一樣咁好食,真係不得了。

龍蝦麵豉湯,把剛才的龍蝦頭加進湯內,提升了整個麵豉湯的鮮味和香氣,個頭仲有少少肉食,真係物盡其用,用得其所!

蟹蓋蓋著大量的海膽!剩餘的蟹肉都在這小鍋的釜飯內。旁邊還有一大碗三文魚籽和葱花。

廚師會先詢間我們的喜好,而加入適量的葱花和三文魚籽,才為我們把飯伴好。唔洗講咁多,梗係叫廚師All-in啦!

伴好之後再加一點三文魚籽上面,就可以開餐喇!飯內有齊海膽、蟹肉和三文魚籽等新鮮食材,集鮮味和濃味於一身,味道非常濃厚的一碗,好味到唔識點形容!

鍋內還有飯的時候,廚師會把蟹蓋放在小鍋上作為識別,畫面很惹笑。

店員為我們清理枱面之後,換上新的毛巾和熱茶,代表這頓飯來到了尾聲,成餐飯食足兩粒鐘。

最後來的甜品也是一流的水準,蜜瓜很香甜,真係大滿足呀!

蟹道野田的食物水準和服務質數真係超一流,同喺日本食Omakase無分別!雖然每人要千幾蚊係有少少貴,不過可以慳返來回機票嘅錢,間中好好享受一下都唔錯丫。
2018-10-04 1741 瀏覽
家住在隔近,一直想試。但餐廳只得omakase menu,要$1,650一位,所以一直沒到訪,留待特別日子才吃豪一點。終於等到慶生,有excuse吃得貴一點來吃蟹宴。我很喜歡吃蟹,嘗過銅鑼灣的蟹慶和灣仔的蟹膳,感覺都很不錯,對今次蟹道 野田的期望很高:第一,價錢上這間是最貴;第二,晚餐沒有其他選擇,只有omakase,我會期望菜單很有特色或跟其他蟹店會不同。當然,最後是失望而回。我估計整餐料理用上三隻不同種類的蟹,chef在用餐前展示三隻蟹,看來有毛蟹、鱈場蟹和花咲蟹,說是今早在北海道送過來。上完前菜後便正式上蟹,第一道是sashimi,兩隻毛蟹腳連殼上,可能是生蟹的關係,蟹肉非常「痴」殼,很難把肉咬開,吃得很狼狽,也不覺有鮮味,而且一直吃了很多毛蟹腳上的毛。之後是炭燒蟹,味道鮮甜,應該用上的是鱈場蟹,蟹的鮮味頗突出。但蟹鉗部分的肉較難取出,又是吃得狼狽。下一道是天婦羅,用上比較meaty的蟹腳,根據蟹的刺,估計是花咲蟹,肉質結實鮮美,但每人只分得兩枚蟹腳,有點到喉唔到肺。另外有一隻炸小蟹,我的小蟹present上來的時候已經沒了幾隻腳...然後是毛蟹殼present出來的蟹肉加蟹膏,

然後是毛蟹殼present出來的蟹肉加蟹膏,肉和膏也不算多,presentation上加上幾枚樹葉,有點多此一舉。

之後是蟹鍋,不知用上那隻蟹,其實店員由始至終都沒介紹過蟹,鍋裡用上什麼也沒介紹,上完鍋便完成任務,要滾多少時間還是即時可用什麼也沒說,上菜時看起來所有料已全熟。湯裡有魚和菜,魚是完全沒有味道,可是湯滿清甜,我只好說服自己魚是來煮湯,味道已全煮出來...

下一道是蟹飯,蟹肉加上海膽撈飯,廚師特別拿整個煲在我們面前撈,應該是presentation的一環,旁邊還放上一大碗三文魚子,當我滿心歡喜以為是放低自己任加的時候,師傅在我們的飯碗上放上一羹後便把碗拿走-_-“...

最後是蜜瓜作飯後甜品,沒有特別。店員上甜品時只說這是甜品和替我們換茶,但一句也沒說整個omakase已經完成,雖然已到甜品也知是最後一道菜,但起碼應交待一聲,也不知道有沒有包含咖啡餐茶之類,我們吃完時要問才意識到$1,650一位的omakase已這樣完成,得到這樣的服務水平,還有很一般的食物質素,也沒有喝酒,這個價錢有很多比這更好的選擇,吃這餐這價錢很不值。旁邊的大班樓是亞洲50大餐廳之一,吃他們的set兩個人只需花一千多,食物和服務質素也高;現在花三千多沒有好服務,食物也比不上蟹慶、蟹膳,只換來一肚氣。

另外餐廳裝修很有問題,我們後面一枱四人食客高聲討論,舖面小,我們和後面枱沒有隔音,加上樓底低,應聲非常,後面四個人大笑,空間像擴音機般將聲音放大,非常嚇人,我們自己談話也因後枱太大聲變得有難度。總之整餐飯一點也不享受!
生日
2018-10-03 946 瀏覽
今晚早收工,特登嚟到位於上環嘅蟹道野田食晚餐!餐廳非常有心思,店舖外有隻大大嘅蟹係度,一眼就知佢係主打蟹料理嘅餐廳🤤🤤 既然嚟食好野,就揀個蟹道omakase🦀🦀 師傅會先比你睇下d新鮮生猛嘅海鮮🦑🦐🦀 頭盤係海膽魚籽苦瓜啫喱🦀 海膽十分鮮甜,中和左底嘅苦瓜jelly澀味,好開胃清新!之後係刺身三食,其實係有一隻大大生蠔!非常厚實,食落口感豐富,好滿足🎩 蟹肉刺身第一次食,肉質比較淋,好甜ge🦀🦀 熟食第一款係長腳蟹🦀🦀好大盤師傅仲要開哂款已經,方便我呢d懶人👅👅蟹肉肉質彈牙,點小小醬汁更可豐富味道😽 之後係天婦羅🍤炸龍蝦就一定好食!但更出色係個南瓜,甜得不得了,非常糯口👅👅 接住就係最愛嘅蟹膏蟹肉啦👄👄撈好之後食好creamy very rich! 配上小小個海草,酸酸地,口感一流👨🏻‍🍳 煙燻魚腩好香煙薰味,好惹味。魚肉燒得剛好,魚油依然保持住,食落肉質嫩滑❤️ 重頭戲係蟹羔蟹肉魚子撈飯!一定要食,每啖都有魚子同新鮮蟹肉,食完滿足到爆:-D 最後更有沖繩蜜瓜做甜品,非常清甜可口,底有酸酸甜甜嘅jelly🤤🤤 呢餐真係好滿意,記得要嚟最好先book位呀🐿🐿

既然嚟食好野,就揀個蟹道omakase🦀🦀

師傅會先比你睇下d新鮮生猛嘅海鮮🦑🦐🦀