當不想行山但又想郁動一下的時候, 由荃灣行入深井便是我常常行走的路線! 路程不長, 悠悠閒閒放慢腳步, 2個小時便到! 沿海邊行, 風景極好, 每處也是打卡位!! 有時候走著走著, 還會走到汀九村前的沙灘看日落! 連2座橋一同攝入鏡, 美極了! 在沙灘走著走著, 無意中發現一家新開的燒烤餐廳, 座落酒店旁邊, 橋底下! 全白色的外牆, 座位全向著海景十分寫意! 四周還掛滿小燈, 入夜後閃閃的, 聽著海浪聲, 實在太浪漫了! 點了1人桌上燒烤套餐, 用上木炭燒烤, 可燃上3小時, 溫火不容易令食物燒焦, 更容易保留食物水份!套餐包括: 蒜味豬扒、蒜蓉牛柳片、多春魚、鯖魚、海中蝦、雞肉丸、牛肉丸、豬肉丸、仿蟹柳、墨魚春卷、豆腐卜、冬菇、粟米、雞肉腸2條、豬柳漢堡扒2件、雞中翼2隻, 另外還有一支飲品! 在此美景及海浪聲下, 舒舒服服的燒烤食物, 重要是雙手得到大解放, 不用污糟糟的, 實在太愛了! 由朝早燒至晚上! 離開的時候先到沙灘拍照打卡, 再慢慢的走路出荃灣, 不到一個小時已到荃灣西, 順道消化消化!

2024-01-23 134 瀏覽
好耐冇去影下相,今日我地特意渣車去汀九橋下沙灘散步同影相,如果渣車可以泊對面的咪錶位,咪錶位都好多,都好方便。影完相都到晚飯時間,上網睇下附近有咩食,原來沙灘旁的白色小屋,入面有得BBQ,餐廳環境勁Chill,望住沙灘BBQ,聽住海浪聲,環境寧靜又舒服,遠離煩囂。以到BBQ每人一份套餐,有不同的BBQ食物和一支飲品。餐廳用上木炭燒烤,可燒3小時,最緊要唔會好大煙,食完唔會成身味。食物有蟹柳、腸仔、蝦、鯖魚、豆卜、丸、漢堡扒、豬扒、牛扒,以到除了有蜜糖,亦有辣椒粉和孜然粉,食物味道更提升。

2024-01-22 85 瀏覽
天氣又開始凍啦!係時候要同屋企人下去BBQ啦,今次我地去左位於荃灣汀九村117號地下的「藝高滙俱樂部會所餐廳」BBQ 。餐廳係一間白色小屋,環境景色怡人,望住海灘BBQ,非常寫意。行出沙灘可以欣賞汀九橋的景色,打卡一流。燒烤每人一份食物,一支飲品,用上木炭燒烤,方便又乾淨。食物每人有漢堡扒2塊、腸仔2條、雞翼2隻、蝦、牛扒、豬扒、魚蛋、牛丸、豬肉丸、豆卜、粟米,如果唔夠味可以加孜然粉、辣椒粉或蜜糖,味道會更惹味。

燒烤每人一份食物,一支飲品,用上木炭燒烤,方便又乾淨。

2024-01-10 70 瀏覽
位於汀九村新開既燒烤樂園,餐廳景觀開陽,對正海景非常寫意🌊晚上仲會開著燈串,邊吹住海風邊bbq,幾有氣氛😆🍴桌上燒烤套餐($198大人/$148小童)主打採用果木炭燒烤,燒係上黎冇乜煙,而且仲可以持續燃燒3小時🔥🔥🔥食物嘅種類豐富,包括:海蝦🦐雞髀扒、豬扒🐷豬柳漢堡扒、牛柳片🐮雞中翼、多春魚、鯖魚、肉丸、蟹柳同墨魚春卷等等,另外每人有一支飲品。餐廳更會提供蜜糖🍯孜然粉同辣椒粉,可以自行調味🧂會所場地更將會有唔同嘅活動,適合一家大細假日黎放鬆吓👨‍👩‍👧‍👦

🍴桌上燒烤套餐($198大人/
$148小童)

2024-01-10 49 瀏覽
要搵一個又有靚景,地方乾淨嘅燒烤場真係唔容易今次無意中發現到呢個燒烤場,除左燒烤仲有無敵海景!呢度地方都幾大,除左室外位置仲有室內座位,呢度用既係桌上燒烤爐,用既係環保炭,唔會好大煙,indoor位置燒都冇用題!食物方面就係按人數提供,入場費包括左每人一盒燒烤食品同一款飲品,食品既種類都好多,丸類、蔬菜、肉類都一應俱全! 蜜糖都已經包括左,冇其他額外收費!呢度行出去隔離就係沙灘,食完去行下都唔錯喔!
要搵一個又有靚景,地方乾淨嘅燒烤場真係唔容易

呢度行出去隔離就係沙灘,食完去行下都唔錯喔!
2024-01-06 20 瀏覽
同朋友去沙灘玩,咁啱見到有會所俱樂部喺海邊隔離可以燒烤食,於是就去試吓啦。佢就係汀九泳灘隔離,好方便。首先佢係有兩種燒烤可以揀,可以揀傳統燒烤同無煙嘅網格燒烤。咁我哋就揀咗無煙嘅網格燒烤,嗰度嘅職員會幫手透爐,好方便。可以唔使自己起火,一嚟就直接可以食得,唔使整得好辛苦。我哋叫咗個燒烤套餐,一人會包咗唔同種類嘅食物,有牛扒,雞翼,翠玉瓜,鯖魚,蝦,香菇,粟米,腸仔等等。好貼心嘅係除咗蜜糖之外,嗰度會有孜然粉同辣椒粉可以揀,啱晒啲重口味嘅人士可以試。啲嘢食例如雞翼,牛扒等等同孜然粉都好夾,加完之後覺得惹味咗好多。不得不提嘅就係我哋係夜晚去食,而夜晚嗰度個燈飾影得好靚,好適合打卡。隔離又有海風吹住,一邊聽啲海浪聲,一邊燒烤好舒服。

藝高滙俱樂部會所餐廳📍荃灣汀九村117號地下🌄環境餐廳位於汀九橋下嘅海灘旁,同海完全零距離,有種避世度假嘅感覺🎄雖然我哋去嘅時候係夜晚,咩都睇唔到,但係一路食嘢一路聽到海浪聲、風聲,其實都幾chill💨同埋餐廳設置咗好多星星燈,成間屋又係白色嘅,幾有氛圍感,打卡都好適合~我諗日頭睇到個海肯定仲正🧡食物🍱 燒烤套餐 $198一個套餐有一盒嘢食,入面都幾豐富,有漢堡扒、翠玉瓜、南瓜、雞翼、豬扒、蝦、鯖魚等一大盒,包含晒菜、肉、海鮮,味道唔錯😋海鮮都好新鮮嘅,尤其鯖魚勁好食🐠如果嫌味道淡,可以問老板攞辣椒粉、孜然等調味料🤩而野飲方面都係任飲嘅,不過嗰日得菊花蜜可以飲,比較解渴清熱呢度燒烤唔使用燒烤叉,係網燒嘅,用嘅係無煙炭,冬天着住大褸都唔驚有味,細路仔都少啲受傷機會,呢點幾值得讚賞,而且重點係唔使我哋起爐,懶人福音!同埋聽老細講話呢度將會有好多唔同遊戲俾大家玩,幾適合合家歡嚟玩下
藝高滙俱樂部會所餐廳
📍荃灣汀九村117號地下

🌄環境

🧡食物
🍱 燒烤套餐 $198

而野飲方面都係任飲嘅,不過嗰日得菊花蜜可以飲,比較解渴清熱