招聘中
$16,400-$18,600
$14,200-$16,000
$14,800-$16,700
2021-06-02 252 瀏覽
想慳d錢食西餐,呢間未嘗一個好選擇。佢d意粉好味細細碟,煮得簡單,一班人聚餐就幾好。佢既小食都唔差,雞翼煮得好食,仲有田螺、羊架。全部都唔差。而且飲品加錢之後任添。
想慳d錢食西餐,呢間未嘗一個好選擇。
佢d意粉好味細細碟,煮得簡單,一班人聚餐就幾好。
佢既小食都唔差,雞翼煮得好食,仲有田螺、羊架。全部都唔差。
而且飲品加錢之後任添。
2021-04-03 503 瀏覽
想揾個地方坐下食下野飲下酒,都會來薩莉亞。一支白酒八十幾蚊,坐餐廳來講係好平。仲有好多款既小食可以送酒,這個係唔錯。今次點左甜蝦沙律,雞翼,仲有新既明太子芝士薄餅。沙律同雞翼都係一路既水準,唔多講。明太子芝士薄餅係新出,我這個明太子愛好者,見到就點。明太子醬唔太平均,所以切完有d會好少醬。明太子醬咸咸香香咁,配芝士又好味,日式薄餅。比佢地個明太子意粉更好食。下次可以再點。魷魚田螺送酒小吃,我好鍾意食田螺面既蒜,好香好惹味。
想揾個地方坐下食下野飲下酒,都會來薩莉亞。
一支白酒八十幾蚊,坐餐廳來講係好平。
仲有好多款既小食可以送酒,這個係唔錯。
今次點左甜蝦沙律,雞翼,仲有新既明太子芝士薄餅。
沙律同雞翼都係一路既水準,唔多講。
明太子芝士薄餅係新出,我這個明太子愛好者,見到就點。
明太子醬唔太平均,所以切完有d會好少醬。

魷魚田螺送酒小吃,我好鍾意食田螺面既蒜,好香好惹味。

2020-11-19 1317 瀏覽
呢間出名價錢平食物好, 性價比超高環境唔算太新淨, 不過勝在坐得舒服, 兩個人都有卡位可以坐食物:呢個價錢 有咁嘅食物質素 都算唔錯, 角同雞亦都係必點服務: 上菜都算快, 撳鐘即刻可以叫服務員來總體嚟講, 價錢平食物質素好, 平日家用飯堂 確係唔錯
呢間出名價錢平食物好, 性價比超高

環境唔算太新淨, 不過勝在坐得舒服, 兩個人都有卡位可以坐

服務: 上菜都算快, 撳鐘即刻可以叫服務員

總體嚟講, 價錢平食物質素好, 平日家用飯堂 確係唔錯
2020-11-16
2020-10-25 849 瀏覽
今天带上儿子去吃披萨,一到门口看见很多人,儿子想放弃了。我坚持进去看一下情况再说,结果等候了5分钟就入座了,挺幸运的没有等太久。儿子点了鸡肉披萨和香肠披萨,还有8个鸡翼!我就吃了一份鱿鱼。 鱿鱼略腥了点,不是太推荐。据儿子反馈:鸡翼吃多了有点油腻(下次还是点4个吧)鸡肉披萨不错,芝士挺多,但是披萨上面的鸡肉粒是带皮的(这点儿子不太喜欢)总的来说还是挺推荐的,因为上菜比较快,导致后来吃香肠披萨的时候已经冷掉了,所以香肠披萨就不做评论了,味道还是可以的。性价比也很不错,在香港能有这样的餐厅已经算是很不错的了
2020-10-25
2020-06-15 1350 瀏覽
薩利亞好味同底食我諗係人都知,今日行開黃埔見到薩莉亞就決定食佢做午餐!我兩人叫到成枱都係野食最後埋單都係$200幾, 為到百幾蚊一個人仲要係食到好飽嗰隻!甘我就叫左兩個意粉、一個扒、一個波菜、雞翼等等。我自己就好鐘意佢個墨汁意粉,食落有鮮味而且最過癮係食完個個個嘴都會變成黑色😂另外通常都會叫個白汁菠菜同埋雞翼,波菜配上白汁非常之夾,而雞翼亦都好好味係別叫之選擇!想食個性價比高ge西餐做午餐相信都非佢莫屬😂
2020-04-30 930 瀏覽
首次用OpenRice order 晚餐,原來非常方便,也可以睇到收單後進度,well designed apps tools. Saizeriya 食物ok, 但是漏單,不過那位男員工,非常有禮貌,息怒了。$200,有pizza, 意粉x3, 腸, 雞翼,菠菜,薯角x2,汽水x2.....超抵。外賣又多個選擇了。
首次用OpenRice order
超抵。外賣又多個選擇了。
外賣自取
  • 芝士焗薯角
2020-03-03 998 瀏覽
有時都會同女朋友仔一齊👫🏻食吓薩利亞餐廳因佢啲嘢食都好平 所以每次都會叫成幾碟 食到好似食放題咁超正🤤--辣味雞翼8隻 $32🍗超惹味又好香 每次食完都會再encore多一碟因真係好好味 肉汁都好juicy 加埋少少辣味好吸引🤤--甜蝦沙律 $24🥗一上沙律啲沙律好多 個廚師一啲都冇手軟 每一啖都食到甜酸嘅沙律醬 再配上甜蝦 認真開胃同鮮甜🦐--溫泉蛋卡邦拿意粉 $32試完啲小食 當然要叫吓啲主食啦 呢個意粉🍝配上卡邦拿好match 令到個意粉更加入味 仲有蛋嘅香味🤤--照燒汁美國肉眼牛扒 $59唔夠喉仲可以叫吓個牛扒🥩入面仲加咗啲粟米同薯角 淋上啲醬汁落啲牛扒度 愈食愈香濃😋--📍 薩莉亞意式餐廳 (紅磡)紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G21-23號舖
有時都會同女朋友仔一齊👫🏻食吓薩利亞餐廳

-辣味雞翼8隻 $32🍗
超惹味又好香 每次食完都會再encore多一碟
因真係好好味 肉汁都好juicy 加埋少少辣味好吸引🤤
-甜蝦沙律 $24🥗
-溫泉蛋卡邦拿意粉 $32
-照燒汁美國肉眼牛扒 $59
-📍 薩莉亞意式餐廳 (紅磡)
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G21-23號舖
2019-09-26 1480 瀏覽
在黃埔附近看完東西已經近2點, 便找東西吃, 很久沒吃SAIZERIYA了!! 這家店的位置很難找, 我們兜了一個大圈才找到呢!不過應該也因為這樣, 所以店沒有很多人, 真慶幸不用等位就可以入座!!MENU還是很userfriendly的全圖片~ 點了2個lunch set, 一個加沙律和drink bar(+$13), 一個加沙律、drink bar和飯 ($16), 另外點了個辣味雞翼等待的時候去了drink bar取飲品, 一邊是汽水, 一邊是咖啡巧克力茶的自動沖調機, 因為不喜歡有汽的飲料, 選了mocha, 但找不到冰 (後來發現在旁邊), 熱飲等了很久才能喝~ mocha偏重巧克力味, 咖啡味比較淡, 不過也算蠻好喝的~沙律先到, 沙律菜很新鮮, 而且是用上了我最愛的千島醬!! 吃得一點也不剩!!雞肉芝士通粉, 不是通心粉也不是長通粉, 是兩頭都是平的通粉, 醬汁很creamy, 有點像p記的海鮮寬條麵的醬汁! 上面鋪了很多芝士, 雞肉算滑, 整體份量不多, 但吃下去很膩很飽~辣味雞翼, 看上去有很多辣的粉, 不過吃下去辣度剛剛好, 也很嫩滑, 惟一可挑剔的是雞翼大小差距蠻

這家店的位置很難找, 我們兜了一個大圈才找到呢!

MENU還是很userfriendly的全圖片~
MOCHA

沙律

雞肉通粉
辣雞翼

辣味雞翼, 看上去有很多辣的粉, 不過吃下去辣度剛剛好, 也很嫩滑, 惟一可挑剔的是雞翼大小差距蠻大的~
漢堡扒辣腸雞球
漢堡扒辣腸雞球 (鐵板), 漢堡扒好大件!! 切下去很林很juicy, 味道不錯, 不過加上黑椒汁後就有一點點過鹹了, 要拌飯一起吃才行~ 辣腸微辣, 皮脆脆的~ 炸雞球也算嫩, 不過不脆, 只是微暖, 旁邊的薯角也是微暖不脆的, 應該是預先炸好了再放在鐵板上靠鐵板的溫度讓他們暖吧? 很顱的是旁邊有很多很多粟米! 拌黑椒汁很好吃!

下午客人不算多, 我們吃吃喝坐了2小時才埋單呢~ 整體的性價比算很高, 服務也不能要求太多了~
題外話/補充資料: 入座的時候客人不算多, 不過侍應都不多, 按了鐘很久都沒有侍應來落單, 好忙呢~ drink bar的杯都清洗得不算乾淨, 要挑很久才可以挑到一隻乾淨的呢
2019-08-14
漢堡扒辣腸雞球
  • 漢堡扒
  • 辣味雞翼
2019-09-20 664 瀏覽
相信很多食货都光顾过萨利亚,一间意式平民餐厅。他的排队情况跟国内的萨莉亚有过之而无不及。等了一个多小时才能進去。他的餐枱摆设比较狭窄,加上客人也很多,所以都看见不少食物差点倒在地上或客人身上的惊险镜头。食物的种类和国内的萨莉亚差不多,但无可置疑,这边的出品比较好吃一点。由于我们有四个人,我点了他几个招牌去体面不用的风味。鸡翼很嫩滑,肉汁丰富;意大利麵的酱汁略多,但味道很creamy;芝士香菇饭更是一绝,芝士滑而不腻满满香菇的味道。反而他的披萨真是没有啥特别,有点失望。整体来说是一次不错的体验。
2019-09-12
2019-07-31 843 瀏覽
在日本留學時很喜歡在saizeriya吃飯,因為夠平,這店來到香港,價錢都和日本一樣,可以好平咁食到一餐飯。我最喜歡食這店的辣味雞翼,味道可以跟日本一樣。至於飯類我覺得一般,因為每次吃都覺得飯太淋和太濕,尤其係外賣時,難食到吃不下去。堂食的話都可以吃下去。另外我推介的還有香焗白汁菠菜、水牛芝士薄餅,蒜香法包。這店最好的地方是沒有用膳時限,如果想跟朋友聚聚,慢慢打發時間,你可以堂食時order他們的drink bar, 有無限嘅野飲任飲(酒類除外)
2019-07-16
  • 辣味雞翼
2019-07-22 591 瀏覽
一坐低就見到 嘩乜咁多污積係叉同匙羹到既,即時唔想食,叫個意粉,平就係平,不過都好細碟下,邊食得飽,再叫個中華沙律,不過不失,本身想要加個飲品吧,但佢又無coke zero, 只得幾款野飲,好少選擇,唯有出去再買野飲。叫左個鐵板雞扒,雞扒都算滑,仲有個pizza,味道都唔錯,埋單兩個人都要百幾蚊,整體黎講佢味道過得去,亦平,但係份量好少,衛生亦有待大改善,唔再食既原因:it is very very very dirty
2019-07-15 538 瀏覽
大概是全港最价廉味美的西餐厅啦所以每次饭点都人爆满,一眼望去门外人最多的那家就是了,而且餐厅里服务员动作都很快,态度也蛮不错的。餐前汤+餐前包+披萨+鸡翅+饭后甜点=性价比超高的一顿美味去了好多次,总结几个我觉得好吃的食物推荐给大家意大利菜汤(HKD12)感觉有点像罗宋汤,从来对番茄🍅🍅都是没有抵抗力的。汤里的番茄,白菜,胡萝卜等都炖得很入味了,整体酸酸甜甜的,作为餐前汤很开胃;一盘适合两个人喝蒜香法包(HKD10)满分推荐的餐包! 外皮是脆的,里面是软软的,伴着浓淡适中的蒜香,不腻不咸,口感很好!辣味鸡翼(HKD32)两个人八个鸡翼完全吃得完! 虽然是叫辣味鸡翼,但不是很辣,是肉汁丰富的烤焗鸡翼,鸡翼很新鲜,不会觉得是冰冻很久的那种外酥里嫩,会有一点甜甜的感觉水牛芝士薄饼(HKD 29)之前尝试过很多披萨,其实每一款都很好吃,推荐水牛芝士薄饼(芝士很浓郁);黑椒鸡肉薄饼;鸡肉野菌双享薄饼,都不会踩雷意面推荐:温泉蛋卡邦拿那意粉,野菌忌廉意粉,番茄腌肉意粉甜品狂热推荐:香浓朱古力冰雪蛋糕(不小心删了照片,但是每次去都必点这一款,记得告诉服务员最后上哦)
大概是全港最价廉味美的西餐厅啦

餐前汤+餐前包+披萨+鸡翅+饭后甜点=性价比超高的一顿美味

去了好多次,总结几个我觉得好吃的食物推荐给大家

意大利菜汤(HKD12)

蒜香法包(HKD10)

辣味鸡翼(HKD32)

外酥里嫩,会有一点甜甜的感觉

水牛芝士薄饼(HKD 29)

意面推荐:温泉蛋卡邦拿那意粉,野菌忌廉意粉,番茄腌肉意粉

• 意大利菜汤
  • 水牛芝士薄饼
  • 辣味鸡翼
  • 香浓朱古力冰雪蛋糕
2019-07-13 294 瀏覽
平時食開意大利野 每樣野都要80至90幾蚊起跳薩莉亞完全係窮人恩物最開心係一大班friend一齊食可以嗌幾樣野share必食肉醬多利亞同水牛芝士薄餅可惜食物永遠都唔係好夠熱
平時食開意大利野
每樣野都要80至90幾蚊起跳
薩莉亞完全係窮人恩物
最開心係一大班friend一齊食
可以嗌幾樣野share
必食肉醬多利亞同水牛芝士薄餅
可惜食物永遠都唔係好夠熱
2019-07-11 267 瀏覽
野菌忌廉意大利飯:意大利飯軟硬適中唔會話太過淋身,而內裡因加上有好多不同嘅菌類會有陣陣菌香,雖然賣相好似平平無奇,但食落去每一啖都有陣陣忌廉香味以及菌味鍾意清清哋嘅朋友一定想食,加上輕量嘅芝士粉一齊食都唔會話好漏但食完一定會好滿足,而且咁嘅價錢嚟講真係非常抵食。
2019-06-16 470 瀏覽
薩利亞算係呢一區黎講大件夾抵食嘅餐廳。食過幾次,覺得職員嘅服務態度其實唔錯,送餐都好快又準確,唔會漏唔會錯。食物方面性價比好高。每一碟都係幾十蚊,就算係牛扒都唔過$70!特別推介個牛扒(配燒汁)。佢上菜時大約七成熟,有少少血水同牛汁好香。以呢個價錢黎講係超班!另外佢嘅水牛芝士配車厘茄都值得一食。可以當係前菜沙律用黎開胃。甜品方面佢嘅tiramisu 都好食!整體黎講呢間餐廳嘅餐牌好多選擇,有前菜有沙律,又有飯同意粉,仲有牛雞豬主菜比你揀。以咁嘅選擇咁嘅味道同價錢絕對勝過好多西餐廳
薩利亞算係呢一區黎講大件夾抵食嘅餐廳。
甜品方面佢嘅tiramisu 都好食!
2019-06-16