😍環境簡潔乾淨,座位唔算太多,見到有好多外賣單!今次同朋友試佢哋嘅招牌菜,真係驚喜連連!✨金牌脆皮燒雞 🐔枱枱必點!三黃雞皮脆到「啪啪聲」,肉質嫩滑多汁,仲有肉汁流出!🤤配粗薯條熱辣辣,超滿足!脆炸酥皮牛腩🐮牛腩外皮炸得金黃酥脆,咖哩汁香濃唔辣,牛腩軟腍入味,配日本飯好有中西fusion嘅快餐風味!🍚飯粒軟硬適中,吸晒汁超入味!薔紅嘅燒雞同牛腩快餐級數但有驚喜,夠快夠抵!💖日本飯配牛腩真是一個絕配!想即刻食好嘢,呢度啱晒!

金牌脆皮燒雞 🐔
脆炸酥皮牛腩🐮

• 金牌脆皮燒雞
  • 脆炸酥皮牛腩
🍗 元朗篇 · 薔紅宅急便(Rose Food Delivery)🔥做完gym醫肚首選!夠飽肚又好味,平靚正之選!同老婆放工後去完健身,兩個人都餓爆,搵到呢間喺元朗好近嘅高性價比小店。叫咗脆皮燒雞+豬扒炒滑蛋包+肉醬意粉+兩杯手打飲品。成餐食到飽晒,重點係每樣嘢都出乎意料地好味!🍗雞隻皮燒到脆卜卜,金黃色超吸引,惟我哋健身中,只好含淚走皮食雞肉🥹 幸好有提供泰式辣醬,少少辣味啱啱好,調味一流!🍝意粉係驚喜位!肉醬夠濃郁,茄香足又唔死鹹,麵質彈牙,唔係求其貨!🍔豬扒蛋包脆卜卜,炒蛋滑,配埋芝士香口到癲!🧋手打香水檸檬茶同無糖可樂都有少少特別調味,飲落唔死甜,解渴一流。📍餐廳資料:店名:薔紅宅急便(元朗店)日期:2025年7月7日消費:💰$157 / 2人🍽 餐點:•脆皮燒雞(配沙律)•香脆豬扒炒滑蛋包配肉醬意粉•手打香水檸檬茶•手打香水檸檬無糖可樂💑 情侶位推薦指數:🌟🌟🌟🌟夠飽肚又夠滋味,做完gym拍拖醫肚啱晒!#元朗 #元朗美食 #脆皮燒雞 #香港情侶 #放工必食 #元朗餐廳 #開飯熱店 #性價比之選 #拍拖好去處 #香港打卡 #香港餐廳推介 #肉醬意粉 #健身後醫肚 #食得飽 #e

🔥做完gym醫肚首選!夠飽肚又好味,平靚正之選!

🍔豬扒蛋包脆卜卜,炒蛋滑,配埋芝士香口到癲!

📍餐廳資料:
店名:薔紅宅急便(元朗店)
日期:2025年7月7日
消費:💰$157 / 2人

🍽 餐點:
•脆皮燒雞(配沙律)
•香脆豬扒炒滑蛋包配肉醬意粉
•手打香水檸檬茶
•手打香水檸檬無糖可樂

💑 情侶位推薦指數:🌟🌟🌟🌟
夠飽肚又夠滋味,做完gym拍拖醫肚啱晒!

#元朗 #元朗美食 #脆皮燒雞 #香港情侶 #放工必食 #元朗餐廳 #開飯熱店 #性價比之選 #拍拖好去處 #香港打卡 #香港餐廳推介 #肉醬意粉 #健身後醫肚 #食得飽 #eatingwithcowcow
2025-07-07
2025-07-04 639 瀏覽
上年去過灣仔本店食,燒雞即叫即炸,一來到熱辣辣皮脆肉滑又juicy,所以見到元朗開左即去幫襯!可惜事與願違,我地QR code 一落完單 ,個雞就即時比到我地,堂食嘅我地,以為可以食到鮮炸嘅雞啦,點知個雞皮凍嘅… 灣仔嘅係戴住手套撕雞都熱到辣手架… 而元朗依間,好明顯雞是一早炸定,而且都放左出來幾耐下,無保溫。雞皮韌而不脆,只有油沒肉汁,加十蚊要嘅薯條仲離譜,係又凍又硬架! 其實咁樣收我$88,我無諗過水準會咁差,差過一般茶記,人地至少食隻炸髀都會熱,而佢同大家樂大快活嘅做法一樣,一早炸好晒夾比你… 但人地起碼薯條唔會無保溫擺到掉得嘅程度都夠膽$10賣比人,性價比好低哦!我就一定唔會再幫襯,元朗太多好嘢食啦,搞到我亦都唔敢試其他薔紅嘅分店,伏一次永記於心,食炸嘢quota 有限呀,不想隨意浪費…

燒雞加薯條
下午茶
2025-06-30 816 瀏覽
表弟介紹去食烤雞,等了接近半個鐘才有得食,一家四口叫了五份食物。咖喱炸牛腩,薯仔只有兩塊,但味道很好。炸牛腩很脆一點都沒有肉膻。烤雞半沙律不錯,肉質細嫩。肉醬意粉做得比預期好,沙律菜沒有黃,豬扒炒蛋包的豬扒不肥,炒蛋不算超滑,入邊有脆瓜生菜蕃茄樣樣齊,調味不俗。點了麥精紅豆冰不太甜,豆亦淋。涼粉奶茶很大杯冰,維他奶紅豆冰少冰也大杯冰。吃到最後吃不完,要叫外賣飯盒打包,一個女生根本吃不完一份包餐,下次去可能會點雞。環境坐得很窄,食物OK,外賣更便宜。

烤雞半沙律不錯,肉質細嫩。

環境坐得很窄,食物OK,外賣更便宜。
2025-06-27 323 瀏覽
好耐之前已經聽聞灣仔薔紅出名脆雞。近期薔紅不斷開分店,方便左好多。今次黎到元朗分店,當然要嗌最出名既脆雞,係半隻雞加少少沙律菜伴碟。一上枱真係好熱,要小心燙手!雞皮好脆,肉好滑唔乾唔鞋,果然名不虛傳,食晒半隻都已經好飽。有膠手套不過都易穿,呢間分店無紙巾抹咀,得濕紙巾抹手。關門時間都比較早,可能太受歡迎賣晒。店員話可以提早打去問同埋留貨。
好耐之前已經聽聞灣仔薔紅出名脆雞。
近期薔紅不斷開分店,方便左好多。

一上枱真係好熱,要小心燙手!

有膠手套不過都易穿,呢間分店無紙巾抹咀,得濕紙巾抹手。
關門時間都比較早,可能太受歡迎賣晒。
店員話可以提早打去問同埋留貨。
2025-06-25 464 瀏覽
我昨晚第2次再食薔紅宅急便,早兩天都想叫外賣送到家,可惜都不成功,於是昨晚男朋友就外賣自取了。最後買了半隻燒雞加沙律、香脆豬扒炒滑蛋豬仔包配肉醬意粉、一口西多士。*西多士第一次食,我覺得挺好吃的。*燒雞買回來皮都不脆了。希望日後有機會送到家裏是脆的。沙律我每次必點,好吃😋*個包味道都不錯,肉醬意粉都是可以的。整體來講是可以的。我還有其他野未試過,有機會再試試,如果元朗分店都未豬手賣,我都想試試⋯可惜沒有。合共$170多元
*西多士第一次食,我覺得挺好吃的。
*個包味道都不錯,肉醬意粉都是可以的。
整體來講是可以的。
合共$170多元
外賣自取