✨外賣自取3人餐 $232·PHD真多寶(大批) 芝心批+$19·肉醬意粉·蜜糖BBQ雞翼(4件)·脆薯角·湯/汽水/沙律(3客)在店下單外賣自取也是等了20分鐘左右 3人餐份量算多4個人都夠食 價錢合理👍🏻貪心的我每次都會叫多寶薄餅🍕大批預切了8塊好足料 芝士控一定要加芝心批邊啊🧀鹹鹹香香 平日不喜歡吃薄餅邊的我都覺得好正🍝肉醬意粉正常水準 是比較安全好吃的選擇 意粉偏幼身肉醬都夠多😆雞翼比較細隻 BBQ醬汁帶甜味🥔薯角份量都幾多 口感比較似焗薯不脆身🥗沙律份量不多 有車厘茄青瓜菠蘿粟米 配埋黑醋汁酸酸甜甜幾開胃🥣粟米忌廉湯味道比較淡但質地好濃稠📍 薄餅博士 (柴灣)柴灣小西灣道10號小西灣廣場1樓121A & 121B號舖
✨外賣自取3人餐 $232
·PHD真多寶(大批) 芝心批+$19
·肉醬意粉
·蜜糖BBQ雞翼(4件)
·脆薯角
·湯/汽水/沙律(3客)
3人餐

雞翼比較細隻 BBQ醬汁帶甜味

🥔薯角份量都幾多 口感比較似焗薯不脆身

🥣粟米忌廉湯味道比較淡但質地好濃稠

📍 薄餅博士 (柴灣)
柴灣小西灣道10號小西灣廣場1樓121A & 121B號舖
2022-12-27
20 分鐘 (堂食)
3人餐
2022-06-13 248 瀏覽
I’m so happy to find this pizza restaurant in Choi Wan Est ( very local area ) the service was fast and good, pizza was not the best but enough for make a smile in my face, My wife and me take the L3 set including large pizza, rice, salad, chicken wings, potatoes and 2 soft drinks was quite enough and delicious even we take some food home . If you’re in Choi Wan eat definitely is a good option
PHD    Suprime
Rice  boloñesa
Chicken  wings
2022-06-12
PHD    Suprime
Rice  boloñesa
Chicken  wings
2021-03-04 601 瀏覽
突然想食pizza 就決定上官方網站先訂購 仲可以網上用信用卡簽賬 十分鐘後到舖頭外賣自取 拎番屋企食 十分方便今次叫左個肉食大王薄餅 味道香濃 加上新鮮熱辣出爐既加乘 非常好味

2020-08-17 635 瀏覽
送到屋企,全部凍嗮。pizza凍,小食盤雞肉同雞塊又干又柴,薯條軟濕。芝士卷,吃落去口感似啫喱,又凍有韌,好似咬橡膠。除咗個意粉有哋熱。等咗2快個鍾,吃到劣質體驗。外送服務需要改進,不能保證質量千萬外提醒客人。單純說要等的時間,誰知你哋時間全部係路上送餐。
2019-09-25 989 瀏覽
話說今日打風,1號風球,又唔想落街買嘢食所以就order左PHD,發覺已經好耐冇食,唔知原來依家有下午茶餐,我就order咗一個一人迷你批,嗌咗個千島海鮮批,加$18升級左做芝心批,而且佢有忌廉湯或者百事揀。等左半個鐘之後終於嚟咗,估唔到送到上嚟嘅時候個批仲係好熱,至少唔會淋哂,好脆,千島海鮮d料多到傻咗,有蝦,有魷魚,有菠蘿,有火腿, 唔會因為係細批所以偷工減料芝心批好有口感,中意食芝士既人不坊狗衝haha,忌廉湯就一般般啦,但$45蚊有咁多野食都算唔錯,最緊要會送埋上黎,唔洗行,簡直係窮人+懶人恩物

午餐
2019-07-18 496 瀏覽
Simply just order the food that I want via phone and takes another 10 mins to get my order by myself without waiting near the cashier makes life a lot easier. Somehow I found out phone order is even more prompt compared to walk in order.It doesn't take so much time even if I am ordering pizza, chicken wings with rice/ spaghetti. I would like to recommend people to order the tomato minced pork penne, this is my favorite one in PHD!!I only order this dish whenever I eat Phd... not oily not fat  an

I only order this dish whenever I eat Phd... not oily not fat  and very light if anyone who wants to have a light dinner.

2019-06-19
10 分鐘 (外賣自取)
2019-06-18 453 瀏覽
今晚阿媽唔煮飯我同細佬都唔知食得嘅時候突然之間好想食pizza,但係又唔想食啲大型連鎖店又貴又唔抵食,醒起小西灣商場一間薄餅專門店phd,平時外賣自取已經有八折,不過今日我就選擇咗逢一至五 超值二人套餐$119套餐方面包一個普通辣肉腸pizza 八件蜜糖bbq雞翼再跟兩客忌廉雞蓉粟米湯或者汽水兩罐即叫即焗手拉薄餅,薄餅邊位軟淋中菜,分量十足辣肉腸佈芝生滿整個pizza仲有少量拉絲效果bbq醬配蜜糖烤焗而成嘅雞翼多汁嫩滑,至於忌廉湯大至上都一樣,質感細滑加上少許雞蓉同粟米令成碗湯好豐富

bbq醬配蜜糖烤焗而成嘅雞翼多汁嫩滑,

2017-04-27 1333 瀏覽
估唔到以兩個人既力量真係食得曬!!!一個M2餐,四季素食pizza同白汁雞皇飯,仲叫左兩個沙律同一個湯添。次次外賣都要等好鬼耐,最高峰試過七點叫、九點先有得食。所以都係打電話去叫完自己落去攞算,大約十分鐘就ok,非常之快。多謝呢間鋪頭注意到素食者既要求,推出左四季素食pizza!呢個pizza有好多材料:粟米、青椒、菠蘿同蘑菇。其實我就一路食開夏威夷pizza走火腿,佢係會肯幫你走肉架,但職員都好好建議我食四季素食、咁個pizza會多d料。PHD個pizza一向都唔係脆批底,我反而覺得更加接近麵包果種texture…有好有唔好啦;好既係個批底會更加入味,唔好既係pizza會好易變淋,攞上手有機會爛。四季素食pizza每種材料都分佈得好平均,每一塊都有齊唔同食材,但係切得好奇怪,一舊大一舊細。佢地既湯一向都有品質保證,粟米雞蓉忌廉湯有好多雞粒,湯入面亦都有曬咁多隻材料既味道。希望遲少少會有番茄味既湯或者南瓜湯,最好就有素食湯啦。而沙律佢地永遠都會同熱既食物分開擺,因為怕會影響沙律溫度令其變壞。其實我覺醒佢地一向都有點浪費、俾太多汁,可以減少返一半節省成本。另外食咁多年都覺得個醋太酸,可以

多謝呢間鋪頭注意到素食者既要求

而沙律佢地永遠都會同熱既食物分開擺,因為怕會影響沙律溫度令其變壞。其實我覺醒佢地一向都有點浪費、俾太多汁,可以減少返一半節省成本。另外食咁多年都覺得個醋太酸,可以換過隻醋。
外賣自取
同事生日,叫雞叫pizza, 人生永遠在PHD同Pizza Hut之間掙扎(如果你剛好附近兩個都有)。格完一輪價之後,都係選擇weekday套餐貴廿蚊的PHD, 最大原因佢有燒烤汁底Pizza。上網訂,一至五$168餐任選大批一個+一個飯或意粉+八隻雞翼,網上買滿$180送四隻咖喱角,於是加咗$28叫咗四條芝士條籌夠$180。但網站一定要email login先訂到,有啲煩。速遞員比預定時間早10分鐘到,而且非常有禮。Pizza真係好好味,汁多料多,個底有貴價pizza feel, 唔會好似pizza hut厚批咁油淋淋,即時覺得自己選擇正確。芝士白汁海鮮飯十級難食,個汁化學怪味柚子雞翼用原味雞翼撈一層平時沖韓式柚子茶個jelly,幾開胃。芝士條係炸春卷狀,內裡用mozzarella芝士,取其煙韌口感,但芝味不濃。咖喱角配一個泰式蛋黃醬,咖喱味不濃。
但網站一定要email login先訂到,有啲煩。
速遞員比預定時間早10分鐘到,而且非常有禮。

芝士白汁海鮮飯十級難食,個汁化學怪味

咖喱角配一個泰式蛋黃醬,咖喱味不濃。
2016-08-04
慶祝紀念
生日
這一個是千島芝心大批味道:一流,又夠熱水準拍得住必勝客味道同超級至尊一模一样今好食!價錢:又便宜可以話係必勝客既一半,二2-3人套餐都係$175到好合理!圖中:分別有蜜糖雞翼同拿破崙意大利粉味道:雞翼比較一流,令人一試難忘!甜得來又唔肥膩,都几健康。拿破崙竟大利粉就比較凍同唔熱,味道大致上同肉醬意粉差不多。餐廳環境:都座得比較舒服,同燈光又夠光!侍應:服務態度都唔錯,又冇黑面!整體上這一餐確實滿意,所以這一间是值得來既地方!

這一個是千島芝心大批

圖中:分別有蜜糖雞翼同拿破崙意大利粉

餐廳環境:都座得比較舒服,同燈光又夠光!

侍應:服務態度都唔錯,又冇黑面!

整體上這一餐確實滿意,所以這一间是值得來既地方!
2014-01-17
10 分鐘 (堂食)
  • 千島芝心批
2013-02-24 515 瀏覽
今日食既學生午餐喺:漢堡扒香腸意粉,番茄香草包,忌廉雞蓉粟米湯意粉喺$27, 另加$5有香草包,粟米湯,總數$32漢堡扒香腸意粉,茄汁底,略帶酸,味道唔錯不過漢堡扒得一塊,比想像中細和薄,腸仔就比較多和厚,裏面還有少量菇和青椒。香草包味道一般,番茄唔夠出,蒜蓉味較出粟米湯味道都可以,裏面的玉米粒爽口呢個份量對女仔可能有d多,食完都好飽肚價錢與份量都相符上個月都有食咗一次,千島夏威夷細批加忌廉雞蓉粟米湯餡料 有火腿、菠蘿和粟米配千島醬汁個人都幾鐘意食Pizza,覺得唔錯,份量適中餅底厚實,芝士味和千島醬汁充足,加上玉米和菠蘿中和,亦唔會感覺滯。這間PHD店面比較細,而且堂食好少人,環境清靜就算counter都喺一個人,有時甚至冇人試過見到有人喺counter等好耐冇人黎take order, 就走左除此之外,服務態度幾好,禮貌親切。
意粉喺$27, 另加$5有香草包,粟米湯,總數$32

漢堡扒香腸意粉,茄汁底,略帶酸,味道唔錯
不過漢堡扒得一塊,比想像中細和薄,
腸仔就比較多和厚,裏面還有少量菇和青椒。

香草包味道一般,番茄唔夠出,蒜蓉味較出
粟米湯味道都可以,裏面的玉米粒爽口

呢個份量對女仔可能有d多,食完都好飽肚
價錢與份量都相符
上個月都有食咗一次,千島夏威夷細批加忌廉雞蓉粟米湯
餡料 有火腿、菠蘿和粟米配千島醬汁
個人都幾鐘意食Pizza,覺得唔錯,份量適中
餅底厚實,芝士味和千島醬汁充足,
加上玉米和菠蘿中和,亦唔會感覺滯。

這間PHD店面比較細,而且堂食好少人,環境清靜
就算counter都喺一個人,有時甚至冇人
除此之外,服務態度幾好,禮貌親切。
2013-02-21
始終外賣自取的食物質數會比外送速遞的新鮮好味, Phd 製作時間好快, 10分鐘就有得攞不過由三月十ニ日開始, 外賣自取優惠由半價調整至七折肉食大王 大批半價後是$69, 大批共有8塊薄餅, 餡料有辣肉腸、火腿、雞肉、五香肉粒、免治牛肉(蕃茄醬底), 餅底鬆軟而且不會過份乾, 可是餡料放得不夠均勻, 有些是多料也有幾片是少料。拿破崙海鮮意粉半價後是$21, 其實都是蕃茄醬底再配些雜錦海鮮料, 即有蝦仁、魷魚條、魚肉等, 意粉沒有煮到發脹肥大卡邦尼雞皇意粉半價後是$21, 其實似是帶點芝士味的白汁, 雞脾肉質感軟滑而且有點點鬆, 青紅椒是焗到剛剛熟, 脆口得來也帶甜味Phd的承諾是以優惠的價格, 為客人帶來新鮮味美的傳統手拉意式薄餅, 整體都算做得成功
不過由三月十ニ日開始, 外賣自取優惠由半價調整至七折

2012-03-11
慶祝紀念
紀念日
  • Pizza
2011-12-19 154 瀏覽
  我們家提早過冬節及預早聖誕,大伙兒建議叫外賣Pizza在家裏吃,我們於是在網上看到薄餅博士,聽說這家比別的薄餅較為健康,沒那麼油膩,於是決定一試。  我們要了一個四人餐。包括一個PHD珍寶大批,蜜糖雞翼8隻,小食拼盤一客,以及豆乳布甸4個,我們在網上訂滿了150元免費送了蒜香包條。共計198元。  先談談服務吧,我們五點鐘在網上訂的,五點半門鈴便響了,效率之高讓人驚訝,真的不得不讚賞。  再來談談食物,先談PHD大批,光是捏一捏薄餅便已經知道,確實是比較爽身,不是太油膩,薄底很脆,料多,而且勝在不鹹,我最怕是過鹹,這是我吃過不鹹而味道適中的薄餅。  蜜糖雞翼很嫰滑,但可能醃製時間不足,蜜糖可能不夠,但這是我可以接受的範圍。  小食拼盤裏有四款小食,第一款是墨魚卷,口感煙韌,不錯,而雞塊則有點過焦,不太嚴重,幸好,蒜香雞翼味道也恰到好處,薯角完全沒有焦的跡象,醬汁鹹鹹甜甜的,極為開胃。  使我最為欣賞的是豆乳布甸,布甸上有一層朱古力粉末,好像是木糠蛋糕那樣,用匙去攪動,底下的一層豆乳的豆味香濃,吃下卻並沒有太甜膩的感覺,質感軟滑,十分不錯,這個甜品為這頓晚餐劃上最完美的句號。
PHD珍寶批
小食拼盤

共計198元。

2011-12-18
小食拼盤
PHD珍寶批
2011-11-27 99 瀏覽
PHD又做推廣了,只需$49一個大批,今次是千島夏威夷大批,買了一底回家作晚餐,他們是開放式的廚房,可見到師傅製餅...他們即製即賣,回到家的薄餅還是熱辣辣的千島夏威夷大批餡料 有火腿、菠蘿和粟米配千島醬汁咬入口的薄餅很香很脆,且芝士味亦頗濃有了菠蘿的配合,減輕了其油膩感~~醬汁與餡料的配合也不錯!
千島夏威夷大批

餡料 有火腿、菠蘿和粟米配千島醬汁

咬入口的薄餅很香很脆,且芝士味亦頗濃

有了菠蘿的配合,減輕了其油膩感~~
醬汁與餡料的配合也不錯!
2011-09-16 96 瀏覽
整個下午在戶外活動,人也被高溫熱到融化,晚飯當然不想搞到身水身汗。近排吃得太多燒味,因此想轉轉口味,就來個PHD薄餅。因為物價通脹的緣故,這個超值套餐也加了$10,而且以汽水取代了忌廉湯。然而$110包薄餅、意粉、薯角及汽水,仍算是十分廉宜。今次點了燒烤雞肉薄餅,感覺比上次吃的PHD多寶美味。餅底以人手拉製,因此十分薄身,它並非香脆的類型,質感鬆鬆軟軟。配料方面有雞肉、青椒、車厘茄,再加上芝士焗製。整體來說很是可口,我相信是歸功於那個燒烤汁,惹味之餘又不會過鹹。要提出建議的話,我強烈要求多添芝士!意粉沒有試過,但份量少了點。薯角則略嫌不夠香脆,但薯心厚厚粉粉的,蘸點茄汁吃完一件又一件。
近排吃得太多燒味,因此想轉轉口味,就來個PHD薄餅。

然而$110包薄餅、意粉、薯角及汽水,仍算是十分廉宜。

今次點了燒烤雞肉薄餅,感覺比上次吃的PHD多寶美味。
配料方面有雞肉、青椒、車厘茄,再加上芝士焗製。
要提出建議的話,我強烈要求多添芝士!

意粉沒有試過,但份量少了點。