2021-08-14
✨中女獨食難肥日誌 ✨蕃滿門 中女食將軍澳一向好喜歡濃味的蕃茄湯底,朋友說曾經吃過這間蕃滿門的分店,蕃茄湯底好好味!所以這天晚上我們來到新都城的分店一試😋我們晚上六點左右來到,時間還早,不用等待就可以入座👍🏼鎮店蕃茄濃湯粉 $84餐牌選擇有好多,特地來吃這個蕃茄湯底!這個鎮店推介有齊牛腩、冬菇、日式油揚、炒蛋、煙鴨胸片、西蘭花、貢丸及蟹柳,上碟見到超多料超大碗都嚇一嚇😆兩個人分都可以!微辣剛剛好,夠惹味又不會搶了蕃茄的鮮甜!經典原味湯底亦有炒蛋,螺絲粉好襯蕃茄湯底, 推介!日式七味香炸花枝丸加$20有套餐可以選一款小食及飲品, 小食炸花枝丸彈牙有花枝粒粒, 唔錯!脆炸軟殼蟹咖喱乾撈烏冬 $108軟殼蟹有一整隻, 新鮮炸起熱辣辣, 好好食!咖喱撈烏東幾香, 份量亦好大!沙拉汁雞翼(兩隻)小食選了雞翼, 炸得香脆, 配上沙津汁酸酸地, 好開胃!四季春奶蓋(3.6牛乳)四季春無糖, 健康之選! 特別突顯奶蓋少少咸味, 又香滑, 好有驚喜!熱黑糖薑母紅菜頭朋友選了養身熱飲, 薑味幾重, 微微地幾好飲! 飲落好暖胃!晚飯人均消費$126, 同朋友慢慢吃了一個多小時, 食物份量好足又包特式飲品,
蕃滿門 中女食將軍澳
鎮店蕃茄濃湯粉 $84
日式七味香炸花枝丸
脆炸軟殼蟹咖喱乾撈烏冬 $108
軟殼蟹有一整隻, 新鮮炸起熱辣辣, 好好食!
沙拉汁雞翼(兩隻)
小食選了雞翼, 炸得香脆, 配上沙津汁酸酸地, 好開胃!
四季春奶蓋(3.6牛乳)
熱黑糖薑母紅菜頭
晚飯人均消費$126, 同朋友慢慢吃了一個多小時, 食物份量好足又包特式飲品, 特別喜歡蕃茄湯底! 會再來🥰
📮地址: 蕃滿門 (將軍澳)
將軍澳貿業路8號新都城中心1期2樓256-258號舖
☎電話: 26626113