2023-08-06 347 瀏覽
見到介紹話呢個點心放題做緊超優惠價,於是就帶埋爸媽去試吓。間餐廳座落於喺銅鑼灣嘅酒店裏邊,我哋坐嗰張枱咁啱望對面就係時代廣場食物來講,佢都好多選擇,同埋每人會送一個灌湯餃,性價比係超高,我哋每人每樣要咗啲試吓先最鍾意就食係佢個炸鮮奶外脆內軟,我哋食咗兩三轉依家餐廳既炸物比較出色,好似佢個炸芋絲都好好食送嘅灌湯餃都同埋我哋叫咗幾轉嘅燒賣都好足料服務方面人手就唔係太夠,姐姐亦都甚有性格🤣🤣🤣我俾張落紙佢,無寫個枱號。跟住佢就話全靠佢幫我寫個枱號用餐當日,餐廳廁所壞了,有水溢岀,未能使用🥲
見到介紹話呢個點心放題做緊超優惠價,於是就帶埋爸媽去試吓。

最鍾意就食係佢個炸鮮奶外脆內軟,我哋食咗兩三轉
依家餐廳既炸物比較出色,好似佢個炸芋絲都好好食

送嘅灌湯餃都同埋我哋叫咗幾轉嘅燒賣都好足料

用餐當日,餐廳廁所壞了,有水溢岀,未能使用🥲

炸鮮奶
炸鮮奶
2023-05-31 265 瀏覽
在外很少吃中菜,因為人少總是不能吃很多菜式,這次來試的這家中菜店晚上的二人餐份量剛剛好,還有多款食物選擇,我覺得湯品和甜品好一點,其他則有待加強。🔹萬鎔四喜拼盤一個盤讓你試到多款炸物小食,包括蝦棗、蟹棗、魚片頭和普寧豆腐,當中豆腐還頗特別,口感有點糯糯的,自家醬汁甜甜的,沾來吃不錯。🔹羊肚菌燉螺頭湯湯底非常濃郁,撈起來全部都是料,湯渣絕對是這碗湯的精華,一定要吃羊肚菌,很有咬口☺🔹梅羔骨這款才是賣相和味道也像京都骨,用上特制梅酥醬去炒,酸酸甜甜,沒有肥膩部份,唯獨份量可以多一點,口感都有點太硬。🔹豬手撈粗這個製作方法讓粗麵完完全全地吸滿滷味咸香的醬汁,味道可以及格,但要快吃,不然很快會粘在一起。🔹萬鎔斑蘭糕很少見斑蘭糕,上桌的時候斑蘭香氣撲鼻,很有咬口,不會太甜。🔹反沙芋頭芋頭很香很甜,熱吃超好吃,而且口感綿密,不錯。

🔹萬鎔四喜拼盤

🔹豬手撈粗
豬手撈粗

🔹萬鎔斑蘭糕
萬鎔斑蘭糕
很少見斑蘭糕,上桌的時候斑蘭香氣撲鼻,很有咬口,不會太甜。

🔹反沙芋頭
反沙芋頭
芋頭很香很甜,熱吃超好吃,而且口感綿密,不錯。
2023-05-15 271 瀏覽
昨天趁著母親節一家人諗住食點心放題慶祝,老公就係優惠訂購平台 book咗銅鑼灣呢間智選假日酒店萬鎔少館,可惜食完真係掃興。食物方面:首先食物質素認真麻麻;(1)翡翠蝦餃皇、鮮蝦蟹籽燒賣嘅蝦🦐我個人就覺得係有陣漂白水味嘅,奶奶就話應該係俾硼砂嚴重清洗過的味道,我食咗一啖就放低咗。(2)灌湯餃d皮好厚,而且𥚃面d蝦又係果陣濃烈硼砂味。(3)胡椒味菜豬肚味道係正常嘅,不過全碗嘢都係凍冰冰嘅。(4)叉燒包一籠有四件,不過啲餡就比較咸嘅。(5)鹽酥雞翼好咸。(6)紅棗糕完全冇紅棗味,只得甜味,質感就似硬嘅啫喱糖。(7)上湯生菜🥬、上湯菜芯係最正常嘅。(8)椰汁流心球係好味嘅。(9)芋頭金絲卷係ok嘅。(10)麻辣手拍青瓜係ok嘅。(11)山竹牛肉球,味道還可以。環境方面:地下D地顫好舊又好污漕。男廁只得一格用得,女廁就完全封咗,樓面阿姐話清潔姐姐唔得閒洗廁所,叫我哋唔好去。小插曲: 有一個廚房出嚟樓面嘅傳菜姐姐出嚟傳菜時不停爆粗鬧佢d同事,話唔夠人做嘢又要佢周圍去幫手。另外,後來有個似高級d嘅四眼經理又同另一個傳菜員爭執,成間野都係佢哋d吵鬧聲,好影響個氣氛。因為menu有寫到話食剩每100 g

食物方面:
首先食物質素認真麻麻;

(2)灌湯餃d皮好厚,而且𥚃面d蝦又係果陣濃烈硼砂味。

(3)胡椒味菜豬肚味道係正常嘅,不過全碗嘢都係凍冰冰嘅。

(4)叉燒包一籠有四件,不過啲餡就比較咸嘅。

(5)鹽酥雞翼好咸。

(6)紅棗糕完全冇紅棗味,只得甜味,質感就似硬嘅啫喱糖。

(7)上湯生菜🥬、上湯菜芯係最正常嘅。

(8)椰汁流心球係好味嘅。

(9)芋頭金絲卷係ok嘅。

(10)麻辣手拍青瓜係ok嘅。

(11)山竹牛肉球,味道還可以。

環境方面:地下D地顫好舊又好污漕。

因為menu有寫到話食剩每100 gram罰款$100,所以幾難食都唯有食埋
點心放題
2023-05-14
用餐優惠
團購
2023-05-14 157 瀏覽
同老闆過唔去嘅趕客中伏食館👎🏻👎🏻👎🏻母親節點餐式自助餐90分鐘第一次試食。1. 點餐很大問題點餐紙每份有多少件沒有明確指示,且選擇不多,沒甚麼特色。無論叫多少份,最快20分鐘才開始上菜。第一張點餐紙入後1小時才上完全部餐點,難以估計份量。無論點多少人份量,只上一碟,1小時才再上第2碟,大部分是等食時間。2. 服務員以趕客態度工作每次上菜均提醒食得完先好叫,其實只係叫咗1次,每次上1至4籠點心。落單那位更無論你叫幾多都為你專人減少最少份量!90分鐘未上完菜就已經要埋單。更離譜是馬上熄燈趕客人走,有幾枱只食了一個鐘也熄燈唔肯開番!今時今日咁嘅服務態度實在難以經營下去!
同老闆過唔去嘅趕客中伏食館👎🏻👎🏻👎🏻
母親節點餐式自助餐90分鐘第一次試食。
1. 點餐很大問題
2. 服務員以趕客態度工作
今時今日咁嘅服務態度實在難以經營下去!
2023-05-14
2023-05-11 150 瀏覽
kkday上購買的片皮鴨放題,食物質素与描述完全不同。現場食物選擇極少,且質素很差。龍蝦完全不新鮮,幾乎全都是預製食品,難以下嚥,唯一可以吃的是炒飯,簡直可以説是欺詐。
2023-05-10 64 瀏覽
放题变了食自助式,入单很久才出食物,餐厅预设的食物很多都食不到,得龙虾是霉,片皮鸭肉质差 枱面食品款式少,地下很污糟这是一间不适宜去的地方,大家小心中伏千祈不要去光顧。
2023-05-10 65 瀏覽
在優惠訂購平台買了120分鐘片皮鴨晚餐放題他們說必須在用餐前一天電話預約 可是他們的電話永遠無人接聽 只好用另一個電話號碼whatsapp他們環境不佳 人手不足 不能想像這竟然是位於銅鑼灣的酒店內的中餐廳 好比內地團吃團餐的酒樓不是點單下菜 而是要出去搶 餐廳職員不斷推車添菜 甚至直接叫客人自己到車上搶 龍蝦不新鮮 肉質散爛酸菜魚 長期無魚片皮鴨每次一推出都很快沽清全程非常緊張 需要留意職員何時加菜 然後馬上上前否則只能吃不新鮮的炸物充饑 這個價碼可到其他餐廳享用片皮鴨自助餐不建議到這裡要不是我已在優惠訂購平台買了套票 我在門口見到內部光景時已掉頭離去 倒不如去times square食飯 (他們的女廁故障 要到times square如廁)
在優惠訂購平台買了120分鐘片皮鴨晚餐放題

龍蝦不新鮮 肉質散爛
酸菜魚 長期無魚

片皮鴨每次一推出都很快沽清
全程非常緊張 需要留意職員何時加菜 然後馬上上前
否則只能吃不新鮮的炸物充饑
這個價碼可到其他餐廳享用片皮鴨自助餐
不建議到這裡
呢個account第一次打評論失望到要開post😡龍蝦ok片皮鴨 自己睇圖 皮冇曬就冇曬 問都唔會有水飲曬 要自己入去水吧斟你想搵個staff都難 得一個企門口唔知做緊咩荔枝蝦球 都幾似荔枝 唔講都唔知係蝦球最好食可能係碟菜🙂
呢個account第一次打評論

最好食可能係碟菜🙂
片皮鴨
2023-05-09
2023-05-09 56 瀏覽
經由優惠訂購平台選購「萬鎔少館」120分鐘-澳洲龍蝦盛宴x海鮮新派片皮鴨放題優惠價:$298/位茶芥及另收加一$59/位每人總消費:$357/位對於我嚟講,並唔係食咗好多次放題嘅經驗,三百幾蚊一位可能係屬於正常嘅價位,但係間餐廳無論裝修,格局,食物,都令我十分無奈,場地比較昏暗,衛生環境有點兒惡劣,講返重點,喺食物方面待應會分派一些限人頭嘅食物每人有半隻龍蝦->正常食得出新鮮彈牙✅另外有一份頂級鮮蟹肉燕窩羹或者滋補鮑魚花膠雞湯當晚我係享用蟹肉燕窩羹,但我冇影到,因為我根本唔知 我飲緊果碗蛋花羹,就係所謂嘅頂級鮮蟹肉燕窩羹除此之外,原來個餐仲有碗海王龍蝦湯泡飯,但我印象佢嘅泡飯只係碗節瓜粒龍蝦碎湯飯😅最後,自助嘅食物 真係無話可說 大家睇相就明真係對間餐廳好失望 但不得不提大部份待應都好有禮貌,好幫忙,連廚房部門都經常走出嚟幫手,將啲食物拎返入去叮熱。
優惠價:$298/位
茶芥及另收加一$59/位
每人總消費:$357/位
講返重點,喺食物方面
待應會分派一些限人頭嘅食物
每人有半隻龍蝦->正常食得出新鮮彈牙✅
另外有一份頂級鮮蟹肉燕窩羹或者滋補鮑魚花膠雞湯
最後,自助嘅食物 真係無話可說 大家睇相就明

2023-05-09
生日
2023-05-08 33 瀏覽
無野食 自助餐要搶野食 🥹🥹好慘烈你想試下搶野食 可以試下估唔到今時今日香港仲有啲咁嘅餐廳任飲任食 乜都冇得你食 真係唔會有下次 難食冇野食 唔知點解比錢買難受 救命 唉唉唉
無野食 自助餐要搶野食 🥹🥹好慘烈
你想試下搶野食 可以試下
估唔到今時今日香港仲有啲咁嘅餐廳
任飲任食 乜都冇得你食

自助任食乜都冇得食

2023-05-03
自助任食乜都冇得食
2023-05-06 88 瀏覽
我一向好少買團購,今日上網見到呢間餐廳一個商務午餐,覺得可以5月1號放假嘅時候試吓……見網上邊對呢間餐廳評價都唔錯,所以就買來試吓。已經有心理準備套餐,唔夠食嘅話再額外叫點心。我係4月27日買,訂單上寫到明需要早一日打電話去餐廳預留座位,但連續打咗幾日,不論任何時段,大部份時間都係長響,跟住會有人拎起電話再收線。由於時間緊迫,我向團購平台反映之外,亦經由酒家網站再訂位,終於喺5月1號有人會覆我確認訂座。餐廳位於銅鑼灣假日酒店,都容易搵嘅。一上到去門口燈光比較暗,入到去地方細細,見到每個職員都好忙碌,一位相信係比較高級嘅男職員是以我哋坐喺一張近窗邊嘅枱。枱同枱之間,其實都唔算太密,但係唔知點解我哋枱旁邊地下有個神位,亦有好多供品,但完全冇嘢圍住。由於當日與年紀較大嘅父母同行,怕佢哋會唔小心踢到,所以我同蝦子餅坐接近神位嘅位置。先講吓環境,燈光暗淡啲其實都問題不大,但係枱布同埋地氈都有明顯污跡,感覺唔係好衛生。雖然樓面都有大概三至四個職員,但佢哋都好忙碌,我哋等咗一陣終於有人問我哋要乜嘢茶。呢個時候我再睇吓枱面上面嘅餐牌,原來都有睇到我哋買嘅商務午餐,但係唔知點解提供嘅點心有啲唔同咗,例如

呢個時候我再睇吓枱面上面嘅餐牌,原來都有睇到我哋買嘅商務午餐,但係唔知點解提供嘅點心有啲唔同咗,例如蝦餃,鮮蝦菜苗餃,仲有幾樣食物都不在包括喺呢個商務午餐入邊。

細問之下,職員話網上面買到嘅已經係好舊嘅Menu….但係我早幾日先買嘅咋喎
職員仲建議我可以加錢轉食點心放題,但我真係冇興趣食放題囉⋯⋯

同職員反映過之後,可以安排蝦餃同埋其中一樣點心我哋,其他嘅就只能夠根據佢哋而家嘅餐單點菜。

好快點心陸陸續續送上。其中一個女職員上‘茄子蓉’ 嘅時候,將食物放喺枱邊。由於枱邊不平,向外傾斜(相信係正方形枱變身做圓形枱),我哋同職員講食物就嚟跌,佢只係求其用手做樣推一推,跟住就行開咗。個碟根本完全冇郁過,最後係我哋自己將食物而返去枱嘅中央位置。

餐廳非常唔夠人手,全程並冇人收碟。最後去到一個點枱面太擠迫,我舉手叫職員幫手,都要等咗一陣先有人過嚟幫忙。

講返食物質素,成個餐最正常嘅係炒飯,炒得好乾身,其他嘅我覺得係唔合格,蝦餃味道奇怪,同平時出邊食嘅好唔同,唔知佢哋用咗啲乜嘢調味。

昆布蛋花湯……感覺好求其。其他點心亦不值一提。

難得約兩老出嚟飲茶,點知揀咗一間咁樣嘅嘢
我只能夠話佢自己蠢咗。

呢間嘢一定唔會有下次。

2023-05-06 72 瀏覽
今次買左優惠訂購平台$398二人咩兩小時海鮮片皮鴨放題 另外現場加收$59加一及服務費 姐係每人$258 咁既價錢食一個正常既邊爐放題係無問題既💁🏻‍♀️去到間餐廳環境差到不得了 所有openrice上面comment既圖都係借!位!影!我個人認為分分鐘冬菇亭大排檔仲好過佢 尋晚隔離一半比人包場 嘈到拆天 其實上到去都唔開胃…🤮好啦坐低開埋茶 問個侍應使唔使落單叫嘢食 佢話唔使 出面有自助嘢食 其他咩片皮鴨蒸魚海皇泡飯同龍蝦會自己上 Okay咁我乖乖地等啦🫠出去睇所謂自助攞嘢食個part得係炸物(cheap到爆個d 例如芋茸絲卷入面既‘芋茸’只係係一pat糯米裝既紫色色素香精混合物🤢)有d菜啊豬手啊炒麵啊酸菜魚啊 全部用gas爐熱住 鹹菜豬肚湯都熱到就乾曬水 行埋去聞到燶味 原來係炒麵燶曬 成盤唔食得😐坐左一陣 送上一人一份咩蛋白燕窩羹 普通生粉羹啦 無咩投訴 然後上一人半邊龍蝦 個樣唔差 真係澳洲龍蝦有蒜蓉係上面 心情諗住變好…難啦 一食入口 口感新鮮 但係咩鮮味甜味都無 我即刻黑人問號❓唔係掛😦😦餐廳唔會用水洽龍蝦掛…終於係下一道一檯得一碗既海皇泡飯得到解答:餐廳白洽所有龍蝦 然後將

坐左一陣 送上一人一份咩蛋白燕窩羹 普通生粉羹啦 無咩投訴 然後上一人半邊龍蝦 個樣唔差 真係澳洲龍蝦有蒜蓉係上面 心情諗住變好…難啦 一食入口 口感新鮮 但係咩鮮味甜味都無 我即刻黑人問號❓唔係掛😦😦餐廳唔會用水洽龍蝦掛…終於係下一道一檯得一碗既海皇泡飯得到解答:餐廳白洽所有龍蝦 然後將‘龍蝦水’煮海皇泡飯😐👍🏻所以個海皇泡飯叫做成晚最好食既嘢 但係留意返 一檯得一細碗 之後擺係自助檯個大煲海皇泡飯既湯底已經變返味精湯🤮

然後上左豉椒蒸魚 ok普通嘢 侍應話任食陣間會再出 跟著終於到片皮鴨!竟然!係侍應攞一碟我估有40塊鴨肉鴨皮出黎叫我地排隊攞 d鴨肉鴨皮甩皮甩骨 肉多過皮 又韌又唔好食 真心攞一次之後無攞過 啊應該咁講 其實片皮鴨淨係出過兩次 兩個鐘入面淨係出兩次!咁叫咩放題啊??之後魚都無條 問侍應其實仲有咩上 佢地話廚房做唔切 同埋要咩同佢地講 我真係火都黎埋 喂唔係話唔使落單d嘢食自己上咩??究竟發生什麼事啊🤯🤬🤬

成晚都唔知食左d咩落肚 侍應終於又搬一籠奶黃包出黎 大家湧去自助檯攞(應該大家都無食d咩)一籠得二十隻都無 真係排第四五都唔會有得剩 奶黃包入面又係一pat糯米狀既黃色物 真係差過自己係惠康買…🫠🫠🫠

btw 成晚好多同我地一樣中伏既可憐顧客 我望住佢地一出lift個中伏樣真係好同情 間餐廳誇張到餐廳已經坐滿 根本無位安排比客 咁做咩接受booking呢??有對情侶仲慘 等足10分鐘 最後竟然係後樓梯個邊開張檯比佢地坐啊陰功…原本第一輪6:30pm入 兩個鐘都8:30pm 餐廳好唔好意思比人book 7pm d時間啊…⛔️

不過咁講啦 開黎間餐廳既人真係小心地滑⚠️中伏中到一個點 我咁辛苦寫足1000字係唔希望再有其他人中伏 叫做積下福啦 你唔信係要去試我都無辦法 就係咁 講完

2023-05-05
外賣自取
用餐優惠
團購
2023-05-04 92 瀏覽
這間餐廳簡直荒謬到我不得不給他寫一個食評,網上聲稱是放題,即點即煮:我在KKday發現了「【放題優惠推介2023】萬鎔少館|點心放題、點心自選套餐、海鮮新派片皮鴨放題|銅鑼灣精緻中菜」 ,一起出來玩吧!https://www.kkday.com/zh-hk/product/139182?cid=4904&ud1=detail-share&ud2=mobile-web然而,竟然大部份食物都沒有,演變成食物放在出面自便取用:大部份食物都已變冷!這次用餐的經驗實在是太難忘,對這間餐廳的誤導宣傳深感失望!

這次用餐的經驗實在是太難忘,對這間餐廳的誤導宣傳深感失望!
2023-05-04
2023-05-03 77 瀏覽
從網上看到推介,點知伏到不得了!差、很差、非常差⋯⋯!6:30到達,見到只有一排6將的麻雀枱,放上了一點點的食物,同網上推介形容的簡直有天淵之別。有圖有真相。除咗每人半隻龍蝦之外,其他的食物都不值一提了。
從網上看到推介,點知伏到不得了!差、很差、非常差⋯⋯!

有圖有真相。

除咗每人半隻龍蝦之外,其他的食物都不值一提了。
2023-05-02 70 瀏覽
首先冷氣不足非焗然後同此行為廁所維修,如需洗手間去廁所必須乘電梯去到一樓在大堂借洗手間鎖匙才可以使用,否則連洗手也不可以他們現在所推的$199每位片皮鴨任食整晚全場提供不足十隻去瓜分而紙上所寫的任食酸菜魚,基本上一拿出來已經會被頭一兩個客人將所有魚夾走,然後剩低的只有鹹酸菜甚至龍蝦也是梅肉的湯非常咸 泡飯很味精其他所謂可以任點任食的餸菜,基本上由一到步去order都結尾,半個鐘也沒有來,包括蒸魚由頭到尾 不會有員工為每張枱換碟或收碟因為根本就只有三個員工hold住全埸那有可能有服務呢?不過唯一可讚的員工做到死咁 都非常有禮尤其自嘲辛苦及公司的混亂安排可令客人唯有笑笑就算但作為在酒店內的餐廳食物品質 材料 味道 餐廳的管理安全全部和合格有著十萬八千里的進步空間不過也不會再試也絕不推介免得害人吧
首先冷氣不足非焗

他們現在所推的$199每位片皮鴨任食
整晚全場提供不足十隻去瓜分
甚至龍蝦也是梅肉的
湯非常咸 泡飯很味精

由頭到尾 不會有員工為每張枱換碟或收碟
因為根本就只有三個員工hold住全埸
那有可能有服務呢?
不過唯一可讚的員工做到死咁 都非常有禮
尤其自嘲辛苦及公司的混亂安排可令客人唯有笑笑就算