抵食丼飯 番茄餃子等級32020-10-04457 瀏覽 關注 好好味嘅丼飯🥺♥️叫左和風牛肉飯同豚肉飯🐮🐷其實兩隻汁食落個味都好似😂唔識分啲肉好多 同埋真係好食得嚟唔會話好頸渴Jeng jeng子!住馬鞍山嘅朋友可以試下~…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享抵食丼飯 萬事居食 https://s.openrice.com/QrbT0iLOw00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務3衛生4抵食用餐途徑堂食
炸嘢好好食 Cat baobao等級32020-09-21287 瀏覽 關注 新港城又多一個選擇,舊店冇去過,因為利安太遠了,不過一早知道有呢間舖,另外,朋友話過好食,而家搬咗去新港城,終於可以試吓點左牛肉壽喜燒烏冬,芝麻雞翼,芝士年糕,仲有蝦天婦羅烏冬好香呀,由於我食得太開心,掛住食,結果淨係影得一張相,烏冬好夠味,配料又多,冬菇個花切得好靚,蝦天婦羅大大隻,芝士年糕就係熱辣辣外脆內軟,正常芝士年糕咁嘅味個芝麻雞翼勁好食,好出色,一定要食,不解䆁,自己去試吓,樣樣都即叫即整,而且好快手…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享炸嘢好好食 萬事居食 https://s.openrice.com/QrbT0hp4w00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食蝦天婦羅芝麻雞翼芝士年糕用餐途徑堂食
味道很好,值得再吃 Charlie_wcl等級12020-09-16206 瀏覽 關注 味道相當不錯,如果住附近可以多一個外賣選擇。食左一個餐牌上面的豚肉便當,但由於唔喜歡食飯,所以問店員可唔可以轉烏冬,好驚喜,佢可以俾我地選擇,仲可以揀冷或熱烏冬,朋友揀左熱,我揀咗涷。涷烏冬有麻醬同蟹子,好開胃,一口氣食哂,豚肉好入味,好濃的日式醬油味,甜甜地,再加上兩隻煎餃子,外皮香脆,整體味道好好,如果有機會,下次會選擇外賣回家吃。美中不足係環境有d凌亂,可能店舖有其他活動或者做緊月餅換領,堂食可能唔坐得太耐,因為d位會坐得唔太舒服😅但我都非常推薦大家可以外賣返屋企食,因為味道好,價錢合理。小店初經營,食物質素好,應該大力支持。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享味道很好,值得再吃 萬事居食 https://s.openrice.com/QrbT0sIOw00檢舉 張貼 評分5味道3環境4服務4衛生4抵食用餐日期2020-09-16用餐途徑堂食人均消費$56 (晚餐)
隱世美味日本美食 giy等級22020-06-30738 瀏覽 關注 今日我和老公逛完商場買新電視後,他話同我去食日本嘢(深黃店),其實今次係我們第二次去食,之前老公班朋友試過老闆的牛舌泡飯、天婦羅大蝦及秘製麻辣雞煲做宵夜,他們都讚不絕口,其中有個朋友話晚上不食飯及減緊肥都全大碗食晒😍,所以我們昨天已訂位,今日準備去試下!老闆先俾二碗海帶面豉湯俾我們飲,攞左汽水俾我們,再俾個日式沙津幫我們開胃下😋!主菜就有下面幾樣:🍍1,日式牛舌泡飯~嘩😳!個湯十分美味,像七味粉等唔知咩味,酸甜辣咸都有,有勁重牛骨味,牛舌十分淋滑,蘿蔔入口即溶勁甜,原來老闆話蘿蔔只要入面個蘿蔔芯!整體十分美味,我和老公都全部食晒及連湯飲晒!😋😋😋🍍2,炸大蝦天婦羅,個脆漿勁鬆化脆口,不漿口,蝦彈牙鮮甜,好香脆漿味,同別家不同!(本人最愛食,記得點這個雞煲醬同食,有驚喜!❤)🍍3,秘製川味麻辣雞煲,個汁勁惹味,老公d朋友話個汁已食到一碗白飯,雞鮮甜嫩滑,新鮮夠味,d乾蔥要食啊👍!🍍4,日式蟹糕炒飯,飯底乾身香口,蟹膏咸香,炒飯冇咩鹽,蟹膏已足夠帶出咸香味,同菇菌特別夾味😋😋😋!………………………………上一次我和老公第一次去試的菜色如下😋(有些係餐牌上有架)!🍍1,芝士牛油果脆多士,唔食牛油果的老公都話好食👍❤!🍍2,日式壽喜燒火鍋,個湯底配d冬粉好正,牛肉嫩滑😊😋!🍍3,吉列牛肉薯餅,係老闆自家製,味道不錯,老闆廚師整炸嘢係一流架👍!🍍4,七味雞翼,辣辣地好香口,好鬆化😋!🍍5,酥炸雞軟骨,炸得好透,入面唔硬,配椒鹽一流❤👍!🍍6,2人日式沙津(豐盛版),個醋汁酸酸甜甜勁開胃,蕃茄仔清甜❤!💐我們去食左二次,冇一樣係唔好食,讚好食的客就唔少!(營業時間留意他們 fb page😊)…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享隱世美味日本美食 萬事居食 https://s.openrice.com/QrbT0f7Cv00檢舉 張貼 評分5味道4環境4服務5衛生4抵食推介美食柚子醋沙津自家製牛肉薯餅七味辣雞翼芝士牛油果脆多士日式壽喜燒火鍋特色牛舌泡飯大蝦天婦羅老闆娘川味麻辣雞煲酥炸雞軟骨壽喜燒火鍋,大蝦天婦羅,七味辣雞翼,自家製牛肉薯餅、雞煲及牛舌泡飯用餐日期2020-06-30等候時間10 分鐘 (堂食)人均消費$100 (午餐)