餐廳: 華星冰室 (京瑞廣場)
資訊:

2021-04-12 260 瀏覽
之前一直向旺角個間食開,見哩到開左間就諗住食下啦,但係勁失望同好嬲囉!侍應質素:華星向我心目中啲伙記算係甘多間有名氣既食店有禮貌既(對比澳牛,9記個啲),但石門哩間真係麻麻。條女粗聲粗氣,串串共甘😓食物質素 : 差!個牛肉蛋餅得蛋同好少既鹹牛肉,而且勁油,個重口講湯底明顯偷工減料,稀到爆!難食!體驗 : 直情係燥底,廚房大大聲喺度播賽馬直播,第一次俾我個公仔麵,係生既,食到麵入面係未煮熟,同佢講叫佢煮耐少少🤏,因為未熟,佢夠膽死第二次比份發哂水既公仔麵我,食左一啖,我火都黎埋,又淡又發水,你唔係甘樣都好意思攞岀黎啊!同個侍應講,佢成班都笠哂水,話問廚房,廚房梗係無岀聲,總之唔想點唔伏就千祈唔好入去食😑

2020-11-02 632 瀏覽
沙田碩門開咗間華星冰室,每次去都會吃他們的常餐,因為快靚正,趕時間最啱呀!裝修好有感覺因為放了很多兒時玩具好有兒時回憶。常餐係叉燒意粉、火腿炒滑蛋加多士多士非常香脆,炒滑蛋很幼滑蛋味夠濃夾上火腿一起吃真的絕配。叉燒湯意粉,叉燒份量頗多而意粉煙韌有咬口,湯底味濃郁。餐飲熱檸檬茶,茶底很濃厚茶味香加埋檸檬很醒胃。花生醬西多,西多很厚身香脆又大件,中間內裡加上花生醬做餡料,口感更加豐富好味。熱奶茶,茶味濃奶幼滑又香甜。

裝修好有感覺因為放了很多兒時玩具好有兒時回憶。

常餐係叉燒意粉、火腿炒滑蛋加多士

多士非常香脆,炒滑蛋很幼滑蛋味夠濃夾上火腿一起吃真的絕配。

叉燒湯意粉,叉燒份量頗多而意粉煙韌有咬口,湯底味濃郁。

餐飲熱檸檬茶,茶底很濃厚茶味香加埋檸檬很醒胃。
熱奶茶,茶味濃奶幼滑又香甜。

2020-09-19 488 瀏覽
好多年食過銅鑼灣果間嘅「常餐」覺得麻麻地。今日經過見到都諗左陣先決定試多次,諗住咁多年點都有啲改善掛。點知今次更失望。我都係食「常餐」。但問題如下:多士:算係成個餐最好食,但無乜牛油香味,作為厚多士,廚房搽牛油唔搽啲「角位」。但我地食厚多士第一口必定由多士的「角位」開始食。睇得出整包嘅有啲求其。但低處未算低....火腿炒蛋:一望啲炒蛋,散晒好似爛晒咁,見到已經唔開胃。一食落去全部都係油,係油浸蛋多過炒蛋。炒蛋身為重點嘅食物最令人失望。叉燒意粉:意粉好硬,明顯煮得唔夠熟。叉燒仲係有陣雪味,仲有肥膏痴住,食兩口已經唔想食。完全無叉燒嘅香味。總結:比好多年前更加難食。完全無heart去做。而仲要收48蚊唔平,我情願坐車出去食澳牛仲覺得值得。唔會再食華星。

我都係食「常餐」。但問題如下:

2020-09-19