5天前 0 瀏覽
11/8/2025 星期一,知道太子地鐵站附近開咗「華嫂冰室」,即刻嚟幫襯。我哋好彩,11:30am到,不用排隊,仲可以有卡位座,舒舒服服叫嘢食!我哋叫咗粉麵套餐:豬扒雞翼蕃茄湯底出前一丁,加煎蛋一隻,配凍檸茶!蕃茄湯底好濃,啱我朋友,佢喜歡飲濃蕃茄湯!兩塊豬扒調味適中,瑞士汁雞翼,好好味😋另一款是秘製雞翼烏冬,清湯底,加豬潤,配凍檸茶。雞翼果然係招牌推介,豬潤爽滑,正👍🏻。店員好友善,雖然多食客要招呼及被安排座位,我見到佢哋都好細心幫一些不懂得用QR Code落單的食客落order,這是待客之道。👍🏻食物質素好好,冇失望,值得推介!
我哋叫咗粉麵套餐:
豬扒雞翼蕃茄湯底出前一丁,加煎蛋一隻,配凍檸茶!
食物質素好好,冇失望,值得推介!

豬扒煎蛋出前一丁  蕃茄湯底
秘製雞翼
秘製雞翼  豬潤  烏冬  清湯底
凍檸茶
6天前 0 瀏覽
以往去尖沙咀分店點莞茜皮蛋湯米粉,留下深刻印象,好味😋⋯⋯到太子新店都保持水準,鮮牛肉好味及新鮮。家人點叉燒煎蛋飯及招牌菠蘿包,都話好味。下次會試煎魚餅….建議除下午茶外,都可以點西多士
建議除下午茶外,都可以點西多士
叉燒煎蛋飯
鮮牛肉米粉(配莞茜皮蛋湯)
招牌菠蘿包
叉燒煎蛋飯
鮮牛肉米粉(配莞茜皮蛋湯)
招牌菠蘿包
2025-08-08 0 瀏覽
#新開幕的華嫂冰室,無需排隊即可輕鬆入座,是試新店的好選擇。包點亮眼:招牌菠蘿包外脆內軟,香氣撲鼻,令人回味。招牌芝士咸牛肉蛋朱仔包更是驚喜,芝士濃香與咸牛肉的鹹香完美融合,搭配軟滑的蛋,口感豐富,值得一試。麵類稍為普通:點了豬扒雞翼番茄湯米線,湯底酸甜適中,但整體味道中規中矩,未能與包類媲美。飲品特色:話梅柑桔飲品清新開胃,飲落清爽,但杯身略黏,略為影響體驗。