2024-04-17 0 瀏覽
香港經濟巳經差,好心 d員工姐姐態度好 d啦。堂食都無咩人,只係幾個人外賣。 我望住 D員工姐姐,佢可以當你透明,要大聲問能否外賈。無人彩你。 最後係靠一齊買外賣的客人答你'係'。 真奇怪,咁吾恨有生意嗎? 個個樣都 show 俾你睇,頂,有野做,覺得好辛苦咁,真係痴線。 到打包左,又吾出聲攞俾你。 成間鋪有成5個員工姐姐做野, 但有3個癈人,特別4眼果位。 雖然我吾知邊個係老板。但做到咁。我真心登老板可憐囉。 米芝蓮鋪又點呀,又吾係平,又吾係突別好食。 我吾會再幫襯囉。大把選擇.講完。
香港經濟巳經差,好心 d員工姐姐態度好 d啦

,特別4眼果位。
.講完。
2024-04-17
2024-03-05 78 瀏覽
本身買熱陳皮紅豆沙.點知佢地俾凍既我地.唔緊要啦.自己叮熱來食.點知一食.壞既..酸到不到了…打電話去鋪頭..係打極都冇人聽…白白浪費左二十幾蚊😵‍💫😵‍💫😟😟
剛剛買一碗熱紅豆沙.點知買返來佢哋拎凍既俾我地.唔緊要.我叮熱來飲啦…點知發酸既….唉😮‍💨.打電話鋪頭冇人接電話lor.好唔開心😔😔😔😔
2024-03-05
宵夜
  • 紅豆沙
2024-01-22 195 瀏覽
呢日同屋企人出街食飯, 之後因為爸媽一向說話, 所以我做左孝女。請完食飯再請食糖水。話說如此, 但其實我地一家都唔鐘意食太甜既野。而新蒲崗出名既米芝蓮-華園甜品專家,之前朋友帶我食過幾次,印象佢營中幾好食, 仲要唔會太甜。一於唔諗揀左佢。去到, 我自己叫左薑汁燉鮮奶, 我媽叫左紅豆芝麻糊,我爸就叫左腰果糊。再按佢要求加左個芝麻湯圓。一如印象, 佢地既糖水唔會過甜, 又滑又香。我既薑汁燉鮮奶, 薑味十足。阿媽覺紅豆芝麻糊都好正~爸無特別講個腰果糊, 但就對湯圓既薑糖水贊不絕口。薑味十足又夠辣。我地一家都鐘意夠薑味既糖水。所以對呢個湯圓係十分滿意既。本來我已覺我既薑汁燉鮮奶薑味好夠, 但像左湯圓既薑糖水後, 簡直係無得比。哈哈~薑味即刻被比下去。總括黎講, 係非常滿意既! (因為太合我們口味)

總括黎講, 係非常滿意既! (因為太合我們口味)
2024-01-20
$35 (宵夜)
2024-01-20 121 瀏覽
呢間嘢都食過幾次知道佢有米芝連行頭之前食過杏仁露等都唔錯但又無話去到好好食芝麻燉鮮奶算幾新穎滿足想食芝麻湖又食到燉奶嘅欲望味道唔錯只係覺得唔太夠熱店舖唔大都係滿足一下甜點時間講真服務態度係唔多好好在意就唔好去了
呢間嘢都食過幾次
都係滿足一下甜點時間
講真服務態度係唔多好
好在意就唔好去了
2024-01-19
$30 (宵夜)
2023-12-25 139 瀏覽
四眼女侍應態度勁差,勁惡劣。四周圍空枱,出面又冇人等位,梗係要人逼住其他枱客人一齊坐,其實係自己懶,唔想執枱。仲話係米之蓮,幾好食都冇用,簡直趕客嘅態度。差無可差。
2023-12-10 174 瀏覽
2016-18年榮獲米芝蓮推介嘅香港街頭小食食完打冷隔離就有糖水鋪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我地喺門口等左陣就入得目測都好多一家大細黎食( ´▽` )ノ🥛芝麻燉鮮奶 $29好食ʕ •ᴥ•ʔ同時食到芝麻糊同燉奶嘅香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)燉奶燉到較固體所以食落較嚡有凍同熱揀,我揀左熱,食落會香啲另外燉奶仲有核桃同薑汁揀核桃同芝麻糊可預防老人癡呆ʕ •ᴥ•ʔ
2016-18年榮獲米芝蓮推介嘅香港街頭小食
食完打冷隔離就有糖水鋪(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
我地喺門口等左陣就入得
目測都好多一家大細黎食( ´▽` )ノ

🥛芝麻燉鮮奶 $29
好食ʕ •ᴥ•ʔ
同時食到芝麻糊同燉奶嘅香(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
燉奶燉到較固體所以食落較嚡
有凍同熱揀,我揀左熱,食落會香啲

另外燉奶仲有核桃同薑汁揀
核桃同芝麻糊可預防老人癡呆ʕ •ᴥ•ʔ
2023-11-17 169 瀏覽
路過想食糖水 隨意入左呢間叫左最正常嘅芒果涼粉同埋紫米露一擺低已經知中伏啲生果好似擺咗好耐咁啲涼粉有啲酸味 應該擺咗好耐然後紫米露都有陣燶味諗住問佢攞啲糖水加落個涼粉到點知個侍應發晦氣咁加到成碗都係糖水仲要講句:「你話唔夠甜呀嘛?」完全食到一吐氣好似得罪咗佢咁 以後都唔會再嚟幫襯!!!!!!
路過想食糖水 隨意入左呢間
叫左最正常嘅芒果涼粉同埋紫米露
一擺低已經知中伏
啲生果好似擺咗好耐咁
啲涼粉有啲酸味 應該擺咗好耐
然後紫米露都有陣燶味
諗住問佢攞啲糖水加落個涼粉到
點知個侍應發晦氣咁加到成碗都係糖水
仲要講句:「你話唔夠甜呀嘛?」
完全食到一吐氣
好似得罪咗佢咁
以後都唔會再嚟幫襯!!!!!!
2023-10-29 149 瀏覽
去開新蒲崗,梗係要去試吓米芝蓮中式糖水舖喇。價錢以同區糖水舖來講算比較高CP值。叫了一碗熱芝麻糊,一碗西瓜涼粉西米。芝麻糊起沙,真材實料西瓜涼粉西米 配搭剛好 甜度適中。飯後甜品
去開新蒲崗,梗係要去試吓米芝蓮中式糖水舖喇。
價錢以同區糖水舖來講算比較高CP值。

叫了一碗熱芝麻糊,一碗西瓜涼粉西米。

芝麻糊起沙,真材實料

西瓜涼粉西米 配搭剛好 甜度適中。

飯後甜品
2023-09-25 183 瀏覽
咗碗合桃糊+2粒芝麻湯圓合桃糊只係一碗"傑” 嘅液體冇合核味,冇合桃粒,完全唔係起沙。零口感,只係一碗有甜味嘅芡汁。粒芝麻湯圓仲垃圾,粒餡係硬嘅。我食咗兩啖就成碗扔咗。
咗碗合桃糊+2粒芝麻湯圓
合桃糊只係一碗"傑” 嘅液體
冇合核味,冇合桃粒,完全唔係起沙。
零口感,只係一碗有甜味嘅芡汁。

粒芝麻湯圓仲垃圾,粒餡係硬嘅。
我食咗兩啖就成碗扔咗。
2023-09-14 169 瀏覽
🐱呢間係2016-2018年榮獲米芝蓮推薦🌟幾年前食係真係幾好食🤓不過而家既質素真係差左好多🫠如果想受氣既朋友一定要幫襯😉佢地唔止一位店員態度差,至少兩名都好唔掂☹️問多一句都好串😎芒果豆腐布甸:$36(連外賣加$1)🌕🌕/5豆腐布甸食落都好滑,不過真係零豆腐味🙅🏿‍♀️另外有落少少花奶🍼🍼所以都食到啲啲花奶味😉不過真係好少,食到中間已經冇哂花奶😉而芒果🥭都好甜👌🤪
🐱

芒果豆腐布甸:$36(連外賣加$1)
🌕🌕/5
華園甜品咁啱朋友係新蒲崗放工,啱啱食完飯又想食甜品,行過就見到呢間米芝蓮嘅中式甜品舖頭見佢話米芝蓮然後好多人排隊,排晒長龍喺呢個社區裏面相當出名,我哋夜晚去到都好多人,等外賣嘅同堂食都好多人,但食落就發現唔係嗰回事😞唔知係咪好多人食,所以以佢哋嘅服務態度都唔係幾好🥹叫咗個芝麻燉鮮奶同海帶香草綠豆沙加湯圓芝麻燉鮮奶 $27因為我哋可能叫咗凍啦,食落有啲淡味,燉鮮奶口感滑嘅,但都係好淡味,芝麻都係無咩芝麻香,係佢哋嘅招牌但都幾失望下😞海帶香草綠豆沙 $22加湯圓(2粒) $10呢個我哋都叫咗凍嘅,足料亦都起沙嘅,但都係唔太夠味咁,好似落咗好多水但又加咗好多糖去吊返起個味咁,所以甜味夠嘅湯圓都係正正常常,無咩特別佢米芝蓮由2016攞到2018,應該之後都真係遜色咗就無得再攞😂😂我食完都覺得少失望,唯一可取係性價比高,依家食糖水都仲有2字頭嘅好難得!
華園甜品

見佢話米芝蓮然後好多人排隊,排晒長龍

唔知係咪好多人食,所以以佢哋嘅服務態度都唔係幾好🥹

叫咗個芝麻燉鮮奶同海帶香草綠豆沙加湯圓

芝麻燉鮮奶 $27

海帶香草綠豆沙 $22
加湯圓(2粒) $10

湯圓都係正正常常,無咩特別

2023-07-21 243 瀏覽
見門面以為得中式糖水,點知都有綿花冰、芒果河粉之類唔同嘅嘢食,所以喺無特別期望下入左去食。入到去先知原來係米芝蓮店,即刻有好多幻想同期望,由於天氣太熱,我同朋友叫咗芒果綿綿冰同榴槤綿綿冰,後尾先知叫唔中舖頭嘅signature dish。不過兩款綿綿冰都算細嫩柔滑,尤其是榴槤綿綿冰,榴槤味好濃,綿綿冰亦比較滑。個人都幾期望下次再去,點佢出名嘅楊枝甘露試吓。

個人都幾期望下次再去,點佢出名嘅楊枝甘露試吓。
2023-07-15 236 瀏覽
同朋友飯聚完,大家都口痕好想食甜品,近近地揀呢間華園甜品,話哂區內佢都相當有名,夜晚9點幾去都好多人,排哂長龍咁 🐉🐉四個人分別點左芝麻糊、芝麻糊豆腐花、紫米露同埋雜果西米露,講真每碗都平平地,四碗夾埋都係 $100,超抵食! 🤑🤑講返啲味道,都係少甜,味道比較天然🤤芝麻糊香滑,芝麻味濃濃,並不似外面店鋪咁用芝麻粉沖調。紫米露甜甜的,稠潔而紫米軟淋,食落好香口 😍😍至於西米露就清涼,粒粒西米分明軟身,雜果爽口。正呀!💕💕
同朋友飯聚完,
大家都口痕好想食甜品
近近地揀呢間華園甜品
話哂區內佢都相當有名,
夜晚9點幾去都好多人,
排哂長龍咁 🐉🐉

講返啲味道,都係少甜,味道比較天然🤤
芝麻糊香滑,芝麻味濃濃,並不似外面店鋪咁用芝麻粉沖調。
紫米露甜甜的,稠潔而紫米軟淋,食落好香口 😍😍
至於西米露就清涼,粒粒西米分明軟身,雜果爽口。
正呀!💕💕

2023-07-15
2023-07-15 183 瀏覽
未落order前.已經聽聞態度差.點知入到去啲staff名乎其實既態度差🤣🤣諗住好食都算拉..嗌左芝麻糊,芋頭椰汁西米露個芝麻糊同水無分別個芋頭椰汁西米露仲衰😅芋頭硬到咩咁.我吾系見到啲西米既.我真系吾知自己飲緊咩😅😅到底個米芝蓮點拿反黎?真系可一不可在
未落order前.已經聽聞態度差.
點知入到去啲staff名乎其實既態度差🤣🤣
諗住好食都算拉..
嗌左芝麻糊,芋頭椰汁西米露
個芝麻糊同水無分別
到底個米芝蓮點拿反黎?真系可一不可在
2023-07-09 185 瀏覽
華園甜品專家,其實聽佢個名已經好耐歷史😊加上又係米豬連三屆得獎,點都要試下今晚一家三口嗌兩碗外賣返屋企食,叫左華園香甜喳咋 同 紅棗圓肉雪耳桃膠華園香甜喳咋 - 好足料,椰汁味好香紅棗圓肉雪耳桃膠 - 唔太甜,好多桃膠,好正,值得叫黎試下落order 連拎糖水-15分鐘就搞掂 👍🥰快靚正
華園甜品專家,其實聽佢個名已經好耐歷史😊
加上又係米豬連三屆得獎,點都要試下

華園香甜喳咋 - 好足料,椰汁味好香
紅棗圓肉雪耳桃膠 - 唔太甜,好多桃膠,好正,值得叫黎試下

落order 連拎糖水-15分鐘就搞掂 👍🥰快靚正

2023-07-08