2010-09-12 395 瀏覽
after school, 10pm 好難搵嘢喫,勝利道喺幾好嘅地點。. 大豆芽肉碎口感、味道都有驚喜。(啊蘇嘅節目都示範過,簡單但喺唔易,好爽口)我唸鑊氣夠,屋企做唔倒!9 月搬去窩打老道(隔籬街)。未去試新店。
. 大豆芽肉碎口感、味道都有驚喜。

9 月搬去窩打老道(隔籬街)。未去試新店。
2010-08-17
  • 大豆芽肉碎馬啼
2010-07-07 185 瀏覽
一行六人去到只剩一張大枱剛剛好,店舖略為細一點, 但店舖都好整潔.我們叫了咖哩羊架飯咖哩好香,好好味,羊架就OK啦! 出奇地D飯真係好有飯味.2碟煎蛋免治牛肉飯好好味現在唔係好多餐廳可以做到呢個水準粟米斑塊OK啦!D啦好味,斑塊可以炸得脆D.咕嚕肉不錯啦最好味原來是熱檸檬茶檸檬好香,茶味夠濃.超正!!!走時已經很多人等位了.

我們叫了

咖哩羊架飯
咖哩好香,好好味,羊架就OK啦! 出奇地D飯真係好有飯味.

2碟煎蛋免治牛肉飯
好好味
現在唔係好多餐廳可以做到呢個水準
粟米斑塊
OK啦!D啦好味,斑塊可以炸得脆D.
咕嚕肉
不錯啦

最好味原來是熱檸檬茶
檸檬好香,茶味夠濃.超正!!!

走時已經很多人等位了.
2010-07-01
  • 熱檸檬茶
  • 煎蛋免治牛肉飯
  • 咖哩
2009-12-16 74 瀏覽
見勝利甘多人,我又肚餓就入左莉莎小廚 wow樣樣小菜都成4x-6x架,都最後唯有叫了dinner set.$40 包一菜,湯及飯.先來湯-無味精唔錯.飯-好細碗百珍豆腐-得2舊豆腐,2片朱肉,2片尤魚及2片liver,2條菜(味淡)粟米魚片-有5-6片既魚片,味唔錯.眼見勁多人外表,多是送住宅,我估甘多order都是因為無味精吧.
見勝利甘多人,我又肚餓就入左莉莎小廚
$40 包一菜,湯及飯.
先來湯-無味精唔錯.
飯-好細碗
粟米魚片-有5-6片既魚片,味唔錯.

2009-01-24 59 瀏覽
我嗜吃咖喱和羊肉,在辦公室叫外賣時發現莉莎的餐牌有咖喱羊扒飯,儘管它有多昂貴,都想一試,因為供外賣的咖喱羊扒實在罕見。(外賣$52,送西湯及餐飲)整個飯盒分開兩份奉上,一盒是咖喱汁,另一盒是羊扒飯,避免飯粒浸在咖喱汁中過久而口感變差。羊扒略帶羶味,但牠的形狀教我想起以前在別處吃過的孜然羊肉,也想起天主教會中的烤羊架。咖喱汁的味道很大眾化,有輕微的香草味和辣椒味,也有輕微的日本咖喱感覺。白飯出奇地好吃,吃下去頗有彈性,似乎跟別處的更高品質,難怪這個飯盒這麼昂貴。隨飯盒奉送的羅宋湯是失敗之作,味道偏甜,俄羅斯人煮湯的辣味卻不見了。可是煮湯的材料不賴,湯水與湯料比例控制得洽當。希望下次可以喝到辣而不甜的羅宋湯!這個飯盒很昂貴,吃過方知有特色。

這個飯盒很昂貴,吃過方知有特色。
外賣咖喱羊扒飯奉送西湯及餐飲