6天前
莆田,連續七屆榮獲米芝蓮一星餐廳🌟堅到你唔信😌今次去左位於中環嘅分店開餐🍽️😋香煎走地雞🐔 外皮煎到金黃脆口,雞肉嫩滑多汁,咬落去香氣十足,本身仲以為薑片係蒜片😂lol…anyway好惹味,配飯一流😍p.s雖然我無叫,因為要留返個肚仔食其他野😌莆田地道燜豆腐,呢道菜好surprise到我!🌟豆腐質地香滑,豆味特別濃郁,入口柔軟又有層次感,帶住家風味🏠佢仲有d肉粒同蛋😙再擺少少紅蘿蔔碎同蔥花喺面~打卡able gotcha📷福建海鮮滷麵配料有海鮮、豬肉,啖啖都係鮮味,湯底唔會太杰,味道層次豐富😌避風塘炒哆頭蟶超有港式風味🇭🇰蟶子外層裹滿金黃蒜香脆衣,猛火爆炒,外脆內嫩,蟶肉飽滿爆汁💥😋鐵板鹽焗蟶子又係好出色🐷內裡蟶肉保持鮮嫩多汁,鹽香滲入但唔會過鹹,鮮味突出🫶🏻
碎同蔥花喺面~打卡able gotcha📷