2019-08-30 2273 瀏覽
今日買咗半隻鹵水鴨 同埋鵝腸 好可惜 同之前水準相差太遠 隻鴨偏瘦 肉非常之鞋, 唔知係咪用左啲老鴨 睇嚟要盡快改善返 如果唔係好快畀永騰 追過 仲有 啲鵝腸一啲都唔好食 冇油香 帶苦, 希望佢加油啦
2019-08-24 1595 瀏覽
上次買了多款滷水東西試試,味道不錯,尤其喜歡那裡的「巨腳」$522⃣️隻,所以再來幫襯,今天買了半隻鴨,4隻「巨腳」回家打開發覺「巨腳」很少,便數數牠,只有12支腳指,難道一隻腳只得3支腳指😪這樣不老實的店子味道再好我也不會再來👎奉勸大家買「巨腳」要免斬
2019-08-24
20 分鐘 (外賣自取)
2019-08-12 1242 瀏覽
網上見有人話依間鹵水係荃灣最好食,本身係半個潮州人,但都好少食,始終打冷嘢要成班人食先似樣,但原來佢有做飯盒,梗就要試吓。以鹵水嚟講佢都唔算貴,仲識做優惠吸客,所以成日都見有人排排坐等。餐牌係無飯盒,要問,記得好似四寶$40、鴨$45,鵝$75,聽得一次可能有錯。平平地我食鹵水鴨飯,收錢手腳都快,係等師父慢慢切,大大盒,有一例,望落似豉油雞,汁亦偏鹹,所以千其唔好倒哂外上兜汁,肉可以接受,但飯絶對會過鹹!飯本身無問題,鴨本身較瘦,無油香亦無問題,但個汁我完全食唔到鹵水嘅影子!鹵水原理係不停浸唔同嘅肉,肉汁慢慢融入鹵水,再慢慢補充香料,久而久之變得充滿層次。當然其間要每日清雜質同油,確保唔燶底,食時唔會成層油,但佢嘅出品唔係鹵水種唔夠老嘅問題,而係改到已經唔係潮式鹵水!鹵水完全無肉味,一滴油都無,更似調味豉油!唔係我要求高,比咗幾個人食都係梗講,但對無成開嘅嚟講,梗整絕對更安心,更健康。

2019-08-04 846 瀏覽
早前在家中信箱,收到宣傳單張,心存疑是否值得光顧,適逢與友人午膳,席間友人亦曾光顧此店,評價正面,故日前決定試試!下午五時多一些,門外巳有數名顧客排隊等候領取食物。 環境 : 門面光猛企理,但好似沒有提供堂食服務,只供外賣!服務 : 店員有禮貎,下單速度快,但領取食物回家後,發現沒有辣椒油伴隨,美中不足!食物質素 : 我點了 $98 D 餐、另㸃半隻鴨肉($63)、一件豆腐及肝,合共$200元。 D 餐 - 內有六款食物,包括滷豆腐一件,紅腸半條,雞中翼三隻、滷蛋三隻、雞腎半隻及腩肉。我覺得滷蛋及雞中翼最好食,夠入味但不會太鹹! 滷豆腐大大件👍🏻紅腸及腩肉略見失色,前者口感略硬,後者肉質有點不夠腍!鴨肉 - 無骨,肉質適中,味道夠入味!以份量去看,其實兩囗子食,已經足夠👍🏻肝 - 熟度剛好,拌以紅酒,肝的味道提升,肝味在口腔中徘徊!總結,我真心推薦此店,雖然尚有進步空間,但在食店滿佈的地方,仍能有一批固定顧客,相信它的食物水準不差。

下午五時多一些,門外巳有數名顧客排隊等候領取食物。

環境 : 門面光猛企理,但好似沒有提供堂食服務,只供外賣!

2019-08-03
5 分鐘 (外賣自取)
  • 滷蛋
  • 鴨肉
2019-06-11 683 瀏覽
荃灣食飯,等緊位時見對面咁多人排隊買滷味,就買咗半隻返屋企食$70有半隻,量超級多,仲送咗滷蛋、紅腸、鴨腳等等幾款滷味,真係唔話得滷水汁好香,皮超靚,同埋醃得好入味 ~ 加上竟然全部都去哂骨,唔駛自己郁手,食落啖啖都是肉,好高質難怪咁多人排隊買
難怪咁多人排隊買

2019-06-02 344 瀏覽
半隻鴨,盛惠六十八元,七十三元就起肉切片,份量好足夠,排隊排左二十分鐘以上先買到,有點排得耐,回家試食,味道略為淡左少少,肉質都好好唔太硬,好好味,可以再返去買嘅,建議打電話去叫定先。

2019-04-09 411 瀏覽
經過荃灣見呢間荃興鹵水店門面光鮮,外面望落唔錯,鵝好令身,諗住買黎今晚加料,師傅慢條斯理片足15分鐘總共買左$2xx好大盒但食落腎好硬 鵝胸蘇味 得骨有味 大失所望仲要格硬食,有半盒要掉 送$50 coupon咁既質素點再買得落手,下次唔再幫襯,食過咁多間鹵水店呢間是最差
總共買左$2xx好大盒
但食落腎好硬 鵝胸蘇味 得骨有味 大失所望
仲要格硬食,有半盒要掉
15 分鐘 (外賣自取)
2018-07-18 741 瀏覽
今日舊地重遊,又經過呢間鹵味店有,深深畀佢嘅鹵水味吸引 ,於是又買咗一盒 返屋企,一打開 真係有 小小 驚喜 ,估唔到外賣都擺設得咁靚 ,鹵水味道保持 ,今日買咗一個下莊鴨, 肉質好嫩滑
2018-04-12 669 瀏覽
自從標記結業後,想找其他選擇,試了這間滷水比較淡,不夠香。現在還在尋覓其他滷水店,如有比較好再和大家分享!利申淡只是個人口味,個人口味,喜歡談的也是其中一個選擇。

利申淡只是個人口味,個人口味,喜歡談的也是其中一個選擇。
2017-11-28 1067 瀏覽
位於路德圍旁邊近行人天橋轉角位,第一次食係因為爸爸買左半隻滷水鴨同豆腐返屋企晚飯加餸。於是有一朝早心血來潮買盒細細地嘅比自己返公司食飯時同同事加餸,同事食完一次個個好評,一星期幾次幫襯都係返工前去幫同事買返公司/收工返屋企食師傅擺盆勁靚,搞到同事鹵味都要影相呃like。師傅仲會問幾時食,會將新鮮出爐太熱嘅同其他分開擺,細心值得一讚而師傅最鍾意掛係口邊嘅係「街坊支持就做多d優惠,食幾多買幾,多少隨意」

鹵水鴨翼
鹵水豬頸肉+豬耳
素鮑魚+紅腸+豬耳
鹵水鴨翼
2017-10-26 649 瀏覽
一早知道有這一間鹵味食物店,昨晚放工便順道去看看有什麼好東西。門前正常地有人排隊,門口有一位阿姐登記要什麼食物,我看到有鹵水鵝,豬腩,鵝掌翼,豬脷,豬耳。我選了豬脷,豬大腸,豬耳及鹵水豆腐。師傅十分細心地切薄片,排成扇型。刀工很好,看得出很用心。回家充滿期待地試吃,豬脷很入味而柔軟,豬耳彈牙宜回味十足,豬大腸洗得很乾淨,柔軟宜可口。食物難得的乾身又不肥膩,味道適中。下次可再幫襯。
2017-09-23 412 瀏覽
今日又經過此鹵味店,被一陣陣香噴噴既鹵水味吸引住,忍吾住又買了一盒回來,墨魚片,鴨舌,真爽,味道剛好,既有鹵水味得黎又吾太濃,鵝掌亦真勁大隻,今次叫師傅不耍斬開,成隻食,更好口感,正!
  • 鵝片
2017-07-30 822 瀏覽
4份一鵝:大約$163,肥膏比較多,肉比較少和散。鵝片:肉同肥膏分明就OK,雞全翼:冇問就切左,我覺得完隻食過引D。大size鵝翼:好多毛,又係冇問就切左三件。。。蛋:吾會係細蛋,約中size.豬頸肉:約細過手,約$60~70滷水不太咸,但係吾太夠味,比較淡。食完不會太口渴。買時記得自己計下價錢啱吾啱,因今天女員工收多左约四十幾蚊。老細幾好
4份一鵝:大約$163,肥膏比較多,肉比較少和散。

鵝片:肉同肥膏分明就OK,

雞全翼:冇問就切左,我覺得完隻食過引D。

大size鵝翼:好多毛,又係冇問就切左三件。。。

蛋:吾會係細蛋,約中size.

豬頸肉:約細過手,約$60~70

滷水不太咸,但係吾太夠味,比較淡。食完不會太口渴。

買時記得自己計下價錢啱吾啱,因今天女員工收多左约四十幾蚊。
老細幾好
2017-07-27 446 瀏覽
鹵水鵝超好味,味道啱啱好,肉質好,吾似其他店舖……有D"梅"既感覺!窗廚內既食物,比到你新鲜既感覺,種類又多,例如有鴨舌,鵝肝,鵝腸,墨魚,豬大腸,乳鴿,鹵水鴨,鴨腎,講到鴨腎,又要值得加分,就係鴨腎夠爽夠味,加埋D秘制白醋汁,能帶出鹵水的味道,揀值……绝!巨大的鵝亦,另我回味無窮仲有仲有鸭舌,墨魚,正呢間鹵味店相比其他的味道……還要更好!在荃灣呢個區,真係好難得有咁好水準既鹵味店每次去到荃灣,必定要買一袋回家!
,揀值……绝!

巨大的鵝亦,另我回味無窮

仲有仲有鸭舌,墨魚,正

每次去到荃灣,必定要買一袋回家!
2017-07-20
10 分鐘 (外賣自取)
  • 鹵水鵝,掌亦
2017-07-07 542 瀏覽
今日都唔知第幾次買呢間滷水店嘅食物,因為店舖太近我工作的位置,每次行過,都心思思想食,因為好少一間滷水店令我食完又想再食,本人覺得最好食係店舖的鵝,因為他們是用高級藥材浸泡而成,非常入味,可能我好少食呢種鵝啦,所以覺得好特別其他食物仲有滷水豬頸同埋滷水豬耳,非常入味,但食完又唔覺口渴,因為之前食過幾間滷水店,食完之後,都覺得非常口渴,勁飲水但呢間啲食物非常入味,但又唔覺口渴。他們的店舖其實不算大,只做外賣,但每次只係行近,都會有店員拿住一盒滷水食物给人客們試食,出寄地店員非常有禮貌,每當有人龍出現的時候,便會有一位可愛肥哥哥出來幫客人寫定要什麼食物,非常细心其實呢間滷水店啲員工都好有禮貌,真係少有呢段新張期間,仲要買滿$50就送翻$50現金劵不單止食物好味,仲非常了解客人的心態本人覺得,如果有埋飯盒就最好啦不過他們太好生意,應該唔會諗住唯有食住餸先啦
因為之前食過幾間滷水店,食完之後,都覺得非常口渴,勁飲水
但呢間啲食物非常入味,但又唔覺口渴。
其實呢間滷水店啲員工都好有禮貌,真係少有
呢段新張期間,仲要買滿$50就送翻$50現金劵
不單止食物好味,仲非常了解客人的心態
本人覺得,如果有埋飯盒就最好啦
不過他們太好生意,應該唔會諗住
唯有食住餸先啦
外賣自取
  • 必食鵝、豬耳、豬頸肉