2022-11-06 1141 瀏覽
前幾日在港安醫院(荃灣)食咗個素叉燒鹹蛋飯🥣,超正!送咗個粟米🌽湯比我,同個飯🍚好夾👍🏻叉燒同埋鹹蛋加埋「超大碗薑蓉」,好好送飯,我成碗飯食晒👍🏻對剛剛開始嘗試習慣素食的我,這個飯好啱我食👍🏻👍🏻$68有咁大碗飯又有湯,大家真係不妨試吓!👍👍👍😊😊😊😊之後,我仲買咗個「芝香柚子包」🥖同埋「菠菜芝士包」🥯做第二日嘅早餐,我返屋企焗完再食,好香,好好味👍🏻
前幾日在港安醫院(荃灣)食咗個素叉燒鹹蛋飯🥣,超正!
送咗個粟米🌽湯比我,同個飯🍚好夾👍🏻

叉燒同埋鹹蛋加埋「超大碗薑蓉」,好好送飯,我成碗飯食晒👍🏻

對剛剛開始嘗試習慣素食的我,
這個飯好啱我食👍🏻👍🏻

$68有咁大碗飯又有湯,大家真係不妨試吓!👍👍👍😊😊😊😊

2022-08-26 890 瀏覽
今次係公司三文治入面同出面唔同就係佢感覺好清新 唔似出面嗰咁油膩紅色嗰舊一開始見到以為係臘腸😹😹食落去先知係蕃蕃茄估唔到冇肉都好好食 我媽咪都話想日日食😋😋
今次係公司三文治
入面同出面唔同就係佢感覺好清新
唔似出面嗰咁油膩
紅色嗰舊一開始見到以為係臘腸😹😹
食落去先知係蕃蕃茄
估唔到冇肉都好好食
我媽咪都話想日日食😋😋
2022-08-22 298 瀏覽
個便當好豐富!有烏冬又有飯,啱晒唸唔到食飯定食粉嘅你地。烏冬有芝麻鋪面,勁香!之後個蕃茄有滿滿的麻醬,正! 最後,茄子燒得好香 都係嗰句,冇肉都好食🥹🥹👍🏻
便當
便當
雞蛋仔同磨菇意大利飯都好好食🥹🥹住喺附近都有得食好嘢真係好開心講吓個雞蛋仔先 雖然冇北角雞蛋仔咁好食 但係都粒粒飽滿 正正其次係個意大利飯 冇肉都做到好好食個飯好creamy 👍🏻👍🏻👍🏻
雞蛋仔同磨菇意大利飯都好好食🥹🥹
住喺附近都有得食好嘢真係好開心
其次係個意大利飯
冇肉都做到好好食
個飯好creamy 👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-05 661 瀏覽
中午點左個日式便當 🍱,無諗到素食嘅便當都會咁好食 😋,而且又精緻。胡麻醬配豆腐的味道好夾 🤤,燒汁玉子層次豐富,壽司入面有酸蘿蔔同青瓜 🥒,爽脆可口。
日式素食便當
日式素食便當
2022-08-04 179 瀏覽
港安醫院餐廳環境好好,空間夠晒大,啲座位又好舒服。最估唔到係港安醫院竟然有窩夫。賣相就靚啦,點知食落去都好好食! 佢凍咗都有少少脆,同埋上面有 1 球雲呢拿雪糕,夾埋舊窩夫好正!!如果鍾意食士多啤梨嘅話可以點埋士多啤梨醬食! 更加好食 真心推薦👍🏻👍🏻
港安醫院餐廳環境好好,空間夠晒大,啲座位又好舒服。
最估唔到係港安醫院竟然有窩夫。
2022-08-01
2021-11-07 1217 瀏覽
如果唔係行山唔會嚟,行山前通常食茶記,今次食齋,仲要喺醫院,好特別嘅體驗,唔使同人迫,真心正👍。餐廳都幾大,樓底又高,仲有大落地玻璃,仲有outdoor 有蓋用餐區,有少少嘅草地,真心舒服😍。自助點餐同取餐,好似快餐店咁,有英式有中式,仲可以單買麵包,不過價錢就貴茶記好多,我要咗個常餐68,轉咖啡加5蚊。麵係用煲仔上所以好重,麵有少少硬,同平時茶記有少少唔同,煎蛋加芝麻包,包係軟熟嘅,咖啡係自己加奶嘅,麻麻地,食完自己執檯😅.friend 叫咗個all day breakfast , 賣相都幾好,不過要88蚊。

2021-11-06
$73 (早餐)
2021-09-18 748 瀏覽
屋企係無飯煮食,有人腸胃炎要食粥,睇完急症上6樓醫院餐廳,好寬敞,叫了個南瓜豆腐蛋花粥,清清地無味精,夠一個病人醫肚食藥,臨走仲外賣多一個白粥,留返做晚餐食藥。
2021-09-09 467 瀏覽
港安醫院-荃灣素食餐廳這提供病人,職員,訪客食肆,環境非常之好,空間足,坐位舒服寛濶,提供食品尤其是即制食品,新鮮及可口,又有健康的保證外賣又有新稣的面包,凍果凍。只是食肆在七點已準備關門,晚餐要早點來是探訪及日間病人好的選擇不用行太多路,又可休閑坐咗但係安心出行是一定要或填寫表格整體食物4/5環境5/5服務也優質想多啲素食體驗,可預些時間叫a la carte訪客車位也足夠
港安醫院-荃灣素食餐廳
外賣又有新稣的面包,凍果凍。
只是食肆在七點已準備關門,晚餐要早點來
是探訪及日間病人好的選擇
不用行太多路,又可休閑坐咗

但係安心出行是一定要或填寫表格

整體食物4/5
環境5/5
服務也優質

想多啲素食體驗,可預些時間叫a la carte

訪客車位也足夠
2021-08-07
2021-09-09 316 瀏覽
健康美味嘅素食,特別係餐廳自家製嘅麵包街外買唔到,健康又好味,亦都有東南亞美食同埋日本便當提供,係早午晚三餐素食嘅最好選擇,餐廳環境舒適清潔係素食人士嘅好去處,多吃素對身體有益!
2021-09-08
2021-09-08 291 瀏覽
星期日中午點了個素蟹餅粒漢堡,荳腐與雜菜造成的漢堡創意十足,口感柔韌適中,麵包外脆內軟,沙律清新開胃,醫院餐廳能有如此高的水準,令食物發揮讓人健康及開懷的力量,實在令人驚喜及感恩!
素蟹餅粒漢堡
素蟹餅粒漢堡
2021-09-03 200 瀏覽
估唔到素食都咁好食 值得推介價錢相宜 環境優美!素湯味道一樣濃 唔差得過用肉煲既湯有得揀紅米飯 非常健康選擇十分豐富職員態度亦非常友善 收拾桌面等等都非常快手 環境好衛生企理
估唔到素食都咁好食 值得推介

價錢相宜 環境優美!

素湯味道一樣濃 唔差得過用肉煲既湯
有得揀紅米飯 非常健康
選擇十分豐富
職員態度亦非常友善 收拾桌面等等都非常快手 環境好衛生企理

2021-09-03 206 瀏覽
我經常在這地方吃晚飯,午餐,甚至早餐,抵食,有益!不一樣的素食料理!早餐又便宜,最愛午餐的素食春卷😜😜😜食三四條加個每日不同的甜品或餐湯🤩一流,也有素食壽司🍣更可來一日三餐也不肥,也有益身心健康,環境清幽,吃兩三個小時也樂意呢!我減了三十幾磅了,這才是我真正愛在此素食餐廳的目的!😝🤪🤪🤪😋😋😋👍👍👍👍
2021-09-02 254 瀏覽
聽朋友講早排探病時係呢間餐廳食飯,以為只係比職員用既,但原來訪客都可以堂食,仲要係素食,咁就去試下啦!餐廳地方寬敞,現場有多款是日菜式提供,亦有餐牌同是日午餐。樣樣餸都好吸引,最後我就叫咗個是日午餐既特色便當,呢個位置呢個價錢都可接受既。便當既賣相我覺得一般啦,但係見到廚師即場係用心製作既,初頭以為壽司配搭好似怪怪地,但食落去味道唔錯,而且牛油果夠新鮮,素肉丸超似真既肉丸,沙律都係好新鮮,加埋酸酸甜甜既醋汁真係好開胃,蒸蛋既味道最驚喜,加入菇、薯仔等食材,口感豐富,真係好好味 😋😋呢間餐廳真係好齊全,粥粉麵飯、中西式、湯、糖水、飲品,連雪糕都有,仲要d麵包係每日新鮮製造,好足料呀! 下次再黎試多d唔同款式先得😋

特色便當
2021-09-02
特色便當
  • 素食
2021-06-30 279 瀏覽
今日又有機會黎食港安醫院嘅素食餐廳😆上次食完之後,對素菜嘅印象 upupup!今日仲有機會卑我試到甜品tim!🥳飯菜價錢$46(餐跟糖水/湯水)(員工會再有半價優惠)馬蹄糕$8事不宜遲😆等我即刻介紹下今日我揀嘅菜式啦!1. 腐皮卷佢唔係炸身嘅腐皮卷,一份已經好大舊,入面有蘿蔔絲、菇絲等,口感豐富,唔會話好dry!🤩2. 蛋黃炸薯仔芋頭鹹蛋魚皮就聽得多,鹹蛋炸薯仔同埋芋頭就真係第一次試😋 口感唔會好軟,脆脆地鹹鹹地,好開胃口!3. 紅蘿蔔🥕素肉炒四季豆我個人好鐘意食四季豆😋呢款好啱我口味😋菜式甜甜地,又有素肉嘅味道😆4. 炸雞蛋sambal egg第一次試馬里阿西亞街頭小食!估唔到係呢到會試到!呢隻雞蛋經過油炸,外層比較脆,而且汁酸酸甜甜,好特別!5. 粟米唔係罐頭🥫粟米,每一粒都甜甜的🤩糖水:南瓜西米露🎃個人唔係好鍾意食南瓜😂但係呢款我完全可以接受到,南瓜味唔係特別重,椰汁味較重,而且非常滑身,唔會太甜😊甜品馬蹄糕今日有機會可以試到甜品,係馬蹄糕!大大舊,熱辣辣,甜度啱啱好,每一啖都有馬蹄!正啊!港安餐廳唔單止淨係做中式菜,不時都會有西式菜,馬來西亞菜等!值得一試!

飯菜價錢$46(餐跟糖水/湯水)(員工會再有半價優惠)
馬蹄糕$8

事不宜遲😆等我即刻介紹下今日我揀嘅菜式啦!
1. 腐皮卷
2. 蛋黃炸薯仔芋頭
3. 紅蘿蔔🥕素肉炒四季豆
4. 炸雞蛋sambal egg
5. 粟米
唔係罐頭🥫粟米,每一粒都甜甜的🤩

糖水
南瓜西米露🎃