2024-04-12 0 瀏覽
入左院5日,唯一娛樂就係電視機,手提電話同埋枱面本餐牌。因為前2日禁食,到有得食嘅時候梗係要叫好少少啦 第一餐芝士素吞拿魚法包 $88 超級好味 香香脆脆南瓜豆腐蛋花粥 $63 南瓜非常蓉 容易入口第二餐黃金豆腐磚 $48 正常密椒薯角炒肉丁 $98 因為肉丁係素肉,個人覺得味道怪怪地百合雲耳炒勝瓜 $98 廚師將勝瓜切至好細粒所以容易入口淮山杞子姫松茸蟲花燉湯 $82 非常足料好好第三餐北方早餐 $108 包括鹹豆漿,上湯餃子及粢飯上湯餃子好味,其他一般自製香蕉蛋糕 $28 一般第四餐淮山粟米蓉粥 $68 淮山切到比較大粒個人覺得有口感炸薯條配黑松露醬 $58 黑松露醬勁香成個病房都聞到 香橙焦糖燉蛋 $68 個人覺得超級好味 第五餐芝士素吞拿魚法包 🥖 $88 太好味,所以叫多一次卡邦尼意粉 $98 可能係素食,同平時食開嘅有少少分別,但個人覺得係好味嘅越南米紙卷配芒果牛油果 $68 非常一般鮮奶燉蛋 $88 燉到超級老唔好味節六餐芝士蕃茄奄列 $70 幾好味 皮蛋瘦肉粥 $52 個人覺得比頭兩餐嘅粥差少少我可以出院啦 希望大家都身體健康
入左院5日,唯一娛樂就係電視機,手提電話同埋枱面本餐牌。
因為前2日禁食,到有得食嘅時候梗係要叫好少少啦

百合雲耳炒勝瓜 $98 廚師將勝瓜切至好細粒所以容易入口
淮山杞子姫松茸蟲花燉湯 $82 非常足料好好

第三餐

北方早餐 $108 包括鹹豆漿,上湯餃子及粢飯
上湯餃子好味,其他一般
自製香蕉蛋糕 $28 一般

我可以出院啦 希望大家都身體健康

南瓜豆腐蛋花粥
  • 芝士素吞拿魚法包
2023-12-29 225 瀏覽
朋友話我梗係要試埋這家餐廳嘅自選餐,所以決定過嚟點一番。好嘛,一行入去,店面明亮整潔,嗰一片「靜悄悄」嘅感覺都唔見喇。我第一時間就係揀咗份南瓜野菌焗飯,結果真係冇令我失望🤤。南瓜味甜而唔膩,野菌又彈牙,最正就係D芝士,熱辣辣地超級香濃,實在太滿足啦!我另外仲攞咗D蔬菜同豆腐,清新自然又健康。感覺好似身體都被滋潤咗。每款蔬菜都保持到清脆口感,连豆腐都軟滑得黎唔會太散,真係食得出心意。真係有啲出乎我意料,原來醫院餐廳都可以食得咁舒心,仲可以喺空中花園食飯添,幾享受嘅。下次真係要同屋企人一齊黎,坐低慢慢享受下這份寧靜同美食嘅完美配搭啦!👪🌿

2023-12-10 200 瀏覽
因為某些原因要入港安醫院做一些身體治療…而呢一間醫院全間都係食素食的…不過可能喺病房叫素食餐同喺佢哋餐廳食係有唔同嘅第一日叫咗$188嘅套餐…分別一個蕃茄炒蛋同焗魚腸…蕃茄炒蛋就好好味,但係焗魚腸就麻麻哋,因為佢只係一啲粉絲同蛋見到呢個感覺都係麻麻哋,而且食落去都係一般般呢一個係福建炒飯同埋素魚手指配薯條…坦白講呢個福建炒飯唔算得上係炒飯只係一個普通嘅荷葉飯🙄味道真係麻麻哋…不過魚手指就好好味🤪🤪早餐食咗炒麵同埋魚腐素叉燒公仔麵都幾好呢個黃金磚豆腐真係好入味…而卡邦尼意粉就比較多汁…估都估唔到呢一個係兒童餐…只需要$136都食到好飽超級值得推介呢一個紅咖喱素鴨配飯甜甜地,而且好足料另外佢哋嘅素豬扒素魚腐公仔麵都唔錯。😗😗😗加多一個皮蛋瘦肉粥。草菇炒伊麵都還可以但係最欣賞呢個芝士素吞拿魚焗法包🤟🏻🤟🏻🤟🏻呢個真係需要再三推介…今次只能夠喺病房叫….下次真係可以試吓去餐廳直接試
見到呢個感覺都係麻麻哋,而且食落去都係一般般
早餐食咗炒麵同埋魚腐素叉燒公仔麵都幾好
呢個黃金磚豆腐真係好入味…而卡邦尼意粉就比較多汁…
估都估唔到呢一個係兒童餐…只需要$136都食到好飽
超級值得推介呢一個紅咖喱素鴨配飯
甜甜地,而且好足料
草菇炒伊麵都還可以
但係最欣賞呢個芝士素吞拿魚焗法包🤟🏻🤟🏻🤟🏻
2022-11-06 1293 瀏覽
前幾日在港安醫院(荃灣)食咗個素叉燒鹹蛋飯🥣,超正!送咗個粟米🌽湯比我,同個飯🍚好夾👍🏻叉燒同埋鹹蛋加埋「超大碗薑蓉」,好好送飯,我成碗飯食晒👍🏻對剛剛開始嘗試習慣素食的我,這個飯好啱我食👍🏻👍🏻$68有咁大碗飯又有湯,大家真係不妨試吓!👍👍👍😊😊😊😊之後,我仲買咗個「芝香柚子包」🥖同埋「菠菜芝士包」🥯做第二日嘅早餐,我返屋企焗完再食,好香,好好味👍🏻
前幾日在港安醫院(荃灣)食咗個素叉燒鹹蛋飯🥣,超正!
送咗個粟米🌽湯比我,同個飯🍚好夾👍🏻

叉燒同埋鹹蛋加埋「超大碗薑蓉」,好好送飯,我成碗飯食晒👍🏻

對剛剛開始嘗試習慣素食的我,
這個飯好啱我食👍🏻👍🏻

$68有咁大碗飯又有湯,大家真係不妨試吓!👍👍👍😊😊😊😊

2022-08-26 985 瀏覽
今次係公司三文治入面同出面唔同就係佢感覺好清新 唔似出面嗰咁油膩紅色嗰舊一開始見到以為係臘腸😹😹食落去先知係蕃蕃茄估唔到冇肉都好好食 我媽咪都話想日日食😋😋
今次係公司三文治
入面同出面唔同就係佢感覺好清新
唔似出面嗰咁油膩
紅色嗰舊一開始見到以為係臘腸😹😹
食落去先知係蕃蕃茄
估唔到冇肉都好好食
我媽咪都話想日日食😋😋
2022-08-22 326 瀏覽
個便當好豐富!有烏冬又有飯,啱晒唸唔到食飯定食粉嘅你地。烏冬有芝麻鋪面,勁香!之後個蕃茄有滿滿的麻醬,正! 最後,茄子燒得好香 都係嗰句,冇肉都好食🥹🥹👍🏻
便當
便當
雞蛋仔同磨菇意大利飯都好好食🥹🥹住喺附近都有得食好嘢真係好開心講吓個雞蛋仔先 雖然冇北角雞蛋仔咁好食 但係都粒粒飽滿 正正其次係個意大利飯 冇肉都做到好好食個飯好creamy 👍🏻👍🏻👍🏻
雞蛋仔同磨菇意大利飯都好好食🥹🥹
住喺附近都有得食好嘢真係好開心
其次係個意大利飯
冇肉都做到好好食
個飯好creamy 👍🏻👍🏻👍🏻
2022-08-05 719 瀏覽
中午點左個日式便當 🍱,無諗到素食嘅便當都會咁好食 😋,而且又精緻。胡麻醬配豆腐的味道好夾 🤤,燒汁玉子層次豐富,壽司入面有酸蘿蔔同青瓜 🥒,爽脆可口。
日式素食便當
日式素食便當
2022-08-04 203 瀏覽
港安醫院餐廳環境好好,空間夠晒大,啲座位又好舒服。最估唔到係港安醫院竟然有窩夫。賣相就靚啦,點知食落去都好好食! 佢凍咗都有少少脆,同埋上面有 1 球雲呢拿雪糕,夾埋舊窩夫好正!!如果鍾意食士多啤梨嘅話可以點埋士多啤梨醬食! 更加好食 真心推薦👍🏻👍🏻
港安醫院餐廳環境好好,空間夠晒大,啲座位又好舒服。
最估唔到係港安醫院竟然有窩夫。
2022-08-01
2021-11-07 1276 瀏覽
如果唔係行山唔會嚟,行山前通常食茶記,今次食齋,仲要喺醫院,好特別嘅體驗,唔使同人迫,真心正👍。餐廳都幾大,樓底又高,仲有大落地玻璃,仲有outdoor 有蓋用餐區,有少少嘅草地,真心舒服😍。自助點餐同取餐,好似快餐店咁,有英式有中式,仲可以單買麵包,不過價錢就貴茶記好多,我要咗個常餐68,轉咖啡加5蚊。麵係用煲仔上所以好重,麵有少少硬,同平時茶記有少少唔同,煎蛋加芝麻包,包係軟熟嘅,咖啡係自己加奶嘅,麻麻地,食完自己執檯😅.friend 叫咗個all day breakfast , 賣相都幾好,不過要88蚊。

2021-11-06
$73 (早餐)
2021-09-18 782 瀏覽
屋企係無飯煮食,有人腸胃炎要食粥,睇完急症上6樓醫院餐廳,好寬敞,叫了個南瓜豆腐蛋花粥,清清地無味精,夠一個病人醫肚食藥,臨走仲外賣多一個白粥,留返做晚餐食藥。
2021-09-09 484 瀏覽
港安醫院-荃灣素食餐廳這提供病人,職員,訪客食肆,環境非常之好,空間足,坐位舒服寛濶,提供食品尤其是即制食品,新鮮及可口,又有健康的保證外賣又有新稣的面包,凍果凍。只是食肆在七點已準備關門,晚餐要早點來是探訪及日間病人好的選擇不用行太多路,又可休閑坐咗但係安心出行是一定要或填寫表格整體食物4/5環境5/5服務也優質想多啲素食體驗,可預些時間叫a la carte訪客車位也足夠
港安醫院-荃灣素食餐廳
外賣又有新稣的面包,凍果凍。
只是食肆在七點已準備關門,晚餐要早點來
是探訪及日間病人好的選擇
不用行太多路,又可休閑坐咗

但係安心出行是一定要或填寫表格

整體食物4/5
環境5/5
服務也優質

想多啲素食體驗,可預些時間叫a la carte

訪客車位也足夠
2021-08-07
2021-09-09 333 瀏覽
健康美味嘅素食,特別係餐廳自家製嘅麵包街外買唔到,健康又好味,亦都有東南亞美食同埋日本便當提供,係早午晚三餐素食嘅最好選擇,餐廳環境舒適清潔係素食人士嘅好去處,多吃素對身體有益!
2021-09-08
2021-09-08 307 瀏覽
星期日中午點了個素蟹餅粒漢堡,荳腐與雜菜造成的漢堡創意十足,口感柔韌適中,麵包外脆內軟,沙律清新開胃,醫院餐廳能有如此高的水準,令食物發揮讓人健康及開懷的力量,實在令人驚喜及感恩!
素蟹餅粒漢堡
素蟹餅粒漢堡
2021-09-03 213 瀏覽
估唔到素食都咁好食 值得推介價錢相宜 環境優美!素湯味道一樣濃 唔差得過用肉煲既湯有得揀紅米飯 非常健康選擇十分豐富職員態度亦非常友善 收拾桌面等等都非常快手 環境好衛生企理
估唔到素食都咁好食 值得推介

價錢相宜 環境優美!

素湯味道一樣濃 唔差得過用肉煲既湯
有得揀紅米飯 非常健康