2025-05-06
熟我嘅都知我住喺大埔附近🤣今次朋友介紹咗我去呢間新開嘅壽司外賣店 開業冇耐已經討論度極高🥰 除咗性價比高之外 係因為佢大件又抵食 而壽司亦都好新鮮😆位於太和街市裏面 仲有少量座位 比坊間既大集團好食好多👍🏻-🍣定食套餐(包括前菜、主菜、壽司、小食、飲品)超級抵食‼️一個套餐都唔使$80 而且份量好多🥰選擇亦都好多 我哋今次主食方面就叫咗和風牛肉飯~牛肉鮮嫩 而且份量都唔少🥰壽司就叫咗玉子壽司 好厚身大嚿 兩個人share都冇問題🥰前菜同小食就叫咗芝麻八爪魚同蟹籽沙律 份量都好足🥗-壽司就叫咗花之戀 大大嚿 滿佈沙律醬 比平時普通三文魚更加香口 花之戀裏面嘅三文魚好厚肉 食落去啖啖肉好滋味👍🏻-🦀富士山 $58軟殼蟹、青瓜、蟹籽同蟹柳 估唔到份量咁大 而且叫做熱辣辣 好厚蟹肉 隱約見到蟹肉裏面有蟹膏😋唔太油膩 炸粉唔算厚 一份有四大件 好抵食😆-✨鵝肝壽司價錢唔貴 鵝肝油香四溢又厚身 食落口好滿足~-🐥芝麻雞翼 $24/2隻 🔥吉列炸蠔好香口 炸到脆卜卜 系雞中翼連埋雞翼尖 食落口唔會柴 啖啖肉 唔錯😋
🍣定食套餐(包括前菜、主菜、壽司、小食、飲品)
🦀富士山 $58
✨鵝肝壽司
價錢唔貴 鵝肝油香四溢又厚身 食落口好滿足~
🐥芝麻雞翼 $24/2隻 🔥吉列炸蠔