2023-03-06 28 瀏覽
肥妹同朋友仔係韓國街食完野,見到附近新開左間茶飲店店內環境闊落,以黃藍為主色,顏色鮮艷牆上貼有CD 同黑膠唱片;門口位置更有大大隻Ted同Stella Lou公仔添除左茶飲外,仲有小食食,店內有提供座位比客人嫁👍🏻✾ 招牌手打香水檸檬茶 $36係即叫即打,檸檬香氣瞬間爆發香水檸檬比一般檸檬香味更濃郁入口清爽,帶少少苦澀味檸檬茶加有椰果帶甜味且增加口感✾ 手打檸檬益力多 $28入口酸酸甜甜帶檸檬清香相當開胃,亦有加到椰果
肥妹同朋友仔係韓國街食完野,見到附近新開左間茶飲店
店內環境闊落,以黃藍為主色,顏色鮮艷
除左茶飲外,仲有小食食,店內有提供座位比客人嫁👍🏻

✾ 招牌手打香水檸檬茶 $36
係即叫即打,檸檬香氣瞬間爆發
香水檸檬比一般檸檬香味更濃郁
入口清爽,帶少少苦澀味
檸檬茶加有椰果帶甜味且增加口感

✾ 手打檸檬益力多 $28
入口酸酸甜甜帶檸檬清香
相當開胃,亦有加到椰果
2023-03-05 25 瀏覽
在尖沙咀韓國街開了茶飲店,環境是小清新簡約風,以白色配黃色的格調,還有打卡位和少量座位。可以買杯飲品和小吃,跟朋友休息談天一下,在尖沙咀是較少有座位🙈。-▪︎招牌手打香水檸檬茶 HKD$36飲品名字特別決定一試,飲品可選擇甜度,點了微糖所以不會太甜。飲品味道酸酸甜甜的,配椰果吃口感豐富。-▪︎鳳梨益力多 HKD$28味道較清新的組合,香甜的鳳梨香味,跟益力多挺配合的。想特別一點加了爆珠,爆珠味道也是酸酸的,整體味道挺開胃的。-▪︎香炸韮菜雲吞 HKD$22這個一份有5件,熱辣辣的味道很香,另有醬汁配著吃。炸雲吞外脆內軟,韮菜味不會太重,肉質鮮味帶點肉汁。-

在尖沙咀韓國街開了茶飲店,環境是小清新簡約風,

▪︎招牌手打香水檸檬茶 HKD$36

▪︎鳳梨益力多 HKD$28

▪︎香炸韮菜雲吞 HKD$22

2023-03-01
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2023-03-04 34 瀏覽
係尖沙咀術韓國超市🇰🇷 經過呢一間茶飲店🧋買兩杯飲品解渴😋😋餐廳都算大間 ,有座位可供堂食,所以我地都有坐低飲🤭 牆上掛住好多Mirrior 既相貼海報,粉絲可以望住偶像飲野🤩 而且餐廳既Playlist都好好聽🎶加哂分我地都簡左比較Refreshing 既飲品鳳梨益力多(含爆珠)🍍🍍🥛鳳梨酸酸甜甜非常解渴🍍,夏天飲一定會好消暑,爆珠咬起來非常有口感😋草莓益力多(含爆珠)🍓我就簡左士多啤梨🍓味,顏色粉紅超靚🌸士多啤梨的鲜甜突出益力多的酸香,而且士多啤梨味好香🌸
餐廳都算大間 ,有座位可供堂食,

我地都簡左比較Refreshing 既飲品

鳳梨益力多(含爆珠)🍍🍍🥛

草莓益力多(含爆珠)🍓

2023-03-03 23 瀏覽
喺尖沙咀返工嘅從前、放lunch我和同事們會經常嚟金巴利街呢頭食飯、因為大家都超鍾意食韓國菜,呢短短街道開有好幾間韓國餐廳/食品店。有時放工我會買飯卷做晚餐方便又唔駛煮。依家除咗韓國餐廳仲開咗唔同類型嘅食店,當中呢間簡約茶飲店,門口放咗巨型熊公仔同LinaBell,好cute啱打卡Oolong Milk Tea with Taro and Taro Balls芋頭芋圓烏龍鮮奶茶> 鍾意芋頭甜食嘅我諗都唔駛諗就揀呢款,裡面有份量不多嘅芋泥口感尚算順滑、另有QQ三色小芋圓當中有幾粒較硬,烏龍茶味都算出,要咗微甜味道啱啱好

2023-03-02 7 瀏覽
呢間餐廳位於尖沙咀金巴利道平時呢度只會見到好多韓國餐廳,今次路過竟然見到有珍珠奶茶鋪,呢間餐廳仲有位坐,而且餐廳既設計好吸睛,由其是係佢門口既果2隻勁大隻公仔一隻熊仔同一隻兔仔,唔知會唔會換其他公仔,仲有牆上面有歌詞同埋好似黑膠碟造型既牆身,仲有好吸睛既MIRROR成員歌名同埋應援貼左響牆度,我叫左一杯招牌既手打香水檸檬茶唔會好甜,入面仲有好多椰果肉好有咬口,呢度仲有幾款小食食,炸物比較多,飲品仲有好多選擇。
2023-03-02 7 瀏覽
係尖沙咀韓國街附近買緊外賣飯卷,發現多左間台式飲品店,呢度通常都係賣韓國野食,突然見到間廢水店就忍唔住入去試試XD鋪頭都幾大間,仲有幾張檯可以坐底飲下野,食下小食同埋港式糖水,仲D裝飾,又幾特別~❤️芒果益力多 清新芒果香味+濃郁乳酸味,微甜都仲係好甜,好有夏天既清涼感~🧡黑糖珍珠奶茶 愈飲愈冇黑糖味,珍珠都幾Q彈,口感唔錯~茶味都幾濃郁,黑糖味比較岩岩好~奶茶口感幾醇厚,同黑糖味一向都係好match~

黎親金巴利街都係黎買韓國小食,今日經開見到開左間香水檸檬專門店。入到去就俾兩隻大公仔吸引住,以手搖店黎講地方算大,仲有幾個座位提供堂食。除左手搖之外,小店仲有多款小食、糖水。可惜約左朋友食飯就冇買到,下次黎先再試下小食同糖水。 ⦁招牌手打香水檸檬茶🍋 $36香水檸檬比起一般檸檬甜,當睇住店員手打的時候,有種莫名的治癒感。另外仲多放一片青檸和一堆椰果粒粒,增架飲品既色香味。整體味道唔太甜,有種refresh既感覺。 ⦁鳳梨益力多🍍 $28係店入面排top 5,味道偏甜,配料除左鮮甜唔酸既菠蘿之外,仲有好多爆珠。✨建議盡量嗌少甜/微甜。

⦁招牌手打香水檸檬茶🍋 $36

⦁鳳梨益力多🍍 $28

2023-02-26
2023-02-27 16 瀏覽
香港從多年前突然興起奶茶從前記憶中只有貢X相繼進駐了多家知名奶茶鋪後奶茶開始多元化變成了手搖飲品猶記得鹿角X剛來港時一杯難求 其招牌便是黑糖珍珠鮮奶而非奶茶-雖遍地開花 唯大部分都是外賣店相信其中一個原因是外賣店門面較小租金相對相宜利潤會便更高可惜疫情來襲 只能外賣便成為其中一項限制-茶跡位於尖沙咀鬧市旁邊是一家可以坐下來堂食的手搖飲品店~門面設計較為可愛 門口有兩隻大毛公仔!!!!而且牆身以播歌軟件為靈感十分適合打卡XD-由於將要做姐妹~沒有點奶茶而買了招牌No.1的招牌手打香水檸檬茶 微糖香水檸檬茶比普通檸檬茶更清香而且沒有死甜的味道杯裡加入了椰果提升口感以四季春作茶底 整體十分清香~一杯下肚亦不會有罪惡感XD
香港從多年前突然興起奶茶
相信其中一個原因是外賣店門面較小
租金相對相宜利潤會便更高
可惜疫情來襲 只能外賣便成為其中一項限制
茶跡位於尖沙咀鬧市旁邊
是一家可以坐下來堂食的手搖飲品店~
門面設計較為可愛 門口有兩隻大毛公仔!!!!
而且牆身以播歌軟件為靈感
十分適合打卡XD
由於將要做姐妹~沒有點奶茶
而買了招牌No.1的招牌手打香水檸檬茶 微糖
香水檸檬茶比普通檸檬茶更清香
而且沒有死甜的味道
杯裡加入了椰果提升口感
以四季春作茶底 整體十分清香~
一杯下肚亦不會有罪惡感XD
5 分鐘 (堂食)
尖沙咀新式本地飲品專門店門口有TED熊及兔仔,環境又特別好搞笑,自然就被吸引過去,一人選一杯飲品試試,飲完都覺得不錯,所以分享給大家~招牌手打香水檸檬茶Top1之選,檸檬的酸味好突出,椰果令檸檬茶的甜味更佳,大大杯做完運動飲一流~芋頭芋圓奶綠一杯飲品竟然有齊芋頭+新鮮芋圓+奶綠茶,建議甜度為少甜,店員好用心製作,等幾分鐘就可以享用啦,非常推介的飲品~茶跡尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖#茶跡 #芋頭 #芋圓 #奶綠 #尖沙咀 #檸檬茶 #檸檬 #運動 #TED #兔仔 #drinks #香港 #熊本熊 #kumamon #傻鴨 #探險MON #部長 #hongkong #跑步 #檸檬仔 #宮崎犬
尖沙咀新式本地飲品專門店

招牌手打香水檸檬茶

芋頭芋圓奶綠

茶跡
尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

2023-02-23
5 分鐘 (堂食)
2023-02-24 52 瀏覽
同去完科學館.行去Donki 途中比兩隻大公仔吸睛原來係間茶飲店.口乾乾又揀杯飲下睇真啲仲有唔同小食有座位...行到攰勀地可以坐低Hea下精明嘅我...一定係試佢地嘅招牌飲品✨ 招牌手打香水檸檬茶平日經常飲檸檬茶,呢杯手打嘅檸檬茶味道好清新,加入一片片新鮮青檸唔會好酸.飲落就知無添加額外色素/糖份愛健康又唔想太甜,呢杯就最啱✨白桃烏龍奶茶一向鍾情白桃嘅香味,無論配喺甜品或者製成飲品都一樣好香甜白桃嘅清甜,唔會因為烏龍茶嘅濃度而掩蓋面層厚厚嘅奶蓋,帶點點鹹味,令整口感變得更香滑仲可以額外加爆珠 / 椰果... 口感會更豐富

同去完科學館.行去Donki 途中

比兩隻大公仔吸睛

原來係間茶飲店.口乾乾又揀杯飲下
睇真啲仲有唔同小食
有座位...行到攰勀地可以坐低Hea下

精明嘅我...一定係試佢地嘅招牌飲品

✨ 招牌手打香水檸檬茶
平日經常飲檸檬茶,呢杯手打嘅檸檬茶
味道好清新,加入一片片新鮮青檸

唔會好酸.飲落就知無添加額外色素/糖份
愛健康又唔想太甜,呢杯就最啱

✨白桃烏龍奶茶
一向鍾情白桃嘅香味,
無論配喺甜品或者製成飲品都一樣好香甜
白桃嘅清甜,唔會因為烏龍茶嘅濃度而掩蓋

面層厚厚嘅奶蓋,帶點點鹹味,
令整口感變得更香滑
仲可以額外加爆珠 / 椰果... 口感會更豐富
2023-02-24
  • 招牌手打香水檸檬茶
2023-02-24 18 瀏覽
琴日去開金巴利街買韓國嘢,見到呢間新開飲品店就入去飲番杯,牆上裝飾成一個音樂播放機,心裏即刻哼起歌,很久不見到底發生過什麼事………店內有幾張枱櫈,可以坐底嘆下先。呢到除左手搖飲品之外,仲有糖水,小食等,好岩係附近行完街休息一下。我同朋友都叫左2杯珍珠奶茶,茶底可以選擇紅茶,綠茶或者烏龍茶,我地分別選擇紅茶同綠茶,冰度和甜度都可以根據自己喜好調節,茶底濃郁,鮮奶味道香濃,珍珠煙煙韌韌好有口感,唔會過硬,份量好多。珍珠鮮奶茶 $30

珍珠鮮奶茶 $30

2023-02-22 18 瀏覽
💛好味指數:4.7/5💛💜回頭指數:4.7/5💜行過韓國街買嘢見到呢度開咗間香水檸檬專門店🍋之前試過香水檸檬之後覺得好好飲,即刻試吓呢間味道如何😃✅招牌手打香水檸檬茶$36叫咗招牌飲品,店員用盡全力咁整檸檬,等緊嘅過程都聞到檸檬香,已經超級期待😍香水檸檬茶同一般檸檬茶唔同,除咗有獨特嘅香味,仲唔會好似平時啲檸檬茶咁苦澀味🍹同埋加咗椰果又多咗啲甜味同口感,配搭得好好👍🏻🐻總結招牌手打香水檸檬茶真係好正😍😍📍茶跡 (尖沙咀)尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
💛好味指數:4.7/5💛
💜回頭指數:4.7/5💜

✅招牌手打香水檸檬茶$36

🐻總結
招牌手打香水檸檬茶真係好正😍😍

📍茶跡 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖
2023-02-21 73 瀏覽
呢日同朋友行開尖沙咀見到呢間新開既茶飲手搖店😚😚內店在地方可以坐低享用食物飲品主打各款手搖飲品,亦有提供糖水同小食輕食既選擇~我哋唔肚餓,所以就無試到食物,每人要左杯飲品trytry💕✨招牌手打香水檸檬茶✨我試左呢杯人氣Top1既招牌~香水檸檬既味道突出,飲落酸甜解膩好清新😊😊加上椰果作配料令飲品既層次口感更為不錯👍👍✨仙草凍鮮奶✨朋友既仙草凍鮮奶同樣大大杯!!係店內既Top6人氣之選~朋友話仙草既份量都幾多,味道唔會太甜😉😉
呢日同朋友行開尖沙咀見到呢間新開既茶飲手搖店😚😚

內店在地方可以坐低享用食物飲品

主打各款手搖飲品,亦有提供糖水同小食輕食既選擇~

我哋唔肚餓,所以就無試到食物,每人要左杯飲品trytry💕

✨招牌手打香水檸檬茶✨

我試左呢杯人氣Top1既招牌~
香水檸檬既味道突出,飲落酸甜解膩好清新😊😊
加上椰果作配料令飲品既層次口感更為不錯👍👍
✨仙草凍鮮奶✨

朋友既仙草凍鮮奶同樣大大杯!!
係店內既Top6人氣之選~
朋友話仙草既份量都幾多,味道唔會太甜😉😉
2023-02-19 15 瀏覽
天氣時冷時熱出門口嗰時仲涼涼地 點知出到嚟勁熱想飲凍嘢🥹行到嚟韓國街 見到有間唔係韓國嘢🤣仲要係賣飲品 忍唔住入咗去買杯嘢飲涼快一下🤣.- 招牌手打香水檸檬茶店員介紹呢個係主打一於試吓啦檸桃係店員喺雪櫃拎出嚟 新鮮切嘅加落啲冰度用手鑿下 係真係手打🤣再加埋茶同椰果成杯都好清新 會食到少少檸檬肉另外仲有啲甜甜地嘅椰會令到成杯茶酸酸甜甜咁 好開胃飲完好解渴 好舒暢呀😆.小店啲裝飾都好搞笑門口牆上貼住到底發生過什麼事加埋下面兩隻個樣呆呆嘅公仔😧🤣🤣🤣
天氣時冷時熱
成杯都好清新 會食到少少檸檬肉
另外仲有啲甜甜地嘅椰會
令到成杯茶酸酸甜甜咁 好開胃
飲完好解渴 好舒暢呀😆

小店啲裝飾都好搞笑
門口牆上貼住到底發生過什麼事
加埋下面兩隻個樣呆呆嘅公仔😧
🤣🤣🤣
2023-02-19 1062 瀏覽
韓國街當日 一間黃色店面既茶飲店相當搶眼。 店舖唔算細 設有幾個位置供客人堂食/堂飲。 店內除左供應茶飲外,都有提供一啲小食 , 行街行到餓都不妨黎依度買杯野食啲野 Menu飲品相當多,最後簡左「白桃益力多」($28) 、「鳳梨益力多」($28)、「招牌手打香水檸檬茶」($36) 。 職員一收到order 即整 速度勁快 😎。首先講下此店既招牌「招牌手打香水檸檬茶」。 上網睇或者openrice上都見到唔少推薦,而事實上係咪真係咁評分高呢🤔。 睇到店員真係用盡全力去揍檸檬既🫣, 而所用既檸檬同一般唔同 名為「香水檸檬」 ,其實我孤陋寡聞都係第一次聽😅 ,而茶底方面係用左四季春。 所以飲落同一黎既檸檬茶有所唔同,味道幾特別, 唔似我地飲開既檸茶🤔味道都唔會話好酸咁。 但係個人可能期待有啲高或者冇話特別偏好檸茶既 ,所以覺得網上吹捧得有小小🤏🏻既over , 各自人口味咁 。 另外 飲品會加左椰果 所以口感唔錯之後就到益力多系列,不得不講 ,益力多是我偏愛之一 依個系列加左爆爆珠落去 所以口感飲落幾清新首先係「鳳梨益力多🍍」, 本身以為鳳梨飲落去會酸,但係飲落去居然唔酸仲幾fresh既口感

手打香水檸檬茶

之後就到益力多系列,不得不講 ,益力多是我偏愛之一
依個系列加左爆爆珠落去 所以口感飲落幾清新
唔怪得知會係店內top 6之一
鳳梨益力多

最後介紹既係白桃益力多, 白桃飲落唔會話超甜, 飲落甜度岩岩好
白桃益力多
手打香水檸檬茶