2020-01-14 647 瀏覽
係西環等人食飯, 就週圍行下, 搵杯野飲下. 見到有一連幾間都係黃店就注足睇下. 見到茶舍既飲品普遍都好平, 20頭到20尾. 依個年頭真係少有. 就叫一杯試試佢. 叫左杯士多啤梨鮮奶 ($24) , + $3 加布甸. 佢個味唔係新鮮清新士多啤梨味個種, 反而偏向雪糕 / 奶昔味, 似金共門個種士多啤梨奶昔, 但係就流質好多, 同個布甸都好夾.講真, 我覺得幾岩我, 應該都岩鐘意飲奶昔既人. 可以一試. 次終香港賣奶昔既舖頭唔多.以性價比黎講, 茶舍係唔錯, 20蚊左右一杯, 試試佢係西環等人食飯, 就週圍行下, 搵杯野飲下. 見到有一連幾間都係黃店就注足睇下. 見到茶舍既飲品普遍都好平, 20頭到20尾. 依個年頭真係少有. 就叫一杯試試佢.叫左杯是多啤梨鮮奶 ($24) , + $3 加布甸. 佢個味唔係新鮮清新是多啤梨味個種, 反而偏向雪糕 / 奶昔味, 似金共門個種是多啤梨奶昔, 但係就流質好多, 同個布甸都好夾.講真, 我覺得幾岩我, 應該都岩鐘意飲奶昔既人. 可以一試. 次終香港賣奶昔既舖頭唔多.以性價比黎講, 茶舍係唔錯, 20蚊左右一杯, 試試佢

士多啤梨鮮奶+布甸

以性價比黎講, 茶舍係唔錯, 20蚊左右一杯, 試試佢
2020-01-13
5 分鐘 (外賣自取)
士多啤梨鮮奶+布甸
2019-11-17 362 瀏覽
去開西環口痕想飲下野,經開皇后大道西見到呢個台式飲品店,決定一試😋😋整體黎講,飲品偏平,大約廿蚊左右,呢個時勢好難得,但當然飲得就唔係為左平咁簡單,最緊要係好飲,一試便知龍與鳳,今次決定叫我最愛嘅芋香鮮奶茶($22)一試好有驚喜❗️好好飲❗️比起一般嘅芋香味好重,當然可能有人會偏好淡d,但個人覺得叫我就梗係貪佢芋味夠重,唔覺意又一飲就飲曬杯野喇😍😍整體來講質素唔錯,加上價錢相宜,係高CP 值之選💪🏻💪🏻💪🏻

芋香鮮奶茶

芋香鮮奶茶
2017-09-10 1151 瀏覽
take away 的特飲店, 因為在等隔離的熱狗弄外賣,而留意到此店。 叫了一個熱冬瓜茶, 分量是大杯,可惜過甜此店既是店主自製, 又不是連鎖店, 大可以問客人要不要少甜。

外賣自取