茶狼

茶狼

(已結業)
Cha Long
茶狼 (已結業)
仙女aa
超好飲!
仙女aa
2021-07-04
關注
我第一次飲茶狼在今年6月頭 同fd去行街見到依間店 諗住試下 結果發現好好飲 我第一次係飲士多啤梨味 但係我會小甜 飲一口就真係覺得好清爽 食到士多啤梨肉 好似依家天氣咁熱 飲一口依個真係超爽 但係價錢比起其他個嘢飲就會偏貴 $38—$40左右 但係依個價錢有依個味都算抵 我最鐘意飲嘅係士多啤梨🍓白露茉莉茶 好多款白露茉莉茶我自己後尾都有買來飲過 但最鍾意嘅就係士多啤梨味 但個荔枝味自我覺得差啲啲 芒果 藍莓士多啤梨 都好好飲!仲有西瓜同埋西柚未試過 諗住過多兩日去买来试下!會再幫襯!查看更多
士多啤梨白露茉莉茶  少甜少冰
牛油果飲品之選
hklovetobe
2021-06-27
關注
Happy Sunday 行行下apm覺得口渴,就行入左呢間店。佢d款式好多,今次揀左牛油果白露茉莉茶,係飲過咁多種茶既入邊佢係茉莉味最重嘅一杯。最神奇嘅係d牛油果呢,係飲落去又唔會有一種漏嘅感覺。令我驚喜嘅係牛油果同茉莉味都咁出嘅時候佢哋又唔會遮住咗茶嘅味道。咁其實呢一杯茶為主嘅飲品呢佢一餐做得相當出色!另外店入面嘅裝修都相當簡潔,亦都有位置比客人可以坐低打卡,係一個小休嘅好地方。very nice!🤪查看更多
magictim1992
潮流飲品店
magictim1992
2021-06-22
關注
只不過是六月, 外面的天氣已經熱到不行。看看手錶, 還是約三點四點, 午餐已過, 晚餐也太早。要是灌奶類飲品太滯, 只想要點清涼的飲品。回想先地鐵站前有類似的店鋪, 馬上點了招牌上的凍西瓜白露茉莉茶。店員在下單前也會詢問一下飲品是否需要特製, 初次嘗試珍珠奶茶以外飲品的我當然想試原始味道後才微調。餐廳內只放了三四張小型圓桌, 給堂飲的客人位置不太寬, 但也令場內的空間感增加。等候飲品的時間不算迅速, 購買了飲品的朋友也得注意一下。冰涼的沙冰西瓜特飲當然涼透心, 而所謂的冰沙也不像思樂冰般的泥狀, 觀察他們的製作過程可看見只是為了添加冰涼感。攪碎過的冰粒和西瓜肉浮在頂, 而白露珠和糖漿都沈澱在杯底。喝下去有西瓜的陣陣香味, 又帶有茉莉茶香的感覺, 兩者都不會喧賓奪主。但西瓜的果糖味不明顯, 反而只感受到後來加工的糖漿, 這一點店家可以再作考慮一下。拿著杯子一邊享受西瓜特飲一邊聽著輕快的音樂, 中午的炎熱馬上降溫了!查看更多
ivychanchanbaby
小休地方🧚‍♀️
ivychanchanbaby
2021-06-08
關注
本身以為有野做 原來記錯日期🤦🏻‍♀️ 行開呢頭 天氣又咁熱於是黎呢到買野飲坐下 叫左個甘庶清茶(少冰)飲落都幾清新 我覺得唔算太甜 不過又未好飲到要encore🤣 不過$28又有得坐又有得飲仲有咁凍嘅冷氣tim🧚‍♀️🤩 都唔錯啦😶查看更多
VickyChungys
賣相比味道好(係真的)
VickyChungys
2021-05-07
關注
叫左牛油果白露茉莉茶 少甜70% 同少冰50%出來是好美的 肉眼都見好少牛油果所以飲落是飲唔到牛油果味但白露茉莉茶是香的, 茶同奶都是MATCH下次都是飲碳焙烏龍奶蓋茶 然後再分享查看更多
Nutrifoodie_hk
賣相比味道好
Nutrifoodie_hk
2020-11-11
關注
黑糖珍珠鮮奶烏龍茶 $28價錢還好,烏龍茶味濃,唔算系太清,但好彩夠凍🍵🍵。雖然睇落個黑糖同奶都多,但都唔見好濃奶味。🍯🍯黑糖又浸哂底,飲到尾會有一堆糖漿好甜咁。珍珠唔夠煙韌,好似啫喱咁😂😂我麻麻地。個樣都幾靚,但如果想要好似虎紋咁,應該要搽啲糖喺個杯璧內部,而唔系求其倒落去😂😂。不過環境幾乾淨光猛,打卡傾計都唔錯。抹茶奶蓋抹茶紅豆泡芙 $12加購個包皮太厚又唔酥脆,硬硬地似個包多啲。不過價錢系好平嘅。有啲比較苦嘅抹茶粉。奶蓋就唔好提了,唧出嚟得2滴得啖笑,我相都無影了🤣🤣。入面個抹茶餡夠凍、甜度適中,有啲紅豆唔太多不過夠。查看更多
eatingtasting
Apm 手搖杯
eatingtasting
2020-10-18
關注
寄完貨黎飲啖茶碳焙烏龍奶蓋茶奶蓋幾好飲打得幾綿滑奶蓋厚但個茶底不過不失其實茶底未到香醇到令人回味一杯$30少少貴但呢間好在可以坐低休息下坐返個幾鐘或者行街街到攰可以休息下查看更多
Shinchan1993
APM歇腳茶飲之選🐺
Shinchan1993
2020-09-10
關注
一直以為APM有好多飲品店,但專登搵先發現其實唔多,而且可以歇腳嘅只得一間,就係位於地鐵層、接駁裕民坊天橋路口位置嘅「茶狼🐺」。本身諗住幫襯佢係因為有得坐,而且我想用訂座App喺佢度訂座嚟賺優惠卷😂。訂座App訂枱(下午3點半)有85折優惠,但店員好固執咁話要夠鐘先用得喎,OK咁我坐低涼住涼氣等囉...。點知我等到夠鐘去買,先知我想買嗰杯嘢飲就咁買仲平過用App折完個價😅😅😅,即係白等一場,哈哈。好彩店員無嫌我玩嘢,亦肯同我比較下點樣平啲。凍京都抹茶仙草白露茉莉茶🍵(賞味價$22),原來呢杯做緊特價先賣$22,原價要$28。另外,茶狼嘅策略幾好,俾$4加大至700ml,基本上大部份人都會落搭😏。呢杯茶最面頭有層薄薄嘅奶蓋,睇個名唔覺杯茶有落奶🥛,但飲落有啲似抹茶牛奶再溝茉莉茶。不過我要咗半糖(50%)就真係唔多夠甜...,撈勻咗個底後變得好淡;意外地仙草同杯嘢飲幾夾!海鹽芝士奶蓋泡芙(原價$18),嗌嘢飲就可以以優惠價$12加配。泡芙個樣整色整水😒,整枝「針筒」插落個泡芙中間,其實又無謂又無美感。撕開個泡芙一半後發現入面半空心嘅...,得勁少芝士奶蓋,注射多五支「針筒」都塞唔滿個餡啦。泡芙皮亦都好乾,唔好食👎🏻。茶狼嘅飲品選擇都幾少,而且個餐牌仲好唔清晰。推介項目(如我飲嗰杯)並無放落主餐牌度呢...,有待改善😉。題外話,堂食都用紙袋唔太環保囉❌♻️!總括嚟講,我覺得專登嚟飲就無必要,但如果想歇下腳都OK嘅。今時今日唔係太多舖有得坐,佢係例外,雖然啲座位都幾細張。有機會幫襯的話,都可以再留意下訂枱App,因為始終有啲時段有高達半價優惠👍。查看更多
+ 8
京都抹茶仙草白露茉莉茶
京都抹茶仙草白露茉莉茶
RockyV
不過不失
RockyV
2020-09-06
關注
第一次飲茶狼見到佢價錢都算合理唔會杯杯都三十起跳叫左杯抺茶仙草白露茉莉茶特價左22仲可以半價換樽裝茶仙草幾好味有少少咬口得黎無珍珠果啲咁肥抹茶茉莉茶有茶香但唔會太苦澀整體味道都幾夾查看更多
eatisfun23
坐低飲啖茶- -茶狼
eatisfun23
2020-08-25
關注
一直都好鍾意茶狼,覺得佢地嘅飲品質素有保證,今日見佢地嘅京都抹茶鮮草白露茉莉茶有promo,又試吓先! .一見到杯飲品已經心心眼😍呢杯一定係落足料嘅抹茶,果然飲落好有抹茶味,口感亦好濃厚!叫咗少甜,甜度對我嚟講啱啱好,少咗啲甜味更突出到抹茶味添!.而且仲有埋仙草,有得飲有得食,正呀!.而且呢間分店又可以坐低飲,下次再嚟apm都要飲多次!查看更多
maybabe
取代,Starxxxxx
maybabe
2020-06-18
關注
依家啲珍珠奶茶舖開到周圍都係,如果要脫穎而出真係杯野要好,飲坐得舒服同埋有啲主題😊😊今次又喺茶狼嗰度坐低同朋友慢慢傾偈食個甜品,新式嘅台式飲品店好處就係多咗位俾人哋錯唔想去星巴克呢度都不妨係一個好選擇😊😊今次點左個牛油果白茶同埋西柚茶,茶狼不嬲產品有保證都冇擔心過一樣咁好飲,而且茶味好濃👍🏻👍🏻坐位都好舒服而且有好光猛☺️☺️下次去觀塘想搵個地方坐下就去茶狼啦另外點左一個泡芙有朱古力味或者忌廉海鹽味唔係太甜份量少啱晒食下午茶嘅你查看更多
Pbaby
野飲ok,野食就越整越差...
Pbaby
2020-06-16
關注
以前茶狼啲蛋糕幾好食架,有烏龍茶芝士蛋糕同卷蛋,話晒係美心嘛!上年開始走下坡,得個舊cream cheese加餅碎底... 依家?個雪櫃得返寧星泡芙仔,真係唏噓...要讚一讚佢地啲店員仲係好有禮貌泡芙就唔掂啦,個餡一般,無咩海鹽味,插一支醬仔作用唔大,致命傷係果層皮太厚!又硬又無香味!杯野飲都無得輸既,話晒美心,茶同奶都唔況差得去邊。呢個價錢就岩啦,之前成$40一杯都真係太貴啦!加$4蚊仲可以轉大杯裝,不過大杯真係飲唔晒終於都肯向現實低頭,寧願減價都唔肯表態查看更多
+ 1
凍京都抹茶仙草白露
凍京都抹茶仙草白露
fishtailjai
食完好開心嘅開心果
fishtailjai
2019-12-20
關注
期間限定開心果奶蓋朱古力烏龍朱古力加奶蓋就成日飲朱古力加奶蓋再加烏龍真係第一次佢真係有朱古力味又唔會蓋過個烏龍茶味上面加咗啲開心果朱古力同開心果都係可以令人開心嘅所以我飲完都好開心查看更多
ch626123
牛油果幾特別
ch626123
2019-12-06
關注
是日同朋友行街行到攰,想搵果地方抖下,所以就入左茶狼飲杯野傾下計,一直都想試佢,因為聽朋友講果茶底唔錯幾好飲,今次終於有機會試啦。果時大約夜晚7點幾,因為係食晚餐時間加上放工時間,所以鋪頭完全冇咩人,位置好多,叫野飲都唔洗排隊。仲可以周圍打下卡,影下狼。入到去睇左下餐牌,見到居然有牛油果,二話不說就點左杯凍牛油果茉莉珍珠茶。見到凍櫃啲cake好似唔錯,但感覺牛油果都偏飽肚,所以下次再試。終於講到主角凍牛油果茉莉珍珠茶,先講珍珠口感,我覺得偏硬,要用多啲牙力去咀嚼,我覺得珍珠既口感有啲扣分。至於野飲方面,茶底真係好似朋友講既唔錯,好順喉。牛油果味唔係超濃,但會食到牛油果蓉,茉莉味好香,所以有啲搶左牛油果既香味,不過飲到好creamy 既牛油果,感覺似真係好食緊打蓉既牛油果,我非常滿意。叫左少冰少甜,甜度岩岩好,唔會太甜,冰唔會好多,飲完都冇冰淨低。整體黎講,野飲我好滿意,而且牛油果野飲出邊真係好少有,飲落都有驚喜。服務唔錯,店員都會主動問洗唔洗少甜少冰,有提醒到客人,呢下加分。查看更多
+ 7
Lovedindin3838
珍珠有渣
Lovedindin3838
2019-11-27
關注
Lunch Hour 叫咗杯水果白露茉莉茶,啲茶係夠味嘅,水果份量雖然無啲圖咁多,但都明白嘅,不過最大敗筆係啲珍珠有渣,係粒粒都有渣呀!對一個珍珠控唻講係一件好殘酷嘅事,嚴重影響午飯心情。查看更多