餐廳: 茶星人 (金馬倫中心)
資訊:

2024-01-12 150 瀏覽
食完拉麵有啲口渴,行過見有茶星人,好冷清完全無客,啲人係咪北上飲啦?落左杯仙草奶茶同黑糖珍奶,要大杯的,細杯500ml唔夠飲,大杯700ml就啱啱好啦。⭐黑糖波霸炭燒奶茶朋友叫左呢杯,佢次次都唔叫少甜又嫌人地太甜😤個黑糖真係落左好多,激甜,我覺得還好,個黑糖幾香呀。但珍珠外層太淋個心又硬,扣分。⭐仙草里香烏龍奶茶自己叫呢杯,要左少甜,甜度啱啱好,奶茶又香又滑好好飲,😍仙草好多有咬口,同埋呢個價錢咁大杯好抵飲。行住海旁一路飲,好寫意😎

⭐黑糖波霸炭燒奶茶

⭐仙草里香烏龍奶茶

行住海旁一路飲,好寫意😎
2024-01-11
2023-12-31 64 瀏覽
喺茶星人試咗個大受歡迎嘅手工芋泥鮮奶,我有話兒要講!事關呢杯野,真係滋味滿滿,講嘢喎,啲芋泥香滑得嚟又有啲小小顆粒感👅,加埋鮮奶嘅醇厚,真係,啱晒我咁嘅芋頭愛好者。試完熱嘅又試埋凍嘅,兩款都正,凍版有啲消暑,熱飲嘅時候芋頭味又濃咗,暖笠笠嘅好適合沈甸甸嘅天氣。飲完鮮奶,話說我又試咗青瓜愛檸檬,啲青瓜果汁爽到不得了,同檸檬味撞埋一齊,酸酸甜甜,清新提神🍋,飲落去仿佛可以清晰見到自己嘅毛孔全部都打開喇,真係話「解渴」兩個字瞓出嚟。店內氣氛輕鬆,員工態度友善,成個飲品體驗加埋攝影打卡,真係一個相當愉快嘅下午。粉絲牆仲有多啲打卡位,隨時check-in,分享我嘅美食旅程。轉角遇到茶星人,自然要歎返杯,滿足返自己嘅心靈同胃袋啦!

2023-05-29 578 瀏覽
認識茶星人 係由一杯水果大爆炸🧃開始茶底香濃 水果大爆炸個名改得好好 好貼切杯內一片片嘅水果種類好多 多到爆炸🤣記得有蘋果 橙 百香果 火龍果 口感味道豐富我對呢杯野飲印象深刻 決定要試另一杯名物 每日限量供應嘅手工芋泥鮮奶 果然無令我失望 芋頭控嘅我自此之後 每次經過茶星人都會買一杯🥰🤭 💁🏻‍♀️手工芋泥鮮奶 500ml/ 700ml有次同店員傾過 爲左確保客人食到最新鮮嘅味道 芋泥係每日係店內烹調 芋泥幼滑好香濃 芋頭粒帶微粉口感😍鮮奶奶香濃郁 更加帶出芋頭香甜 飲得又咬得😋冷熱我都飲過 個人鍾意熱飲♨️因爲芋頭味會更加重🤤又唔會有冰塊融左而溝淡飲品味道嘅情況出現 可以慢慢飲慢慢食因爲芋泥本身已經微甜 我會選擇微糖芋泥多少 好取決於你遇到嘅店員落幾多😂通常都好足料 飲每一啖都食到芋泥好彩 我只係試過一次芋泥偏少 ✨呢杯真材實料手工芋泥鮮奶 推介比鍾意芋頭嘅朋友 ✌🏻每間分店都有唔同主題佈置 不定時有應緩物資比顧客攞有得食有得拎 吸引到唔少人幫襯架 食物: 8.5/10環境: 8/10服務: 8/10性價比: 8/10
認識茶星人 係由一杯水果大爆炸🧃開始

環境: 8/10
服務: 8/10
性價比: 8/10
2023-05-29 274 瀏覽
火焰西柚+蘆薈(+5) 💰35食到飽飽地 梗係要飲返杯小清新嘅野飲☃️西柚+蘆薈 就係夏天無敵嘅搭配💯可惜西柚味唔夠濃郁 無果種新鮮嘅水果清甜味唔夠balance🫣以呢個價錢嚟講 下次就應該唔會再翻兜lu🤫
火焰西柚+蘆薈(+5) 💰35
食到飽飽地 梗係要飲返杯小清新嘅野飲☃️
西柚+蘆薈 就係夏天無敵嘅搭配💯
可惜西柚味唔夠濃郁 無果種新鮮嘅水果清甜味
唔夠balance🫣
以呢個價錢嚟講 下次就應該唔會再翻兜lu🤫
2023-05-16
2023-02-14 422 瀏覽
尖東街頭嘅一間出色茶飲店🥰 仲有得攞應援添呀😎飲品杯嘅設計都好靚呀水果大爆炸我地嗌咗走甜同埋走冰 茶底香濃🍵 入面真係有好多唔同既水果 有蘋果 香橙 火龍果 仲有百香果 所以口感層次都好多😝 有得飲又有得咬下芝芝芒芒芝士奶蓋配上芒果沙冰🥰 真係好適合行街行到口渴飲㗎 芒果沙冰冇特登調校甜度 但都啱啱好 唔會覺得太甜🥭芒果味好香甜😉兩杯都有成700ml 大大杯 價錢實惠😙 難怪咁多學生妹幫襯啦 下次再試吓其他水果茶先😋

芝芝芒芒

一直都很想飲茶星人👽,最近終於有機會試到了!飲品的種類很多,選了一陣子之後,就挑了以下:🥤蜂蜜生薑茉莉綠研 $28蜂蜜、生薑、茉莉味道幾夾,有種清新的感覺。生薑不會搶走其他味道,但又不會辣到嗆喉,而微糖應該最適合大眾口味,因為不會過甜。🥤水果大爆炸 $33茶飲裡面的水果很豐富,有橙、蘋果、西柚、火龍果等,充滿果香。點了半糖,沒有甜到漏,剛剛好,絕對是水果界的盛宴。🍽 :茶星人 (金馬倫中心) (尖沙咀)📍:尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心地下G5號舖

🥤蜂蜜生薑茉莉綠研 $28

🥤水果大爆炸 $33

🍽 :茶星人 (金馬倫中心) (尖沙咀)
📍:尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心地下G5號舖
  • 水果大爆炸
2023-01-24 196 瀏覽
行過尖沙咀, 見到有多張電影海報, 好吸睛👀, 我都留低睇左兩眼, 當然亦被drink list 吸引啦😅, 我見推介都唔錯, 試下先(5⭐️最高)水果大爆炸 (5⭐️)$33好juice, 內有橙、 青瓜、 菠蘿、 紅肉火龍果蘋果, 一打開就聞到勁香甜既水果味。 我order 少甜少冰, 因為唔想蓋過水果本身的甜味。 手工芋泥鳥龍奶茶(5⭐️)$38好特別, 芋泥係底部, 鳥龍奶茶係面, 烏龍奶茶口味比較淡👍🏻, 芋泥有少少芋頭粒粒係當中, 有少少咬口, 而且甜度適中🥰。 勝價比高。 😚

水果大爆炸 (5⭐️)$33

手工芋泥鳥龍奶茶(5⭐️)$38
手工芋泥鳥龍奶茶
手工芋泥鳥龍奶茶
【 🥤蜂蜜紅柚四季春 】---💰價錢:$30~~~📍評分:8/10~~~⏩ 召喚廣大🆄🅰🅴🅽🅰❣️記得記得16/12-18/12又有知恩茶飲店應援📣,Uaena們要一齊多多支持啊💜!有得飲又有禮物,唔係唔把握機會掛😛,知恩是吃貨,我亦如是🐷!~~~呢款蜂蜜紅柚四季春係其中主打推介😝,屬於茶星人特調系列!我明呢兩日天氣好凍❄️,大家未必想出去吹風,但其實可以買杯熱飲🔥,拎入商場邊行街邊飲啖熱野,都係個句:真正愛知恩的,風雨不改🫶🏻!入返正題先😂,飲品食到好多紅柚肉,足料足料😍!加埋蜂蜜夠灑滋潤🍯,飲落酸酸甜甜蜜蜜,有暖暖既感覺🥰!~~~✅ 其實呢間茶飲店成日都有做不同既應援活動👻,鍾意追星又鍾意飲飲食食既大家,不坊多多支持多多留意啊‼️~~~性價比:4/5回頭度:4/5賣相:4/5環境衛生:4/5服務態度:4/5
【 🥤蜂蜜紅柚四季春 】
蜂蜜紅柚四季春
2022-12-16
蜂蜜紅柚四季春
2022-11-29 127 瀏覽
當天有自己最喜歡的明星應援,剛好又在尖沙咀附近,當然就衝過去買一杯🙌🏻🍊水果大爆炸(無糖無冰) Assorted fruit tea💰33 這款是它們的人氣第一😆水果茶目測有火龍果、橙、菠蘿,喝一口還會吃到百香果,用料十足👍🏼·🥭芝芝芒芒 Cheese mango💰30 看到芝芝xx大家可能會想起喜茶吧🫠但茶星人的芝芝系列性價比更高,芝芝芒芒是沙冰的感覺,朋友也覺得好喝🤤·#foodstepsinhk_尖沙咀 #foodstepsinhk_台式飲品
🍊水果大爆炸(無糖無冰) Assorted fruit tea💰33 [9/10]
🥭芝芝芒芒 Cheese mango💰30 [8/10]
  • 芝芝芒芒
  • 水果大爆炸
2022-11-28 72 瀏覽
今日嚟到尖沙咀行街,經過茶星人就突然想飲返杯肥仔水。🤪🤘🏻平時都有成日飲開茶星人,不過多數都係飲開黑糖系列🧋又或者係芝士奶蓋四季春。想講佢嘅芝士奶蓋都真係幾好,夠哂鹹香味。🤣不過今日重點介紹嘅係呢杯蜂蜜紅柚四季春,我就另外再加咗寒天水晶球,飲落發現係一個幾唔錯嘅配搭。因為平時就唔係任何太甜嘅,所以都係叫左微糖就算,不過都覺得已經好夠味,鍾意飲甜嘢嘅朋友就可以再叫甜返啲。😂😂紅柚味夠酸,中和到個甜味,飲落都會似一啲唔算好甜嘅水果茶。而寒天都係一啲幾有口感又冇珍珠咁難咬嘅配料,都幾襯返呢杯飲品。唯一飲到去最尾會俾塊紅柚阻住左吸埋啲寒天🫢下次試吓問店員可唔可以揸乾左紅柚啲汁就算,唔好落塊紅柚落去😂😂
今日嚟到尖沙咀行街,經過茶星人就突然想飲返杯肥仔水。🤪🤘🏻
2022-10-26 131 瀏覽
最近愛上左水果系列嘅飲品,感覺比較滋潤之餘,無糖味道都唔會太差~ 前幾日經過茶星人,見到呢杯青瓜愛檸檬個名咁得意,所以就叫黎試下 😝青瓜愛檸檬少冰·微糖一入口超濃青瓜味勁 fresh!😍 檸檬味都好香,但又唔會太酸 👍🏻 青瓜果然愛檸檬,因為彼此都唔會搶對方嘅味道,好夾 🫶🏻 好茶底屬於清香,同青瓜檸檬好夾,十分解渴 😆因為有檸檬,所以我今次怕會太酸揀左微糖,但原來佢檸檬係香但唔會話超級酸,所以之後絕對可以無糖享用!😎

青瓜愛檸檬
少冰·微糖

2022-10-09 140 瀏覽
重陽唔登高hea hea地做廢青之前路過茶星人已經想飲但每次經過都唔係tea time今日唯有特登落街買黎飲要咗細杯 500mL 無糖四季春 ($ 20) 加 海鹽特濃芝士($ 6)佢地嘅鹹蛋黃芝士都好吸引無奈我唔係勇士 第一次飲都想穩陣d唔敢立亂挑戰我覺得有得揀大細杯呢點真係好正平時果D真係太大杯呢個就啱啱好太大杯我都係飲到一半休息完一大輪再慢慢飲 個味已經唔凍 唔好味講返杯奶蓋份量足 係我鐘意嘅芝士鹹香同杯茶好夾難怪FB GP都咁推介呢間鋪
重陽唔登高

海鹽芝士四季春
2022-10-04
海鹽芝士四季春
2022-09-04 165 瀏覽
水果大爆炸 40hkd,折後30hkd 🌕🌕🌕🌗🌑少冰,微糖友人選的,她說雖然從外面可看到有多種水果,但只喝到芒果味,亦喝到有加入奇亞籽,感覺非常健康。水星蜜桃 37hkd,折後27.75hkd 🌕🌕🌕🌕🌕少冰,微糖友人選的,她說蜜桃非常新鮮,味道很好。芝芝芒芒 42hkd,折後31.5hkd 🌕🌕🌕🌕🌗半糖,少冰我選的,裏面有不少芒果肉粒,果肉非常新鮮,完全不酸,微甜,味道剛剛好。不過作為芝士重度愛好者,感覺芝士味道較淡,需要分開直接舔才能嚐到淡淡的芝士味,跟飲品混在一起的話,則完全被芒果味蓋過。炭焙烏龍 25hkd,折後18.75hkd 🌕🌕🌕🌑🌑少冰,微糖友人選的,她說一般。黑洞朱古力 37hkd,折後27.75hkd 🌕🌕🌗🌑🌑微糖,少冰我選的,即使選了微糖也很甜,質感較黏稠,感覺像混了少許牛奶的朱古力漿。雖然口感個人感覺較差,不過味道剛剛好,完全不膩口。
水果大爆炸 40hkd,折後30hkd 🌕🌕🌕🌗🌑

水星蜜桃 37hkd,折後27.75hkd 🌕🌕🌕🌕🌕
少冰,微糖
友人選的,她說蜜桃非常新鮮,味道很好。

芝芝芒芒 42hkd,折後31.5hkd 🌕🌕🌕🌕🌗
半糖,少冰
水果大爆炸、水星蜜桃、芝芝芒芒

炭焙烏龍 25hkd,折後18.75hkd 🌕🌕🌕🌑🌑
少冰,微糖
友人選的,她說一般。

黑洞朱古力 37hkd,折後27.75hkd 🌕🌕🌗🌑🌑
微糖,少冰
炭焙烏龍、黑洞朱古力

外賣送餐
水果大爆炸、水星蜜桃、芝芝芒芒
  • 水星蜜桃
  • 芝芝芒芒
2022-07-18 243 瀏覽
盛夏7月中,出半日街已經好熱!諗咗好耐飲成日飲嘅四季春還是作新嘗試🥤第一次飲芝士雪沙~芝芝芒芒 ($30)700ml沙冰好大杯🥂厚厚的芝士奶蓋依舊又滑又濃郁🧀先飲面層的奶蓋好滿足!芒果沙冰底透心涼❄但芒果沙冰味道比較遜色,芒果糖漿味道偏香料味,而且無果肉步行離開幾個舖位,沙冰好快就黃色同透明水份分離,平常飲其他沙冰又唔覺得會有呢個現像,或許因為天氣太熱?有機會再了解一下,或許升級版會有果肉?總括而言,因為份量夠大杯,價錢亦不貴,味道仍在可以接受的水平~
盛夏7月中,出半日街已經好熱!
諗咗好耐飲成日飲嘅四季春還是作新嘗試🥤

第一次飲
芝士雪沙~芝芝芒芒 ($30)
700ml沙冰好大杯🥂
厚厚的芝士奶蓋依舊又滑又濃郁🧀
先飲面層的奶蓋好滿足!

芒果沙冰底透心涼❄
但芒果沙冰味道比較遜色,芒果糖漿味道偏香料味,而且無果肉
有機會再了解一下,或許升級版會有果肉?

芝芝芒芒
2022-05-18 194 瀏覽
佢既分店遍佈港九新界, 所以絕對唔難搵到😍 蜜桃紅柚四季春🍑($30)蜜桃味香甜配上紅柚既少少苦澀兩隻味mix埋係中和左大家既味道, 完美地融合左一齊😙 茶底味道都幾出, 今次叫左細杯, 飲完都唔會飽左, 仲可以幫助消化左個午餐😂 呢度既飲品大部分都可以選擇冰量同甜度, 今次我揀左走冰微甜☺️味道黎講算係不錯, 唔想飲茶咁清淡既都可以試下佢地既果汁, 沙冰等等既飲品🙃
佢既分店遍佈港九新界, 所以絕對唔難搵到😍

蜜桃紅柚四季春🍑($30)

2022-05-14
  • 蜜桃紅柚四季春