2024-04-04 206 瀏覽
食咗飯就同朋友行咗陣,突然之間就想飲啲健康嘅嘢,茶救星球之前響內地都經常飲,估唔到喺路德圍呢邊都開咗一間,叫咗兩杯,一杯係苦瓜檸檬茶,清新解膩,下火,一杯係馬蹄甘蔗奶茶,五分糖,不太甜,因為馬蹄同甘蔗本身都係甜,兩杯都好清新,苦瓜配檸檬唔會有太大嘅草青味,畀傳統嘅苦瓜汁好飲好多,一杯入邊可以飲到苦瓜,又飲到檸檬嘅清香,超級清爽。朋友點嘅馬蹄甘蔗奶茶,甘蔗好似用甘蔗汁做咗果凍,都幾特別,又為我哋嘅晚餐畫上完美嘅句號。
2024-03-28
$30 (其他)
2023-12-07 314 瀏覽
荃灣試試苦瓜飲品茶救星球 嚟到荃灣 幾多朋友仔叫我去試試 講真 平時唔會主動去食苦瓜 唔知伏唔伏呢? 題外話:買每一杯都送迷你麻雀 買兩杯會送豬仔 有嘢送感覺過癮好多.先試試佢地首創 招牌⭐️苦瓜檸檬茶$29😅同想像中苦瓜嘅味道好唔同 完全唔苦👍🏻會飲到爽口苦瓜粒粒 同檸檬茶幾夾 有驚喜感覺會比肥仔珍珠奶茶 健康好多 值得一試⭐️馬蹄甘蔗奶茶$31第二杯感覺好健康嘅奶茶甘蔗同馬蹄本身已經常見絕配底下仲有馬蹄粒粒 同馬蹄凍⭐️水蜜桃檸檬茶$28呢杯幾甜 但我鍾意佢哋水蜜桃甜味⭐️斑斕薄荷檸檬茶$30呢一杯薄荷味明顯 後勁會帶少少斑斕味⭐️芫荽檸檬茶$31呢杯芫荽味超級重 如果鍾意芫荽會好鍾意.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_荃灣.#茶救星球 JO‘S CHA地址:荃灣荃興徑10至18號富榮大廈地下6號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5 外賣服務:-/5 外賣抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #食評
先試試佢地首創 招牌⭐️苦瓜檸檬茶$29
味道:4/5
環境:-/5 外賣
服務:-/5 外賣
抵食:4/5
#香港旅遊 #荃灣美食 #荃灣 #荃灣必食 #週末好去處 #檸檬茶 #旺角美食 #尖沙咀美食 #苦瓜檸檬茶 #下火 #消暑 #健康飲品 #蔬果
茶球星球係荃灣開了分店!朋友介紹好喝 經過立刻買來試試٩(ˊᗜˋ*)و ✨每杯都有麻雀仔送🀄️買二杯還有豬仔送🐷🍋 💚好可愛~~[ 鮮蔬鮮果 • 蔬爽解膩 ]♡苦瓜檸檬茶 HKD29首創苦瓜檸檬茶健康又好喝💡剛剛熟的苦瓜果然不苦!我選擇了少冰少甜~ 甜度適中 而且還有絲絲果肉 亦好重檸檬味!消暑解渴一流 💖♡白桃洛神冰檸 HKD29洛神和白桃的味道很香濃 入口清甜refresh 洛神花酸酸甜甜 但絕對不會過酸💕 好喝!

[ 鮮蔬鮮果 • 蔬爽解膩 ]

♡苦瓜檸檬茶 HKD29

♡白桃洛神冰檸 HKD29

• 苦瓜檸檬茶
苦瓜檸檬茶有冇聽過? 茶救星球終於在荃灣插旗!新店開張,更有大優惠! 荃灣新店開業優惠 苦瓜檸檬茶買一送一(先到先得 25/10/23前兌換) link.tryeat.la/g/LEMONTEA B1G1貴為蔬果茶首創店+苦瓜茶首創者,必試招牌手打苦瓜檸檬茶! 老公一試愛上⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄清熱解渴一流! 苦瓜檸檬茶 $29人手打苦瓜、檸檬,甜度和冰塊🧊可以自己選~和想像中不同,完全一點苦澀的味道也沒有(≧∇≦) 茶底相對一般的港式檸檬茶較為淡一點,味道更加容易入口!檸檬和苦瓜獨有的香氣非常夾,清新消暑!白桃洛神冰檸 $29洛神花的味道酸酸甜甜配上檸檬🍋,啖啖舒爽,清新怡人! 每一杯飲品上到附送一隻超可愛的超迷你小麻雀,要努力集齊一套😆!
LEMONTEA B1G1

苦瓜檸檬茶 $29

白桃洛神冰檸 $29
洛神花的味道酸酸甜甜配上檸檬🍋,啖啖舒爽,清新怡人!

人氣手打檸檬茶飲店茶救星球喺荃灣都開咗分店啦🌟位於路德圍,啱晒喺附近食完小食,跟住買返杯清爽茶飲!必試招牌產品👉🏻 首創苦瓜檸檬茶🔸絕無苦澀味,帶點甘甜,配埋檸檬茶,特別清爽透心涼,清熱又解渴,整體感覺好有驚喜,而家呢個天氣飲真係一流!🔹白桃洛神冰檸味道酸酸甜甜,洛神花夾雜香甜白桃,冰檸底舒爽清新,飲落有清新檸檬香~成個組合都好夾!茶救星球 JO'S CHA✨ @jo_s_cha📍荃灣荃興徑10至18號富榮大廈地下6號舖#苦瓜檸檬茶 #手打檸檬茶 #健康飲品 #蔬果茶 #檸檬茶 #荃灣美食 #旺角美食

必試招牌產品👉🏻 首創苦瓜檸檬茶

🔹白桃洛神冰檸

茶救星球 JO'S CHA✨ @jo_s_cha
📍荃灣荃興徑10至18號富榮大廈地下6號舖
2023-10-29
2023-11-02 71 瀏覽
人氣手打檸檬茶飲店登陸荃灣開分店啦!🥳佢地首創既苦瓜檸檬茶係招牌產品😍天氣咁熱飲返杯冰爽檸檬茶🍋真係夠哂解暑👍💫 苦瓜檸檬茶 $29揀左少冰少甜,甜度岩岩好!飲落好清爽,唔會有苦味,反而有種甘甜;仲會咬到檸檬果肉,夠哂足料!😚炎熱之選~💫 白桃洛神冰檸 $29呢款相較苦瓜檸檬茶會甜少少,味道有白桃既清甜亦帶點神花既酸味,層次豐富得黎幾開胃~📍茶救星球 JO'S CHA @jo_s_cha荃灣荃興徑10至18號富榮大廈地下6號舖

💫 苦瓜檸檬茶 $29

💫 白桃洛神冰檸 $29

📍茶救星球 JO'S CHA @jo_s_cha
荃灣荃興徑10至18號富榮大廈地下6號舖

外賣自取
人氣手打檸檬茶飲店,荃灣都有分店啦!唔清楚係第幾訪,要數下有幾多迷你麻雀仔先知🀄️🤭 自從飲過甘蔗馬蹄鮮奶後就不能自拔,仲要咁近屋企添,間唔中順路都會買返杯配宵夜😋🐷 甘蔗馬蹄鮮奶入坑之選!完全唔覺得甜膩!甘蔗同鮮奶比例取得平衡,加埋馬蹄同馬蹄凍嘅口感,成件事好滿足。-🐷 芫荽檸檬茶感動!估唔到芫荽喺飲品界都可以佔一席位🤭 飲落先係檸檬茶嘅清香,餘韻係芫荽獨有嘅「青草」味,成件事好清新😍🐷 苦瓜檸檬茶聲稱唔苦嘅苦瓜🥶 未飲之前有啲驚,飲完的確係冇苦味,容易入口,苦瓜同檸檬出奇地夾。

🐷 甘蔗馬蹄鮮奶
🐷 芫荽檸檬茶

🐷 苦瓜檸檬茶
前排係旺角成日見呢間茶救星救排長龍,今日經過荃灣又見到佢身影,所以就決定同朋友試一試啦😍佢個門面係綠色嘅霓虹燈,超級醒目架😌*****🍋🥒苦瓜檸檬茶 $29🍑🍹白桃洛神冰檸 $29苦瓜檸檬茶飲落一啲都唔會覺得苦,有淡淡嘅甘味之餘仲好fresh添!我叫左微甜少冰,甜度啱啱好😋另外朋友叫左杯白桃洛神檸檬茶,佢比起苦瓜檸檬茶就有水果嘅甜味,同埋非常之香架!我地買左兩杯,佢仲會送個signature嘅苦瓜豬公仔添🤣*****

*****
🍋🥒苦瓜檸檬茶 $29
🍑🍹白桃洛神冰檸 $29

我地買左兩杯,佢仲會送個signature嘅苦瓜豬公仔添🤣

*****
2023-10-21
2023-10-29 55 瀏覽
手打檸檬茶越來越流行,今次想挑戰一下味蕾,去到人氣手打檸檬茶飲店茶救星球 ,試試佢地嘅疏果茶,同埋首創嘅苦瓜檸檬茶。 🔅苦瓜檸檬茶 $29呢款係招牌產品,入口微甘唔苦,帶有清新嘅檸檬茶味,底層有苦瓜粒粒,食落亦唔算苦,好有新意🔅斑蘭薄荷檸檬茶 $30同樣係清新檸檬茶,呢款就多咗薄荷嘅清涼感,亦有加入苦瓜粒粒,感覺健康當日送咗一隻迷你豬豬,而且每個杯蓋上原來隱藏住一粒小麻雀,小編得到3萬同8萬,意頭好好呢😆

🔅苦瓜檸檬茶 $29

🔅斑蘭薄荷檸檬茶 $30

外賣自取
首創苦瓜檸檬茶◉‿◉ 人氣手打檸檬茶飲店仲送迷你麻雀,要集齊一副就要飲多幾杯,愈開愈多間分店~環境荃灣呢間分店開係荃灣美食街路德圍、荃興徑果頭,地理位置方便程度絕對無得輸! 苦瓜檸檬茶 $𝟸𝟿必飲招牌首創苦瓜檸檬茶,一啲都唔苦,飲落去好清新,先係青檸茶香,尾韻帶苦瓜甘香,加上有苦瓜粒,整體好夾,飲完無罪疚感嘅茶飲!⃝ 斑蘭薄荷檸檬茶 $𝟹𝟶 另一杯斑蘭薄荷檸檬茶都係首創,成杯都係滿滿嘅斑蘭葉,本身怕斑蘭葉唔易接受,一啲都唔會,帶淡淡嘅香葉味,後勁青檸平衡瓜香葉嘅青味,呢杯都值得一試!⃞

苦瓜檸檬茶 $𝟸𝟿

斑蘭薄荷檸檬茶 $𝟹𝟶
斑蘭薄荷檸檬茶

斑蘭薄荷檸檬茶
同沙膽嚟到荃灣,見到有間新開嘅茶飲店,梗係要試吓啦!一行埋去,竟然係苦瓜咁特別?仲有檸檬茶嘅😃荃灣新店開業優惠 苦瓜檸檬茶 仲要有買一送一 梗係要試吓啦今次就嗌咗苦瓜檸檬茶同埋白桃檸檬茶苦瓜檸檬茶,真係好好飲,一啲苦味都冇,仲好Fresh好清爽,啖啖苦瓜肉,好爽甜,冇諗過沙膽都會鍾意飲,佢仲用佢個杯白桃同我交換咗添😅而白桃🍑檸檬茶呢,酸酸甜甜好醒胃呢間人氣手打檸檬茶飲店 ,真係好有特色,門面已經好吸睛,首創苦瓜檸檬茶為招牌產品!仲有呀,杯蓋上面仲有隻細細隻嘅麻雀仔,真係好得意,服務員好好,仲送咗隻好得意嘅豬仔公仔俾我哋添,沙膽超鍾意😊
荃灣新店開業優惠 苦瓜檸檬茶 仲要有
買一送一 梗係要試吓啦

今次就嗌咗苦瓜檸檬茶同埋白桃檸檬茶
而白桃🍑檸檬茶呢,酸酸甜甜好醒胃

• 苦瓜檸檬茶
之前都飲過旺角人氣爆燈嘅「茶救星球」🌍,最近手打檸檬茶開到成行成市,證明真係好受歡迎👏🏻! 而茶救星球除咗係手打檸檬茶,更加係「苦瓜檸檬茶」嘅首創品牌🤩!🥒🍋 招牌苦瓜檸檬茶話就話「苦瓜」檸檬茶,但味道一啲都唔苦,仲好清新添😍!檸檬茶底香而不澀,而且蔬果份量十足,飲完之後我自己再加咗罐疏打落去飲都仲係超夠味~😋🍑🍋 水蜜桃檸檬茶水蜜桃味一樣都係咁清新,再加上香甜嘅水蜜桃味,好fresh又解渴💓

🥒🍋 招牌苦瓜檸檬茶

🍑🍋 水蜜桃檸檬茶
2023-10-26 24 瀏覽
位於荃灣荃興徑10至18號富榮大廈地下六號舖的茶救星球 (Jo’s Cha),主打手打檸檬茶及蔬果茶。朋友曾經在旺角喝過苦瓜檸檬茶,味道清新又足料。剛巧經過荃灣分店,點了一杯苦瓜檸檬茶,爽一爽。。苦瓜檸檬茶 - $29Bitter Melon Lemon Tea飲品可以選甜度和冰度,筆者點了三分甜和少冰。店員提醒,飲品的味道會較為回甘。。飲品即點即製作,約十分鐘後,飲品便準備好了。飲品加了一個造型相當可愛的杯套。筆者看到這個杯套,頓時緩和了上班的緊張心情。。將飲品輕輕攪拌均勻,再呷一口,檸檬和苦瓜的味道得天衣無縫。檸檬的味道微酸,開胃而清新,苦瓜的味道比想像中更容易入口,味道微甘,相當清熱。。切成丁方的苦瓜粒質感爽脆,令飲品的層次更為豐富。。馬蹄甘蔗奶茶 - $31Water-chestnut & Sugarcane Milk Tea with Jelly朋友則點了一杯口感滑溜的馬蹄甘蔗奶茶,甜度在落單時也可以自由揀選。馬蹄粒質感爽脆,天氣熱的時候享用飲品,一樂也。。配料還有質感Q彈的啫喱,令飲品的口感更為豐富。。餐廳正在進行推廣活動,凡選購兩杯飲品,即可獲贈小豬造型擺設。筆者作為上

苦瓜檸檬茶 - $29
Bitter Melon Lemon Tea

切成丁方的苦瓜粒質感爽脆,令飲品的層次更為豐富。

馬蹄甘蔗奶茶 - $31

配料還有質感Q彈的啫喱,令飲品的口感更為豐富。

筆者作為上班一族,把擺設放在辦公室桌上,頗為舒壓。
2023-10-03
10 分鐘 (外賣自取)
2023-10-25 18 瀏覽
之前肥妹係深圳嘅時候就有飲過茶救星球宜家開到黎香港就唔洗特登去深圳飲啦❤️以首創苦瓜檸檬茶為招牌產品而且每杯飲品杯蓋上有盲盒迷你麻雀肥妹目標要儲齊一整副麻雀🀄️現在為慶祝荃灣新店開業,苦瓜檸檬茶買一送一優惠(先到先得於25/10/23前兌換)✾ 苦瓜檸檬茶 $29苦瓜X手打檸檬茶?!初時肥妹點時都驚驚地,驚會好苦入口一啲都唔苦而且兩者之間好夾,充滿驚喜🤩滿滿香水檸檬獨特香氣且帶淡淡苦瓜回甘更加有粒粒苦瓜增添咬口整體清爽解渴,甘而不苦✾ 白桃洛神冰檸 $29白桃清甜配搭洛神的微酸加上香水檸檬香味,整體清新怡人入口酸酸甜甜且香氣滿滿
之前肥妹係深圳嘅時候就有飲過茶救星球
宜家開到黎香港就唔洗特登去深圳飲啦❤️
以首創苦瓜檸檬茶為招牌產品
而且每杯飲品杯蓋上有盲盒迷你麻雀
肥妹目標要儲齊一整副麻雀🀄️

✾ 苦瓜檸檬茶 $29
苦瓜X手打檸檬茶?!
初時肥妹點時都驚驚地,驚會好苦
入口一啲都唔苦而且兩者之間好夾,充滿驚喜🤩
滿滿香水檸檬獨特香氣且帶淡淡苦瓜回甘
更加有粒粒苦瓜增添咬口
整體清爽解渴,甘而不苦

✾ 白桃洛神冰檸 $29
白桃清甜配搭洛神的微酸
加上香水檸檬香味,整體清新怡人
入口酸酸甜甜且香氣滿滿
外賣自取
————————————————————————茶救星球 @jo_s_cha地址:荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下6號舖人氣手打檸檬茶飲店,蔬果茶賽道開創者,首創苦瓜檸檬🍋茶當然要試試,茶飲口感清爽,賣相吸引,值得一試!🟠推薦食物 Recommended 🔹苦瓜檸檬茶($29):這款苦瓜檸檬茶口感清爽,帶有微苦的味道,搭配檸檬的酸甜味道,非常開胃。賣相上,茶飲顏色清亮,看起來很吸引人。👌🍹🔸白桃洛神冰檸($29):這款白桃洛神冰檸搭配冰涼的冰塊,口感非常清爽,味道帶有桃子和洛神花的香氣,非常適合夏天飲用。賣相上,冰檸飲品顏色美麗,令人垂涎欲滴。👌🍹🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waiters餐廳的員工態度友善,熱情地接待客人,並提供良好的服務。🟡環境 Environment 裝潢簡潔大方,營造出放鬆愉快的氛圍🟠總評分 Overall (8/10)💰$30/person
————————————————————————
茶救星球 @jo_s_cha
地址:荃灣荃興徑10-18號富榮大廈地下6號舖

🟠推薦食物 Recommended

白桃洛神冰檸

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
餐廳的員工態度友善,熱情地接待客人,並提供良好的服務。

🟡環境 Environment
裝潢簡潔大方,營造出放鬆愉快的氛圍

🟠總評分 Overall (8/10)

💰$30/person

白桃洛神冰檸