2022-05-27 189 瀏覽
原來Musea都有茶餐廳雖然係茶餐廳茶色但食材高質有心思.🔸純牛肉肉燥蛋飯 $80.0 加脆炸餐肉+$8.0牛肉好香 質感岩岩好 午餐肉外脆內軟好好食~.🔸粟米肉粒飯$75大大粒肉粒,粟米唔多但幾香忌廉味.推薦~
原來Musea都有茶餐廳
雖然係茶餐廳茶色但食材高質有心思
🔸純牛肉肉燥蛋飯 $80.0 加脆炸餐肉+$8.0
牛肉好香 質感岩岩好
午餐肉外脆內軟好好食~
🔸粟米肉粒飯$75
大大粒肉粒,粟米唔多但幾香忌廉味
推薦~
2021-12-29 242 瀏覽
聖誕期間同老公去了K11 Musea 行街,行到攰諗住揾間餐廳坐下,但眼見間間都排長龍而呢間餐廳又有位,於是衝咗入去坐。坐還坐都要點吓野食先得。於是點咗份鬆軟長熱狗包配牛肉肉燥炒蛋脆餐肉,點知肉燥份量過少,個包味道好一般,感覺自己整都唔難。另外點咗份即炒香脆雞中翼配薯條。薯條係香脆嘅,但偏鹹,雞翼就好乾,毫無肉汁可言跟餐呢兩杯野飲都無乜好評論,因為無期待就無失望堆單百幾蚊,貴唔係話貴,因為响咁多人嘅shopping mall有間餐廳坐下都算係咁,只要你咁諗就會開心好多

坐還坐都要點吓野食先得

跟餐呢兩杯野飲都無乜好評論,因為無期待就無失望

2021-11-29 221 瀏覽
喺 K11 Musea 食嘢,要搵間平嘅,唯有去B2,除咗food court,仲有一啲小食肆,今次見 Tea Meets Coffee唔使點等位,所以入咗去。其實睇完餐牌唔太知餐廳定位係乜,不過作為減肥人士,有湯麵食便好。選了全日精選麵食餐,可以揀兩款餸,一款揀了椰菜,另一款加錢要了大蝦,配通心粉、凍檸茶走甜,埋單$83。大蝦得四隻,有煎炒過唔係白灼,算有誠意,湯底奶白色,但其實食唔出咩味,即使呢度係Musea,但以80幾蚊食碗通粉,都真係頗唔抵了。

肚餓想食嘢 去food court 行左一圈都諗唔到食咩見過咗food court 入邊好似仲有幾間餐廳就好奇 行左入去 見萬寧隔離有間裝修都幾唔錯嘅餐廳 都坐滿左一半 但又唔知好唔好食就上openrice望下食評感覺又好似伏伏地咁 但望餐牌啲相又幾吸引咁 有啲心郁郁同埋餐牌好似轉左 冇左食評講伏伏地嘅意粉就大膽試下 因為已經餓到唔想行啦一個人食 唔洗等位 入到去又有梳化位 都坐得幾舒服叫餐問左下侍應有咩啱食 推介左我食肉燥飯 話都唔錯 好多人嗌 我就試咗個純牛肉肉燥蛋大蝦飯 80幾蚊同加$10要左杯特飲跟住望到餐牌下午茶有脆香雞翼四隻 又叫左黎食份量適中 味道大致都唔錯 啲蝦好爽又有咬口 肉燥蛋又唔會太鹹 而雞翼就炸得比較乾身 但都ok 整體幾好幾好👍🏻👍🏻👍🏻
肚餓想食嘢 去food court 行左一圈都諗唔到食咩

2021-11-18
午餐
  • 純牛肉肉燥大蝦蛋飯
2021-11-27 127 瀏覽
之前來 K11 MUSEA 時,喺Food court 前面轉入啲搵到呢間小店,跟住入去試過好好食!後來變左第二間餐廳,以為佢地冇左,以後冇得再食..點知今日咁啱要入去 marketplace 買野,先至發現原來佢地係搬咗入去入啲大啲嘅位置!初頭睇食評,以為佢地無晒啲招牌菜,點知一睇,原來佢地啱啱又轉左新 menu,有返呢個我最想食嘅牛肉肉燥蛋飯,正爆!然後佢哋現在供應本地烘焙豆的咖啡,有冷泡咖啡!都幾夾個飯最驚喜係有有氣嘅港式檸檬茶梳打!價錢合理,成個場都冇乜呢啲選擇,值得支持!P.S. 商場真係要做返啲路牌指示,唔係真係唔知道入面成條街有嘢食!
後來變左第二間餐廳,以為佢地冇左,以後冇得再食..

然後佢哋現在供應本地烘焙豆的咖啡,有冷泡咖啡!都幾夾個飯
最驚喜係有有氣嘅港式檸檬茶梳打!

價錢合理,成個場都冇乜呢啲選擇,值得支持!

• 牛肉肉燥蛋飯
經過k11 foodcourt個層見到間望落幾企理,又有盒裝茶賣嘅’茶餐廳’,OpenRice望望原來係新開嘅,連icon都未有嘅新🤪黑胡椒薄牛扒意大利麵$75🍝香辣蒜片大蝦意大利麵$80🦐-牛扒個碟啲意粉就濕嘅,蒜片個碟啲意粉就散嘅😡好多蒜,但啲蒜係生嘅🤦🏻‍♀️我諗茶記都好食過佢+$8配茗茶我相信係佢地賣緊嘅茶,但真係一般,飲完唔會想買個種😧伏伏伏伏伏⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️🚁🚁🚁

黑胡椒薄牛扒意大利麵$75🍝
香辣蒜片大蝦意大利麵$80🦐

+$8配茗茶
我相信係佢地賣緊嘅茶,但真係一般,飲完唔會想買個種😧

伏伏伏伏伏⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️🚁🚁🚁
2021-08-15 190 瀏覽
週末的K11 Musea很多人,餐廳更是大排長龍,要找有位的餐廳不容易,走到B2樓深處找到這間只需要排兩三張桌,稍等一下就有位了。黑胡椒走地雞扒太陽蛋意粉太陽蛋和雞扒是OK的,雞扒有兩小塊,有調過味,煎得也有小小脆邊,黑胡椒汁很淡,是要走清淡風路線嗎?加上意粉沒什麼味道,整個意粉味道很淡,沒有炒過沒有燴過。以這個價錢來說有點失望。凍奶茶甜夠足但沒有奶味也沒有茶味...整店的食物都偏清淡,是我平常吃得太重口味?
週末的K11 Musea很多人,
餐廳更是大排長龍,
要找有位的餐廳不容易,
走到B2樓深處找到這間只需要排兩三張桌,
稍等一下就有位了。

黑胡椒走地雞扒太陽蛋意粉

太陽蛋和雞扒是OK的,
雞扒有兩小塊,有調過味,煎得也有小小脆邊,

黑胡椒汁很淡,
是要走清淡風路線嗎?
加上意粉沒什麼味道,
整個意粉味道很淡,
沒有炒過沒有燴過。
以這個價錢來說有點失望。

凍奶茶

甜夠足但沒有奶味也沒有茶味...

整店的食物都偏清淡,
是我平常吃得太重口味?
2021-07-28 234 瀏覽
冇認真睇個menu,見有意粉,個名又叫 tea meets coffee,以為係cafe入去坐低望清楚啲先知唔對路。。貴價茶餐廳嘢,算啦,Musea係咁嘅價錢要咗個黑椒牛頸脊意粉,得嗰兩塊肉片,加埋都冇我半隻手掌咁大。啲肉貴,算數。個黑椒意粉,落咗成支黑椒汁去煮,辣到暈。 。。差唔多$80連杯嘢飲都冇。,真係好唔值,我俾多$20去food court買船麵食好過。。同埋個女待應好煩,係咁叫水吧條友出嚟幫手,話搞唔掂。大佬呀,你快手啲做嘢好過啦。絕對冇下次
絕對冇下次

2021-07-25 198 瀏覽
呢間嘢真係伏到無朋友,晚餐時間同朋友去食,其他餐廳全部滿曬,得佢一間係所有座位都係吉嘅,心中已經覺得不妙,但係無選擇,唸住叫一啲最基本嘅嘢唸住應該穩陣啲。點知道,成個餐牌9成嘅嘢係無嘅,例如無蝦,無豬扒,無雞扒,無海鮮,無魷魚,無牛肉。(呢啲食材係menu到係有嘅,但係我地去食果日全部都無!)我地幾個叫左三次,先終於叫到佢地餐廳有供應嘅食物,就係得白汁意粉!成間餐廳得白汁意粉!然後落左order,隔左五分鐘個waiter過來話無白汁,要我地將白汁改成番茄汁,當堂呆左。食物到左五分鐘後,個waiter就即刻過來要我地埋單,再隔10分鐘佢就拉閘要我地離開,整餐飯食左15分鐘😓真係伏到無朋友,唔相信嘅可以去試下。
真係伏到無朋友,唔相信嘅可以去試下。
2021-07-25