昔日進駐柴灣體育館的廳餐,均較低調少外來客,直至茶咖廳出現,才變得熱鬧起來。可惜茶咖廳不獲續租,這兒性價比極高的All Day Breakfast,將成柴灣人的集體回憶。為把握最後機會,歌利亞和祖利安特意前來一嚐柴灣最人氣的All Day Breakfast歌利亞選了班尼迪蛋鬆餅全日早餐,材料既豐富又美味,還包熱飲,只需$62。蛋的生熟程度剛好,蛋汁配鬆餅,一流。熱飲選熱牛奶,也不用加錢。祖利安選了是日午餐,吞拿魚蘑菇雜菌長通粉,連熱飲,亦只需$54。吞拿魚份量十足,與雜菌、長通粉、沙律菜口味相配。

蛋的生熟程度剛好,蛋汁配鬆餅,一流。

熱飲選熱牛奶,也不用加錢。

2018-02-24
2017-11-16 826 瀏覽
好簡單既早餐,唔洗食到咁飽。因為啲人番哂工,好靜,好舒服,享受人生先係最重要既野。呢個係烤芝士炒蛋火腿多士簿餅。最穩陣既材料配撘好難唔好食,不過唔中意食包既我就覺得可以換一換個包款,感覺會令人覺得抵食啲,同埋啲料唔會跌哂落碟,個包林啲,唔洗摌爆個咀。奶茶係我早餐必須,飲得出佢係用第二種茶葉,我就唔係咁中意。

好簡單既早餐,唔洗食到咁飽。
因為啲人番哂工,好靜,好舒服,享受人生先係最重要既野。
烤芝士炒蛋火腿多士簿餅

呢個係烤芝士炒蛋火腿多士簿餅。
奶茶係我早餐必須,飲得出佢係用第二種茶葉,我就唔係咁中意。
2017-11-14
$30 (早餐)
2017-09-15 878 瀏覽
話說同朋友傾開食返個全日早餐 作一個美好既早晨今日dayoff就想歎返個靚早餐 所以就去左呢間位於柴灣體育館而隱閉既茶咖廳 係呢度係想試下個all day breakfast 既炒蛋堅係 嫩口 放耐啲都冇老既感覺 依然都係滑個脆脆唔油又香 茄仔豆分量平均 而生菜既黑醋汁 更係錦上添花 價錢亦相當合理 $52 +4蚊有杯野飲果然係no.1 all day breakfast.另外 雖然店舖係簡約風格 員工較少 依然保持高水準 好正有望下次試埋lunch set 整體而言 是次係第2次體驗到很佳的全日早餐 值得推介
話說同朋友傾開食返個全日早餐 作一個美好既早晨

係呢度係想試下個all day breakfast 既
炒蛋堅係 嫩口 放耐啲都冇老既感覺 依然都係滑

個脆脆唔油又香 茄仔豆分量平均
而生菜既黑醋汁 更係錦上添花
價錢亦相當合理 $52 +4蚊有杯野飲
果然係no.1 all day breakfast.

另外 雖然店舖係簡約風格 員工較少 依然保持高水準 好正
有望下次試埋lunch set
整體而言 是次係第2次體驗到很佳的全日早餐 值得推介
全日早餐
2017-09-15
$60 (早餐)
全日早餐
2017-09-10 597 瀏覽
咁就一個月 好廢 都唔知幾耐冇試過訓教好還掂都訓唔到 一早落左街跑步 跑足兩個中 再中左上哩度食個早餐冇諗過室內運動場既餐廳裝修都唔錯 同埋佢啲野食種類都唔少我揀左好耐就揀左哩個 班尼迪蛋全日早餐(好似係) 有腸 茄汁豆 班尼迪蛋 煙肉 車厘茄加啲沙律菜 有驚喜 冇諗過哩度會食到咁有質素既全日早餐 堅好味 份量夠哂 我食左一半已經投降 班尼迪蛋真係流心 啲侍應都幾有禮貌 價錢尼講算係超值啦 第二度食應該唔止哩個價 經過就上去試下啦唔會後悔加油 撐住
咁就一個月 好廢
班尼迪蛋真係流心

加油 撐住
2017-09-09
早餐
兒時居於柴灣區,間中都會與朋友到柴灣體育館打羽毛球 以前體育館有無餐廳就唔記得,但是現在就有間環境不錯的餐廳 餐廳在柴灣體育館的 1 樓 步出電梯後,經過壁球場對出的走廊,直走到盡頭就見到餐廳的門口 餐廳好有文青 Feel,木系設計簡約舒服 下午茶時間當然點抵食的下午茶餐 下午茶餐的選擇都不少,由最平的 HK$24 至最貴的 HK$38 點了兩份下午茶餐 叉燒湯意粉配火腿炒蛋多士 HK$38 +HK$6 轉了杯焦糖鮮奶咖啡 意粉不太粗,亦不會煮得太爛,吸滿雞湯一起食不錯 炒蛋亦嫩滑,最鍾意就是煎過的火腿,香 D 好味 D 的 朋友之前嚟飲的時候,有個靚靚拉花的 ... 點解我杯焦糖鮮奶咖啡無拉花的 ... 兩餸一丁配凍好立克 HK$34 +HK$4 轉凍飲 出前一丁配火腿 / 煙肉 / 蛋 / 香腸 / 餐肉,囝囝揀了火腿和香腸 香腸是德國腸,仲有兩條 ... 為食囝囝好鍾意呢 !!! ** 以上分享是以我的口味、喜好和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

兒時居於柴灣區,間中都會與朋友到柴灣體育館打羽毛球

以前體育館有無餐廳就唔記得,但是現在就有間環境不錯的餐廳

餐廳在柴灣體育館的 1 樓

餐廳好有文青 Feel,木系設計簡約舒服

下午茶時間當然點抵食的下午茶餐

點了兩份下午茶餐

意粉不太粗,亦不會煮得太爛,吸滿雞湯一起食不錯
炒蛋亦嫩滑,最鍾意就是煎過的火腿,香 D 好味 D 的

朋友之前嚟飲的時候,有個靚靚拉花的 ...
點解我杯焦糖鮮奶咖啡無拉花的 ...

兩餸一丁配凍好立克 HK$34 +HK$4 轉凍飲
香腸是德國腸,仲有兩條 ... 為食囝囝好鍾意呢 !!!

2017-04-11
下午茶
  • 叉燒湯意粉
超喜歡食 egg benedict 的我, 估唔到在柴灣舊區都揾到食。相比之下,它的價錢十分平宜,因在其他餐廳,最平亦要超過一百元一份,這只收$62。它的份量亦不小,味道亦不錯。但環境比較遜色,在找它的所處時,真不相信它是在室內運動場內2樓的暗角位置,而樓下亦沒有什麼指示,實太可惜!
班尼迪蛋全日早餐
$70 (早餐)
班尼迪蛋全日早餐
2017-06-24 511 瀏覽
喺小西灣返工,要搵間好野食嚟做午餐,可以講係十分艱難難得有朋友介紹依間餐廳,仲話坐得舒服外仲有 all day breakfast食,咁一定要去試下啦中午食飯時間去到,已經好多人喺度等位,因為舖位入面根本坐位唔多,等10分鐘左右就有位了,叫左一個推介的班尼廸全日早餐。等了差唔多15分鐘左右,終於到了!賣相好靚,有沙律菜; 茄汁豆;兩條德國腸;兩塊煙肉;車厘茄兩粒;同鬆餅夾兩個半生熟流心蛋個半生熟流心蛋真係好鬼正下次再嚟,要返食,哈哈
喺小西灣返工,要搵間好野食嚟做午餐,可以講係十分艱難
等了差唔多15分鐘左右,終於到了!

個半生熟流心蛋真係好鬼正

下次再嚟,要返食,哈哈
2017-06-22
  • 班尼廸全日早餐
2017-06-18 370 瀏覽
呢一間係柴灣體育館嘅餐廳,雖然非常偏僻,但深受附近上班一族同居民歡迎,平日午餐時間都非常爆滿 但去嘅客人記得 茶咖廳係逢星期一休息,小心碰門釘!其實餐廳的坐位不少,近門口更有自閉望窗一人位。午餐menu一般都係大約$40,而全日早餐更是只要$52,份量如圖下:全日早餐有一個熱狗包、炒滑蛋、沙津菜(有黑醋係上面)、煙肉、車厘茄、炒蘑菇、二條腸仔同茄汁豆相當豐富。當中最好味嘅係佔成半碟嘅炒滑蛋,溫度仲係熱,而且又香又滑,十分吸引。配上熱狗包同煙肉一齊食就更有層次。可惜,咁多樣食物要keep 住熱真係好難,所以上菜時茄汁豆已經凍哂,呢方面有d扣分。總括而言,呢個平價全日早餐小編非常推介,尤其係炒蛋係重點必試,所以其他炒蛋產品各位都可以試下。
但去嘅客人記得 茶咖廳係逢星期一休息,小心碰門釘!

其實餐廳的坐位不少,近門口更有自閉望窗一人位。

相當豐富。

2017-06-11 301 瀏覽
位於柴灣室內運動場的小小餐廳🤗前身依晞記得是吃咖哩的,但如今港式西式的菜式都有,又俾左柴灣人多個選擇😋今次外賣了他們的全日早餐及班尼廸蛋全日早餐🍳🍳🍳配料有炒蛋香腸煙肉蘑菇茄汁豆番茄沙律多士🎉🎉🎉全日早餐和班尼廸蛋早餐的配料是完全一樣的,只是用了不同的面包和蛋的烹煮方法不同,一個是炒蛋,一個當然是班尼廸蛋啦😜一個餐都係💲50幾蚊💲咋!係出面其他高級餐廳全日早餐嘅價格嘅一半!當然你唔好諗住食物質素好超班😌,什至煙肉煎得不夠香,蘑菇亦未必是用新鮮的,不過勝在大大份,夠飽肚,味道對得起價錢😜👍🏻得閒去試下啦🤗不過佢地星期一休息,平時又6點就收工嫁啦,留意番呀😜
今次外賣了他們的全日早餐及班尼廸蛋全日早餐🍳🍳🍳
配料有炒蛋香腸煙肉蘑菇茄汁豆番茄沙律多士🎉🎉🎉

外賣自取
2017-05-15 325 瀏覽
星期日3個人去這裡試下這餐廳 在柴灣體育館1樓 一間唔係人人知道的餐廳cafe地方唔係太大 但安靜的環境及可以坐下傾談的選擇我們叫了2 個set lunch: 南瓜鮮蝦意大利粉同烤洋蔥雞肉飯味道唔差 仲有野飲包 選了檸水同薄荷茶 薄荷茶仲可以無限加水 都唔錯 有機會也可一試的餐廳
地方唔係太大 但安靜的環境及可以坐下傾談的選擇
2017-05-14
2017-03-09 1024 瀏覽
近年柴灣多了很多大型連鎖店進駐,只有在柴灣街市至樂軒臺那邊才些特色小店。這次是專程去支持一下,希望柴灣往後有更多cafe!Cafe空間充夠,下午茶時段幾乎只有3-5位客人。但正因如此,客人都可以任坐閒聊無問題1. All Day Breakfast 配飲品($52) 份量足夠,有茄汁豆、煙肉、炒蛋、蘑菇、烤麵包、德國腸等,材料算豐富。炒蛋滑嫩多汁夠厚身,入口不鞋身,麵包亦烤得剛剛好,香味十足。只是略嫌食物未夠熱。2. 蘑菇奄列多士 配飲品($32)值得一讚蛋煎得十分香口,兩大塊奄列份量好夠食。而且沒有油膩感,加上香草碎,十分好味。多士亦有預先塗上牛油再烘,吃起來外面香脆,內裡鬆軟,並不是一舊硬卜卜的烤包。整體來說,難得在柴灣一見的cafe,而且質素不差,住在附近的話值得一試!

1. All Day Breakfast 配飲品($52)
All  day  breakfast
2. 蘑菇奄列多士 配飲品($32)
值得一讚
蘑菇奄列配多士
2017-02-24
蘑菇奄列配多士
2017-01-17 930 瀏覽
睇網上介紹都係好評, 所以找朋友打完羽毛球食返個正平安夜午餐午餐時間, 好多人, 等了一陣, 找到一個近廚房的位置見到網上介紹這裡最好味的是all day breakfast 同咖啡, 所以一定點啦!跟著我地觀察很久, 見很多人點龍脷魚意粉同香草肉丸意粉, 我地又跟著叫不過我地見著侍應生收著一碟一碟全部食剩的意粉, 大家都心知不妙😐真的, 食物一上枱, 食物溫度偏凍, 芡汁已凝固令意粉難以分開😨😨龍脷魚意粉:龍脷魚的確很大塊, 不過無咩魚味, 在加上固體芡汁, 真的 ……………………香草肉丸意粉:香草味太濃烈, 好將直接食香草醬咁, 雖然肉丸彈牙, 不過又是那固體的芡汁, 真的 ……………………怪不得話all day breakfast 最好, 因為最正常, 不過無驚喜, 都是食物溫度偏凍😑咖啡:可能我唔飲得苦, 苦到要落兩包糖才中和d苦味這裡最可取的是食物份量, 夠大份, 一定飽肚

午餐時間, 好多人, 等了一陣, 找到一個近廚房的位置

咖啡:可能我唔飲得苦, 苦到要落兩包糖才中和d苦味

這裡最可取的是食物份量, 夠大份, 一定飽肚
2017-01-15 664 瀏覽
上星期上網睇到柴灣有電視介紹的菠蘿漢堡包,於是我決定去試下,可惜這個傳說中的菠蘿芝士牛肉漢堡味道只屬一般, 我還是比較喜歡傳統的菠蘿包多一點。菠蘿包是香港地道的特色美食之一,因為菠蘿包經烘焗後會有金黃色的脆皮,外形就像菠蘿一樣因而得名,傳統的菠蘿包是沒有菠蘿的,但隨著時代的演變,菠蘿包亦跟隨潮流,很多麵包店或茶餐廳都將菠蘿包加入不同的配料,推陳出新,令平凡的菠蘿包更具特色, 例子有菠蘿油,紅豆菠蘿包,鳳梨菠蘿包,哈蜜瓜菠蘿包,叉燒菠蘿包等,這次食到的菠蘿芝士牛肉漢堡就是其中一款新式菠蘿包。菠蘿芝士牛肉漢堡包的份量很多,好像巨無霸一樣,食一個已飽足半日, 可惜牛肉有點鬆散和乾身,沒有汁, 而且淡了點,即使有蕃茄,芝士,沙律醬和茄汁作為襯托,但仍不夠味,因為芝士的鹹味與菠蘿包的甜味中和了,令牛肉與菠蘿包的味道不太夾。餐飲方面,熱咖啡味道一般,沒有特別驚喜。

菠蘿芝士牛肉漢堡
熱咖啡
2017-01-09
成日聽人講柴灣室內運動場有間又平又好味既All Day Breakfast 食今次慕名而來兩點半黎到總算多人,只有一兩台空台可以坐一黎到環境比想像中好,裝修以黑白色好主簡簡單單
2016-11-05
意式咖啡-Mocha
All  Day  Breakfast
花生朱古力醬pancake
2016-10-11 1329 瀏覽
上星期光顧了這間餐廳兩次,還不錯的。可謂「平民高級餐廳」(笑)家人點的煙三文魚三文治,外觀不錯。足料,黑椒是自己額外加。不過吃的時候,有點苦味。應該是沙律生菜的味道吧,生蕃茄的味道也很強烈。我會把蕃茄先吃掉,再吃三文治。這是我點的全日早餐和牛奶。一如既往,炒蛋是令人飽肚的部份,不過我差點飽到吃不下。面包烤得香脆,可配茄汁豆一起吃。蘑菇普普通通,沒有任何調味。不過沙律菜配以黑醋,醒胃醒神。煙肉和香腸則是我在整份餐中,最為欣賞。之後帶朋友再去一次時,就點了杯中湯。不過略為淡味,如果是愛健康人士應該挺適合。對我來說,這裡的賣點是餐點的份量夠多,外觀也不錯。不過你若有興趣光顧的話,先提提你不要期望會有非常專業和良好的服務態度。Enjoy your meal!!
煙三文魚三文治
家人點的煙三文魚三文治,外觀不錯。
足料,黑椒是自己額外加。

這是我點的全日早餐和牛奶。
All day breakfast

蘑菇普普通通,沒有任何調味。

不過沙律菜配以黑醋,醒胃醒神。

煙肉和香腸則是我在整份餐中,最為欣賞。
之後帶朋友再去一次時,就點了杯中湯。

不過略為淡味,如果是愛健康人士應該挺適合。

Enjoy your meal!!
牛奶
2016-10-08