2024-03-09 152 瀏覽
今日又去茜廊食下午茶,雖然環境有啲嘈,但可以坐耐啲又唔怕阻到人。香煎雞扒羅宋湯煙斗粉煎蛋及蒜茸多士 $42羅宋濃濃味到有點咸,煙斗粉還可以,唔會太淋雞蛋有驚喜,中間有少少流水蒜茸多士的蒜茸味唔夠濃

香煎雞扒羅宋湯煙斗粉煎蛋及蒜茸多士 $42

羅宋濃濃味到有點咸,煙斗粉還可以,唔會太淋
雞蛋有驚喜,中間有少少流水

蒜茸多士的蒜茸味唔夠濃
2024-02-24 61 瀏覽
芝士的香濃與肉醬的濃郁結合在一起,味道剛剛好。每一口都能感受到芝士的奶香和濃郁的口感。而肉醬的份量剛剛好,不會過於油膩。整體上,這碗意粉的味道非常平衡,沒有過酸的感覺。
芝士的香濃與肉醬的濃郁結合在一起,味道剛剛好。
整體上,這碗意粉的味道非常平衡,沒有過酸的感覺。
2024-02-24
2023-12-11 301 瀏覽
今日心情有啲屈悶所以去遠少少去咗良景食side walk睇中佢個 mini breakfast 羅宋湯 腸仔 扭扭粉30蚊hkd 抵到爛環境舒服 刀叉有用熱水壺浸住不過music有少少大聲 再加埋啲人傾計又會再大聲啲其實好嘈羅宋湯 腸仔 扭扭粉 個湯夠濃,雖然係mini version但一啲都唔算細 好夠食with toast and sunny sided eggwhat a perfect breakfast to brighten the day
今日心情有啲屈悶
所以去遠少少去咗良景食side walk

30蚊hkd 抵到爛
環境舒服 刀叉有用熱水壺浸住

但一啲都唔算細 好夠食
2023-10-14 295 瀏覽
經過良景商場 行過呢間鋪有店員在門外介紹下 下午茶有咩食 見到個menu幾得意就試下焗芝士吞拿魚焗意粉味道OK 汁夠濃味 下午茶份量黎講算多如果焗燶啲就更加好飲品叫左凍奶茶茶味好淡 唔好飲🥲下午茶有加一服務費

焗芝士吞拿魚焗意粉

下午茶有加一服務費
2023-10-13
下午茶
2023-09-02 299 瀏覽
约下午3:00 pm入座,被安排坐卡位,但檯面全是濕,一不留神將手弄濕了,之後,我用手機點了一個煎蛋午餐肉公仔麵和熱奶茶,10分鐘後茶餐到,職員呆呆地放下便走,看見一排完整而生的公仔麵渗在小耳煲內,二片午餐肉和一隻煎蛋,當然,畢竟麵是生而不是炸麵,水不夠熱,一定不熟而硬,要自行把麵弄開丶滲水,再, 1O分鐘待它淋,整個過程完全是DIY, 像自己煮麵,分别是不用明火,味道固然不好,麵依然硬,亦是光麵(是指没獨立包裝的雜牌大盒装的麵),午餐肉一般,煎蛋則預早煎好,因為已變硬和唖色,埋單加一,總結,很難食,價錢不值,下次不來。
煎蛋午餐肉公仔麵
食物是不錯的,沙爹牛出前一丁一直最愛(丁面同凍飲都唔使加錢),飲品就唔夠濃,有幾次叫朱古力,但味道真係好淡,似飲緊水咁,希望改善,一直都在這裡食早餐,但有一樣野真係比較難受,就係職員們執餐具的時間永遠會發出大量噪音,本身環境都可以,當堂變左街邊地檔,噪到咁,想同同桌人講句野都聽唔到,同埋早上時份咁大聲真係令人好心煩,呢樣真係希望能正視改善一下。作為一間屋邨餐廳己經算不錯,也很值得推薦的,如果以上所提及兩點能夠改善,那就最好不過了!
五香肉丁出前一丁
2023-08-03
$40 (早餐)
用餐優惠
現金券
五香肉丁出前一丁
2023-06-04 449 瀏覽
這個舖位之前是大受歡迎的薩莉亞意式餐廳,意外地結業後就轉了這間茜廊,吃了幾次就沒再幫襯,因為侍應態度很差,最基本的服務態度都做不到那就算了。但我最愛的小絲想試試,那都要去試啦。之前都是吃早餐,都不知這食店的食物定位,今天食午餐才知是主打西餐,價格定位在中價與低價之間,即是高級過大快樂,又未到金鳳,最起碼鋸扒是有鐵板的。這間屯門分店仲有一個優惠餐,特級西冷牛扒餐加飲品才$75(未加10%)。這牛扒目測有250~300g,而且仲有薯仔和雜菜,可以說超抵食。他的餐牌是強調你可以要求幾成熟,但只限你要求,他出來都是9成熟。我們正正要半成熟,出來已差不多全熟。我本來都想點這個,但小絲又想點,還要我點其他,不可相同那就點了菠菜煙肉焗煙斗粉。這個就很普通,都是大路野啦。小絲很滿意這張有雲石花紋的枱,說打卡很靚。做男朋友當然明白背後意思啦,當日下午已淘了一張偽雲石枱打算送給小絲做恆定每月禮物。

但我最愛的小絲想試試,那都要去試啦。

這個就很普通,都是大路野啦。

2023-06-04
中午見佢有位所以入去食..午餐諗住食過無咁易出事嘅豬扒炒烏冬..唔知喺咪做唔切定廚師心情太好..成碟嘢嗰汁即豉油喺可以多到倒出煮多幾碟..咸到食2啖都要飲水..最後食左幾舊咸豬扒就頂唔順..嗰餐飲涷檸茶都喺無飲過..原因喺佢出嚟啲冰溶到你倒唔到糖漿..所以點溝都喺檸檬片加茶…最好笑喺俾錢同個男收銀講,你可唔可以同師傅講碟嘢炒到好咸..佢目無表情咁找錢..我話我同你講緊嘢..佢無應.我再講我同你講緊嘢你聽唔聽到..佢先話聽到🤷🏻‍♀️好.仲要睥返你轉頭..我話人地同你講嘢都俾吓反應..好咩?真會反映?我知唔會😇講真5間店得你有位..都知伏但無諗過咁差同態度可以差到咁..

好咩?真會反映?我知唔會😇

講真5間店得你有位..
都知伏但無諗過咁差同態度可以差到咁..
2023-02-20 426 瀏覽
當初開既時候我地一家人經常幫襯雖然唔太接受係屋邨收加一但係環境幾好 座得舒服 服務態度又的確比同區好所以比多小小冇咩所謂自從疫情冇再岀街食最近再黎食以前啲樓面同經理都換哂完全冇服務可言就連基本服務行業既禮貌都冇食物質素係高左但係我都唔會再黎食比錢買難受,一啲都唔值
當初開既時候我地一家人經常幫襯

完全冇服務可言
就連基本服務行業既禮貌都冇
食物質素係高左
但係我都唔會再黎食
比錢買難受,一啲都唔值
2023-01-24 361 瀏覽
無禮待客,永不幫襯!良景茜廊學人搞儲印仔送免費餐。上次食3個早餐,d阿姐一野吸落個3字到。今次就話咁樣唔計,只當1個印仔!好聲好氣同個收銀講,點知女經理同收銀,態度好無禮貌!唔通我會呃你39蚊個早餐咩?仲叫我俾張單你?你地幾時有俾過單d客?如果咁都信唔過,就唔好學人做優惠!一係就Train好d員工咪咁懶,吸齊d印仔!最後態度唔好咁吸返d印俾我!不過我走咗唔要喇!平時態度都唔係好!今日仲要咁差!咁樣唔得架,公司要教吓d員工啦!
無禮待客,永不幫襯!

良景茜廊學人搞儲印仔送免費餐。
上次食3個早餐,d阿姐一野吸落個3字到。
今次就話咁樣唔計,只當1個印仔!

好聲好氣同個收銀講,點知女經理同收銀,態度好無禮貌!

唔通我會呃你39蚊個早餐咩?

仲叫我俾張單你?你地幾時有俾過單d客?

如果咁都信唔過,就唔好學人做優惠!
一係就Train好d員工咪咁懶,吸齊d印仔!

最後態度唔好咁吸返d印俾我!不過我走咗唔要喇!

平時態度都唔係好!今日仲要咁差!

咁樣唔得架,公司要教吓d員工啦!
2023-01-21
早餐
2022-12-31 312 瀏覽
平時見呢間餐廳唔多人,諗住食物應該麻麻哋掛…..但今日試完,又覺得原來質素唔太差喎!!😗今日咁岩行過又肚餓,見有卡位可以坐,就來試個下午茶餐 (2:00pm-6:00pm)!😁叫咗個下午茶餐,有餐茶A.1 巨西多士 $29大份! 西多士沾得滿滿蛋漿再煎得脆口,外脆內軟熟,內裹塗有粒粒花生醬🥜,有咬口~最估唔到嘅係,餐廳供應嘅係清甜蜜糖!🍯仲要係一小樽裝,夠衛生!蜜糖成本比普通糖漿高又感覺健康D🤪

叫咗個下午茶餐,有餐茶

A.1 巨西多士 $29
2022-12-24 229 瀏覽
-牛油果醬雞肉薄餅 $78滿滿嘅芝士同雞肉舖喺牛油果醬上面,老實講唔係點食到牛油果味。要讚一讚嘅係雞肉真係好多,而唔係為咗乎合商品說明條例,象徵式咁是但放幾粒落去就算。-黑松露野菌天使麵 $65好香松露味,天使麵麵質爽口,唔會煮得太腍。-西班牙紅酒慢煮牛頰肉配飯 $58牛頰肉煮得好腍,同意亦有少少彈牙嘅筋,好有口感,個汁唔咸,啱晒送飯。套餐跟熱飲、红/白湯、蒜蓉包:奶茶(熱)+ 咖啡(熱)檸水(熱)忌廉湯 羅宋湯 蒜茸包+10% service charge
-牛油果醬雞肉薄餅 $78

-黑松露野菌天使麵 $65
好香松露味,天使麵麵質爽口,唔會煮得太腍。

-西班牙紅酒慢煮牛頰肉配飯 $58

套餐跟熱飲、红/白湯、蒜蓉包:

奶茶(熱)+ 咖啡(熱)

檸水(熱)

忌廉湯

羅宋湯

蒜茸包

+10% service charge
今日下午我同我個friend去左哩間食午膳,環境服務衛生都幾好ge,就係野食唔係好掂,可能係我地兩個ge餐有問題啦🤔🤔我睇人地都幾開心咁。我叫左個忌廉野菌意粉+半隻香草烤雞la,蘑菇🌽湯就聞落去好似阿媽煲ge蘿蔔排骨湯ww不過飲落去都ok個麵包如常發揮啦,ok嘅然後黑松露醬薯條係好食ge去到個餐就出事啦,個意粉調味唔錯,但係好L鹹。而個烤雞仲慘,雖然個皮係脆ge,但係好明顯係鹹左,d肉柴過湯渣多多聲不過最後我都係全部塞曬落個胃到lo😂😂😂同埋哩邊建議唔好係哩間食焗豬排飯,要食都係推薦去返大快活啦🌚🌚🌚that it!
個麵包如常發揮啦,ok嘅
然後黑松露醬薯條係好食ge

不過最後我都係全部塞曬落個胃到lo😂😂😂
2022-12-23
2022-11-30 256 瀏覽
經過娘家附近,見到有開業一周年優惠,西餐鐵板竟然買一送一!$168兩個餐喎,仲抵過去大快活食😂一定要試一試佢!見到餐牌有好多嘢食,仲有得打邊爐,不過我哋今次就叫咗:鐵板特級肉眼扒配薯菜,大大份,肉質幾好,唔會柴,物超所值!而鐵板特級西冷,有肉味,而且一樣大大份,有d厚度,夠晒誠意,薯菜嘅種類都有幾多如果薯仔可以多啲就最好啦😋另外我哋叫咗個帶子青口燴飯,份量都好足,有好多料,好味👍🏻今餐最好食係個羅宋湯!好濃好多料,呢兩年飲過最好味係呢間😂食完已經即刻掛住!蒜蓉包,焗得好香脆,所以同湯一樣咁高分!飲品有啲失色,淡得好緊要,希望有改善🙏🏻

另外我哋叫咗個帶子青口燴飯,份量都好足,有好多料,好味👍🏻

蒜蓉包,焗得好香脆,所以同湯一樣咁高分!

飲品有啲失色,淡得好緊要,希望有改善🙏🏻
2022-11-28 130 瀏覽
冇睇錯!係💲1️⃣9️⃣下午茶餐😆😆😆有冇諗過拎住張廿蚊出街仲食到個餐😆😆😆19蚊餐有兩款可選炸魚柳配羅宋湯螺絲粉或忌廉湯螺絲粉份量比我想像中大,塊魚柳都有大半隻手掌咁大😮🤭🤭諗住💲1️⃣9️⃣份量應該係意思意思,點知係食得飽🤭🤭🤭加💲5️⃣可配凍熱飲品,奶茶☕️好香滑,唔需要加糖都好好入口😋賣單加1️⃣服務費,一個餐連飲品賣單價💲2️⃣6️⃣整體都算都好抵食💖
冇睇錯!係💲1️⃣9️⃣下午茶餐😆😆😆
有冇諗過拎住張廿蚊出街仲食到個餐😆😆😆

19蚊餐有兩款可選
炸魚柳配羅宋湯螺絲粉或忌廉湯螺絲粉

份量比我想像中大,塊魚柳都有大半隻手掌咁大😮🤭🤭

諗住💲1️⃣9️⃣份量應該係意思意思,點知係食得飽🤭🤭🤭

賣單加1️⃣服務費,一個餐連飲品賣單價💲2️⃣6️⃣