2024-03-05 52 瀏覽
-下午茶時間有啲肚餓(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見到有麻糬波波 就買咗嚟食啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)得兩隻味 朱古力同士多啤梨🍫🍓麻糬成個手掌咁大 但係睇落成個包都好硬一啲都冇脹卜卜嘅感覺 仲有啲扁扁地不過都唔理啦 一於買來試吓先🫣果然個包好硬😢要好用力去撕開個包雖然真係好硬 但係食落口感有幾得意😚好煙韌 好有彈 朱古力味同士多啤梨味都幾出唔會冇味 而且個包唔甜🤍可以買嚟咬吓嘅😂(。・ω・。)✨A1-BAKERY
下午茶時間有啲肚餓(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
見到有麻糬波波 就買咗嚟食啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
得兩隻味 朱古力同士多啤梨🍫🍓
麻糬成個手掌咁大 但係睇落成個包都好硬
一啲都冇脹卜卜嘅感覺 仲有啲扁扁地
不過都唔理啦 一於買來試吓先🫣
果然個包好硬😢要好用力去撕開個包
雖然真係好硬 但係食落口感有幾得意😚
好煙韌 好有彈 朱古力味同士多啤梨味都幾出
唔會冇味 而且個包唔甜🤍
可以買嚟咬吓嘅😂(。・ω・。)

✨A1-BAKERY
2024-02-15 37 瀏覽
🌟 藍莓芝士蛋糕|$32個人覺得個蛋糕🍰嘅味道絕對對得住個價錢。藍莓芝士蛋糕口感食落好creamy,有濃濃嘅芝士味,係好厚實嘅質地。另外籃莓嘅數目都唔少,有藍莓🫐既味點綴一下,口感更加豐。絕對比得上賣50幾蚊嘅蛋糕。
🌟 藍莓芝士蛋糕|$32

2023-11-24 133 瀏覽
.芒果拿破崙 from @a1bakeryhk (旺角).A1不嬲都幾有水準嘅平價之選..今日想試試佢嘅拿破崙.. 如果ok..就唔洗下下都跑去尖東買🥹🥹🥹..加埋佢嗰價錢我覺得合理!!$280一個!!.weiweiwei!ok wor..首先每層中間嘅吉士真係ok滿!齋睇圖應該都睇得出..而忌廉嘅口感 濃郁度 我都覺得同我最愛嘅帝京質素有得揮..唯一係佢嘅酥皮 唔係話全部位都好脆挺身!有啲位係偏淋 & 薄身嘅.同埋芒果好可惜.. 唔算甜..有啲slices感覺少少酸 呢個比較可惜但整體我覺得係唔伏嘅!係ok嘅!!!.一個成900g.. 姐係$280可以買到平時8-9件平時嘅切件!!ok👌🏻👌🏻🤣🤣..2.黑麥包 .心血來潮 好耐無食街包 多得米家佢哋🤣🤣..呢個係我之前一直覺得macro好好嘅包好耐無食 再feel feel.包香mild.. 口感鬆軟度mild..所有嘢都普通但舒服!重點係as 健人.. 佢算係好好嘅選擇!擺雞胸 搽醬都好ok!齋食就滿足感差dddd咁!!但都係一個「麵包類別」比較好嘅選擇!可以試!.希望資訊幫到大家 阿門.
芒果拿破崙 from @a1bakeryhk
(旺角)
A1不嬲都幾有水準嘅平價之選..
今日想試試佢嘅拿破崙.. 如果ok..
就唔洗下下都跑去尖東買🥹🥹🥹..
加埋佢嗰價錢我覺得合理!!
$280一個!!
weiweiwei!ok wor..
首先每層中間嘅吉士真係ok滿!
齋睇圖應該都睇得出..
而忌廉嘅口感 濃郁度 我都覺得同我最愛嘅帝京質素有得揮..
唯一係佢嘅酥皮 唔係話全部位都好脆挺身!
有啲位係偏淋 & 薄身嘅.
同埋芒果好可惜.. 唔算甜..
有啲slices感覺少少酸 呢個比較可惜
但整體我覺得係唔伏嘅!
係ok嘅!!!
2.黑麥包
心血來潮 好耐無食街包 多得米家佢哋🤣🤣..
呢個係我之前一直覺得macro好好嘅包
好耐無食 再feel feel
包香mild.. 口感鬆軟度mild..
所有嘢都普通但舒服!
重點係as 健人.. 佢算係好好嘅選擇!
擺雞胸 搽醬都好ok!
齋食就滿足感差dddd咁!!
但都係一個「麵包類別」比較好嘅選擇!
可以試!
希望資訊幫到大家 阿門
2023-10-28 137 瀏覽
之前經過門市見到A1同Godiva合作出左新產品,好吸引,但一直未有機會試,最近有同事結婚,請我地食餅,咁岩買左呢個系列~Godiva朱古力出名就眾所周知,但可能期望過高,所以今次嘅合作令我有d失望我揀左個朱古力蜜瓜包黎試,已經跟足網頁指示食之前用焗爐加熱約30~40秒,但食落口感偏硬,而且朱古力味好淡,入面嘅流心醬都唔係好流心後尾上網search,呢個包都要賣$25/個,我覺得大家可以慳番d錢唔洗試

之後喺雪糕關注組見到覺得好吸引,一直都想試🤤。但唔係間間A-1 BAKERY都有雪糕賣,個陣我係每見一間,就入一間搵,搵咗幾間先有😢。🍴宇治抺茶雪糕 $14 8/10雪糕勁creamy,口感好濃郁,綠茶味都好濃厚🍵,同Häagen-Dazs嘅抹茶雪糕不相伯仲,但價錢比Häagen-Dazs平一半🤑,性價比超高。💰 翻兜指數: 8/10如果想食抹茶雪糕,一定會返兜。價錢實惠,質素又高。唯一的缺點就係需要啲時間同精力去搵邊間有雪糕賣,因為唔係間間A-1 BAKERY有雪糕賣。

🍴宇治抺茶雪糕 $14 8/10

💰 翻兜指數: 8/10
2023-09-03 149 瀏覽
[A1-chocolate pie]🇹🇭🇹🇭🇹🇭💰💰$60行過A1嗰時見到有新蛋糕喎🍰🍰本身又鍾意食朱古力,梗係試吓啦😍😍😍❤️個朱古力唔會好甜❤️入面仲有麻糬添❤️上面個皮就脆脆地❤️食落都唔會覺得好罪惡🤣🤣回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√
[A1-chocolate pie]🇹🇭🇹🇭🇹🇭
💰💰$60

行過A1嗰時見到有新蛋糕喎🍰🍰
本身又鍾意食朱古力,梗係試吓啦😍😍😍

❤️個朱古力唔會好甜
❤️入面仲有麻糬添
❤️上面個皮就脆脆地
❤️食落都唔會覺得好罪惡🤣🤣

回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√
Chocolate  pie
Chocolate  pie
2023年8月11日 (星期五) 4:00pm  33°C 提供多元化麵包、西餅及咖啡等飲品。  燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。  店員提供膠叉子,方便顧客隨時進食,可算貼心。  為慶祝本人生日,特地選擇此餅店。  人數:2人 HK$154 (買五送一) 不用排隊 脆脆朱古力蛋糕 - 朱古力味道香醇,忌廉豐盈,幼滑無比,海綿蛋糕與慕斯梅花間竹,層次分明,味覺享受。【推介之選】❤❤❤ 藍莓紐約芝士蛋糕 - 芝士味極度濃厚,厚切大件,配合藍莓的甜酸,口感清新,不會感到太膩,餅底具咬口。【推介之選】❤❤❤ 焙茶脆脆蛋糕 - 散發出淡淡的抹茶味,朱古力與抹茶混合,感覺彷彿綠茶蛋糕。 朱古力曲奇碎芝士蛋糕 - 芝士味濃厚,堅實不鬆散,朱古力味沒有喧賓奪主,互相輝映。【推介之選】❤❤❤【 溫 馨 提示 】:❶ 提供膠匙
【2023'慶生日】💕脆脆朱古力蛋糕 + 焙茶脆脆蛋糕 + 朱古力曲奇碎芝士蛋糕 + 藍莓紐約芝士

2023年8月11日 (星期五) 4:00pm  33°C

提供多元化麵包、西餅及咖啡等飲品。

店員提供膠叉子,方便顧客隨時進食,可算貼心。

為慶祝本人生日,特地選擇此餅店。

人數:2人 HK$154 (買五送一)

不用排隊

朱古力曲奇碎芝士蛋糕 + 焙茶脆脆蛋糕

【 溫 馨 提示 】:

提供膠匙
2023-08-11
生日
朱古力曲奇碎芝士蛋糕 + 焙茶脆脆蛋糕
朱古力曲奇碎芝士蛋糕
相信大家都會成日經過A1 有時我係佢哋麵包櫥櫃面前見到D麵包琳瑯滿目 都唔知揀邊個好🤣除左日式麵包 呢度都多穀物包 睇落好似健康少少咁 食過一次呢度嘅乳酪包就次次經過都想買🥯芝士蜜糖裸麥包💰17睇個名好似又蜜糖又芝士好邪惡咁 佢嘅包表皮其實係裸麥 類似硬歐包咁嘅顏色 比較偏灰啡色 表面有D乾麵粉符合返法包個類嘅外表 係中間若顯若現嘅就係個舊「芝士蜜糖」 其實係甜甜地嘅creamcheese(即係壽司郎壽司都會有嘅個個正方體🤣)講返口感 一咬落去其實係偏軟嘅 麵包入面都多氣孔 不過就唔會回彈 當中隱藏左好多提子乾同埋核桃 唔鍾意提子乾嘅唔需要擔心 呢隻比較飽滿 一咬落去係爆汁爆出甜味 令本身比較plain嘅包體多左D口味 所以令我呢個超唔鍾意提子乾嘅人都會咬落去😋核桃就添加左口感 食到差唔多到中間就會出現個舊忌廉芝士 佢嘅份量真係超多 有一大舊係中間咁 我就鍾意留到佢搭配最後嘅麵包體一齊食 有種空口食餡嘅口感 塞滿creamcheese😍但係太多一齊入口會冇乜甜味 反而會有小小鹹嘅 整體來講呢隻包口感都好豐富 次次經過都見到冇乜庫存係度 不過都推薦佢其他嘅日式包 例如係紅豆大福包 出面係

🥯芝士蜜糖裸麥包
💰17
睇個名好似又蜜糖又芝士好邪惡咁 佢嘅包表皮其實係裸麥 類似硬歐包咁嘅顏色 比較偏灰啡色 表面有D乾麵粉符合返法包個類嘅外表 係中間若顯若現嘅就係個舊「芝士蜜糖」 其實係甜甜地嘅creamcheese(即係壽司壽司都會有嘅個個正方體🤣)

整體來講呢隻包口感都好豐富 次次經過都見到冇乜庫存係度 不過都推薦佢其他嘅日式包 例如係紅豆大福包 出面係糯米皮入面係紅豆餡!食得多A1蛋糕 麵包都唔錯✌🏻

📌 英王麵包店 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓102舖
2023-04-08
5 分鐘 (外賣自取)
  • 芝士蜜糖裸麥包
2023-04-22 352 瀏覽
#20230407 🤍📍 各大#A1Bakery 有售 @a1bakeryhk ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#白汁蟹柳芝士軟包 $18💭 雖然外貌唔多討好,不過味道係幾好👍🏼個包就算唔係熱辣辣新鮮出爐都好軟熟🥯內裡係白汁芝士餡,睇名以為會有蟹柳搵左好耐,原來佢將啲蟹柳溶左落個餡度,變左成個包咬落啖啖都好有白汁同蟹柳味,出乎意外幾有創意🤩係唯獨唔明點解要將個包整到黑咪媽媽咁,食完好似食左墨汁咁成個咀黑晒😅.#🐷買_食
#20230407 🤍
📍 各大#A1Bakery 有售 @a1bakeryhk
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#白汁蟹柳芝士軟包 $18

#🐷買_食
2022-12-14 508 瀏覽
季節限定蛋糕❤️❤️香印提子蛋糕咁岩朋友同屋企人生日都係買呢款蛋糕,所以呢款蛋糕我已經食左3次啦😂香印提子好香好清甜,連cream都有香印提子味🤤所以一食落口已經食到好香嘅味道,最重要係個蛋糕完全唔會覺得太甜。平時食開嘅蛋糕D cream永遠都會剩番唔會食曬,因為太甜同太膩,但呢款絕對唔會令你失望,因為真係一D都唔會食到好肥膩嘅感覺,所以配埋香甜嘅香印提子,真係好夾好好食😋所以如果唔太愛食甜野嘅朋友一定要試,絕對會令你改觀🤭
季節限定蛋糕❤️

❤️香印提子蛋糕

所以如果唔太愛食甜野嘅朋友一定要試,絕對會令你改觀🤭
外賣自取
🥢日本甜王草莓朱古力生方包 💰56 ✨👭🏻孖妹見到A-1 門市螢幕廣告出左新產品,將有大孖👩🏻‍💼最愛既朱古力 x 細孖👷🏻‍♀️最❤️愛🍓放喺方包,即刻買左當早餐😋✨ 本身👭🏻孖妹唔了解生方包,企左喺門市睇廣告,知道店鋪用左忌廉、牛奶加入方包,令到🍞變得軟熟,有片為證架,真係軟腍腍,好似湯種麵包,但更加香😇絕對唔充氣好綿密✨食落有日本甜王士多啤梨香味 mix朱古力濃香,夾埋朱古力餅碎和紅莓乾增加左口感層次✨客人可以買1/2 或1️⃣條,店鋪亦提供切片服務,各可切成4️⃣/6️⃣6塊 (半條)8/12塊🔪要注意既太早去買店員有機會以🍞未放🆒為理由唔願意幫手切(👭🏻孖妹摸過門釘😅),所以有興趣買既朋友仔可能要就啱時間去🕛-🕐,太晏可能會賣哂🫣👭🏻評分:🌕🌕🌕🌕🌕🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:👭🏻推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👭🏻回頭指數:🌸🌸🌸🌸🌸👭🏻環境評分:不適用👭🏻服務評分:☘️☘️☘️☘️💰人均消費:$100以下
🥢日本甜王草莓朱古力生方包 💰56

👭🏻環境評分:不適用
👭🏻服務評分:☘️☘️☘️☘️

💰人均消費:$100以下
2022-10-17
10 分鐘 (外賣自取)
其他
2022-11-04 420 瀏覽
這次A1和Godiva聯名出的兩款巧克力甜點都各有千秋!巧克力愛好者不要錯過呀!!-合桃布朗尼下面布朗尼部分,應該是用的植物油(非Butter)所以沒有帶出濃郁的巧克力味,但相對也是比較清淡的~而配上上面的巧克力甘納許(ganache),個人覺得剛好banalce到!算是有布朗尼那味兒了~!(不知道是不是因為這個搭配,所以布朗尼才沒有加Butter~不過這只是我自己口味上的猜測,並沒有去看材料表)底部有合桃,但吃起來沒有很香,比較無味(感覺核桃像是沒有roasted過)-雙重巧克力蛋糕這個真的很驚喜!外層的巧克力海綿蛋糕,包裹著內部的巧克力甘納許和巧克力奶油~表面還有榛子脆脆,口感也很豐富!通俗的來說感覺很像在吃Nutella和金莎的混合感哈哈哈!如果喜歡巧克力的朋友們兩款都可以衝!如果硬要選一款,推薦先試雙重巧克力蛋糕!
-合桃布朗尼
-雙重巧克力蛋糕
這個真的很驚喜!
通俗的來說感覺很像在吃Nutella和金莎的混合感哈哈哈!
如果喜歡巧克力的朋友們兩款都可以衝!
如果硬要選一款,推薦先試雙重巧克力蛋糕!
2022-05-21 859 瀏覽
很吸引的花見幸福樂園下午茶,會員網購優惠價$105,包括: 比利時生朱古力卷蛋 x2、日本甜王士多啤梨卷蛋 x2、北海道特選3.7牛乳布甸 x2、朱古力布甸 x2、焦香軟心芝士蛋糕 x1。回家後立刻品嚐,北海道特選3.7牛乳布甸 、朱古力布甸,3.7牛乳布甸牛奶味道濃厚,因為口感較膩,喜愛感祇是一般。 第二天的下午茶,切開讓大家分享士多啤梨卷蛋、朱古力卷蛋、焦香軟心芝士蛋糕。 士多啤梨卷蛋中心的果醬很香甜,也很喜歡朱古力卷蛋中心的朱古力塊,兩款蛋糕質感都綿密。五款甜品我最愛是焦香軟心芝士蛋糕,雖然我不愛吃芝士,焦香軟心芝士味道重忌廉味道而輕芝士味道,而且少吃多滋味,感覺味美。

2022-05-20
2022-05-20 563 瀏覽
雖然呢度係買麵包 但係佢哋個特濃芝士撻 真係超級抵食!唔使$90就有一大個 而且仲要好好味😋芝士蛋糕嘅外層包着厚厚嘅牛油撻皮 鍾意食餅底嘅話 一定會好鍾意❤️蛋糕口感食落好creamy 芝士味又夠濃郁 面頭仲有薄薄一層芒果啫喱🥭口感非常之豐富
2022-04-17 543 瀏覽
今日來買紅豆大福和焦糖芝士蛋糕時,發覺它新推出了士多啤梨麵包系列,當中以士多啤梨大福包最為吸引,於是就買了一個試試。麵包尺寸大約是手掌心再略為小一點,以$14買一個小麵包,不便宜哦!不過淡粉紅色的麵包和表面那鮮紅色的草莓果醬實在誘人,所以還是買了一個當下午茶。麵包內層有忌廉、麻糬和紅豆蓉,不但層次豐富,而且餡料很多,非常足料,簡直是紅豆大福的升級版。各種餡料組合起來,無論口感和味道上都無違和感,鬆軟的麵包、幼滑輕盈的忌廉、軟糯的麻糬、甜甜的紅豆蓉和富莓香的香甜草莓醬,每種材料的特性都在一個小麵包中充份發揮出來。那爆餡軟綿的口感和香甜的味道,實在美味!整體來說,麵包的口感和味道都不錯,令人很想回購,奈何麵包尺寸有點小,再大一點就完美了!

下午茶