2021-07-08 2894 瀏覽
為慶祝生日加父親節,今日同媽媽、老公及奶奶佢哋黎食晚上自助餐,我同老公有免費套票,所以只是俾3個人價錢,加上信用卡優惠就更抵食這間一直口卑唔錯,環境又寬頻又乾淨又舒適,幾滿意的感覺前菜:有沙律、海鮮、壽司、芝士、火腿等,因為懷孕所以我無得食,但佢哋話幾新鮮,特別是長腳蟹及蝦,螺就有沙;我食咗啲特式壽司,推薦鰻魚的,細細件好食另外有即點即開生蠔,但又因為懷孕,加上佢哋唔食生嘢,所以無試;不過好多人排長龍熱食:串燒、天婦羅、焗燒龍蝦、鵝肝、船麵、即切牛扒、羊架、燒肉、豬手等、魚、咖哩羊及薄餅等等,味道唔錯,唔會好咸我們是全時段的,所以有這個鮑魚送,都幾諗又有菜,醬汁不錯甜品:有格餅、多款蛋糕、豆腐花、軟糖、M字雪糕、小雪櫃可自取甜品,推薦:芝麻糕整體來講,都唔錯好滿足又開心服務唔錯,效率都好高

這間一直口卑唔錯,環境又寬頻又乾淨又舒適,幾滿意的感覺

我們是全時段的,所以有這個鮑魚送,都幾諗又有菜,醬汁不錯

整體來講,都唔錯好滿足又開心

服務唔錯,效率都好高
2021-06-22
  • 熱食
  • 凍蝦
  • 蟹腳
2021-05-06 14558 瀏覽
很久沒吃自助餐,今早突然想起花月庭,就立即訂座,幸好還有座位,而且職員說可以使用Openrice優惠劵,使用優惠後,第一時段(12pm-2:30pm)淨價$258/位; 而第二時段(2:45pm-5pm)淨價$228/位。相比其他酒店,它是較經濟的選擇。我們選了第一時段,不過入座時有點小插曲,職員說沒有我的訂座記錄,優惠劵亦不能使用,當下有點生氣,爭拗了一陣子,最後職員說可以酌情安排我們入座,用詞上其實讓人聽了不舒服,但不管了,反正這是我們應該獲得的安排。座位距離食物區不算太遠,尚算方便;餐廳當日入座率約九成,食客雖多但環境不會太嘈雜;而且我們坐的是四人檯,活動空間更多,所以很舒適。事不宜遲,立即到食物區取餐點。午市的凍海鮮中,最多人取生蠔,無時無刻都見食客排隊,其他凍海鮮就比較普通,都是凍蝦、蜆和青口等,沒發現蟹腳。刺身方面有八爪魚和三文魚等,不過個人對凍海鮮和刺身沒太大興趣,畢竟以往吃太多,吃膩了,所以比較偏向主攻熱葷和甜品。熱葷款式選擇不整體質素屬中上,特別推薦雜菌忌廉湯和三文魚忌廉意粉。雜菌忌廉湯單看顏色似模似樣,喝了一口果然沒失望。湯以雜菌為主角,雜菌沒完全攪成蓉,還保留碎粒

事不宜遲,立即到食物區取餐點。

雜菌忌廉湯
單看顏色似模似樣,喝了一口果然沒失望。湯以雜菌為主角,雜菌沒完全攪成蓉,還保留碎粒口感,菌香非常突出,加上淡淡奶香和合宜的鹹味襯托,既不蓋過菇菌濃郁幽香的味道,亦為湯頭增添香氣,令味道更有層次。沒想到在$200多的自助餐喝到如此高水準的西湯,美味程度遠超很多西餐廳,如果追求濃郁菌香,一定不會失望。我一連喝了五碗,非常飽足呢!

三文魚忌廉意粉
個人不愛吃熟三文魚,不過記得它的忌廉汁水準不錯,所以也夾了一小撮意粉。三文魚肉弄成了極細碎的狀態,所以不太吃到魚味,反而吃到類似煙肉的味道 (但意粉看不到有煙肉)。意粉軟硬適中且沾滿濃稠的忌廉醬汁,醬汁味道濃郁,滲雜著淡淡的奶香味,再配上香草和「煙肉」味,非常惹味!所以我冒著飽肚的危險,添吃了4次。

BBQ醬烤豬肋骨

豬肋骨肉質尚算腍,而且不會烤得太乾;BBQ醬味道很濃,甜甜酸酸很惹味,不錯!

素菜春卷
餡料調味不錯,但略嫌外皮不夠香脆,一般。
叉燒
叉燒很瘦,吃起來又乾又嚡。

海南雞
嫩滑度一般,雞肉沒味,麻麻。

壽司
正常水準,飯不會太乾硬,調味恰當,自助餐來說已算不錯。

魚香茄子
味道不錯,但稍為欠缺鑊氣。

台式三杯雞
雞肉尚算嫩滑,味道調較得不錯,可以一試。

叉燒包
包質鬆軟,不過外皮有點厚,餡料調味不錯,但肥膏太多,整體麻麻吧!

炸薯角
外層乾硬且韌,內層薯仔肉不夠軟糯,而且完全冷掉,很差。

火腿扒
跟平常的火腿質感不同,是帶少許肉絲纖維的口感,鹹度適中,表層有一層蜜汁,鹹鹹甜甜,味道不錯。

海鮮燉蛋
燉蛋非常嫩滑,吃到淡淡的鰹魚湯味道,入面有蝦和蟹柳。整體味道雖較清淡,但味道不錯。

咖喱雞
咖喱汁帶點微辣,味道不錯,不過雞肉略嫌有點硬,而且不太入味,整體一般。

蕃茄醬焗茄子
蕃茄醬味道帶點酸甜,味道不錯,不過茄子不太入味,一般。

日式燒雞
外皮帶點微脆,雞肉嫩滑,但有雪味,麻麻。

燴牛面頰肉
牛肉很軟腍入味,但略嫌帶點牛肉騷味,麻麻。

吃過鹹點,當然要以甜品作結,到甜品區巡了一圈,心感不妙,因為它以普通忌廉蛋糕和中式糕點為主,種類比以往少呢!(記得以前有朱古力布朗尼、水果千層酥等甜品) 陣容上絕對不吸引,但自助餐不吃甜品又好像不夠完滿,所以就勉強拿點試試吧!
藍莓芝士蛋糕
全場只有兩款芝士蛋糕:藍莓芝士跟豆腐芝士,酒店自助餐來說選擇不多,甚至有點差。藍莓芝士蛋糕軟硬度適中,芝士餡還算幼滑和帶芝士味,整體可以。

朱古力貝殼蛋糕
兩片蛋糕夾住朱古力餡料,蛋糕比較乾,質感較實,不夠濕潤鬆軟,而且沒有朱古力味,麻麻。朱古力餡料偏甜,但朱古力味不夠香濃,整體麻麻。

意大利奶凍蛋糕
眾多甜品中最好食,奶凍質感滑溜,奶香味不會過濃,而且甜度剛好;外層蛋糕則很鬆軟,不錯!

曲奇餅
曲奇雖然鬆化,但沒牛油香,甜度亦不夠,不試也罷。

栗子忌廉蛋糕
蛋糕鬆軟,忌廉幼滑,不過栗子蓉味道有點假,不是天然的栗子味,麻麻。

窩夫餅
外層微微香脆,內層鬆軟,口感不錯;粉漿應該是用現成班㦸粉,牛油香太重,花生醬沒花生香氣,煉奶沒香甜味道,兩種醬料味道都很淡,麻麻。

至於其他如桂花糕、忌廉鮮果蛋糕等糕點,實在平凡得提不起勁去試。

整體來說,它的熱葷比甜品吸引,熱葷雖然不是每款都好味,但有好幾款都令人眼前一亮,是超水準之作;反觀是次的甜品,除了意大利奶凍蛋糕較有水準外 (款式都是平凡,但至少味道好),其他的不但平凡,味道方面亦麻麻,酒店自助餐來說,無疑是有點失望。

服務方面,除入座時那個小插曲扣了一點分數外,侍應的收碟速度和取食物時廚師的服務態度都令人滿意。

希望下次再來時,甜品陣容可以回到以前一樣。
  • 三文魚忌廉意粉
  • BBQ醬烤豬肋骨
  • 火腿扒
  • 意大利奶凍蛋糕
2021-04-07 13464 瀏覽
-🦄ROYAL PLAZA HOTEL 帝京酒店-住宿連早餐自助餐⚡️Rating🌕🌕🌕🌑🌑-前幾日清明節嘅時候 我就去咗帝京酒店住一晚🙈當日係星期日 晏晝14:30左右 我哋提早去排隊😌因為睇過好多人介紹 話CHECK-IN好多人要排好耐所以就早少少去排隊 誰不知條龍真係好長好長👏🏻我哋最後都排咗大約1個鐘 終於成功拎到房卡😆今次住嘅係12樓 屬於中高層嘅酒店房 都唔錯👍🏻望到嘅都係普通街景 係完全望唔到個泳池架🙈房間感覺上都算企理 不過有好多細節位其實好污糟例如係浴室會有上一手住客遺留落嚟嘅長頭髮🤢啲細節位真心希望打掃房間嘅員工可以再細心啲🙏🏻房間屬於家庭房 有兩張雙人床 基本上可以入住4人當然唔少得仲有打卡窗檯位 個個去都係呢個位影相一到埗我已經不停打卡 不過記得要先墊一墊被鋪😉我哋仲係 @mokohk 嘅 @yatahk 買咗好多零食🤤真心好似係日本超市同便利店買好多嘢食返酒店咁整體來講 住咗一晚都尚算舒服😌半夜瞓覺都幾靜嘅-到第二朝 我哋就落去2樓花月庭到嘆埋個自助早餐早餐時間由07:30去到10:00 一大清早已經好多人😉食物嘅選擇唔多 行一轉都已經睇完影完...😂詳情可以睇
🦄ROYAL PLAZA HOTEL 帝京酒店

因為佢價錢相宜 又難怪會有咁多人去住同玩🥳
我覺得 住帝京係唔差嘅 但當然有更好嘅選擇啦😌
2021-04-05
2021-02-15 6410 瀏覽
❤️$250 任食有得食生蠔、大隻青口、Movenpick?🥓一望入去見到唔少冷盤,有帕爾馬火腿、西班牙辣肉腸、雜錦凍肉、煙三文魚,但賣相唔太吸引。唯獨係蟹肉蝶豆花杯紫藍色,好夢幻,味道一般。🦪不過最重要係品嚐回本之作,每次排隊可以拎到美國生蠔、法國生蠔各一隻,有少少海水味,較細隻,勝在可以食多幾隻。人龍幾乎未斷過,每次約8至10人,但係等候時間都幾快。🦐🐙仲有,幾款凍海鮮(海蝦、新西蘭青口、章魚仔),青口非常大隻,海蝦新鮮,會多食幾隻。🐟刺身小編試咗吞拿魚、鯛魚同三文魚,最推介係三文魚新鮮厚切。炙燒玉子、三文魚、吞拿魚卷同樣出色,更勝大多日本放題。🍤天婦羅有少量選擇,南瓜、冬菇,未見有炸蝦。🙈不過,尚算香脆可口。🍗燒味(叉燒、海南雞)叉燒肥瘦適中,但海南雞略為鞋口。烤火腿都值得排隊,不過不失。唯獨係是日熱葷有限,有牛仔骨、辣酒煮翡翠螺等,補充效率較慢,但係龍利柳卷係必食,煮得恰到好處,配合沙拉醬,非常滋味。🌮另一位置有珍珠雞、印度咖喱薄餅。咖喱有驚喜,辣度適中,大大件嫩滑無骨雞肉吸收醬汁精華。生滾粥亦係深受年長一輩喜愛,可㨂雞肉、帶子、蠔、螺片或蝦等,即叫即煮,可以清理腸胃,但小編未有

生滾粥亦係深受年長一輩喜愛,可㨂雞肉、帶子、蠔、螺片或蝦等,即叫即煮,可以清理腸胃,但小編未有呢個偏好。

🧇甜品有窩夫、葡撻、多款蛋糕,估唔到夾糖、朱古力款式都幾齊全。🤣卷蛋製作精美,及得上咖啡室單件蛋糕。仲有,一大個雪櫃裝滿一杯杯甜品,其中抹茶杯賣相似藝術品。

🍨最後,唔少得食雪糕,可以要求每樣試少少。
Movenpick 士多啤梨、呍呢拿、瑞士朱古力,雀巢抹茶

❣️二月份於 openrice 訂每位 $258 已包加一服務費(限頭100 個)
供應時間:12:00-14:30
小編係過左100 個,但係恒生卡75折,折左$261 (另加一)
原價星期一至五 成人$348 小童$248 長者$288
星期六、日及公眾假期 成人$398 小童$278 長者$338
  • 即開生蠔
  • 凍蝦
2021-07-21 0 瀏覽
喺旺角平平地可以由2:45坐到5:00都只係每人$228,抵呀~喺開飯app訂枱有折$228,朋友55歲再減20蚊,仲要唔洗加一,食物都好多種類,同乾淨。下午茶黎講有生蠔真係幾好,美國"疴屎卡"…🤪有2個師傅即開,排隊每次每人拎2隻,幾乾淨衛生,只有因為都要排幾分鐘,所以我只排2次4隻😭甜品都好多款,中式西式都有勁多,可以自己拎嘅,但雪糕就有員工幫你“筆”嘅m字頭品牌,飲品都好多款,橙汁coffee都一定有,另外有啲綠色柚子蜜都有啲驚喜(係好飲嘅),都有員工會幫手嘅,好乾淨,唔會搞到周圍汁凍食有虾同青口都可以,中式蒸魚都食咗2舊,好滑無"send未"😋,仲嗌咗碗車仔米食,每款比1粒你可以試到幾款。另外比較細心係,收碟好快,每枱用具都有用保鮮紙包住,入面有乾紙巾同濕紙巾,手袋同外套都有保護套幫你包住。當日2點半已經開始排隊,同都起碼超過5、60人,但安排都幾快,2:50都差不多入晒場 👍PS成晚都無肚痾,正明好乾淨,唔會將價就貨

PS成晚都無肚痾,正明好乾淨,唔會將價就貨
  • 甜品
2021-07-20 0 瀏覽
今日難得同家姐夾到時間,就帶埋母親大人一齊食個buffet先。 花月庭其實試過好多次了,今次再來,總算無失望,一如既往選擇仍然好多,而且甜品仍然好吸引,大家仍然食得開心。海鮮當然吾多,但有生𧐢(喜出望外)有蝦、青口、刺身、壽司,下午茶來講算Ok la😊,而且熟食同甜品超多選擇,絕對滿足。值得推介。
2021-07-16 0 瀏覽
都成年冇食過呢間既自助餐 之前成日都會黎食 從來都冇失望過 之前食既全時段自助晚餐價錢都唔平 但個價錢同返食物既質素比 絕對係值得 今次難得見到facebook有優惠 食全時段自助晚餐只係每人四百幾 仲可以仼飲紅酒同白酒 另外每位仲送翡翠蠔皇鮑魚一隻 見到咁抵又咁耐冇食 梗係要帶屋企人去試下啦 我地係平日星期四夜晚六點準時去到餐廳 當時餐廳都未full晒 仲有好多位淨 但去到八點既時候就開始full左 都幾多人食 首先 一去到我地先食下啲海鮮先 海鮮既款式其實都有好多款 有蟹腳 海蝦 蜆 兩款青口 仲有生蠔 海鮮全部食落都好新鮮 特別係蟹腳 食落好鮮甜 啲肉都幾實肉 我地都覺得係咁多款海鮮入面最好味 之後就係海蝦 又係好新鮮好好味 其他海鮮我就冇試 但屋企人就話麻麻地 食落冇味 不過餐廳都會不停refill啲海鮮 唔會話冇晒 唯一要排隊拎既海鮮就係生蠔 不過都好快 幾分鐘就拎到 每次每人限拎兩隻 但就好細隻 同埋食落又係冇味 海鮮仲有熱食既即整既芝士龍蝦 呢個又係勁多人排隊 排既時間仲要比較幫 我地就對龍蝦冇乜興趣 不過都拎左隻黎試下 咬落去好硬身 好難先咬得到 呢個可以唔洗晒時間排隊

首先 一去到我地先食下啲海鮮先 海鮮既款式其實都有好多款 有蟹腳 海蝦 蜆 兩款青口 仲有生蠔 海鮮全部食落都好新鮮 特別係蟹腳 食落好鮮甜 啲肉都幾實肉 我地都覺得係咁多款海鮮入面最好味 之後就係海蝦 又係好新鮮好好味 其他海鮮我就冇試 但屋企人就話麻麻地 食落冇味 不過餐廳都會不停refill啲海鮮 唔會話冇晒 唯一要排隊拎既海鮮就係生蠔 不過都好快 幾分鐘就拎到 每次每人限拎兩隻 但就好細隻 同埋食落又係冇味 海鮮仲有熱食既即整既芝士龍蝦 呢個又係勁多人排隊 排既時間仲要比較幫 我地就對龍蝦冇乜興趣 不過都拎左隻黎試下 咬落去好硬身 好難先咬得到 呢個可以唔洗晒時間排隊拎 另外 刺身都有好多款 我地試左 三文魚 魷魚 八爪魚 都好新鮮 好好味

熱食方面 感覺上比之前少左啲款式 好似冇乜選擇 都係有一堆燒物同炸物 燒物有鹽燒雞串 燒鰻魚 燒鯖魚燒茄子 呢啲就普普通通啦 有個係燒和牛 呢個幾好食 炸物有炸天婦羅 有炸蝦 南瓜 蕃薯 佢既炸天婦羅炸得唔錯 幾好味 另外有個係黃金炸排骨 即係用鹹蛋黃黎炸 呢個好好味

熱食仲有啲燒春雞 比目魚 牛舌 芝士意粉 仲有其他熱食 都幾好味 但就冇乜特別 最吸引既都係即煎既鴨肝多士 入口即溶 好好味 不過又係要排隊 但真係好好味 仲有就係師傅即場切既肉眼 燒腩肉同埋羊架 呢三樣野輪住出 味道都唔錯

甜品方面 佢地既選擇真係好多 今次係比得兔做主題 好多甜品賣相都好令 仲有個甜品櫃擺滿晒一杯杯既甜品 我地試左黑芝麻千層酥 味道麻麻 千層酥都係中意芒果多啲 藍莓芝士餅同埋意大利芝士蛋糕唔錯 啲甜品多到試唔晒 佢另外仲有涼粉同仙草凍 仲有好多配件俾你自己加上去 有黑珍珠 小丸子 紅豆 芒果爆珠 同埋紫薯芋丸同埋地瓜芋丸 啲配料全部都好煙韌 但大部分都好甜

飲品方面 以前係自己沖黎飲 今次係有職員幫你斟 有朱古力 奶茶 檸檬茶 柑桔綠茶 應該係用粉開出黎既 味道真係麻麻 飲落好甜

整體黎講 熱食既食物款式冇以前咁多選擇 但海鮮同甜品都有好多款式 而且味道都算唔錯 價錢都算合理 值得一試

2021-07-15 0 瀏覽
兩點半去到 有過百人排隊 場面太誇張 估唔到平日已經咁爆場 入到去已經三點 大家都排隊攞嘢食 我用十分鐘時間 好快攞完一輪 首先試咗生蠔 生蠔細隻 海水味有少少 沖走左好多味 但味道還可以 應該食左1打半左右 刺身質素差左少少 希望有改善 後期已冇咩人排海蝦驚奇地好味 彈牙鮮甜又有蝦膏 正 翻兜左幾轉 海南雞都好味 唔記得咗影相熟食冇咩食試到 因為要留肚食泰式粉面🤣🤣本人食左3碗 每碗份量唔多 有冬陰功湯豬骨湯 我就覺得豬骨湯好食過冬陰功湯 食完呢幾款嘢已經差不多夠鐘 冇時間試甜品生果 🤪🤪 好彩食咗Movenpick雪糕🍦👍🏻👍🏻 另外飲品有五款 凍檸茶凍朱古力凍奶茶橙汁柚子蜜 吾錯 下次可以再去食

我用十分鐘時間 好快攞完一輪

凍蝦
三文魚刺身
法國即開生蠔
2021-07-12 0 瀏覽
和朋友食下午自助餐,帶著一般期望,反而有驚喜。即開生蠔新鮮美味,開蠔員工非常好禮貌,每次比客食物都講多謝👍甜品亦都很出色,有很多款式,見到都心花怒放,食過不停口
和朋友食下午自助餐,帶著一般期望,反而有驚喜。
2021-07-08 371 瀏覽
因為首100名有折扣優惠,所以成人只需$269+10%,十分抵食。自助餐午餐在12:00開始,在11:55已有二十人排隊進入。準時12:00開始,一開始生壕部份已有一條長長人龍,目測有30人以上,我估計我不會在30mins內排到食物。所以先選熟食,特別咖哩味道不錯,另外海南雞飯味道可口,雞肉柔嫩幼滑,令我們一試再試。而甜品,我推介荳腐花,豆味充足。其他食物就普通。不過,價格太抵,除了人多及冷盤普通,也是值得去。

2021-07-06
  • 海南雞飯
  • 熱葷
  • Lunch buffet
  • Movenpick雪糕
2021-07-02 383 瀏覽
花月庭喺我哋個家族捧場咗好多年今星期再有discount一行9人分3張枱都無損雅興去食久違嘅buffet 但好可惜幾多食物都令人失望魚生無味牛扒、羊架超硬只有甜品稍好雪糕原廠出無咩出事但老公話雪巴都係唔掂加上埋單無扣返deposit我哋返到屋企check單先睇到雖然會退返錢(中間都有d波折話打返比我又要我隔2日再追問)但一來食物大不如前二來服務都幾大意從未試過食buffet無食飽就走睇嚟哩次會係最後一次幫襯😢
花月庭喺我哋個家族捧場咗好多年
加上埋單無扣返deposit
我哋返到屋企check單先睇到
雖然會退返錢
(中間都有d波折
話打返比我又要我隔2日再追問)
但一來食物大不如前
二來服務都幾大意
從未試過食buffet無食飽就走
睇嚟哩次會係最後一次幫襯😢
今次食係芒果做主題,以為會有好多芒果🥭甜品,但望過晒,都係得4-5種,有點失望,芒果布甸味道都算有香濃芒果味,3.6牛乳布甸都好食,士多啤梨蛋糕🍰冇土多啤梨味生蠔🦪係比較瘦😂而且每次只可以攞2粒,所以要排多幾轉。今次係美國🇺🇸生蠔🦪,都算新鮮,即開即沖,所以排隊都要花5分鐘左右先攞到一次沙律🥗自己配,菜種類得4種:西生菜,紅椰菜,豆苗,生菜🥬,反而沙律汁多選擇,有黑醋,千島,沙律,芝麻醬等等,仲可以加芝士粉,面包粒,粟米🌽,紅豆等,我自己就加埋煙三文魚,蛋絲,醃青瓜,醃牛旁水果得3個選擇:菠蘿(吾係好甜,不算新鮮),西瓜🍉,哈密瓜刺生得四款:三文魚,希靈魚,魷魚,仲有一種忘記係咩魚,我冇試,吾知新吾新鮮雪糕有movenpick 4種味道甜品種類繁多,但冇左我喜歡食的土多啤梨酥有車仔面,有粥檔,雞及叉燒檔,但我都冇食有仙草,豆腐花,我mix左2隻一齊食,都吾錯海鮮:蝦(爽脆),青口(冇食)飲品少種類:只有朱古力,奶茶,桃茶(好甜),紅茶(冇糖),水(檸檬都冇片)(吾見有橙汁攞,但見有人飲,吾知係吾係要加錢)味道來講:整體都算好味用左openrice 優惠,都好抵食

水果得3個選擇:菠蘿(吾係好甜,不算新鮮),西瓜🍉,哈密瓜

雪糕有movenpick 4種味道

甜品種類繁多,但冇左我喜歡食的土多啤梨酥

有車仔面,有粥檔,雞及叉燒檔,但我都冇食

有仙草,豆腐花,我mix左2隻一齊食,都吾錯

海鮮:蝦(爽脆),青口(冇食)

飲品少種類:只有朱古力,奶茶,桃茶(好甜
),紅茶(冇糖
),水(檸檬都冇片
)(吾見有橙汁攞,但見有人飲,吾知係吾係要加錢)

味道來講:整體都算好味

用左openrice 優惠,都好抵食

沙律自配
迷你壽司
2021-06-25
2021-06-26 476 瀏覽
今日同家姐細妹去咗花月庭食午餐buffet,本來細妹話請我哋去半島,點知full到十月先有位,而家唔同疫情好似好咗所以好多人都放鬆出去消費,到到都人山人海,咁我提議呢間,價錢唔貴又有蠔食,家姐同妹妹最愛,而我就唔喜歡,但呢間食物款式好多,時間就2個半鐘,唔同一般酒店有3個半鐘,因為呢個都分好多時段,12點又喺full哂,只有2:30到5:00,只好呢個時間而且還要坐得好遠,可能人真係太多,昨日都打嚟確實資料,呢個時間食完晚餐就唔洗食,平時食12點晚餐都唔洗食呢個時間就更加,食物真係多到都試唔哂,今次都無食魚生,甜品就更加無試,蠔家姐同阿妹都係食咗2只,實咗太多人,每次只攞2只又大排長龍,車仔麵又排,海南雞又排,雖然太多人但家姐好開心話下次可以再嚟食,我就覺得到到都要排就唔太好,太耐無試過咁,太多人又補唔切啲食物,啲人都可能嚟慣,我們早到十分鐘已經排得好長,入到去見好多人已經攞嘢食,到4點好多食物都無或者唔refill, 所以想再食都未必有,飲品款式都多但都只係飲咗杯咖啡,家姐同阿妹就飲綠茶,食完行一陣就回家,太耐無出去,度度都好多人買咗需要的嘢就各自回家,老公今日要返工,啲囡又唔洗返嚟食,煮過蕃茄牛肉湯飯比老公簡單又有營

蘑菇湯
牛肉雞肉粥
芒果西米露
雜綿涼粉
2021-06-23 559 瀏覽
一家四口去咗旺角帝京酒店花月庭食自助午餐,連加一$2711位。 服務環境方面,服務好正常,食完收碟都好快,平日都好多人食呢間自助餐就有d驚訝,如果唔book應該冇得食。食物種類方面,基本沙律菜、茶一定有,海鮮會有墨魚仔、蝦、藍青口等,仲有即開生蠔,本人係唔食生野,身邊同伴話生蠔都ok,呢個價位有生蠔算唔錯。刺身同壽司都有幾款,味道正常。熱食方面,會有基本粉麵、粥。但熱盤款食真係好普通,有d失望。例如:咖哩雞、魚香茄子、腩肉炒西芹、蒜蓉蒸魚柳、忌廉意粉、椒鹽三文魚、所以食自助餐尼講吸引唔到我拎好多,好快就唔想拎。而且佢又冇pizza,點心得珍珠雞,好似真係款式小左d。甜品方面,呢到甜品有好多選擇,而今次自助餐係用芒果做主題,所以都有好多芒果甜品,我都拎左差唔多全部同朋友仔share食,個人覺得味道都正常,但未到好有驚喜,咁多樣甜品我覺得芒果伯爵茶拿破崙最好食。除左蛋糕外,呢到都有movenpick雪糕任食。所以我今次食自助餐食得最多係甜品😂😂😂整體尼講,$271連加一呢個價位同食物質素正常。如果想簡簡單單又唔想太貴食自助餐,呢到都係一個值得選擇地方。
一家四口去咗旺角帝京酒店花月庭食自助午餐,連加一$271
1位。

食物種類方面,基本沙律菜、茶一定有,海鮮會有墨魚仔、蝦、藍青口等,仲有即開生蠔,本人係唔食生野,身邊同伴話生蠔都ok,呢個價位有生蠔算唔錯。刺身壽司都有幾款,味道正常。

熱食
生蠔
2021-06-19
父親節
熱食
生蠔
  • 芒果伯爵茶拿破崙
2021-06-20 493 瀏覽
帝京花月庭 在疫情下先睇衛生,收野換碟快又有分類所以人多都食得安心,今次用自助晚餐頭圍3大1小用Openrice 優惠訂埋單$1772,雖然今晚全場滿座,龍蝦🦞/生蠔/鵝肝/長腳蟹回本野任食長夾長有,基本上熱食、甜品都好多好夠,創意甜品重好鬼馬有牛丸、河粉造型,阿女都食得好滿足,老婆就唔洗講甜品樣樣試二口我包底!最終熱食只係試左一半就飽晒,海鮮係凍蝦麻麻其他都收貨,5:45-7:45以為好夠時間但真係太多食物款式,食最後到10分鐘已通知要交枱,但咁價同食物值得的!
2021-06-11
父親節