餐廳: 花斑茶社 (海之戀商場)
資訊:

📍 花斑茶社 荃灣大河道100號海之戀商場地下G33號舖🍒點評時間路過花斑茶社見到有新系列推出,即刻買黎試下🍎完熟蘋果冰茶 可以選擇四季春或紅茶茶底四季春茶味清香,可選擇無糖更為清新每口都飲到粒粒蘋果果肉🍇清爽青葡萄烏龍夏日炎炎來杯葡萄烏龍更為透心涼酸酸甜甜提神,烏龍又可以解膩#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodbloggers #hkfoodbloggers #hkgirl #instagood #foodlovers #globaleats #eathk #sisterhood #foodhunter #foodhunterhk #cafe #cafehk #打卡cafe #eatwithmaruko

📍 花斑茶社

四季春茶味清香,可選擇無糖更為清新
每口都飲到粒粒蘋果果肉

🍇清爽青葡萄烏龍
夏日炎炎來杯葡萄烏龍更為透心涼
酸酸甜甜提神,烏龍又可以解膩

2024-04-22 9 瀏覽
放工係海之戀到等謙謙放學,見佢上完堂一定好累就去「花斑茶社」到買定飲野飲哄下佢。來到「花斑茶社」見到好多姜b 相呀!之後見到呢期新出左兩杯飲品分別係完熟蘋果冰茶和清爽青葡萄烏龍。我見今日口啖啖就點了完熟蘋果冰茶四季春茶底, 飲落去帶出一份清香,茶色金黃透亮,甘醇順口,蘋果肉亦見清甜。謙謙就點了杯黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶, 好耐冇飲的謙謙話黑糖珍珠煙韌口感好正, 因為係厚鮮奶所以覺得奶香味特別濃郁,仲帶一點點鹽味。耐唔時想放鬆心情,慢下來嘆一杯係唔錯的選擇。

耐唔時想放鬆心情,慢下來嘆一杯係唔錯的選擇。
..呢排天氣都幾熱,朝早同朋友行完山,去到商場,朋友建議去🌸花斑茶社🌸買凍果茶飲下消消暑....我揀左新推出嘅🍇🥤青葡萄烏龍少甜少冰微甜烏龍茶滿滿的青提子果肉果香即時提升口味清新吸吮每口清茶拌上果肉口感豐盛識揀梗係揀有果肉嘅春果好茶..朋友揀左🥭🥤芒果冰茶水果與茶的絕配可選四季春或綠茶茶底我就揀左四季春茶春茶帶淡雅花香、香氣宜人加上少許芒果肉及芒果汁清新消暑之選..原來仲有得揀無糖嘅完熟蘋果冰茶真係要試試🍎

我揀左新推出嘅

🥭🥤芒果冰茶
水果與茶的絕配
可選四季春或綠茶茶底
我就揀左四季春茶
春茶帶淡雅花香、香氣宜人
加上少許芒果肉及芒果汁
清新消暑之選
原來仲有得揀無糖嘅完熟蘋果冰茶
真係要試試🍎

2024-03-09 53 瀏覽
經過海之戀想飲奶茶,見到花斑有就叫1杯試試,少糖桂花烏龍奶茶,點知杯野仲甜過普通無少糖問店員係咪落錯,佢叫我下次試下走甜。。。甜到飲唔落口,試左幾啖就掉左,仲有下次?不了
2023-09-17 194 瀏覽
「 花斑茶社 • 胡氏這一家 🥤」不嬲都好鍾意飲花斑茶社嘅飲品💕跟得佢地好貼架 佢地出咗新包裝呢個杯 係同「 胡氏這一家」crossover🤓🤓勁可愛嘅包裝🥤桂花烏龍奶茶同以前一樣都係鍾意飲桂花烏龍奶茶 簡咗微糖熱飲 桂花勁香亦好濃味 奶味好足好滑 有桂花令到成杯嘢更加清新唔會咁漏 甜甜地好快就飲哂了😋🍵焙茶鮮奶試試新嘢先 都算有驚喜佢係焙茶味好濃的 鍾意焙茶嘅你會喜歡 但都頗多焙茶粉未溶 我諗熱飲會加更好飲😋😋📍花斑茶社 (海之戀商場) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場地下G33號舖
「 花斑茶社 • 胡氏這一家 🥤」

🥤桂花烏龍奶茶

🍵焙茶鮮奶

📍花斑茶社 (海之戀商場) (荃灣)
2023-05-21 231 瀏覽
一直都有飲開花斑茶社~最鍾意點烏龍奶茶走冰少糖,但今次店員應該幫我落錯走冰微糖,雖然冇乜甜味,但烏龍茶個茶味真係超香,所以覺得都幾好飲~不過下次都係會叫返少糖😆
一直都有飲開花斑茶社~
最鍾意點烏龍奶茶走冰少糖,
但今次店員應該幫我落錯走冰微糖,
雖然冇乜甜味,
但烏龍茶個茶味真係超香,
所以覺得都幾好飲~
不過下次都係會叫返少糖😆
2023-05-17 125 瀏覽
前排行街見到人揸住 胡氏這一家 手搖杯🧋勁可愛😍一問發現原來 花斑茶社 x 胡氏這一家, 今日即刻去買返兩杯飲下先🤤其中一杯係孝敬兩位哥哥s ,今次我地無自私飲啦😁🥛大甲芋頭鮮奶 $36 芋泥+鮮奶真係無得輸😎最特別係芋泥入面再夾雜住芋頭粒,口感十足💯🍑白桃烏龍 $29我地叫左少甜,桃味同茶味非常之夾,再配合埋粒粒桃肉,味道好清新,呢個夏天飲岩晒🥰🫶🏼店內充滿左 #洪嘉豪 既相,妹妹都望到心心眼😍

🥛大甲芋頭鮮奶 $36

🍑白桃烏龍 $29

🫶🏼店內充滿左 #洪嘉豪 既相,妹妹都望到心心眼😍
2023-05-16
5 分鐘 (外賣自取)
今日同朋友黎海之戀Lunch,午餐之後就諗住響商場度周圍行shopping一下☺️點知比我見到花斑茶社原來已經裝修完開返啦當然即刻沖入去每人買番一杯🧋嘆下啦❤️見到聯乘緊胡氏這一家familywus,重有胡氏限定紙杯😍好得意吖~我哋試咗👇👇🍎完熟蘋果冰茶(四季春)配四季春茶底,陣陣蘋果香甜嘅蘋果冰茶,重有好多蘋果肉粒粒好正吖😍果肉豐富,又解喝😋真係雙重享受吖~🥤冬瓜茶清甜可口既冬瓜香味😋唔會有死甜既感覺,冬瓜可以去水腫,好啱呢啲咁熱既天氣飲,消暑一流吖👍🏻
點知比我見到花斑茶社原來已經裝修完開返啦
當然即刻沖入去每人買番一杯🧋嘆下啦❤️
我哋試咗👇👇
🍎完熟蘋果冰茶(四季春)

🥤冬瓜茶
2023-05-15 62 瀏覽
終於海之戀開返花斑茶社喇,之前幾怕佢唔開返,好彩無失望,當然就要再飲啦,tea 一 tea佢🤭原來依家係同「胡氏這一家」聯成,有部分飲品會有佢地既紙杯🤩今次叫咗🍑白桃烏龍茶🥤茶香好清甜,仲加埋白桃粒粒係超爽之選,呢杯正正係「胡氏這一家」既紙杯,好可愛好cute 😍😍另一杯🍵黑糖珍珠抹茶鮮奶🥛黑糖珍珠呢間係好煙韌,係我最鍾意既珍珠口感,加埋少少甘味既抺茶,配合埋又有甜甜既感覺,好味😋👍🏻

今次叫咗🍑白桃烏龍茶🥤

另一杯🍵黑糖珍珠抹茶鮮奶🥛
外賣自取
2023-05-13 44 瀏覽
炎炎夏日,一出街就會受唔住誘惑,飲番杯真係走唔甩。🌈白桃烏龍茶加寒天#花斑茶社 聯乘 #胡氏這一家 紙杯,好CUTE CUTE!一啖就飲得烏龍茶香同白桃芳香,兩者混合好夾,加上果肉,啖啖清新,啖啖透心涼,識飲一定係加寒天,添上啖啖咬口,口感層次豐富。🌈黑糖珍珠厚鮮奶黑糖花紋好靚,感覺好治癒,黑糖味濃厚,鮮奶香滑,兩者比例岩岩好、微微甜唔怕飲完會好膩配珍珠煙煙韌韌,質感軟糯,好Q彈😍仲有 #應援物 免費🆓派發#洪嘉豪 應援,要拎就真係快手啦!
炎炎夏日,一出街就會受唔住誘惑,飲番杯真係走唔甩。

🌈白桃烏龍茶加寒天

🌈黑糖珍珠厚鮮奶
黑糖花紋好靚,感覺好治癒,
黑糖味濃厚,鮮奶香滑,兩者比例岩岩好、微微甜唔怕飲完會好膩
配珍珠煙煙韌韌,質感軟糯,好Q彈😍

仲有 #應援物 免費🆓派發
#洪嘉豪 應援,要拎就真係快手啦!

外賣自取
2023-05-07 19 瀏覽
夏天為大家帶嚟汗水,就算落雨,個人都好濕重,就算行商場,個人都好攰,嚟個中場休息,海之戀有間花斑茶社,好耐冇飲今次見有同胡氏這一家crossover,歎個茶中場休息一下先見cashier檯頭張POP推介荔枝玫瑰烏龍,荔枝既然係時令產物,應該會唔錯。呢杯可以揀有糖定無糖,無糖味道都唔錯,因為本身玫瑰漿都有甜甜地嘅味道。玫瑰方面,花香突出得嚟,同荔枝好夾胃弟見大胃揀鳳梨冰茶,就話識嘢!原本以為呢杯都只係普通嘅茶,點個鳳梨香係有陣幽香存在,仲有啲一條條嘅果肉,喜出望外,冰茶茶香環抱鳳梨,嗰種感覺實在消暑

荔枝玫瑰烏龍

鳳梨冰茶

2023-05-07
荔枝玫瑰烏龍
鳳梨冰茶
2023-05-06 18 瀏覽
海之戀分店終於開反啦🤩嚟親呢到,除咗行donki之外,我仲會嚟花斑茶社買反杯奶茶嘆🥤而家做梗聯乘,飲部分飲品會用<胡氏這一家>期間限定紙杯,幾Cute架~🌟桂花烏龍奶茶🥤例牌飲微糖少冰,桂花香氣撲鼻,烏龍茶香緊追其後,奶夠滑,順順滑入喉中,整體平穩得好好🌟鳳梨冰紅茶🍍老公話天氣炎熱🥵想飲d清爽啲口味嘅飲品,就揀咗呢款,豐富濃郁嘅紅茶,配上微酸帶甜嘅台灣鳳梨果肉,果茶絕對係解渴消暑必飲之選

🌟桂花烏龍奶茶🥤

🌟鳳梨冰紅茶🍍

📍 花斑茶社 荃灣大河道100號海之戀商場地下G33號舖🍒點評時間路過花斑茶社見到有新系列推出,即刻買黎試下🍎完熟蘋果冰茶 可以選擇四季春或紅茶茶底四季春茶味清香,可選擇無糖更為清新每口都飲到粒粒蘋果果肉🌹荔枝玫瑰烏龍玫瑰和烏龍漸層充滿少女心💗清新玫瑰花香在炎炎夏日十分解膩烏龍茶更帶有少許回甘#foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodbloggers #hkfoodbloggers #hkgirl #instagood #foodlovers #globaleats #eathk #sisterhood #foodhunter #foodhunterhk #cafe #cafehk #打卡cafe #eatwithmaruko

📍 花斑茶社

玫瑰和烏龍漸層充滿少女心💗
清新玫瑰花香在炎炎夏日十分解膩
烏龍茶更帶有少許回甘

2023-04-24 29 瀏覽
喺荃灣行街見有啲口渴,咁啱見到花斑茶社有新果茶推出,身為果茶控,梗係要試下.....兩款新品以蘋果同荔枝做主角夠清新鮮啱曬夏天呀!🍎完熟蘋果冰茶 $28✨茶底可選四季春或紅茶我就揀左紅茶紅茶味香濃加埋鮮蘋果汁味道酸甜清爽仲食到粒粒蘋果肉添🍎好Fresh啊!..🍹荔枝玫瑰烏龍 $29以烏龍茶做茶底入口散發淡淡玫瑰香氣🌸層次分明,好解渴仲可以選擇無糖或有糖夠曬健康呢!茶控真係要試下呢2款果茶喇🍃

兩款新品以蘋果同荔枝做主角
夠清新鮮啱曬夏天呀!

🍎完熟蘋果冰茶 $28✨
茶底可選四季春或紅茶
我就揀左紅茶

紅茶味香濃
加埋鮮蘋果汁味道酸甜清爽
仲食到粒粒蘋果肉添🍎
好Fresh啊!
🍹荔枝玫瑰烏龍 $29
以烏龍茶做茶底
入口散發淡淡玫瑰香氣🌸
層次分明,好解渴
仲可以選擇無糖或有糖
夠曬健康呢!

茶控真係要試下呢2款果茶喇🍃
2023-04-21 30 瀏覽
🌞最近天氣開始熱嚕🧊🈶️時候我都會忍唔住偷偷地飲杯凍嘢😛🍎完熟蘋果冰茶 $28🧊呢杯水果冰茶嘅茶底可以揀四季春或者紅茶☕️我哋鍾意四季春嘅香味❤️而且呢杯完熟蘋果仲係🈶️豐富果肉仲充🈵️住維他命C添👍呢杯我揀咗少甜少冰🧊我就覺得唔錯喇🥳🌹荔枝玫瑰烏龍 $29🧊另外呢杯就試埋口荔枝玫瑰烏龍❤️呢個玫瑰烏龍茶味清香撲鼻😍茶底夠濃✅加埋荔枝嘅香味😋令人回味無窮🥳呢杯嘅冰同甜度係固定嘅☺️呢杯🈶️驚喜呀👍
🌞最近天氣開始熱嚕🧊🈶️時候我都會忍唔住偷偷地飲杯凍嘢😛

🍎完熟蘋果冰茶 $28