2017-12-08
是日黎到深水埗買野,搵下食啲乜想舒舒服服坐係度食野傾計,所以剔除左立食腸粉同埋豬潤麵茶記見到openrice深水埗榜首,就決定黎一試成間餐廳懷舊得黎啲野又好新,感覺上裝修係有啲太刻意想行懷舊風入到去有卡位,見全部樓面廚房都係後生仔女🤔睇下個menu都好多選擇,但啲相影得唔係太吸引心情唔好所以想叫多啲野食試先黎個飛仔華田,賣相吸引,連塊紙牌都食得仲要都幾好食喎。飲落明顯係太多cream所以咁甜,呢個應該當做甜品最後先上之後就黎左芝士茄牛通粉老實講芝士作用唔係太大,溶埋一齊就食唔出芝士味。茄醬偏甜,牛肉就夠稔,通粉爽口,都ok啦跟通粉仲有炒蛋同肉燥薯仔,其實呢個都好抵食,大大份先48蚊。薯仔又係偏甜,炒蛋都炒得幾好,夠滑熟成度岩岩好。之後就黎左蝦多士,好大份有成8舊,炸得過左火少少,可惜唔係傳統蝦多士,入面塞滿左厚既蝦膠,加埋千島醬成件事又變到好甜最後就係黎左個保齡球,gimmick野。好大兜芝士係隔離,好漏,不過芝士控應該好開心,係好濃郁既車打芝士。個保齡球包好得,鬆香脆,係真好食估唔到入面仲有飯,仲要幾多,不過太濕太稔喇放左係入面蝦真係大大隻有4舊爽口彈牙。個汁可以再重芝士味多啲整體黎
想舒舒服服坐係度食野傾計,所以剔除左立食腸粉同埋豬潤麵茶記
見到openrice深水埗榜首,就決定黎一試
入到去有卡位,見全部樓面廚房都係後生仔女🤔
睇下個menu都好多選擇,但啲相影得唔係太吸引
心情唔好所以想叫多啲野食試
飛仔華田