5天前
收據:荃新天地新開嘅新派點心中菜。新開張全單9折,唔訂位食唔到🤯。🔸孜然羊排 $149羊皮炸到脆口,羊肉又嫩又多肉汁,油脂少少羶。孜然、炸蒜嘅調味超香超惹味。🔸焗原隻百合(5隻) $129百合焗到粉粉腍腍,味道清甜,甚至有少少解膩感覺。🔸青花椒和牛 $189和牛呈現好靚嘅淡粉紅色,口感軟嫩,吸收晒花椒油嘅香味,味道麻麻地唔會好刺激。🔸油柑燉鮑魚 $69湯底味道清甜,一開頭會覺得芫荽嘅味道好出,但放耐啲油甘嘅酸味就會出嚟。🔸金魚戲水(湯餃)(2件)$49金魚形狀嘅蝦餃,餡料超飽滿,幾乎全部都係鮮蝦。🔸黑蒜帶子燒賣(3件) $39帶子要加埋蝦餡,味道好鮮甜。配黑蒜比想像中易入口。🔸雪茄春卷(3件)$39估唔到係酸菜魚餡!魚片口感嫩滑,淡淡嘅酸菜味道,少少辣,仲有啲花椒香。🔸滷水鵝片 $89咁大份估唔到墊底嘅豆腐得好少😆。鵝肉彈牙唔硬,唔會肥到要lur皮。🔸陳年花雕醉蝦 $99用嘅係彈牙嘅大頭蝦,有啲仲係抱卵蝦!蝦肉嘅酒味冇想像中咁重。🔸伍仁豆腐 $39糖不甩嘅炸豆腐版本,唔似糯米咁頂胃。
🔸孜然羊排 $149
🔸焗原隻百合(5隻) $129
百合焗到粉粉腍腍,味道清甜,甚至有少少解膩感覺。
🔸青花椒和牛 $189
🔸油柑燉鮑魚 $69
🔸金魚戲水(湯餃)(2件)$49
金魚形狀嘅蝦餃,餡料超飽滿,幾乎全部都係鮮蝦。
🔸黑蒜帶子燒賣(3件) $39
帶子要加埋蝦餡,味道好鮮甜。配黑蒜比想像中易入口。
🔸滷水鵝片 $89
🔸陳年花雕醉蝦 $99
🔸伍仁豆腐 $39
糖不甩嘅炸豆腐版本,唔似糯米咁頂胃。