2025-08-05 1598 瀏覽
一走出電梯門,我穿越了?四周燈光昏暗。古式古風的磚牆,古代大戶人家的的燈籠,轉眼間來到了老北京。心情雀躍的在大門附近的裝飾牆打了卡。店員引領,穿過一連串的藍色時光走廊,又回來了熟悉的維多利亞港兩岸。看著美麗的維港海景用餐,美景美食相伴,實屬一大享受。點了套餐,店員陸續上菜,服務殷勤有禮。2道前菜很是開胃。擂椒皮蛋的組合對我來說很新鮮,但味道非常的搭配,有點辣,但很好吃!另一道魚香海鮮蓮藕餅調味也很讚,蓮藕口感清爽。三蔥爆炒龍蝦,炒得很香,龍蝦肉彈牙。重頭戲是席前即燒的火焰胡椒片皮鴨,火焰的演出讓人很是驚喜。鴨皮燒過後口感特別香脆,油香味重,味道濃郁,份量還超級大! 可以4個人分享也夠。其後有小魚菜苗,魚湯味鮮,蔬菜苗也很新鮮嫩,清清淡淡的很合時。緊接著是主食:北海道帶子蔥油拌麵。蔥油香味突出,拌麵口感Q彈,而且很掛汁。醬汁感覺愈吃愈辣,但很過癮!最後是超級美的甜點,牡丹花海,美的讓人不忍吃下呀。我們穿梭古今,過了一個開心的夜晚。
一走出電梯門,我穿越了?四周燈光昏暗。

點了套餐,店員陸續上菜,服務殷勤有禮。

三蔥爆炒龍蝦,炒得很香,龍蝦肉彈牙。

最後是超級美的甜點,牡丹花海,美的讓人不忍吃下呀。

我們穿梭古今,過了一個開心的夜晚。

2025-08-04 1672 瀏覽
坐擁無敵海景嘅中菜廳😍 餐廳主打北京及川菜,擺盤精緻又夠創新👍🏻 環境裝修古色古香,門口牆身掛滿紅色燈籠,氣派十足✨ 落地玻璃設計更可飽覽迷人維港海景,氣氛一流❤️✨ Dinner Tasting Menu ($880pp)❀ 擂椒帶子皮蛋 🥢將皮蛋及擂椒切粒再堆疊製成,店員再淋上擂椒汁~配上口感鮮嫩嘅香煎帶子,香辣又醒胃,層次好豐富👅❀ 魚香海鮮蓮藕餅 🦐蓮藕餅爽脆香口,入面釀有海鮮餡✨ 蘸上蒜蓉辣醬更加惹味,鮮味四溢🥰❀ 三葱爆炒龍蝦 🦞龍蝦肉新鮮爽彈,加入京蔥、紫洋蔥及大蔥炒香,食落充滿蔥香亦帶點微辣,非常入味👍🏻❀ 火焰胡椒片皮鴨 🦆由師傅即場火燒片皮鴨,視覺效果一流❤️ 片皮鴨外皮特別香脆,肉質嫩滑且滲出油香😍 搭配餅皮、青瓜及醬汁食更滋味~另外亦附上木瓜絲,酸辣又解膩👅❀ 小魚菜苗 🥬以魚湯浸煮白菜苗,吸收濃郁湯汁鮮味~❀ 北海道帶子葱油拌麵 🍝麵條沾滿蔥油香氣,配搭鮮甜嘅帶子,啖啖鮮香,香辣惹味令人回味😋❀ 牡丹花海 🌺超靚嘅牡丹花造型甜品😍 外層係芋頭慕絲,中間呈雪芭質感,加入西米及椰子啫喱作點綴,口感好豐富🫶🏻❀ Hutong's Signature Cocktail -

❀ 擂椒帶子皮蛋 🥢

❀ 魚香海鮮蓮藕餅 🦐

❀ 三葱爆炒龍蝦 🦞

❀ 火焰胡椒片皮鴨 🦆

❀ 小魚菜苗 🥬
以魚湯浸煮白菜苗,吸收濃郁湯汁鮮味~

❀ 北海道帶子葱油拌麵 🍝

❀ 牡丹花海 🌺

❀ Hutong's Signature Cocktail - Jasmine 🍸
Tanqueray London Dry Gin | Lychee | Jasmine Tea | Milk Punch

❀ Hutong's Signature Mocktail - Umami Colada 🍹
Osmanthus | Pineapple | Coconut | Coffee | Wasabi
2025-07-31 1532 瀏覽
「胡同」係香港超出名!!!香港頂級中菜餐廳,佢地係尖沙咀 H Zenter 頂樓,維港全海景飽覽無遺,最勁係8點鐘睇埋奶彩詠香江,好屈! 餐廳裝修極具北京格調,一出lift就係一大片紅燈籠、圓拱門,好靚好多打卡位。餐廳有種強烈fusion感覺,叫返杯野飲打卡先🍸🍹Jasmine 入面有 Gin、茉莉花茶、荔枝等等,杯酒澄清過,所以顏色係好清架!令佢口感圓潤減少澀味。Umami Colada 入面有椰子、桂花、菠蘿等等調味,最特別原來仲有芥末、咖啡等等嘅元素,做咗澄清,所以即使有咖啡芥末呢啲有顏色嘅飲品,出到嚟效果都係透明,好靚呀!擂椒帶子皮蛋勁fusion嘅食法,皮蛋整碎之後整到好似他他咁職員會即場將滕椒汁倒落去,辛香中帶有清新感覺,帶子嫩滑鮮甜,提升整個前菜質感。魚香海鮮蓮藕餅呢個魚餅好香呀,爽脆蓮藕加入鮮甜彈牙的蝦膠,外層微脆,簡單沾上魚香蒜味汁已好好食,面頭仲有魚子醬同金箔,勁奢華有心思。三蔥爆炒龍蝦🦞龍蝦都幾大隻多肉,師傅預先將佢起肉,加入京蔥青蔥等等落去炒,超級惹味,龍蝦鉗好多肉啖啖肉。火焰胡椒片皮鴨是日焦點🫶🏻簡直係視覺享受,喺靚靚維港景色之下,支付職場點火燒熱片皮鴨,超級

魚香海鮮蓮藕餅

三蔥爆炒龍蝦🦞

火焰胡椒片皮鴨
是日焦點🫶🏻簡直係視覺享受,喺靚靚維港景色之下,支付職場點火燒熱片皮鴨,超級吸睛!鴨皮燒至香脆!鴨皮充滿油香,分量充足,超鍾意食嗰啲皮,脆トト得來唔會太燶,

小魚菜苗
新鮮嫩綠白菜仔苗,配上鮮甜魚肉,青青地同時有鮮味魚香。

北海道帶子蔥油拌麵
帶子鮮嫩彈牙而且好大粒,麵條咬勁十足,蔥油惹味香氣撲鼻。

牡丹花
超靚牡丹花甜品,紫芋慕絲、椰絲、煙靭波波,清新又優雅,一啲都唔甜可以放心食!

• 魚香海鮮蓮藕餅
今晚終於來到香港頂級中菜餐廳【胡同】潮聖,位於尖沙咀 H Zenter 頂樓,180度維港海景飽覽無遺,日景壯觀、夜景浪漫,食在景中、景在餐中,實是幸福無比餐廳裝修富有濃厚的仿古北京風情,大紅燈籠、拱門、木雕傢具古色古香,彷如置身在四合院之中,配合現代藝術設計及美景,中西合璧,打卡一流🍽️ 菜式*三蔥爆炒龍蝦龍蝦多肉鮮甜又爽口 加入青蔥京蔥紫洋蔥爆炒非常香口惹味 鑊氣十足!*火焰胡椒片皮鴨大廚會即場進行一場火焰SHOW,打卡一流!鴨肉香甜多汁 鴨皮燒至焦香酥脆 加入配料醬汁包進餅皮,油香滿滿,必點!擂椒帶子皮蛋由青椒蒜末藤椒等搗碎而成的秘製醬料配入松花皮蛋,辛香中帶有清新感覺。帶子嫩滑鮮甜,口感層次豐富!*魚香海鮮蓮藕餅爽脆蓮藕釀入鮮甜彈牙的蝦膠,沾上香辣魚香蒜味醬汁好好味,配搭夠晒心思!*小魚菜苗新鮮嫩綠菜苗碗鮮甜魚肉,清甜完美交融,簡單卻層次分明*北海道帶子蔥油拌麵帶子鮮嫩彈牙,麵條勁道十足,蔥油香氣撲鼻,每一口都滋味滿溢。*牡丹花海結合綿密紫芋mousse、椰香mochihi Q彈、紫米西米點綴,分子美學甜品,清新又優雅,視覺與味覺的盛宴!🍹 特色飲品Jasmine (cockta

🍽️ 菜式

*三蔥爆炒龍蝦

*火焰胡椒片皮鴨
大廚會即場進行一場火焰SHOW,打卡一流!

*魚香海鮮蓮藕餅

*小魚菜苗
新鮮嫩綠菜苗碗鮮甜魚肉,清甜完美交融,簡單卻層次分明

*北海道帶子蔥油拌麵

*牡丹花海

🍹 特色飲品
Jasmine (cocktail)由Dry Gin、Jasmine Tea、Lychee、Milk Punchi 調製而成,入口清甜透出茶韻
Umami Colada (mocktail) 由Coconut、Osmanthus、Pineapple、Coffee、Wasabi調製而成,融合了甜、酸、鲜、辛等元素,極具創意及層次感

兩杯飲品都經過萃取技術,使飲品剔透無雜色好鬼馬!

2025-07-28
  • 胡同片皮鴨
4天前 0 瀏覽
最近突然好想食片皮鴨!🤤 於是就衝去尖沙咀H Zenter頂樓的胡同啦!⛩️ 餐廳裝潢走的是中式四合院風,紅通通的燈籠牆🏮,古色古香的拱門和瓦頂,營造出一種古今交錯的氛圍。🌃 重點是,用餐位置還能飽覽維港的璀璨夜景,真的超讚!火焰胡椒片皮鴨 $598🌟🌟幾乎每桌都有點!師傅會推著餐車到你桌邊現場燒烤🔥 和片鴨🔪,視覺效果滿分!💯 鴨皮烤得金黃酥脆,油香四溢,肉質鮮嫩多汁,再搭配餅皮、醬汁和配料!🥰 必點!📝花椒金湯桂花魚 $598😋 花椒的麻香恰到好處,不會太辣,魚肉🐟鮮嫩滑溜,湯頭濃郁鮮美,非常下飯!🍚手撕雞野菌炒麵 $238 麵條是上海粗炒,口感彈牙,而且乾身不油膩!👍整體來說,胡同的用餐體驗非常棒!👏 環境優美,💖 價位屬中高價位中菜,我看到蠻多外國遊客,如果你的朋友從外地來,想試試道地的中菜,這裡絕對值得一試!👍

火焰胡椒片皮鴨 $598🌟🌟

花椒金湯桂花魚 $598

手撕雞野菌炒麵 $238
麵條是上海粗炒,口感彈牙,而且乾身不油膩!👍

2025-08-20 284 瀏覽
今日同好友,Auntie及姪仔去食午餐。呢間「胡同」平時都不平😝,而家午餐做優惠$248+10% 。喺咁靚環境(好在今日天氣不太差能清晰見到維港灣)之下享用午餐,真係性價比高👍🏻😚😋。我哋仲周圍打卡影咗好多靚相🤩。 我哋叫左三個午餐(四個人食因為其中一個小朋友😚),份量都吾算少大家都食得好飽 👍🏻,點心款式精緻,而且樣樣都好好味😋。相信因為係平日所以食客比較少,據聞夜間景色更加美麗希望有機會再去😜
2025-08-18
用餐優惠
試食活動
名不虛傳星級中菜廳,一入去有一排傳統中式燈籠,勁多打卡位,餐枱用在了傳統實木製成,滿滿中式風格☺️好靚呀。最吸引我就係落地玻璃全個維港海景睇晒,晚上去嘅時候仲睇到幻彩詠香江,一路食一路睇全方位感官享受🫶🏻擂椒帶子皮蛋大大片北海道帶子,職員會即場淋上藤椒汁,辣辣地好香口夠開胃。魚香海鮮蓮藕餅爽脆嘅蓮藕,中間夾著爽口彈牙蝦膠,面頭嗰啲係魚子醬同金箔,中間嘅醬汁甜甜地有鮮味。三蔥爆炒龍蝦大大隻原隻波士頓龍蝦,師傅全隻都幫你起肉,但龍蝦殼照樣會蓋住,視覺效果一流,肉質鮮爽彈牙,配上京蔥等配料更香口。火焰胡椒片皮鴨🥰師傅會推成架餐車喺你面前即燒即切,外皮燒得香脆,佢哋嘅皮唔會過肥,肉質香🤤鴨肉肥瘦度恰好,沾上醬汁、京蔥、青瓜🥒。睇住靚靚維港食真係好正。小魚菜苗鮮魚粒粒配上爽口嘅菜苗,湯底清甜。北海道帶子蔥油拌麵大大粒北海道帶子,配上煙韌有口感拌麵,勁重蔥油香。牡丹花海🌸超級靚嘅甜品,牡丹花用上了芋頭慕絲,賣相非常精緻,入邊有消息蛋糕仲有啲甜品珠珠做點綴!

魚香海鮮蓮藕餅

三蔥爆炒龍蝦

火焰胡椒片皮鴨🥰

小魚菜苗
鮮魚粒粒配上爽口嘅菜苗,湯底清甜。

北海道帶子蔥油拌麵
大大粒北海道帶子,配上煙韌有口感拌麵,勁重蔥油香。

牡丹花海🌸
2025-07-29 875 瀏覽
之前睇電視美食節目介紹過呢間餐廳一直都心癢癢要嚟試下趁住慶祝生日,一早Book定位嚟品嚐一下店內環境古色古香.高級雅緻有格調隔著落地大玻璃.看著維港美景的幻彩詠香江✨擂椒帶子皮蛋選用皮蛋同北海道帶子店員淋上擂椒汁.辣辣地好香口✨魚香海鮮蓮藕餅爽脆嘅蓮藕.夾著爽口蝦膠口感豐富✨三蔥爆炒龍蝦原隻波士頓龍蝦.肉質新鮮爽彈配上京蔥.青蔥.紫洋蔥一齊爆炒✨火焰胡椒片皮鴨今餐主角到喇!師傅將片皮鴨推到我地枱前點起火焰燒至外皮脆卜卜鴨肉肥瘦度恰好沾上醬汁.京蔥.青瓜絲係完美嘅配搭✨小魚菜苗魚粒配上爽口嘅菜苗湯底清甜.為味蕾清啖一下✨北海道帶子蔥油拌麵蔥油拌麵充滿油香加上厚切大粒的帶子✨牡丹花海芋頭Mousse 椰子 同分子料理製成牡丹造型.賣相非常精緻用心製作.與別不同的甜品今餐豐富滿足.渡過一個難忘的晚上
之前睇電視美食節目介紹過呢間餐廳
一直都心癢癢要嚟試下
趁住慶祝生日,一早Book定位嚟品嚐一下
店內環境古色古香.高級雅緻有格調

用心製作.與別不同的甜品

今餐豐富滿足.渡過一個難忘的晚上

2025-07-28
2025-07-28 798 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀H Zentre 18樓嘅「胡同」,望住維港海景食lunch😇整體質素高之餘環境仲好有格調😽🐮黑椒和牛酥外皮酥脆到一咬就碎,內餡和牛嫩滑,黑椒味濃郁但唔會搶喉😽🪷佛跳牆鍋貼面頭嘅小鮑魚增加咗精緻奢華嘅感覺,😛真係將傳統佛跳牆精華濃縮喺一隻鍋貼裏面🐤醬香雞球野菌炒麵 · $248炒麵鑊氣十足,麵條乾身唔油膩,雞球咬開爆汁嫩滑,醬香濃郁帶少少甜,加上野菌嘅香味,整體好平衡😙🐟花椒金湯桂花魚 · $288金湯酸辣度適中,花椒香氣突出但唔會過麻,桂花魚片超級嫩滑,一定唔可以錯過😙🍨楊枝甘露芒果香甜🥭柚子微酸,西米煮得剛剛好,整體清新解膩,為呢餐畫上完美句號😙

🐮黑椒和牛酥
外皮酥脆到一咬就碎,內餡和牛嫩滑,黑椒味濃郁但唔會搶喉😽

🪷佛跳牆鍋貼

🐤醬香雞球野菌炒麵 · $248

🐟花椒金湯桂花魚 · $288

🍨楊枝甘露

2025-07-28 849 瀏覽
喜歡新派「飲茶」的你任食點心+小碟+飽覽維港景色前菜松露鮑魚片燈映牛肉雞樅菌煎北海道帶子胡麻雞絲拌長腳蟹暢食點心及小碟竹碳魚香咸水角姬松菇野箘鲜竹卷香酥脆茄子山城辣子雞葱燒牛小排泡椒蝦餃黑蒜雞肉紅油抄手魚子松露和牛燒賣紅菜頭野菌餃宮保蝦乾煸四季豆蟹肉簬筍蛋白炒飯甜品包子和豆漿 |麻辣朱古力慕絲|菊蜜燕窩雪梨蛋糕另加暢飲非酒精飲品🍸$200/位賣相:★★★★★口感:★★★★☆環境 :★★★★★整體評分:★★★★★
喜歡新派「飲茶」的你

賣相:★★★★★
口感:★★★★☆
環境 :★★★★★
整體評分:★★★★★
♥ 盡覽維港美景!🌊🌅尖沙咀「胡同」精緻北方點心♥✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥終於來到尖沙咀的中菜館「胡同」!名自北京歷史悠久的胡同巷弄,設計中融入了四合院元素,入口處的中式手工刺繡紅燈籠牆是人氣打卡點。落地大玻璃窗盡顯壯麗的維港景色!🌊🌃餐廳提供具傳統與新潮的北方菜,這次我品嚐了他們最新推出的「北點匠心拼」,包括八款全新北方點心,擺放在可旋轉的巨型蒸籠上,賣相絕對令人驚豔。服務生點起火焰,伴隨著精緻的點心,驚喜感滿分!🔥「北點匠心拼」包括紫菜海鮮春卷、蟹粉蟹肉海鮮餃、茴香羊肉水墨餃、佛跳牆鍋貼、龍蝦豆腐腐皮卷、大盤雞餃、生煎擔擔包及三鮮雞蛋腐皮餃。另外,「小魚菜苗」清新白菜苗配上魚肉和炸蒜,以高湯浸煮,味道清甜。主菜方面,帶子蔥油拌麵醬汁濃厚,薑米蟹肉露筍蛋白炒飯口感清爽。最後,以超足料的楊枝甘露甜品作結~📍 胡同
尖沙咀中間道15號H Zentre 18樓
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.
♥ 盡覽維港美景!🌊🌅尖沙咀「胡同」精緻北方點心♥

✎ (❁ᴗ͈ˬᴗ͈) ༉‧ ♡*.✧
喜歡的話記得like & follow我喔♥

落地大玻璃窗盡顯壯麗的維港景色!🌊🌃

主菜方面,帶子蔥油拌麵醬汁濃厚,
薑米蟹肉露筍蛋白炒飯口感清爽。

最後,以超足料的楊枝甘露甜品作結~

📍 胡同
尖沙咀中間道15號H Zentre 18樓
.・。.・゜✭・♥・✫・゜・。.
2025-07-23 725 瀏覽
這間位於尖沙咀 H Zenter 頂樓的高級中菜餐廳「胡同」,將古都風情與現代美學完美融合。透過落地玻璃窗,壯麗的維港景色盡收眼底,日間清朗、夜晚璀璨,尤其夜幕低垂時,燈火與海景交織成一幅動人畫卷,令人屏息。餐廳設計靈感源自老北京胡同,紅絲燈籠牆、雕花木屏風、石拱門與真絲窗簾交織出濃厚京味,彷彿穿越至古都四合院。空間中更設有許願樹與中式百子櫃酒吧,細節處處展現匠心,讓人如置身文化展館。戶外的「Moon Terrace」露台區是打卡熱點,配上舒適座椅與羅漢床,黃昏時分小酌一杯,感受維港的浪漫氛圍,別有一番風味。廚藝團隊曾效力星級中菜館,擅長以精緻手法演繹川粵經典菜式,講究味道層次與原材料搭配。每道菜都像是胡同巷弄中的故事,在維港的映襯下更添詩意。無論是火焰胡椒片皮鴨、竹炭魚香鹹水角,還是花椒金湯桂花魚,每一口都蘊含匠心與文化。🦋擂椒帶子皮蛋皮蛋融合虎皮尖椒的辛香微辣,惹味開胃不嗆口。香煎帶子外層微焦、內裡鮮嫩,以魚子醬點綴,鹹香中添一絲奢華。整體口感層次分明,辣、鮮、滑交織得恰到好處。🦋魚香海鮮蓮藕餅蓮藕與蝦仁、魷魚製成肉餅,口感層次豐富。蒜香辣醬提味強烈卻不遮蓋海鮮鮮甜,入口即能感受香

🦋擂椒帶子皮蛋

🦋魚香海鮮蓮藕餅
蓮藕與蝦仁、魷魚製成肉餅,口感層次豐富。蒜香辣醬提味強烈卻不遮蓋海鮮鮮甜,入口即能感受香辣與海味交融,香口耐嚼,每一口都令人上癮。

🦋生蔥爆炒龍蝦
龍蝦肉厚而爽彈,與京蔥、紅蔥頭、生蔥一同爆炒,釋放出極致蔥香。融合紹興酒的底韻與輕微薑絲刺激,鮮中帶辣,溫潤且不失氣勢,令人吮指回味。

🦋火焰胡椒片皮鴨
現場炙燒鴨皮,火光之中香氣四溢。鴨皮酥脆,鴨肉鮮嫩,搭配青瓜、京蔥與薄餅,再佐以醇厚鴨醬,製作成一卷,口感濃郁而平衡。既有油香,又不失清爽。

🦋小魚菜苗
選用清魚湯低溫煮浸嫩白菜苗,菜苗保有鮮綠與脆爽,如同春雨滋潤般柔和,如同重口味之間的一道清流,令味蕾沉澱。

🦋北海道帶子蔥油拌麵
麵條乾身而有嚼勁,蔥油香氣濃郁撲鼻,北海道帶子鮮甜滑嫩,一碗家常中的高雅演繹。

🦋牡丹花海
以西米與芋泥慕斯做成栩栩如生的牡丹花造型,入口細膩軟滑中透出天然甜香。配搭椰汁水滴麻糬與鮮奶魚子珠,入口冰涼如露珠滑過舌尖,清甜不膩,宛如牡丹盛放時的柔美與驚艷。
2025-07-21 754 瀏覽
因為7月是本人生日月,所以去左食生日飯,揀左呢個高級中餐,一直都好想去試架啦,不過聽閒價錢真係貴,人均消費$1000,但食物係真係好好食~一年食一次還可接受每一道菜都好出色好好食,最特別係個龍蝦湯米通泡飯!!個湯好濃龍蝦,又鮮甜.個避風塘蝦好大隻,D肉又厚又堅韌,好似食緊龍蝦肉甘,其實食完避風塘蝦後,已經好飽,我地叫1人set,有得揀6道/4道,另外兩道係點心類&拌麵(本人對呢D一般般),所以揀左4道+燈籠高高掛(炸軟殼蟹)再+龍蝦湯米通泡飯,已飽到不醒人事,買單約$2700,仲有360度圍港景色!!如果係特別日子,可以試下去!!
每一道菜都好出色好好食,最特別係個龍蝦湯米通泡飯!!
2025-07-16
2025-07-20 911 瀏覽
高級中菜館胡同喺尖沙咀北京道一號時已經成日去,估唔到搬左去H Zentre 18樓食物同裝修更加有驚喜!胡同主打北京同四川菜,裝潢似足老北京胡同,加埋維港海景,氣氛超好。呢次食午市套餐,幾道招牌菜同點心,服務一流,菜式創新,結合傳統加現代!點心我簡左佛跳牆鍋貼同黑椒和牛酥。佛跳牆鍋貼真係好創新,將海參鮑魚扇貝雲南火腿放入鍋貼,每一啖都係豪華海味! 黑椒和牛酥脆皮包和牛肉,黑椒香juicy,牛角形靚仔。勁多勁驚喜!主菜簡左麻辣牛肋骨配炒飯,牛肉入口即溶,麻辣唔太辣,配酸菜飯粒入味,加紅椒青蔥,色彩繽紛!另一個主菜,係我最期待嘅龍蝦海鮮湯飯,石鍋熱辣辣,大蝦彈牙,龍蝦湯底濃郁鮮甜,浸米飯海鮮,海鮮控必試!最後食埋甜品楊枝甘露,完美收尾。呢度菜式精緻創新,環境一流,適合約會,下次要試埋火焰胡椒片皮鴨!

Bei Fang點心午市套餐揀一款點心+一款主食,個價跟主食計~▫️ 黑椒和牛酥熱辣辣即炸🔥,一咬勁鬆化😋。入面和牛餡好足料🐄,黑椒微辣幾惹味。▫️ 醬香雞球野菌炒麵$248鑊氣十足嘅北方粗麵🍜!雞球口感幾特別🙂‍↕️,豉油香掛滿每條麵~野菌爽口解膩。 ▫️ 紅菜頭野菌餃中間加咗粒細鮑魚好精緻😝~野菌餡料清爽唔油膩,配埋醬汁食味道口感啱啱好😌。▫️ 花椒金湯桂花魚配米飯$288金黃湯底麻香過癮🌶️,魚片滑溜🐟~白飯吸盡花椒湯精華,啖啖暖胃!
Bei Fang點心午市套餐
揀一款點心+一款主食,個價跟主食計~

▫️ 黑椒和牛酥

▫️ 醬香雞球野菌炒麵$248