2015-12-02 221 瀏覽
今晚我們叫咗「肯德基好味速遞」返屋企食!我們叫咗個派對B餐:有狂惹香燒鷄18件、香烤蜂蜜鷄翼4隻、巴辣鷄翼5隻、家鄉鷄皇飯2盒、巴辣鷄粒2盒、格格脆薯塊、香熱粟米2支、馬鈴薯蓉4個同瑪嘉烈葡撻!狂惹香燒鷄嘅燒鷄肉質好乾、好韌同好「嚡」!香烤蜂蜜鷄翼嘅肉質亦係好乾,蜂蜜味唔係好濃!巴辣鷄翼亦都係炸得比較乾身,微微嘅辣味都算惹味!家鄉鷄皇飯就不過不失!巴辣鷄粒嘅炸粉超級厚,炸粉嘅比例多過鷄肉!格格脆薯塊一啲都唔脆,好腍同好油膩!香熱粟米亦都係好腍,一啲口感都無同淡而無味!馬鈴薯蓉亦係不過不失!瑪嘉烈葡撻嘅味道太甜,酥皮亦唔係好酥脆!之前都有叫過「肯德基好味速遞」都覺得幾好味同幾抵食,所以今日再番叫嚟食,但今次就令真係我們大失所望!本人會認真考慮下次會唔會再叫嚟食!
香烤蜂蜜鷄翼嘅肉質亦係好乾,蜂蜜味唔係好濃!
巴辣鷄翼亦都係炸得比較乾身,
炸粉嘅比例多過鷄肉!
格格脆薯塊一啲都唔脆,好腍同好油膩!
香熱粟米亦都係好腍,一啲口感都無同淡而無味!
馬鈴薯蓉亦係不過不失!瑪嘉烈葡撻嘅味道太甜,
酥皮亦唔係好酥脆!
本人會認真考慮下次會唔會再叫嚟食!
馬鈴薯蓉4個
家鄉鷄皇飯2盒
香烤蜂蜜鷄翼4隻/巴辣鷄翼5隻
狂惹香燒鷄18件
外賣送餐
今日唔想出街, 所以就叫左食,ORDER既時候已經提左話等50MINS,等係OK既,因為叫得外賣都預左要時間,同埋都預左個水準係會爭D,但無諗過, KFC出名既薯格會甘難食,硬到我以為食緊未煮過既薯仔,超硬, 又唔脆,正常人地外送薯條,最多都係淋既者,有咩理由係硬=.=其他野食係正常,葡撻同平時一樣甘好味炸雞係D皮淋左D, 但係接受既,最差係薯格, 成盒食左兩塊,就忍唔住扔左
今日唔想出街, 所以就叫左食,
ORDER既時候已經提左話等50MINS,
等係OK既,因為叫得外賣都預左要時間,
同埋都預左個水準係會爭D,
但無諗過, KFC出名既薯格會甘難食,
硬到我以為食緊未煮過既薯仔,
超硬, 又唔脆,
正常人地外送薯條,
最多都係淋既者,
有咩理由係硬=.=
其他野食係正常,
葡撻同平時一樣甘好味
炸雞係D皮淋左D, 但係接受既,
最差係薯格, 成盒食左兩塊,
就忍唔住扔左
2015-11-01
65 分鐘 (外賣送餐)
  • 葡撻
2014-04-29 274 瀏覽
本人於21:33經網上完成訂單,其後沒有職員致電對單,以前訂都會有的,如果職員跟我說要等90分鐘,我會取消其訂單。最終23:00才送抵,我向速遞員反映在非繁忙時間也要等待差不多個半鐘才送抵,他表示我曾改單,故此最後預訂送抵時間為23:03。我沒有改過單,我不知為何有如此失當的安排?到進食時,所有食品連暖也談不上,難以入口,最後只食了兩個葡撻,吃了幾口飯,其他的只吃了一兩口便吃不下。雞粒是涼的,脆皮粒變成硬皮粒,乾爭爭又無味。薯格全稔,油淋淋,原本很喜歡吃也不想吃了。家鄉雞的皮跟雞粒一樣,硬到無朋友。脆雞跟磨菇飯還好,放得入口,不過最後要叮翻熱個飯先食。唯獨葡撻無出事,涼咗都食曬。過百蚊食D咁既嘢,無下次,同樣價錢有其他更好的選擇,難道要未餓就要叫定外賣?
雞粒是涼的,脆皮粒變成硬皮粒,乾爭爭又無味。
薯格全稔,油淋淋,原本很喜歡吃也不想吃了。
家鄉雞的皮跟雞粒一樣,硬到無朋友。
脆雞跟磨菇飯還好,放得入口,不過最後要叮翻熱個飯先食。
唯獨葡撻無出事,涼咗都食曬。
2014-04-28
87 分鐘 (外賣送餐)
$104.4 (晚餐)
信用卡優惠
2014-03-30 215 瀏覽
叫外賣,都係叫黎叫去叫幾樣..壽司kfc老麥pizza,真係好悶但久唔久食下又唔算壞既,今次試左kfc既黃金雞其實就係用咸蛋黃醬塗外面再炸,係黃金蝦既變種但係咸蛋味唔夠濃,亦完全入唔到味,所以唔可以係一個合格既口味,幸好雞肉尚算嫩滑,肉汁亦很少唯一好處就係無咁悶,唔係就係炸雞和燒雞咁少選擇

但久唔久食下又唔算壞既,今次試左kfc既黃金雞
其實就係用咸蛋黃醬塗外面再炸,係黃金蝦既變種

唯一好處就係無咁悶,唔係就係炸雞和燒雞咁少選擇
2014-01-13
20 分鐘 (外賣送餐)
1K
2014-03-02 172 瀏覽
上週有同事想試KFC新出的西檸雞, 於是一班人便叫炸雞作為午餐, 卻萬料不到KFC速遞也要等上一小時, 難道這個西檸雞當真這麽受歡迎? 雞送到後, 一班餓鬼已急不及待拆盒開餐, 眾人即搶先吃新出的西檸雞! 這塊炸雞的炸粉不算厚, 雞皮很脆, 雞肉嫩滑多汁, 淋上西檸汁真是非常滋味! 至於西檸雞的靈魂西檸汁大家都覺得味道正宗, 甜度及烯杰度剛好, 數片檸檬皮更帶出鮮香的檸檬味, 亦能中和炸雞的油膩感, 勁正~~~ ^o^保守起見, 也叫了無有失拖的香辣脆雞。辣炸雞本身已很惹味, 但有同事在吃過西檸汁後, 喜愛得把辣雞蘸點剩下的汁, 竟說是出奇的好味!! 但必需一提的是加了西檸汁後雞的辣味指數將會提升, 辣味更濃!大家的吃後感是最好這個西檸雞可成為長有的項目, 不過起碼在推廣完之前再吃多一次!!

60 分鐘 (外賣送餐)